Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darker_

17 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábbi elemzésemben már írtam a két, alkotmányozástól távol maradó ellenzéki párt politikai költség-haszon mérlegéről. A helyzeten a szocialisták napokban előkerült 2006-os alkotmánytervezete némiképp bonyolít. Eleinte értetlenül nyilatkozó MSZP-s vezetők, majd…..
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
Budapest Száksz Kíváncsi vagyok 2008.12.08 11:00:00
Hoppá, hoppá, hoppácska. Hatalmas léptékű ingatlanfejlesztésnek lettem kivételesen nem szenvedő alanya.  Van itt minálunk egy Reál csoporthoz tartozó ábécé, melynek az ablakai előtti vízszintes részeken előszeretettel dekkoltak különböző társadalmi csoporthoz tartozó…..
Az ESPN.com beszámolója megerősíti az új szezon eddigi legnagyobb szenzációját: Joe Dumars detroiti klubelnök ígéretéhez híven rendesen felkavarta az NBA vizét a sokszoros pontkirály fenegyerek, Allen Iverson megszerzésével a Denver Nuggetstől. Az ellenérték sem csekély:…..
Szeretettel meghívunk mindenkit a következő zenés irodalmi estre, melynek szervezésében ugyan nem veszünk részt, de ettől még jó mókának ígérkezik:A Pillanatképek a szamarai kultúra világából című zenés irodalmi est 2008. 09. 15-én, hétfőn 18.00 órai kezdettel a…..
Mandiner blog Enyhe oroszundor 2008.08.16 12:01:00
 Nyugodtan és enyhe undorral vettem részt a Fidelitas grúzpárti tüntetésén. Enyhe undorom az orosz hadsereg és vezetés iránt keletkezett. Az ötletet pedig a nagykövet adta. Mert mi undorítóbb a háborúnál? Nem várhatjátok el, hogy a szónokokat méltassam. Nem…..
Majdnem sikerült megvernie Kínának a világbajnok spanyolokat, akik feltűnően könnyedén vették ezt a csoportmeccsüket. A kezdőbe rögtön nem jelölték a Memphisből Barcelonába igazoló Navarrót és Calderónt.Nem tudom, mi történt, várom az első nyilatkozatokat, mert…..
Nem hiszem el, amit látok. A csodálatos spanyol-lengyel kézilabda meccs miatt nem kezdtem el nézni időben Gasolékat, mert az első negyedre úgyis vezetni fognak már. Erre az első félidő: 44:36 Kínának. Szun Jue, Jao és Ji is jó - muhaha. A hírek szerint nem kezdett Navarro és…..
Egészen friss hír az Olimpia tájékáról: a hétfői bejelentéssel 12 fősre szűkülő amerikai keretben úgy tűnik, biztosan helyet kap Dwayne Wade, Chris Paul, Dwight Howard, Tayshaun Prince és Michael Redd.Biztosan nem utazik ugyanakkor Amare Stoudamire, aki a térdműtétje után nem…..
Ilyen hamar elrepült, bizony, ez a szerintem kicsit szürkére sikerült Playoff: csütörtök éjjel Bostonban indul a David Stern és a "semleges" NBA-fanok által olyannyira óhajtott Lakers-Celtics döntő, 1987 óta először. Az NBA történetének 11. Boston-Los Angeles döntője…..
Ma délután végérvényesen eldőlt: az OB1-hez csatlakozott a WS, "természetesen" megőrizte tagságát a Torpedo, búcsúzott a Miskolc és nem sikerült a bravúr a Tritonnak. Ezzel kerek a 12-es mezőny az első osztályban, és megvan a másodosztály jövő évi két legfőbb…..
Pislákoló fény az alagút végén: az NBA bejelentette, hogy a következő szezontól büntetni fogják a feltűnő színészkedést a parketten, mégpedig utólagos, videóelemzésen alapuló döntésekkel. Csak azt sajnálom, hogy Bill "Flip-Flop" Laimbeer már rég kiszállt a…..
Forrás: NBA.comMost mondjuk azt, hogy semmi meglepetés nem történt, amikor éjjel a Lakers megnyerte a nyugati főcsoportot 100-92-re? Egyfelől nincs, mert Pau Gasol leigazolásával az egyik legkiegyensúlyozottabb csapat jött létre.Másfelől meglepetés, hogy nincsen már Phoenix Suns, NO…..
Szegény Boston megint 75 pontot dobott, ami nagyon kevés 4x12 perc alatt. A nagy hármas sehol (Garnett 16 pont, Pierce 16, Allen 11), míg a rájátszásra az alapszakaszban összevissza ügyeskedő Rondo is összecsuklott, mint a kempingszék. Csak nézzük meg a nem sok mindenre használható,…..
Ha már az ötösöknél tartunk, egy gyorshír erejéig emlékezzünk meg a tegnap kihirdetett All-NBA Teamekről.Íme hát a lista (a nevek sorrendje a kapott pontszámokhoz igazodik), mely első kézből itt érhető el:All-NBA First Team: Kobe Bryant (Lakers), Chris Paul (Hornets), Kevin Garnett…..
darker_ 2008.05.10 20:23:02
Na, két dolog a Team USA-vel kapcsolatban!

Egyrészt idén garantáltan bivalyerős csapattal utaznak Pekingbe, még ha néhány szupersztár ki is marad. Ezen dolgoznak már évek óta.

Másrészt, csak illusztrációként a
www.usabasketball.com-ról: Kobe, LeBron, Dwight Howard, CP3, Deron Williams, Amare, Boozer és Pierce a jelenlegi - jelentős szűkítés előtt álló - felnőtt válogatott keret tagjai.

De a világversenyeken ugye európaibb szabályokkal játszanak, és az NBA-ben is szereplő nem-amerikai sztárok sem ma jöttek le a falvédőről, úh. egy álomszerűen összeállított Team USA-nek sincs bérelt helye a dobogó tetején, sőt!

Ettől lesz olyan jó az Olimpia...
Billups nem kockáztat, továbbra is öltönyben. Helyettese, Stuckey pillanatok alatt összeszed két személyit, le is ültetik, Hunter váltja fel. A detroiti védelem hatalmas munkával teszi kínkeservessé Dwight Howard minden egyes labdaérintését. Az Orlando máris eladott hét labdát,…..
Olyan friss, hogy szinte még meleg: bár a szerződést hivatalosan még nem írták alá, a felek már megegyeztek, így Mike D'Antoni a Phoenix Suns után a New York Knicks csapatának vezetőedzője lesz.Mondanom sem kell, hogy a mester New Yorkban hatalmas pénzt kaszál majd négyéves…..
Detroit Pistons - Orlando Magic, 90-89 Azt a nem szándékolt spárgát elnézve az előző meccsen, egyáltalán nem volt meglepő Chauncey Billups(o)t öltönyben látni a pálya szélén, a Pistons azonban egy hajszállal nélküle is legyűrte az Orlandót. A Detroit elsősorban…..
Apró hír az Olimpia kosrálabdatornájának tájékáról: a címvédő argentín válogatott előzetes tízfős keretében a tiszteletet parancsoló Ginobili, Oberto (mindkettő Spurs), Delfino (Raptors), Nocioni (Bulls) és Scola (Rockets) ötös tagjai már megváltották a helyüket, tehát ha…..
Figyelem: a beszámolót Iványi Marci írta.Cleveland Cavaliers @ Boston Celtics 72:76 TNT közvetíti a meccset. Stúdióban Chris "Időtkérek" Webber, Charles Barkley és Kenny Smith. A Cavaliers LeBron „King” James köré épített, jó szerepjátékosokból (dobókocka…..
Bár családi okokból elmulasztottam az eddigi mindhárom New Orleans - San Antonio meccset, azért annyiban igyekszem utolérni magam, hogy tetemes mennyiségű beszámolót olvastam végig a meccsekről. Nem szeretek olyan meccsről írni, aminek csak az összefoglalóját láttam, de a párharc…..
Eldőlt! Matematikailag csak a legutóbbi fordulóban: folyhatott a pezsgő, előkerülhettek az előre gyártott 10-es pólók, jubilálhattak a „nagy öregek” és új érzéssel ismerkedhettek két vesztes finálé után a sokra hivatott fiatalok.…..
darker_ 2008.05.08 19:45:43