Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eugene

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Narkomán ügyvéd, aki lelép az ügyfelek pénzével. Ki fizeti a kárt, ha kizárják a kamarából? Hogyan válasszunk ügyvédet, ha már a flancos irodabútorban sem bízhatunk? Tisztelt Zugügyvéd, Egy régi ismerősömről írok, aki már nem ügyvéd. Egy gimnáziumba jártam vele,…..
Eugene 2006.08.02 11:12:07
Nekem ilyen jellegű megtapasztalásom nincs, viszont ismerek olyat, aki "jó" úton jár, hogy hasonló legyen a fent említett ügyvéddel. A baráti körömben több ügyvéd is van, akik már az idő teltével praktizálnak is. Történt, hogy 1998-ban eladtam egy diesel kocsit motorhibásan. Aki megvette jól állt a dologhoz (azután, hogy rájött, hogy nem indul), szólt, hogy osztozzunk, de én nem akartam, mivel nagyon olcsón adtam oda, 250 EFt-tal a piaci ár alatt. Hívott egy szakértőt és szólt, hogy menjek el, haverokat kérdeztem, jött a tanács, hogy hagyjam, úgy se lesz belőle semmi. Aztán jött egy fizetési meghagyás, ekkor kérdeztem a haverokat, hogy akkor most mi van. Jöttek a bátor, okos tanácsok, hogy nehogy már fizessél, olcsóbban adtad, oldja meg, írjak egy elutasító levelet. Sikeresen megfogalmaztam az elutasító levelet és elküldtem.
Jött egy bírósági levél, alperesként vártak. Haveroknak szóltam, hogy akkor jöhettek védőnek, és ekkor jött a feketeleves, mindegyiknek csak a szája volt nagy, ugyanis a vádiratban benne volt, hogy szavatossági jogalappal perelnek be. Nem ők védtek, de már nem volt menthető dolog, mivel az elutasító levélre hivatkozva, harmadik körben a megyénél, 4 év után fizetésre köteleztek, és az induló 200 EFt-os követléssel szemben perkáltam 1050 EFt-ot.
No ezek a haverok, azóta már csak ismerősök. Közülük a fő "tanácsadó" folyamatosan anyagi gondokkal küzd.
Odaakarok kilyukadni, hogy vannak olyan tipikus karakterű személyek, akik már a pálya elején magunkban hordozzák azokat a jegyeket, melyek megpecsétlik sorsukat, munkájukat, munkájuk minőségét, hozzáállásukat. Ők nehezen vetkőzik le alapvető hibájukat.
Azt látom, hogy már ügyvédből is nagyon sok van, mely által nagyon silányodik az átlag ügyvédi minőség.
Megjegyzem, maximális tiszteletem a jó ügyvédeknek.
A Zugügyvéd nem hökken meg semmin, vagy mégis? Újabb kedves történettel lepett meg bennünket egy kolléga. Egy létező legenda az igazságszolgáltatás cinizmusának bugyrairól: Kedves Zugügyvéd, Az előzetes letartóztatást, mint a büntető eljárás sikerét biztosító…..
Eugene 2006.07.28 12:40:09