Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gulyáslikőr

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Népszabadság MVM-es forrása szerint a „minden kormányhoz közel álló” üzletember (a cégéres gazember, eljárás alatt álló Kocsis István - BP) segített abban, hogy az orosz fél – mindenekelőtt Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke – végre komolyan vegye az orosz…..
Gulyáslikőr 2014.03.06 10:56:02
@egyetmondok: Tavaly vették ki, jól írtad: e-beszamolo.kim.gov.hu/kereses-Display.aspx?b=fc6boXllE9UsY3yC5y8JsA%3d%3d&o=oLRHm5zMb5kCVCCF6JCOnw%3d%3d&so=1 Igaz, hogy a 2012-es beszámolóban szerepel, tehát abban az évben gazdálkodták ki (dollárban, de átszámolva 2012 végi árfolyammal kb. 54 milliárd forint), viszont az végén elfogadott osztalékot mindig csak következő évben veszik ki. Index nem áll a helyzet magaslatán az ilyenekben sajnos.
Miközben a hajléktalanok érdekeit képviselő szervezetek 2013. január 19-én lakásfoglalással egybekötött demonstráción követelték a lakhatáshoz való jog érvényesítését, a kormány továbbra is inkább a közösségi szálláshelyekre terelné be a fedél nélkül élőket. A…..
A köztévé hírműsoraival szemben semmi, de tényleg semmi elvárása nincs már az embernek. Annyi mindent lenyomtak már a torkunkon, hogy immunisak lettünk, valódi érzelmektől fűtve felháborodni már nem tudunk, csak nézünk, és húzzuk a strigulákat. A Ma Reggel csütörtöki…..
Gulyáslikőr 2013.01.25 09:00:45
@padlogaz: meg maga Belzebúb!
Szinte még időm sem volt megkönnyezni az állami mobilcég fergetes ötletének halálhörgését, és már be is köszönt a következő rémálom, az állami e-útdíj. A történet amit mindenki ismer: A Getronics megnyerte a tendert, de végül ezért vagy azért nem írta alá a…..
Gulyáslikőr 2013.01.24 15:15:29
@java786: Írták előttem, de valóban, amikor a főváros már nem tudja milyen adók gondolatával játszadozzon, akkor a kötelességeit is teljesítenie kéne valamilyen szinten. Az FKF gépparkjának csak a fele volt készenlétben?

Örülök neki, hogy Te bejutottál az autóddal, én konkrétan (bár nem azon a napon) a mögöttünk jövő troli sofőrjével és még 2 emberrel betoltam a 74-es trolit, miközben egyszer taknyoltam a havon kicsúszó talpam miatt, a többiek meg nézték a megállóból, ahogy szenvedtünk. Még jó, hogy hazafele volt munkából.

Egyébként hihetetlen, hogyha valamit le kell rombolni fél pillanat alatt, az simán megy, ha meg valami értelemeset kellene építeni, azt csak nem sikerül levajazni.
Gulyáslikőr 2013.01.24 16:56:47
@Ma Baker: Bizonyára külföldön nem árazzák be a távközlési különadót, a közműadót, vagy a telefonadót.
Azért félek tőle, mivel nem akarom a veszteségét az adómból kompenzálni.
Az e-útdíjjal meg egy bajom van: hogy nem sikerül valószínűleg bevezetniük. Mert egyébként támogatom, attól nem lesz kisebb a teherautó forgalom, hogy pl. már nem a tizedét, hanem a felét kell fizetni az osztrák e-útdíjnak.
A miniszter tegnap irreálisan magas ponthatárokat húzott meg a 16 diszkriminált szakon. Utánanéztünk a 2011-es pontszámoknak és a bekerülési arányoknak, mivel a miniszter elhangzott ígérete szerint a szakmai érvek nélkül diszkriminált 16 szakon a pontszámok…..
Gulyáslikőr 2013.01.23 17:10:26
@oldyopty: Így van, Rózsika jól mondja. Mi lenne ha a taknyosorrú humánbűnöző kölköd tüntetés, ivás, drogozás, szexelés és ivás helyett végre jóóó lenne az országnak és tanúna??? He?
Addig is jó volna, ha nem az én adómat utalnák direktbe a szimpla kert számlájára. De felb*sztál, hogy szolidaritást emlegetsz itt! Az nem keresztyén érték
Gulyáslikőr 2013.01.23 17:22:16
@Csokis: lol :D nekünk meg még a közgázon, mikor egyesült a kertészetivel, kitalálták (hogy mivel abszolút nem volt szinergikus a működés, csak kb. közös volt az évnyitó, meg méretgazdaságosabban lehetett megrendelni a corvinusos logójú bögréket, cserébe elnevezni sem tudták az egyetemet normálisan), hogy fel lehessen venni egymás tárgyait, jelképezendő, hogy mégis egy egyetem vagyunk vagy mi. Faszán láttad tárgyfelvételkor a pálinkafőzést a mittomén a vállalati pénzügyek mellett :) (persze felvenni így sem lehetett, mert kellett hozzá előképzettség).
Gulyáslikőr 2013.01.24 14:38:16
@Zabaalint: Haver a BGF-en végezte azt a tárgyat turizmuson. Saját elmondása szerint nagyobb haszna volt, mint akármelyik csőközgazdász alapozótárgynak. Én meg elhiszem neki(csak ne oktatna a tanninokról, amikor már innák).

Mondjuk ha megnézed mit tekint a magyar ember műveltségnek, akkor az a humán műveltség, és a lexikális tudás lesz. Nem érdekel senkit, hogy hány századmásodperc alatt integrálsz parciálisan fejben. Hát legalábbis népszerűsíteni kellene a természettudományokat.

Attól meg mondjuk mindig agy*aszt kapok, amikor pl. egy mérnök veri a mellét, hogy ő mennyire különleges, mert matekot meg fizikát tanul(t), meg ezek milyen nehéz dolgok, a bölcsész meg naplopó. Én is voltam BME-n vizsgázni matekból barátom helyett (amíg érvényesek voltak a 14 éves személyik :D), az analízis ugyanaz (már a leadott anyag, nem a számon kért), mint a Közgázon, max nem köcsög a tanár, aki szintén azért buktat meg, mert nehéz belátnia neki, hogy más is lehet olyan hiperszuper, mint ő. Ha ez az egész mérnökdolog nem lenne így túldimenzionálva, lehet többen mennének oda...
A bölcsész ismerőseim kb. sokkal jobban látnak összefüggéseket, és inkább holisztikus gondolkodásúak, mint a mérnök haverok. IQ vs EQ, ha általánosítani akarok. Kéne egy bölcsészmérnök szak :).

Biflázni meg az orvosin kell keményen szerintem. Gimis osztálytársam arra úgy is készült a tananyagon felül, hogy magolta a növényhatározót meg az értelmező kéziszótárt :D (asszem nekifutott a Britannica Hungaricának is)
Szombat délután látom, mi történt az Educatio konferencián, hogyan zavarta meg néhány Hallgatói Hálózatos aktivista a rendezvény semmitmondóan simulékony idilljét, látom a közönség néhány "felnőtt" tagjának reakcióját. Hiába áll tőlem távol a hahás megafondemokrácia,…..
Gulyáslikőr 2013.01.21 10:00:12
@$pi$: "Jó, okés, én is sok éven keresztül készültem arra, hogy kifizetem a lakást, most meg megnégyszereződött a tartozásom. Hol lehet jelentkezni, hogy én 140-es frankkal akarok fizetni"

Árfolyamgát. Igaz, nem 140, hanem 180 (de van benne fasza kis kamattartozás elengedés is). De erről szólt a végtörlesztés is. Ha késedelmes vagy, ott van az államilag támogatott új hitel késedelmes devizakölcsön kiváltására, vagy kisebb lakásra költözésre. Mindegyiket a bankodnál intézheted, a költségvetés terhére. Ugye ez is a közösből ment olyan felnőttek kisegítésére, akik megértették mi az, hogy árfolyamkockázat, ugyanis veled szerződéskötéskor ezt közölték, jó előre a feltételeket(félreértés ne legyen, engem aztán ez nem zavar).
Persze beállíthatod a felsőoktatást úgy, mint az állam pénzén fizetett carib tengeri üdülést, de attól még nem lesz igaz.

"És hol lehet jelezni, hogy fele ennyi adót akarok fizetni? És akkor már mostantól kevesebbet fizetünk vagy csak a jövő évtől?"

Természetesen az adódról nem szavazhatsz, ugyanis az államnak bizonyos alap szolgáltatásokat el KELL látnia. Viszont beleszólhatsz a pénzek felhasználásába! Cél vagy eszközvita, nem mindegy.

"Én nem vitatom el a jogaikat, de akkor tőlem se vitassa el az enyémeket."
Nem vitatja senki, max a kormányod.

"Óvodás koruk óta tanultak az adott egyetemre"
Nyilván nem ovi óta készülnek rá, de évek óta kitartóan.

"És az egyetemek dolgába is beleszólást akarok, nem csak az egyetemisták és a leendő egyetemisták élete függ attól, hogy milyen a felsőoktatás, hanem az egész ország sorsa múlik rajta."

Hát erről van szó!

Tableno csizmás államos hasonlata feljebb, az nagyon szép volt.
Gulyáslikőr 2013.01.21 10:02:06
@$pi$: Nem. De ha mással is megteszik, akkor az legitimálja a ki*eszést?
Gulyáslikőr 2013.01.21 10:04:48
@Éhes_ló: "nehezen érted meg de segítek, a blogszféra és a média két különböző tér, az engem megszólítókat pedig nem illettem hozzájuk hasonlóan dehonesztálónak szánt jelzőkkel."

Az ember az ember, és a viselkedése is hasonló marad blogszférától függetlenül. Dehonesztálónak szánt jelző, máris szebb körülírása a szaralaknak.
Nem tudom feltűnt, a konferencián sem tudtak mást csinálni a diákokkal (meg kormánykommunikáció szinten sem), mint dehonesztálni őket.
Mert válaszolni az érvekre, az nem megy.
Az elmúlt két és fél év meghatározó gazdasági folyamata volt a jegybanki függetlenségért folytatott harc. A választási győzelem másnapján Orbán Viktor egyik legelső kijelentés az volt, hogy „az MNB ezentúl nem lehet majd offshore-lovagok szálláshelye”. Ez a harc hamarosan…..
Gulyáslikőr 2013.01.16 23:54:20
@marco74: persze, hogy alátámassza, logikus volt amit mondtál. Na de az a szar, amikor vmi alulértékelt a valós teljesítményéhez képest, nem? mert azt nem a gazdasági szereplők tevékenysége, hanem csakis a kormányzat inkompetens működése, és a jövőbeli zord kilátások magyarázzák...
Gulyáslikőr 2013.01.17 00:10:23
@marco74: persze, minden hülye szembe jön az autópályán :) nem, nem gondoltam, őket nem az ezoterikus közgazdaságtan, meg nem a hagymázas, valóságtagadó képzelgéseik hajtják.
egyébként ha még velük is lenne a baj, akkor is az az ő megítélésükön múlik az államadósság után fizetendő kamatunk, hát akkor igazodjunk már. lehet, hogy hülye a tanár, de ő adja a jegyet....
az előző kommentedre meg nem tudok reagálni mert akkora világnézeti meg értékrendbeli különbség van köztünk, hogy nincs értelme írnom a saját meggyőződésemet, hogy nagy részük miért fasság
Gulyáslikőr 2013.01.17 00:11:48
@marco74: Nein. Persze, hogy tudok.
GrandRieux írása A sajtóban már arról cikkeznek, hogy idén folytatódik a Békemenet. Mint egy régi, rossz propagandafilm, színes úttörők, felvonulók, Kádár Jánost éltető jelszavak nehezítik a történelem különösen megterhelt levegőjét. Ez a levegőrontás pedig egyre…..
Gulyáslikőr 2013.01.08 17:58:51
@phaidros: hm, én semmit nem mondtam arról, hogy gazdag-e egy pedagógus, és arról sem, hogy hol legyenek sávhatárok. Annyit mondtam, hogy legyenek. + említettem a családi adózást amit háztartásra vetnek ki, és így ugyanannyit fizetne egy 300.000 Ft-ot kereső háztartás akkor is, ha vki 150.000 Ft-ot keres, meg akkor is, ha az egyik 200.000 ezret, a másik meg 100.000-at (ha mondjuk a határ 100.000 és 150.000 között lenne).
a nyugdíjasokról is elmondtam, h manipulálhatók, és sajnos ők döntik el a választásokat, de azt is levezettem, hogy a nyugdíj adóköteles, erre leírod nekem, h mért adóztatnád meg.
Gulyáslikőr 2013.01.08 18:05:28
@phaidros: ja nyilván az szop*roller, hogy ezt átnevezték :). Vonatkozhatna úgy is, akkor nem lenne kettős adóztatás. Viszont elvonatkoztatva a jelen helyzettől, ah egy hülye embert te adóztatsz, attól okosabb lesz? Szerintem nem, csak a még hülyébb kormány kapná a lóvét, hogy arra költse amire akarja.
Gulyáslikőr 2013.01.08 18:15:16
@phaidros: hát ezt erőltetném én is azzal a kivétellel, hogy az ösztöndíjak meg a nyugdíjak se legyenek adókötelesek (már azért sem mert tökmnid1, h azok-e mert a kormány dönt a nagyságukról). Azt viszont undorítónak tartom, hogy a nominálbérek is csökkennek, a nyugdíjak meg tartják reálértéküket, és azon termékek ára csökken, amire a nyugdíjasok költenek.
Hát majd csak remélem, hogy mi idős korunkban kevésbé leszünk befolyásolhatóak, vagy majd bezár az unokám h ne tudjak elmenni szavazni vagy valami :).
Tudtuk és tudjuk ma is, hogy Magyarország sikere, a magyar nemzet szárnyalása szálka az idegen erők szemében. Magyarország és az általunk vágott új ösvény, veszélyt jelent a globális elnyomó hatalmi berendezkedésre, nem véletlen hát, hogy országunk és hitvallásunk állandó…..
Gulyáslikőr 2012.12.28 14:39:15
@yatumux: a romkocsma az tudatos koncepció :) Pest konkrétan nemzetközileg is ezekről is híres www.bbc.com/travel/feature/20110809-exploring-the-ruin-pubs-of-budapests-seventh-district
Csokorba szedtük a kormányzati papagájkommandó legfőbb állításait, és tételesen megcáfoljuk őket. A kormány még a saját biodíszletét is átverte. A keretszámokat Orbán Viktor átkeresztelte ugyan, de semmi javulást hozó változás nem történt az elmúlt hetekben a…..
Gulyáslikőr 2012.12.28 11:55:43
@Gedam: nem olvastam jogszabályt, nem tudjátok véletlen, ez az 55.000-es minimumszám rögzítve van valahol? mert oké, hogy a kormányhatározat szerint majd biztosítanak plusz forrásokat a hallgatói létszám növekedése ESETÉN, de tudtommal semmi garancia nincs az 55.000-es létszámra (aminek a szakonkénti szerkezete messze nem egyezik meg a 2011-es keretszámok szerkezetével, pedig az a szisztéma a hallgatók követelése), akárhogy játszhatnak a férőhelyeket determináló ponthatárokkal, mert azok meghatározása a miniszter jogköre.
ráérős szabad bölcsész legyen a talpán aki ezt követni tudja...
btw én is akkor leszek nyugodt(abb), ha az idén kivont forrásokat a költségvetésben látom újra kötötten, és nem a tartalék soron.
@laci37: miért felesleges a kommunikáció? a kormány kb. a semmi módosítást úgy kommunikálja le sikeresen, hogy mindenben teljesítették a hallgatók követeléseit. mi ez, ha nem szakemberi teljesítmény?
a bölcsészek ekézése helyett (előtt) ajánlanám megtekintésre Mezey Barna cikkét az e heti figyel ő -ben
Állítólag politikai pártok uszítanak minket. Állítólag átláthatatlan mozgató erők vesznek rá, hogy bizonyos dolgokat elkövessünk. És a legjobb: állítólag pénzt is kapunk érte! Akik előszeretettel rágalmaznak, azok szerint voltam már cionista, hazaáruló, jobbikos, MSZP-s,…..
Gulyáslikőr 2012.12.27 17:01:22
@lenyomom a torkodon: környezetvédelmi termékdíjról hallottál már (az idei költségvetésben az abból befolyó bevételek 28,5%-át fordították a díj ellenszolgáltatására, a többi ment pántlikázatlanul)? szóval hagyjuk ezt az elméleti okoskodást adóról és díjról.
az pedig, hogy a beszedett adóért nem jár közvetlen ellenszolgáltatás (de közvetett igen), nem jelenti azt, hogy felelőtlenül, vagy az általuk szolgált választók (vagy az adott kérdésben érintettek) preferenciáit figyelmen kívül hagyva kell a mindenkori kormánynak elköltenie az abból származó zsét. ebben a vitában rohadtul nem a kormánynál van a bölcsek köve, hazudozásra és manipulációra képes egyedül. az nem átfogó reform, hogy minden marad a régiben (könyékig szarban konkrétan)csak veszek ki pénzt az oktatásból, a paraszt meg majd pótolja, de az adója nem csökken mellette.
mellesleg jó a nicked,tökre kifejezi a kormánynak azt a mentalitását, ami ellen a hallgatótársaimmal tüntetünk
Aczél Endre a Galamuson megjelent, Fiúk, című írásában szenvedélyesen kádáristázza a kormányt – ez még a Kádár-rendszer sztárújságírójának is szíve joga. De hogy egy szerkesztő hogyan engedheti megjelenni a következő, egészen nyilvánvaló és vérlázító…..
Gulyáslikőr 2012.12.22 17:33:46
@héjakútmácsonya: olvasgasd még kicsit a gyülekezési törvényt! hidat lezárni még szabálysértésnek sem minősül, egy tüntetést sem lehet feloszlatni (akár bejelentett, akár nem), amíg az másokat nem korlátoz jogaiban (vagy a parlament, bíróságok működését lehetetleníti el), spontán tüntetés esetén pedig senki sem vonható felelősségre.
Gulyáslikőr 2012.12.23 16:52:06
@héjakútmácsonya: ha más útvonalon nem tudnál eljutni A-ból B-be, akkor feloszlathatnák, mivel korlátozza a jogaidat, de így nem korlátoz. a feloszlatás ellenben a szabad gyülekezéshez való jogot korlátozná, ami alap jogállamban...
komolyan, jogállam hiányáról beszélsz akkor ha nem oszlatnak fel egy békés tüntetést? lol
a kormány az amely átlépi (a saját maga által alkotott és kötött) a törvényeket, szerződéseket
Orbán Viktor nemrégiben jól öltözött diákokkal fényképezkedett, akik még véletlenül sem tűntek romkocsmatöltelékeknek - milyen véletlen, hogy mindezt mégis egy romkocsmában tette. Micsoda horrorisztikus vízió: a miniszterelnök és néhány Fidelitasos mintagyerek…..
Gulyáslikőr 2012.12.22 15:28:35
@stim:
1. tiszteletről beszélsz, de kiscsávózól...
2. magad ismered el, hogy a felsőoktatás befektetés és érdeked, hogy sokan tanuljanak. a szegényebb rétegek hogyan, mikor tandíjat kell fizetniük érte 16 szakon?
3. igen, az adóforintokat el lehet költeni értelmesen is, meg el lehet költeni simicskára is. nem hiszem, hogy csökkent a befizetett adód a felsőoktatásból kivont összeggel
4. szerinted a mekiben ki dolgozik? meg nyilván, amíg egyetemre jártam, én is benyögtem a boltban, hogy diák vagyok, aztán nem kellett megfizetnem az ÁFA-t
Rejtett kamerás felvétel jutott a birtokunkba arról, hogy magukat rádiós újságíróknak mondó személyek a kormány és a miniszterelnök igazáról győzködték a december 17-i diáktüntetés után a közszolgálati Magyar Rádió székházába bebocsátást nyert szociológus…..
Gulyáslikőr 2012.12.22 14:09:56
@Magus6: nem a te zsebedben nyúlkál, hanem számon kéri a mindenki zsebéből (az övéből is) befizetett adóforintok felelős felhasználását...
Hétfőn este a Magyar Rádió épületéhez vonultak a felsőoktatás átalakítása ellen tüntetők. A több ezres tömeg spontán módon, egy hangosbemondós felhívás nyomán indult el a Bródy Sándor utcába. Vajon hányan hallották egyáltalán a pontokat? Hallgat még bárki…..
Gulyáslikőr 2012.12.19 09:16:15
@minafoto: gyere el egy hallgatói fórumra, nézd meg hogy működik! látni fogod, hogy bárkinek joga van felszólalni, szavaz mindenki, akár te is alakíthatod a továbbiakat...
nagyon eltérő döntéshozói mechanizmusokkal operálók küzdenek itt egymás ellen (diákok és fidesz)
hát csak találtunk egy kamerát a színművészeti egyetemen, nem? :D
ha jól tudom 30% az EU felé tett vállalásunk a diplomások arányára a teljes népességen belül. de amíg sokkal magasabb a munkanélküliség a szakmunkások körében, mint a felsőfokú végzettséggel rendelkezőek közt, addig indokolt utóbbiak számát növelni. btw a 8 osztályt végzettek kárára kéne több szakmunkást csinálni, nem abból, akinek megvan az esze hozzá, hogy diplomás legyen.
nem kell megváltás, de ami eddig jól működött azt ne basszuk el, ha meg eddig is szarul működött, ne basszuk el még jobban... legalább ennyit egy kormánytól, pls..
- Jack, gyere gyorsan, ilyet nem láttál! - Mi van?  - Ez hihetetlen, gyere! - türelmetlenül hátranéz. - Fogadok, hogy megint Magyarország, várj, hadd tippeljek, Mr. Orban államosította fotoszintézist? - bögre kávéval odaslattyog, ásít. - Én már rég otthagytam volna ezt a…..
E napokban a gyerekeink csinálják a politikát. És hát lássuk be: jobbak, mint mi. Ebben is. Nagyon szégyellném magamat azok helyében, akik törvénysértéseket emlegetnek, meg arra tesznek körülményeskedő utalásokat, vajh melyik párt kottájából játszanak a napok óta…..
Gulyáslikőr 2012.12.13 18:57:46
@belekotty: Meg kb. ha nem voltunk elegen, a prof kiment, és nem tartotta meg az órát, megsértődött. Szerintem 15 embernek nem fog órát tartani.
Gulyáslikőr 2012.12.13 19:03:47
@Bocskay: Ha leírja az adójából a hallgató képzésének térítését(meg elszámol mellé mindent költségnek ami nem is tartozik oda) az nem változtat a költségvetés egyenlegén (mint ahogyan az átvállalt hitel is államadósság lesz eleve feltőkésítve kis kamattal).
+ miért nem oda menne egy multi cég, ahol eleve rendelkezésre áll a jól képzett munkaerő?
Gulyáslikőr 2012.12.13 19:13:29
@Bocskay: Persze működik, Győrben is van pl. Audi tanszék. Ez üdvös is, de csak kiegészítő jelleggel, nem építheted a teljes felsőoktatást a cégek finanszírozására (mi van ha dekonjunktúra lesz, ha megéri továbbállni egy másik országba stb.). Németországban is csak kiegészítő jelleggel működik, ott egy egyetem másfélszer annyi pénzt kap, mint a teljes magyar felsőoktatás (és a bonnira gondoltam, nem a Humboldtra).
Hétfő után szerdán is utcára vonultak az egyetemisták és középiskolások a diákhitel mögé bújtatott költségtérítéses képzés, magyarul a tandíj ellen. Ráadásul fagyos hideg ide vagy oda, valószínűleg folytatás is lesz, márpedig ez ismét egy nagyon kellemetlen szituáció…..
Gulyáslikőr 2012.12.13 13:42:53
@painkiller21: szerinted sok az elhelyezkedni nem tudó diplomás. ez pedig a KSH -azaz a tények- szerint: www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qlf012.html
Gulyáslikőr 2012.12.13 15:08:18
@Lencsés István: az melyik egyetem/fősuli volt? csak gyarló kíváncsiságból
Gulyáslikőr 2012.12.13 18:53:06
@Lencsés István: Akkor tőmondatban, hogy Te is megértsd. ;) Melyik egyetemre jártál? Mert szerintem az élő példája vagy annak, hogy miért nem kellene spórolni az oktatáson. Komolyan, Téged kellene kiállítani szónokolni a tüntetésekre. :D
Van az a történet, hogy miközben a szovjet légierő szétbombázta Finnországot 1939-ben, Molotov a szovjet rádióban arról beszélt, hogy szó nincsen bombázásról, csak ételt dobnak le az éhező finneknek (akik hamarosan elkezdték Molotov piknikkosarainak nevezni a bombákat, hogy…..
Gulyáslikőr 2012.12.08 12:23:13
@reszeg tengeresz és egyéb hasonszőrű kedves barátaim:

a jelenlegi módosításokat biztos nem lehet a költségvetés állapotával indokolni, ugyanis mint azt sokan kiszámolták már, az államilag kamattámogatott diákhitel - mivel szélesebb a jogosultak köre, mint a korábban közpénzen egyetemre járóké - magasabb kiadásokat fog majd generálni. persze nem most, csak majd ha feltorlódnak az igénylő évfolyamok, jelenleg csak szétteríti a kifizetéseket. ami pont jó, ha ki akarunk kerülni a túlzott deficit eljárás alól, jövőre pedig szabadon osztogatni a választások előtt.
persze én sem tartom a felsőoktatás struktúráját megfelelőnek, de ez akkor sem normális:
"Mezey Barna (rektori konferencia elnöke) szólt arról, hogy Magyarország azon tizenegy európai állam közé tartozik, amelyek 2008 óta folyamatosan csökkentik a felsőoktatásra fordított összeget. Összehasonlításként azt mondta, hogy amíg a finanszírozás nagysága tekintetében a világ 93. helyén álló bonni egyetem 170 milliárd forintból gazdálkodik, a magyar felsőoktatásban folyó képzésre összesen 135 milliárd jut(ott csak ugye)." HVG
ebből nem lesz magas hozzáadott értéket termelő munkaerő, márpedig illene belátni, hogy a jelenlegi gazdasági-társadalmi berendezkedésekben az egyes generációk egymásra vannak utalva: Te fizeted az oktatásom én meg majd (mivel nincs manyup) a nyugdíjadat. még1x: a te nyugdíjad nagyban fog függeni az én jövedelemtermelő képességemtől, ami pedig az én képzettségemtől függ. tökmind1, elő vagy utófinanszírozunk vmit
ezért is fasza a fidesz oszd meg és uralkodj elve, mivel biztos mindkettőnket ért már érdeksérelem, de pejoratív sztereotípiákkal kurvajól lehet egymás ellen hangolni a zembereket, hogy itt marakodjanak, ahelyett, hogy egymás mellett állva tüntetnének. mind1, én tuti megyek nagyvater motoros láncfűrészével (már elkértem) a Kossuth térre "konzultálni" a t. képviselő és kormánytisztviselő urakkal, miközben atomjaira szedem a parlamenti parkolókban álló autókat. nem azért mert ekkora faszparaszt vagyok, hanem azért mert mindenkivel a saját nyelvén kell beszélni, hogy célt érj, ez meglátásom szerint a fidesznél pedig az erő(szak).
kicsit gondolkodj(atok) el, lennétek-e most pályakezdők! én egy évet sz*ptam fizetés nélkül 50 órában, mire átvettek állományba és örülhetek. a munkatársaim közben (okosak és tapasztaltak), sokkal értéktelenebb diplomával pedig szarrá keresik magukat, mert máskor jöttek ki az egyetemről. de szolidaritásból az utcán fogok állni a nálam fiatalabbakért, a testvéreimért, mert nekem még jutott állami diploma
u.i: ezt a kommentet nyugodt lelkiismerettel írtam le, nem tartok el senkit csak magam
orulunkvincent.blog.hu/2012/10/17/onfenntarto_kormanyt_akar_a_rektori_konferencia
Gulyáslikőr 2012.12.08 13:18:50
@Con Storm:
"Piacgazdaság van! Elvégre nem?! Az egyetemeink, főiskoláink magas színvonaluak nem?!

Akkor mi a probléma?! Európában sok diák van!

Elvileg diplomát csak nyelvtudással lehet kapni...

Habár az ország gazdasági és erkölcsi szintje, és szociális érzékenysége tükrözi az oktatás minőségét... az kiabálják hogy ők csodaszépek, csodaokosok, és mindentudók...

Akkor kamatoztassák! Európai szintű oktatás, és külföldi fiataloknak magánkarok!

Ennyi... Aki tudja csinálja! Aki meg nem a piactörvények szerint becsődöl! Vége van a terrordiktatúrának! Már nem a jópofira megy a dolog! Most már a jó szakembereket kell majd felvenni tanárnak, nem a seggnyaló 3/3-as besúgókat, 6 hónapos KGB-és kamudiplomával ügye L. Csaba?! Adóóóóóbáááázíííís... és a világon mindenhol csak röhögtek rajtunk.."

Piacgazdaság van! Elvégre nem?! Az egészségügyünk, kórházaink magas színvonaluak nem?!

Akkor mi a probléma?! Európában sok beteg van!

Elvileg ellátást csak TB fizetéssel lehet kapni...

Habár az ország gazdasági és erkölcsi szintje, és szociális érzékenysége tükrözi az egészségügy minőségét... az kiabálják hogy ők csodaszépek, csodaokosok, és mindentudók...

Akkor kamatoztassák! Európai szintű egészségügy, és külföldi betegeknek magánklinikák!

Ennyi... Aki tudja csinálja! Aki meg nem tudja fizetni a biztosítási díjat a piactörvények szerint megdöglik! Vége van a terrordiktatúrának! Már nem a jópofira megy a dolog! Most már a jó betegeket kell majd felvenni ellátásra, nem a seggnyaló 3/3-as besúgókat?! TB járuuuuuuuuuuléééék, biztosítási dííííííj ... és a amerikában csak röhögtek rajtunk.."

természetesen ez a párhuzam csupán az oktatás szociális, a társadalmi mobilitást elősegítő aspektusára kívánt rávilágítani, nem a gazdasági fejlődést előmozdítóra
Egy nagyon hálás (vagy hálátlan?) témával szeretnék ma foglalkozni, méghozzá a különböző főiskolai és egyetemi szakok szükségességéről, illetve szükségtelenségéről. Már előre félek attól, hogy milyen háború lesz a kommentek között ahol a virtuális bitófán én…..
Gulyáslikőr 2011.09.12 13:27:43
@Darkosia:
Egyébként néha összekeverik a tudomány fejlődése miatt beálló hangsúlyeltolódásokat a színvonal esésével (egyébként én is úgy gondolom, hogy az általános színvonal romlik).Mi is alacsonyabb színvonalon tanulunk matekot, de szélesebb síkon. Értem továbbá ezalatt pl., hogy ma egy program számítógépen kiszámol pár adatot 3mp alatt, és a kijövő diplomás a piacképes tudás követelményének megfelelően ezt ismerné, nem pedig a több oldalas ádámtól-évától eredeztethető kiszámolási módot, azt rögtön hülyének néznék, mert ők anno máshogy tanulták (tanár, munkaadó). Haverom ezt megunta, most Svédországban tanul, első hónapokban már gyakorlatra viszik őket, modellező programokat tanulnak használni, nálunk addig ragaszkodnak a PC (papír-ceruza) alapú megoldásokhoz. Ha pl. SPSS-en tanulnám (vagy elég a csumpi excel), akkor is tudnám, hogy az emberek fele a mediántól, nem az átlagtól hülyébb vagy okosabb (normál eloszlásnál persze egybeesik). Attól, hogy valaki kétmilliót keres, 4-en meg 125000-t, a fele nem keres többet 500ezernél.
Azt hiszem, a szóbeli felvételit meg azért törölték el, mert pofára ment.
  Megszűnik a Corvinus. Felnégyelik. Vagy mégsem. Diákok az utcán, Ferenc a Fácsén, Szanyi kapitány a barikádokon.   Az Origo által közzétett felsőoktatási koncepció szerint tizenkét egyetem maradna, s ezek között nem szerepel a Budapesti Corvinus Egyetem (leánykori…..
Gulyáslikőr 2011.05.06 23:04:19
@bolá: kedves bolá,
nem kötözködni akarok, de mégis hogyan emelkedhetett az inflációs ráta monetáris restrikció mellett? sehogy, mivel a reálpénzállomány az, ami hosszú távon állandó. az infláció azért szállt el, mivel -és szerencsére- pont nem követik friedman chicagoi nézeteit, éppen abban az országban, ahol ő kitalálta, hogy az emberek átlátnak a monetáris illúzión minden körülmények között, és így nem érdemes keresni az átváltást munkanélküliség és infláció között, mivel nincs is. ennek ellenére a Fed ebben kételkedve primer céljaként tekinti egyszerre a teljes foglalkoztatásra és az alacsony inflációra való törekvést. az MNB, és szinte az összes jegybank csak az inflációt nézi, és ez lehet gond.
másik amit nem értek, miért a közgazdász a hibás? amit mi közgazdásznak fordítunk, az valójában a gazdász más nyelvekben, és a makróökonómia, politikai gazdaságtan stb. valójában csak elenyésző része egy közgazdász képzésnek a logisztika, marketing, számvitel stb.melett. azért egy-két vállalat eldöcög. a másik meg, hogy a politikus céljai nem egyeznek egy közgazdászéval
Hát igen, Fradika kell, Corvinus nem – foglalta össze tegnap a rektor tájékoztatója közben egy mögöttem álló hallgató a fejleményeket. A kétségtelenül populista ízű megközelítés már csak azért is pikáns, mert bizonyára valami hasonló (a foci helyére állami…..
Gulyáslikőr 2011.05.05 21:50:00
@Alvarez: nézz utána, nem magasabb a ponthatár