Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Holleanyu

80 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holleanyu Visegrád 2010.09.22 10:26:08
A város maga a történelem. Visegrád említésével mindenkinek Mátyás király jut eszébe, és a nyári palotajátékok.Nos, újabban már a gyerekek is játékosan ismerkedhetnek a korszakkal. Megnyílt az első reneszánsz játszótér, hivatalos nevén a Mátyás király Történelmi…..
Holleanyu Sugár 2010.09.09 14:45:02
Az őspláza. Bár a 80-as évekre már alig emlékeztet, mégis ha itt járok elfog a "retro érzés". Volt idő, mikor egészen feledésbe merült, de pár éve új szín vitt az Őrs vezér tér XXI. századi világába. :) Itt a sok kis üzletben kifejezetlen ismeretlen márkákat…..
Holleanyu Seholsziget 2010.09.06 18:36:09
A Seholsziget létezik, mégpedig Nőtincsen. Ez a kis falu Váctól nem messze található. A Seholszigetet családosoknak álmodta meg a kitalálója, látszik, hogy minden új, és még kialakulóban van. Ennek ellenére érdemes felkeresni. Van itt lovaglási lehetőség, kisvonatozás,…..
Holleanyu Mozi 2010.09.04 09:05:47
A mozi az egyéb lehetőségekhez tartozik rossz idő esetén. Elárasztanak minket az animációs filmekkel, mégis azt kell mondjam nem gyerekeknek valók, hanem felnőtteknek. (Persze, ha moziba szeretnék menni, jó indok, hogy a gyereket szeretnénk szórakoztatni. :) )De, most néhány helyen…..
Hosszabb kihagyás után újra jelentkezem, és ezúttal Magyarország legnagyobb beltéri játszótere kapta tőlem a kiemelt figyelmet. Nos, elvittem a gyerkőcöket, mivel a szórólapjuk és a honlapjuk alapján izgalmasnak ígérkezett.Budára kell kiautózni, de jól megközelíthető. Az…..
Holleanyu Jászberény 2010.08.13 14:53:59
Már megint vidék! Igen, szuper helyek vannak a fővároson kívül, és még olcsók is. Jászberényben például állatkert van, szerintem ezt kevesen tudják. Van itt minden: oroszlán, medve, piton, majom, halak, madarak, de őzek és kacsák is, sőt, ősztől pingvinek is.Előnyök: olcsó a…..
Nagy ötlettel állt elő az Auchan. Egyes pénztárakat kifejezetten a kismamáknak ajánl, azaz ezeken a helyeken egy cseppet szélesebb a sáv a futószalag mellett, hogy jobban elférjenek az anyukák.Hm... Szerintem nem ez a legnehezebb része a gyerekkel való vásárlásnak, de azért kedves.…..
Holleanyu Balaton, te drága 2010.08.05 07:28:55
Nem írok az élelmiszerárakról, mert már közhelynek számít. Nem kisgyerekes szülőknek találák ki a balatoni önellátást. Amit viszont továbbra sem értek, hogy ott még senki sem találta fel a fürdésen kívüli, rossz időben is kihasználható programokat.Megdöbbenve tapasztaltam,…..
A gyorsétkezés legutóbb Székesfehérváron ért. A belváros szívében természetesen beleakadhatunk egy McDonald's-ba. No, de nem akármilyenbe! Kérem, itt feltalálták a spanyol viaszt... Talán a tervező volt tényleg eszes, vagy egyszerűen csak a hatalmas teret akarták kihasználni…..
Holleanyu Sopron Pláza 2010.07.20 09:34:48
A város ezen része sem szokványos. A pláza nem túl nagy, de nem is kicsi, viszont nincs embertömeg, és a kínálat sem hagyományos. Sopron fő vonzereje még mindig a fodrászat és kozmetika, persze elsősorban az osztrák vendégeknek. A pláza legnagyobb üzlete nem ruhákat vagy márkás…..
Holleanyu Ja-ja Sopron 2010.07.17 18:29:54
Az ország egyik szélén található kétnyelvű városunk Sopron. Itt minden magyarul és németül van kiírva, és a pénztárosok fejben számolják át a forintot euróra. Igen-igen vagy persze, esetleg aha helyett ja-ja a helyi szóhasználat. No, és a Tesco-t S Marketnek hívják, erre nem…..
Holleanyu Repül a, repül a... 2010.07.08 08:33:03
Egy remek tippem van rövid nyári kiruccanásra. Ha van egy szabad délelőttünk vagy délutánunk, és nem akarjuk csupán tespedéssel eltölteni, akkor irány a Repülőtéri Emlékpark, mely a Ferihegy II-es repülőtér előtt található. Könnyen rálelünk az útról, mert a sok régi…..
Folytatom a témát, mert nemrég egy érdekes helyszínen jártam. A legutóbbi babazsúr, ahova meghívták a lányomat, egy uszodában volt. Ez az uszi persze kifejezetten gyerekek tanuszodájának van kitalálva, de felnőttek is jól érezhetik magukat. Az egész szülinap arról szólt, hogy…..
Talán furcsa, hogy egy üzlet bezárása felett kesergek, de most tényleg sajnálom, mert ugyan nem a legolcsóbb gyerekcuccokat árusító boltról van szó, de kitalált egy remek szolgáltatást, aminek most szintén vége.A vecsési Ferihegy Market Centerben működött a Magma Turbó Kölyök…..
Holleanyu Ami lehetetlen... 2010.06.24 20:59:45
Ha már a legdrágább dolgokat említettem, eszembe jutott, hogy más ragsorolást is tehetnék, például mi az ami kicsi gyerekkel szinte kivitelezhetetlen.Én ilyennek tartom a költözést. Jól gondoljuk meg. Persze, ha menni kell, hát menni kell. Ha lehet, a pakolást ne egy napra tervezzük…..
Holleanyu TOP 3 legdrágább 2010.06.21 21:22:15
Itt a vakáció, és az ember, ha szülő is, megpróbál tartalmas programokat kitalálni a csemetéknek. Az elmúlt hétvégét vidéken töltöttük, és nagyon megörültünk, hogy a városba cirkusz érkezett. A műsor színvonalas volt, változatos, érdekes, mindannyiunknak tetszett, de csak…..
Holleanyu Belváros 2010.06.14 18:15:47
Nemrég Budáról írtam. Na, most a Belváros került terítékre. A biztos pont a fővárosban, ahova szerintem ne szüljünk gyereket, az a felkapott V. kerület. Tömeg és forgalom, és tömeg, és alternatív fiatalok, és tömeg és sörösdoboz hegyek. Ja, és tömeg. :) Ide már csak a…..
Holleanyu Gyermeksziget 2010.06.07 21:44:06
Végre itt a nyár, és nemcsak a naptár szerint. Beindultak a spéci nyári programok a gyerekeknek. Ebben élenjár a T-com Gyermeksziget, melyet egész júniusban, minden hétvégén a Hajógyári-szigeten rendeznek meg. Van itt móka, kacagás, és rengeteg játék, a legtöbb pedig…..
Holleanyu Ovi ujratöltve 2010.06.06 09:56:26
Kivártam a múlt hetet, és tele voltam reménnyel, bár ezt a nyugtás dolgot még nem tudtam kiheverni. Szerencsére minden jóra fordult, mert bekerült a gyerekem a vágyott oviba, ahova a nagytesó is jár.Ezúton szeretnék mindenkinek gratulálni, akinek sikerüt a csemetéjét beléptetni…..
Holleanyu Buda 2010.05.30 20:29:15
Nem tudom irigyeljem-e őket vagy sajnáljam. Tény, hogy egy pesti ritkán jár Budán, és  ez valószínűleg fordítva is így van, éppen ezért feltűnő a különbség. A sok elegáns ember között a kissé lazább öltözetű biztos a Duna másik oldaláról jött. Viszont! Odaát…..
Holleanyu Fesztiválok 2010.05.27 09:26:15
Régen írtam bejegyzést, ennek oka nemcsak időhiány, hanem a hosszú hétvége. Megpróbált a család lazítani. Néha nem árt. Így jutottunk el, lényegében véletlenül Kiskunfélegyházára, ahol fesztivállal ünnepelték a várost.Szeretem az ilyen jellegű eseményeket, engem a sok…..
Holleanyu Hamburger 2010.05.18 13:48:31
Nemrég olvastam, hogy az egyik USA államban be akarják tiltani a gyorséttermi gyerek menüket, vagy legalábbis megtiltják a hozzáadott játékot. Az okosok szerint ez az, amiért a kölkök állandóan ott esznek és csak híznak. A hétvégén pedig az egyik TV csatorna leadta a Supersize me…..
Holleanyu Nyári programok II. 2010.05.13 09:52:55
Aki még nem tudja, vagy csak nem mer belevágni, mert a gazdasági válság súlytja, azoknak ajánlom az egyik legszuperebb helyet Magyarországon.Kiskunmajsa szerintem egy gyöngyszem Bács-Kiskunban. Távolinak tűnik, de az autópálya megépültével másfél óra alatt lent lehetünk. Nincs…..
Holleanyu Nagyon magyar... 2010.05.10 19:43:11
A hétvégén egy magyar gyermekruhákat árusító (Mikka) üzletben, egy magyar meséből készült magyar rajzfilm premier előtti vetítésén voltunk. A Totál magyar "fíling" átjárt minket, a komoly  hírveréssel beharangozott Bogyó és Babóca mesék végül is…..
Holleanyu Nyugta 2010.05.05 15:43:05
Eddig csak a befizetésim után kaptam nyugtát. Most már a gyerekemről is van...A héten szerintem mindenkit a bölcsődei és óvodai beiratkozások tartottak lázban. Tudomásom szerint akik bölcsibe is viszik a gyerkőcöt, azok az első napot megelőző éjjel 2-3 körül álltak oda az…..