Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ÁkiBáki (törölt)

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
de Sade márki Húsvét 2009.12.09 16:01:00
Néhányan épp jönnek ki a miséről. Álldogálok a templom előtt, merő kíváncsiságból, jegyzetelek. Gondolatban pedig újraácsolom azt  a bárkát, mert megint épp ideje lenne.Húsvétvasárnap van. A hívek kipirult orcával sereglenek kifelé, túlzottan adagolt púderrétegek és…..
Tegnap zárult a TV Paprika szakácskereső sorozata, a Casting, a végeredmény pedig meglepő lett és nagyon előremutató.A verseny tétje az volt, hogy a győztes saját műsort kap nemsokára a csatornán, a zsűri pedig úgy döntött, hogy a francia származású Christophe Deparday legyen a…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.09 20:19:39
@Photographer: Fikaland - tudod, nem?
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.09 20:56:02
@szoci-mutyi:
"Felháborítónak tartom, hogy a magyar -valóban szakácsoktól - veszik el a munkát!!!!!!!!
"ökörséget írsz"
nem is kell hozzátennem semmit.
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.09 20:59:26
@nadivereb: ez frappáns. De sajnos a felét sem érti.
Érdekes taktika kezd kirajzolódni a játékkiadók között: egy olyan megoldás, ami nem túl invazív, viszont bizonyos fokig gátat vethet a warezolásnak; és mellékesen belerűg egyet a kiadók felől szintén aljas rablásnak számító használtjáték-kereskedelembe is. Bár pár hasonló…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.09 11:06:49
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: ez tetszik. Ahogy német katonák ülnek rohambiliben a kupiban. Ritka fantáziatlan farok rajzolhatta.
Azt hittük, hogy ha van, amit meg sem fog rezzenteni a válság, akkor az a bizarr csoki, amit az ember kizárólag idősebb nőrokonoktól szokott kapni. Erre mit ír Darwin díj! Töpörödik az AE, ijesztően töpörödik, ki tudja, mi lesz ennek a vége. Az igazsághoz tartozik, hogy most…..
Nem sok embernek adatik meg, hogy találkozzon az angol királynővel, de aki megteheti az általában napokat készül az eseményre. Kétségkívül így történt ez Lady Gaga esetében is, azonban a készülődés nem a megszokott módon ment. Gaga ugyanis egy piros lakk Alexander McQueen…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.08 22:23:04
@Almaspite: és nem ilyen visszafogottan mosolyognál, mint gaga:-)
A választást még meg se nyerte a Fidesz, de az ezüsthajó, bolgyó hollandi állapotát elhagyva nyílt vízekre hajóz.Pécsen még csak pár hónapja van Fideszes polgármester, de a kulturális főváros már mutyi lett, nem kellett sokat várni.A kultura megint a haver kutyák üzlete, a…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.08 12:42:31
@gauche caviar: Ne ajvékoljon itten kegyelmed, mert még jól lezsidózzák, oszt annyi... lesz magának:-)
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.08 12:55:37
@gauche caviar: 148 kommenttel? Mélységesen!
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.08 13:14:17
@gauche caviar: hát ehhez hozzáteszem, amit csak tudok..:-)
Gulyásdemokrácia Komcsik 2009.12.07 16:10:19
A magyar demokrácia új állomásához érkezett a mai napon. Kiteljesedett a rendszerváltás, az 1989-es álom valóra vált. Igen, végre megtörtént. Az MSZP lekommunistázta a Fideszt.Rendben, az tényleg igaz, hogy ha néhány témát nézünk, a Fidesz valóban balra áll a szociktól. Az…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.07 21:17:39
@hapcika: Bár igazat tudnék adni neked! De az a temetés még nem volt lejátszott meccs. Legalább is sokak számára.
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.07 21:32:07
@hapcika: hát persze, de van aki még a mai napig nem látja. Vagy nem akarja látni:-)
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.07 21:56:19
@hapcika: Tehát még egyszer: van aki nem látja, vagy nem akarja.
Érzed a különbséget??
Liberális minimum újratöltve Az El Mondo által is megkavart Minaret-vita, a Kertész-beszólás, a Bogár-kinyilatkoztatás és a sületlen Debreczeni furcsa katyvaszként örvénylett a gyomromban a metrón. Pár perces öklendezés után, kluttyogó hangok kíséretében bukkant ki a…..
Gyakran előfordul, hogy egy iskolai konfliktus kapcsán bemegy a szülő, hogy tisztázza a tanárral, vagy az igazgatóval a helyzetet. Ezek a megbeszélések gyakran segítenek megoldani a problémát, az alábbi helyzetből viszont éppen az ellenkezőjére derül ki. Az anyuka inkább elhitte a…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.07 12:26:15
@fehso2: Iiigen, de az a süppedt agyú, demokráciában lemaradt, lóherezabáló Írország.
Bocs, de mi fejlettebbek vagyunk :-)
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.07 12:59:42
@kolbászoszsömle: Öööö, meg azt hallottam, ez a divat a Negyedik Birodalomban is, hogy ráhívjuk a szülőre a yardot, mert jogunk van hozzá, ha éppen nem úgy viselkedik, ahogy mi szeretnénk.
Valóban ez nem a liberalizmus egyik túlburjánzása, ez valószínűleg a poroszos, tekintélyelvű nevelési módszer sajátossága.
Hát, hiába, változnak az idők.
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.07 13:13:08
@kolbászoszsömle: Ez tagadhatatlan :-)
Egyébként nem kell nekünk a szomszédba menni egy kis feljelentgetősdit gyakorolni, megy az nekünk mindenféle izmus nélkül is. Lásd nyilas-, ávós-, Kádár-, apeh-korszakokat.
Ebből a szempontból nagypálya Mo. Mindegy a rendszer, a technika ugyanaz. Sajnos a fogadó technika is.
Biztos vagyok benne, hogy az amerikai átlagpolgár már feltette magának a kellemetlen kérdést: "Mégis milyen haszna volt/van édes hazámnak az afganisztáni és iraki háborúból? Nagyon szép dolog, hogy felszabadítottuk őket, azután felvettük a harcot…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.04 11:25:16
@Hertelendi Boldizsár: Jó, akkor ebből a gondolatsorból kiindulva egy megállapítás a cikkből:

"A fennálló hatalom meggyengült autoritása pedig ebben az esetben inkább a bandák tevékenységét elősegítő ok, nem pedig a bandák valamiféle módszeres tevékenységének következménye."

A bandák módszeres tevékenysége a drog terjesztéséből áll. Ez pedig nagyon sok pénzt generál, tehát fürdenek a pénzben, amiről tudjuk, hogy ha valakinek sok van, nagyon erősnek érzi magát. Akár erősebbnek, mint a fennálló hatalom, tehát nem fog félni kikezdeni azt.
Akkor szabad legyen megkérdeznem, ki generálja a" bandaterrorizmust" ?
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.04 11:43:22
@gauche caviar: Ez nem szakértés, csupán mindenki megpróbálja elmondani a véleményét, hogy ő a saját világából, a tapasztalataival, a rendelkezésére álló információk birtokában, hogy látja a kérdést.
Két vélemény ütköztetése mindkét fél számára hasznos lehet, amennyiben teret engedek, hogy elfogadom az enyémmel akár ellentétes álláspontot is.
Ez itt erről szól, vagy nem?
Miért kell mindjárt leszakértőzni mindenkit, aztán etalonszerű, egész oldalas kinyilatkoztatást írni, mint "igazi szakértő"?
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.04 15:25:14
@gauche caviar:
A kérdést azért ennyire nem egyszerűsítettem. Az, hogy azt mondom: "teret engedek, hogy elfogadom az enyémmel akár ellentétes álláspontot is." még nem azt jelenti, hogy magamévá is teszem. Ergo nem lesz a kékből piros.
Abban viszont igazat adok, hogy sokan hajlamosak kinyilatkoztatni, vélemény alkotás címén.
Ha nem is tíz millióan.
addict Katonának lenni menő 2009.12.03 17:45:00
Legalábbis az amerikai légierő számára készített futurisztikusan induló reklámfilm szerint, amelyet nézve olyan érzése van az embernek, mintha egy a jövőben játszódó kalandfilmet látna. Látványos mozdulattal magukat a mélybe vető ejtőernyősök, sci-fi filmekbe illő…..
Szomorú, hogy olyan megtörténhet, amit Péter írt meg nekünk. Nem tudom, hogy első kézből hallotta-e, mindenesetre ijesztő. És mint a példa is mutatja, nem csak Budapesten van sok agresszív állat, aki egy dudálásért ilyesmire képes. Aki esetleg látott valamit, az jelezze emailben…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.03 21:02:34
@sreetfighter:
"Kiszól a nagyautós, hogy "Mi a faszt dudálsz köcsög??". Ezzel levezette a feszültségét, a másik, meg ha esze van kussol és mindenki megy tovább a dolgára."
Hát ebből aztán azonnal tudom, hol vagyok, ha elábrándoztam volna.
Tényleg ezt kell elviseljem minden nap?
Ez lenne a 21. század? A szép új világ?
„Soha ne higgyünk a politikusoknak, vallási vezetőknek vagy vezető üzletembereknek, amikor azt ígérik, hogy megreformálják a nemzeti értékeket. Ezeket adott tényként kell kezelnünk, ugyanúgy, mint egy adott ország földrajzi helyzetét vagy időjárását.” Ezzel a…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.03 12:59:41
@Bukowszky:
Óóóóóó! Frappáns megfogalmazás, ha bizonyos tételeiben kissé sértő is, de mint össznépi önkritika, mindenképpen figyelemre méltó!
A gyökértelennel nem értek egyet, de a következők sajnos állnak.
Ami a legtalálóbb, az az irigy. Mindig is ezt mondtam, ez egy irigy nép. De ez az elmúlt években valahogy még jobban a felszínre tört.
Viszont azt hiszem mi tudunk a legjobban lefikázni mindent.
Nem nagy dicsőség - igaz.
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.03 13:18:45
@TH:
Mondom én....
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.03 14:20:36
@ati27:
Hidd el sokkal könnyebb lenne a dolgunk, ha szép kis hazánk fiai nem csupán a Shopping City Süd-ig, vagy az olasz, vagy bármely tengerpartig jutnának el, hanem komolyabban is körülnéznének egy-egy országban. Ehhez persze kellene egy kis nyelvtudás, ( a legutóbbi elszomorító statisztika szerint 70 % semmilyen nyelvet nem beszél! ) kis empátia, befogadó készség, hogy ne csak bámuljon valaki, hanem lásson is.
Legfőképpen azt a rohadt nagy gerendát a saját szemünkben, hogy aztán kérhessünk egy csipeszt, hogy segítsünk kiszedni a másikéból a szálkát.
Olvasónk tanácstalanul állt a rákoskeresztúri városközpont buszmegállójában. Miközben útbaigazítást kért, egy buszvezető meglökte, majd azt mondta: "Húzzál már félre a p*csába te is az útból". Olvasónk a buszon kérdőre vonta a buszvezetőt, aki tovább…..
Az előző részt örömteli eseménnyel – Lovely távozásával – zártuk, így már csak tizenketten, maradtak versenyben, közülük egy nemsokára lécet csatolhat, és vendégül láthatja az egész világot Whistlerben. Ezt a rész Tek-kel kezdjük, aki nem boldog attól hogy…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.02 14:47:26
@s_timcsi:
Ha egyszer végignézed egy étterem konyhájában az esti vacsi ideje alatti őrületet, akkor rájössz, hogy a konyha az a hely, ahol nagyon nincs demokrácia, és nagyon kell egy diktátor.
Márpedig ez a pali az.
És egyébként ez egy tv-nek készülő cirkusz, a maga minden sallangjával.
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.02 16:35:18
@Póniló:
Egyetértek. Kicsit bővebben fejtetted ki tömörített véleményemet:-)
Kettős Mérce Elszopódott drazsé 2009.12.02 10:39:00
Magyarország örvendj! Az elmúlt évek egyik legundorítóbb legcinikusabb politikusa távozott, és önként. Persze még utoljára közölte, hogy a pártpolitika miatt mondott le, szegény csacsifiú. A kézi vezérelt rendőrség nagymestere, aki le tudta váltani a miskolci…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.02 13:08:53
@GloriaInExcelsis:
Eszembe jut néhai miniszterelnökünk mondása, miszerint: "tetszettek volna forradalmat csinálni."
Én ezt akkor kissé cinikus megjegyzésként aposztrofáltam, de sajnos azóta számtalanszor bebizonyosodott, hogy volt veleje.
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.02 13:51:34
@GloriaInExcelsis: Igen, csak ez egy borzasztóan összetett dolog. Nem is akarnám elvinni ezt a témát erre. Az én, és úgy gondolom a te generációd nem tudja, milyen egy háború, még civilként is, amikor a napi falat kenyér az életcél. A szüleim elbeszélése alapján nem is kívánom megtudni, bár most már inkább azt szeretném, hogy a gyerekeim se tudják meg.
"ha a kétségbeesés szélére, ill. lassan az éhezés szélére sodródó emberek elindulnak..." nos ez az általad felvázolt állapot bekövetkezte után itt nem sok minden maradna. De talán nem ez a megoldás, ahogy más népek úrrá tudtak lenni elsődlegesen a saját problémáikon, nekünk is meg kell tudnunk ezt cselekedni anélkül, hogy mindenkit legyilkolászunk. Erről szólt Európa 1914-1945 között. És ezt nem szeretném újra. Egy sz@rfaszú politikus rügyvedt ötleteiért sem én, sem a gyerekeim ne menjünk harcolni.
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.02 14:12:59
@GloriaInExcelsis: Mindenesetre biztató a tény, hogy a tengerentúlról importált és honosított liberalizmus ámokfutásának eredményeképpen Európában sorra alakulnak a jobboldali kormányok. Bár mondjuk egy nyugat-európai balos kormány is nászmenet egy kelet-európaihoz képest.
Az pedig, hogy nincs sem erkölcsi, sem gazdasági felelősség vállalási kényszer a politikusokkal szemben, hát abból ez lesz, ami most itt van.
Néhány napja megjelent egy "elképesztő" (egyébként már minimum kétéves) hír, hogy Cindy Crawford bevallotta, hogy ő bizony legalább tíz évig járt plasztikai sebészhez, és rendszeresen botoxinjekciókkal kezeltette magát. Hónapokkal ezelőtt Demi Moore került be a…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.01 22:16:49
@krizsoke:

Ja, és miért elvárás? Mert ilyen hülye világot élünk.
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.02 09:57:08
@metal:
Igaz, nem lesz az, de lehet, hogy jobban érzi magát utána.
Nekem a fülemet operálták meg, s azt kell mondjam határozottan jobban érzem magam, hogy nem úgy köszönnek: hello Dumbo!
Persze ez nem látszik, szebb sem lettem, de qvára zavart, s amióta megtörtént nem is foglalkozom vele.
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.02 11:41:05
@Virgogirl:
22 évesen senkinek nincs. Még később sem. De eljön az idő, amikor nem így fogsz vélekedni.
Ami persze nem a te hibád, de hogy ez a véleményed változni fog, az biztos.
Az iskolán belüli erőszak újabb példáját írta meg nekünk Bukott rockzenész - b-oldal.blog.hu -. Levele olvasása közben még a legjámborabb szülő zsebében is kinyílik a bicska, egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire eszköztelenné vált az iskola az erőszakkal szemben. Kedves…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.02 09:46:38
@Krajcs:
Nem szívesen azonosulok ezzel a megállapításoddal, de azt kell mondjam ez a realitás. Klikkesedés mindig is volt, ebben az iskola és a tanárok felelőssége az, mennyire durvul el.
De a gyereknek kell kiállnia saját magáért, ott a helyszínen. Ez másképp nem megy az életben sem. Az már persze más kérdés, amúgy ki áll mögöttem.
ÁkiBáki (törölt) 2009.12.02 10:00:12
@HalivudEstevez:
Az király. Nem árt, ha idejében elkezdi az a kölök:-)
Vasárnap szövetségi népszavazás volt Svájcban a minaretek építésének teljes betiltásáról. A referendumon a szavazók 55%-a vett részt, és dupla többséggel - az összes szavazat 57,5%-ával, illetve a 23 kanton közül 19½-ben többséggel - elfogadták a Svájci Néppárt…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.11.30 12:00:50
@calam (c.vcd):
"a demokrácia nem a többség diktatúráját jelenti, ha azt jelentené, akkor az nem lenne több, mint egy sima kis, kiválasztott csapat által irányított zsarnokság."

lehet, hogy mi tévedésben élünk, de ennek alapján te meg a Holdon.
ÁkiBáki (törölt) 2009.11.30 12:06:28
@anti_troll:
Értelmezhetetlen, mint fentebb is írtam
Szerintem ugorjunk.
A mai téma azt gondolom, nem szorul túl részletes magyarázatra, elég, ha megtekintjük a poszthoz mellékelt ábrát. Hangsúlyozom, nem azt állítom, hogy az alábbi képen szereplő közéleti személyiségek buták, csupán azt kívánom érzékeltetni, hogy a szemüveg a…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.11.29 22:30:25
@loliense:
És az IQ szinted is azonnal az egekbe szökik, akárki akármit is mondjon!
De facto:-)
ÁkiBáki (törölt) 2009.11.29 22:42:27
@loliense:
Na ez az intelligenciádat semmiben nem befolyásoló tényező.
Én meg nem látok, - de azt mondták még van egy pár évem.
És a szemüveg dioptriájának erősödésével exponenciálisan emelkedik az IQ szintem. Remélhetőleg. Ez mindenesetre biztató.
ÁkiBáki (törölt) 2009.11.29 23:10:45
@loliense:
Ez mindenesetre biztató. Mondhatnám, reményteljes.
Zongorasorozatunk következő része..
Appleblog A tökéletes falat 2009.11.29 08:29:00
Hétvége van, úgyhogy most egy kicsit távolabb evezünk az Apple vizeitől. A héten ellátogattam a Chateau Viszbe. Ez a dél-balaton-parti kastélyszálló elsősorban konyhája miatt különleges: Erik Schröter, Michelin-csillagos chef csapatával az ország egyik legjobb éttermét…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.11.29 12:13:31
@trixilw:
Majdan egyszer ( remélhetőleg ) eljutsz oda, hogy ezen kettő között lévő különbséget, élesen el tudod választani. Mert igaz ugyan, hogy ez is, az is konyhában készül, de a különbség meglehetősen sokrétű.
A lényeg, hogy most te az általad említett helyet preferálod, amivel semmi baj, legyen olyan is, de legyen ilyen is, ami nem feltétlenül sznob, mert elegáns, és olyan miliőben található amilyenben. A világ sokszínű, ez is az is belefér.De nem feltétlenül biztos, hogy ezekkel az ételekkel csak összemaszatolják a tányért.
Szerintem, persze.
ÁkiBáki (törölt) 2009.11.29 13:23:41
@EvilHedgehog:
Ez igaz. A magaddal szemben támasztott igényesség az, ami megkülönböztet erkölcsileg is, szellemileg is.
Nem a külsőségek használata, birtoklása adja az alapvető különbséget, hanem a mentális igényesség, melynek híján csak egyszerű sznob leszel, felvértezve ezen életmód minden csillogó külsőségével.
A Humanic által említett "agyilag prolik" pedig még addig sem jutnak el, hogy ezt felfogják.
Szerintem, persze.
Jó napok járnak a művelt és az az idült alkoholistákra: a héten két olyan kutatási eredmény is napvilágot látott, miszerint az alkoholfogyasztás az eddig tudottnál nagyobb mennyiségben is jótékonyabb hatású, mint hittük. Ha komolyan vesszük e kutatási eredményeket és…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.11.28 11:49:50
@kakamatyko:
Mindenkinek a saját szervezete az, ami a legjobban jelzi, mi a jó, és mi nem az.
A nagypapa napi 3-4 liter bor elfogyasztása után, 32 foggal, 80 évesen szenderült át a örök vadászmezőkre, persze a bort saját maga termelte, mást nem is nagyon ivott, mert azt mondta: ebben legalább tudom mi van.
A pálinkát, amit szintén ő főzött már nem ebben a mennyiségben, de azért szintén iszogatta.
Tudta hol lakik az orvos, de csak azért, mert jóban voltak, s a szőlőhegyen együtt iszogattak néha.
Ahogy elnézem magam, sanszom sincs a 80 éves kort megérni. Különösen úgy, amilyen fizikai állapotban volt az öreg, még az utolsó nap megkapálta a szőlőt.
Szóval nem tudom megmondani, igazából mi az egészséges, de egyet tudok: amennyi kemikáliát ma elfogyasztunk, sok sanszunk nincs. És ez alól, úgy érzem a bor sem kivétel.Hogy mi van ráírva a palackra? Mennyit tennél be rá, hogy valóban úgy is van?
ÁkiBáki (törölt) 2009.11.29 11:35:38
@dalton1:
Ebben tökéletesen igazat adok neked.
Ha nekem kellene akár mindennap meginni akár csak egy liter bort, hát nem tudom meddig bírnám. Volt idő, amikor ez nem volt probléma, de ezek az idők sajnos elmúltak.
Most viszont azt mondom, igen a mérsékletesség mindenben a kulcs. És persze a minőség.
Nagyapáink egy más berendezkedésű világban éltek, bennünket is egy másik világ vesz körül. És ehhez alkalmazkodni kell, ha tetszik, ha nem.
Szerintem, persze.
zugfirkász Allah nem ver bottal 2009.11.26 17:40:00
A technikai részleteken még lehet vitatkozni, de Dubai lényegében csődbe ment. Teljesen jogosan, és végre-valahára. Amit az arab világnak azon a részén műveltek, egyszerűen nem érdemelt mást, mint egy irgalmatlan sallert. Szerencsére a totálisan értelmetlen és improduktív…..
ÁkiBáki (törölt) 2009.11.28 11:59:22
@Franzi:
Gondolod Sydney jobb január-februárban? Ugyanaz pepitában, hűvös szellők, hát azok nincsenek. A homok meg vörös, nem aranyszínű. És ha kimész a városon kívülre, és nem mosatsz autót azonnal, akkor úgy kell lerobbantani a kocsiról.
Nagyon nem rajongok az arabokért, de szerintem vannak olyan kedvesek, mint a saját honfitársaim, ha hazajövök. Különösen ha ez a Dubai-projekt a turizmusról szól. Elvégre pénzt viszek oda, nem homokot:-)
ÁkiBáki (törölt) 2009.11.28 15:39:43
@Franzi:
A nyár meglehetősen, különösen a jan.-feb. de ott is minden klimatizált, sokszor túlzottan is, úgyhogy a pulcsi, vagy zakó mindenképpen kell nyáron is, mert vannak helyek, ahol nélkülük megfázás a vége.
Ami durva, az a magas páratartalom, sokszor elviselhetetlen, de még mindig jobb, mint Ázsia bizonyos része. A város egyébként nagyon szép, nálam az első ötben van, a strandok, a kikötők, a sok kis öböl, szóval gyönyörű.
Nem beszélve a csajokról:-)
ÁkiBáki (törölt) 2009.11.29 11:25:36
@malenykij polgar:
Nem hiszem, hogy valaha le fog szokni arról nemes honfitársaink egy része, hogy mindenkit megdobáljon egy kis sárral, mint a fenti kommentek egy része is ezt tükrözi.
Ennek mi értelme - nem igazán tudom. Ha elmegyek valahova, biztosan találok olyat, ami nem tetszik, de azt kikerülöm, és kész. Nem azért utazom el valahova, hogy kellemetlen élményeket gyűjtsek, hanem pont az ellenkezője miatt.
És ha valaki minél többet utazik, előbb-utóbb rájön, hagy nagyon nem vagyunk a világ közepe, már ha egyáltalán van ilyen. De csupán csak olyanná kellene tenni ezt az országot, hogy mindig jó érzés legyen hazajönni, és úgy érezzük, hogy igenis, nekünk ez a világ közepe, mert itthon vagyunk.
És ez nem is lenne nehéz, csak egy kis jóérzés kellene hozzá.
Szerintem persze.