Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LErik

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor Török Gábor elemez Olvasom Török Gábor friss jegyzetét (Zsákutca) és nem tudok szabadulni a gondolattól, amely régóta gyötör, ha Törökről van szó: ő már korábban zsákutcába került.Mint most írja a FIDESZ-ről a médiatörvény kapcsán: "mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika,…..
LErik 2011.01.16 18:55:04
Mint korábban jeleztem, ma reggel találkoztam Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár asszonnyal.Az alapállásom az volt, hogy odamegyek, udvariasan meghallgatom, udvariasan reagálok, majd dolgozom tovább.A terv egyik elemét sem kellett módosítanom. Nyilván lesznek, akik ezt…..
 Túlhajszolt önmegváltás – vesszőfutás álmatlanul álmok nyomábanAmikor reggel hatkor csörgött az ébresztőóra, Adél haragosan megragadta, s a sarokba hajította. „Most, talán most szenderedtem volna el végre” – sziszegte kimerülten, s hatalmas…..
Itt most egy tervezetlen, lélekből kiömlő, formátlan ömlengés következik - kérem, lépjenek hátrébb! Talán a cím félrevezető. Nem utálom én a kort, amiben élek, sőt. Bár az is igaz, sok más korszakban jobban el tudnám magam képzelni, mint éppen itt, de azért azt mondom,…..
LErik 2010.11.06 09:36:22
A bejegyzés szerzője a századdal szembeni utálat okaként ezt írja: "hallani: a XXI. században ezt és ezt már nem lehet megtenni. Kötelező elfogadnom, hogy a lányom lehet, hogy nem is lány lesz, mikor felnő (bár én annak nevelem)".

Vajon a teremtett világ eme szeletének, a XXI. szádnak az utálata biztos módon lehatárolható-e a századfordulónál? (Azt már meg sem kérdezem, hogy ha nem, akkor legalább a teremtett világéval egybeesik-e utálatának a határa.)

A bejegyzés végkövetkeztetésével viszont egyetértek: formáljunk egy szerethető világot. (Külön is, és kiemeléssel is hangsúlyozottan egyetértek azzal, hogy formálásról, és nem teremtésről beszél. Az iránt vannak - viszont erős kételyeim - hogy ezt a formálást épp a transzszexuálisok műtétjéről, és nem a saját - húsba vágóbb - problémáinkról való (nemcsak beszéddel) érdemes-e kezdeni.

Ha a bejegyzés írójának van lánya, és lányának (és ezáltal neki is) a (lánya) transzszexualitása az egyik problémája, akkor elnézést kérek Tőle is, és az olvasóktól is, mert elterelni igyekeztem a szót arról, aminél számára - érthető okokból - jelenleg nincs égetőbb probléma.

Ha van lánya, de - itt most kihagyok néhány gondolati lépést, hogy hamarabb gondolatmenetem végére érhessek: az utálat okaként fölvetett/felhozott problémánál számomra izgalmasabb, amit a példa felvet: igen, mintha valóban csökkenne a XXI. században a szuverenitásunk, a mások (így a saját gyermekeink) feletti rendelkezésünknek a terjedelme is, és a hatékonysága is. Azt, hogy ez (különösen a zárójelben említett esetben)fájdalmas, őrültség lenne vitatnom. Arról azonban, hogy ez (csak)rossz-e (mert fájdalommal jár), még kevésbé vagyok meggyőződve, mint arról, hogy erre a fájdalomra a (pláne a kiterjesztett) utálat-e a (leg)megfelelő(bb) reakció.
NApIRím Elfogynak a szavak 2010.07.31 16:19:27
   Ha elfogynak a szavak, mit tegyen az ember?Állhat csendben, szótlan, messze néző szemmel.Láthat tájat, felhőt, csonttal játszó kutyát.Nézhet teret, zászlót, bort, pénzt, avagy búzát.Állhat szembe széllel, vakíthatja álom.Sorsot húzhat éjjel, lehet más…..
LErik 2010.10.30 19:15:22
:-)
Gerillamarketing Demokrácia ébren 2010.09.02 09:03:00
Ébren álmodom, pardon LMP Ma éjszakára virrasztani hívja híveit a Széchenyi térre - a demokráciáért - az LMP pécsi szervezete. Mondanám, nappal, éberen, a harmadik kávé után sokkal többet tudnék tenni a demokráciáért, mint egy látványosnak szánt politikai marketing rendezvényen, de nem mondom, mert…..
Mottó:"A forradalmak a történelem lehangoló pillanatai."Ralph Dahrendorf: A modern társadalmi konfliktus;Gondolat . Budapest, 1994.; 23.o.Amikor egy politikus forradalmat mond nyugtalan, ám mégis normalizált békeidőben, azt a leghelyesebb szűken értelmeznünk.…..
LErik 2010.07.09 22:49:44
Miközben a magyarországi választások második fordulója zajlott, szűk körű, de élénk és üdítő eszmecserét folytattam laptopomról a Facebookon tegnapi aforizmám okán ("Világnézeti kompromisszum: Isten hozta létre az Ősrobbanást."). Eközben egy (árulkodó?) megjegyzésemmel kapcsolatban felmerült, hogy…..
LErik 2010.05.03 20:04:48
@rainy_day_coffee: és a licit?! :-) Lapbemutatás? :-D
LErik 2010.05.05 19:57:15
@LErik: Sajnálom, ha kérdezel, szívesen válaszolok, de annak nincs értelme, hogy újra bemásoljam, amit leírtam.. :-)