Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rudolf rocker

71 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban dr. Hetesi Zsolt, a Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoport vezetőjének második helyzetértékelését adjuk közre a válságról. Az első rész itt olvasható. Az elemzés több tünetről szól. Először arról, hogy mit várhatunk,…..
Az alábbiakban Darvas Béla ökotoxikológus, a GMO-Kerekasztal és a Géntechnológiai Eljárásokat Véleményező Bizottság tagja helyzetértékelését olvashatják az elsőgenerációs GM-növények jelenlegi megítéléséről. A szakvélemény az Országgyűlés Mezőgazdasági…..
Szlovákiai és magyarországi zöldek a Mária Valéria hídon élőláncot alkotva demonstrálták barátságukat és összetartozásukat hétfőn. A mintegy ötven főt vonzó esemény szlovák és magyar szervezői szerint a híd szimbolikus hely: megépítésével…..
Mocskos fideszesnek nevezték, megverték és leköpködték a Humanista Párt kampányaktivistáját a IX. kerületben. A ferencvárosi időközi választásokon a Humanista Párt a párt elnökét, 2006-os fővárosi listavezetőjét, a 29 éves Várady Tibort indítja.>>> az Index…..
 Az alábbiakban dr. Hetesi Zsolt, a Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoport vezetőjének helyzetértékelését adjuk közre a válságról. Hetesi tanulmánya teljes terjedelmében itt olvasható. Zajosak mostanság a tőzsdék, egymást érik a szakértők, akik…..
Erik Solheim norvég környezetvédelmi-, és fejlesztési miniszter szerint a pénzügyi válságot arra kell felhasználni, hogy zöldüljön a világgazdaság. Az USA új elnökétől határozott lépéseket vár az üvegházhatású gázok kibocsátás-csökkentésének terén, és nem számít…..
Pénzügyi válság és a fenntartható fejlődésAmikor valaki hitelt vesz fel, egy olyan fogyasztást előlegez meg, amelynek majd a jövőben termeli meg a pénzügyi fedezetét. Amikor az egyes társadalmak, vagy a föld egész népessége túlfogyasztja környezetének javait, akkor egy…..
Az Index főszerkesztője, Uj Péter hétfőn óriáspublicisztikában elemezte a pénzügyi válsággal kapcsolatos helyzetet. A cikk végén keményen beszólt a neoliberális doktrína bukásáról szónokoló, lángoló tekintetű fiatalembereknek.A hitelválság nem rogyasztja meg a…..
rudolf rocker 2008.10.16 15:47:55
alterglob A buli színe a zöld 2008.10.10 09:48:00
Péntek este zászlóbontó bulit tart a Lehet más a politika! mozgalom az Erzsébet téri Gödör Klubban. Egy éve történt, hogy tizenöt elszánt ember megegyezett, hogy megpróbálják megváltoztatni az országot. Hétfőn lézerrel lőtte a Parlamentet, szerdán pedig végre…..
A Lehet más a politika! mozgalom lézerezte a Parlament Dunára néző homlokzatát. A rendőrség megpróbálta megakadályozni az akciót. >>> az Index cikke a lézershowról   ..
A szerencsi szalmaerőművel kapcsolatos beadványok vizsgálatával kezdi munkáját a jövő nemzedékek frissen megválasztott országgyűlési biztosa. Fülöp Sándor ügyészből lett a környezetvédő civil szervezetek prókátora, nemzetközi viszonylatban is párját ritkító új…..
Bár a nemzetközi jog szerint háborús bűnnek számít a gyerekek besorozása, a Human Rights Watch emberijogi szervezet adatai szerint világ 17 országában körülbelül háromszázezer 18 év alatti gyerekkatona harcol jelenleg is. A Sierra Leonéban született Ishmael Beah 13 éves korától…..
alterglob Száz wififalut, ezeret! 2008.06.22 11:15:00
Eddig több mint száz, a jóisten háta mögötti kistelepülésen nagyjából ezer mély szegénységben élő család jutott számítógéphez és interneteléréshez Borsodban és Szabolcsban, a wifi falu program a harmadik világból ellesett internet-terjesztési modellje a magyarországi…..
A magyar politikai életből eleddig hiányzó, a német zöldek klasszikus szlogenjét - nem jobbra, nem balra, hanem előre - követő, "harmadik erőnek" szánt ökopolitikai alternatíva megfogalmazását tűzte ki célul a környezetvédő, szociális és jogvédő civil szervezetek…..
Június 20-ig lehet még jelentkezni a Védegylet nyári egyetemére. A július 16-20. között Horányban zajló esemény az aktív állampolgárságot népszerűsíti és a társadalmi összefogást tanítja, azért, hogy lehetőleg minél többen vegyenek részt fiatal demokráciánk…..
alterglob 1400 új atomerőmű kell 2008.06.10 12:00:00
Az IEA szerint fenntarthatatlan fejlődési pályán mozgunk, és nagyjából két lehetőségünk van. Az egyik a szénalapú gazdaságra való át-, vagy visszaállás: ebben az esetben a széndioxid-kibocsátás több mint a duplájára, 130 százalékkal nő 2050-re, ami a jelenlegi ismereteink…..
"Globálisan a legnagyobb fenyegetést ma az jelentheti, hogy elfogy az élet újratermeléséhez szükséges termőföld. Úgy becsüljük, hogy a vadászó/gyűjtögető társadalomban 20-100 hektár/fő, a vándorló földművelés idején 2-10 hektár/fő, a letelepedett mezőgazdasági…..
Május 19-én Magyarországra látogat Jeremy Leggett, angol geológus, klímaváltozáskutató, olajszakértő és a legnagyobb brit független megújuló energiaforrásokkal foglalkozó vállalat vezérigazgatója. Könyve, A fele elfogyott, idén áprilisban jelent meg magyarul a Typotex…..
Május 10., szombat a fair trade világnapja. Itthon a Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség a margitszigeti Holdudvarban rendezi a világnap hazai eseményét: délután kettőtől fotókiállítás, filmvetítés, méltányos termékek kiállítása, kávé- és…..
A román környezetvédelmi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy országa csatlakozik Franciaországhoz, Olaszországhoz, Lengyelországhoz, Magyaroroszághoz, Ausztriához és Görögországhoz, és április 15-től moratóriumot léptet életbe a Monsanto MON 810 génmanipulált…..
Újabb híres tudós állt be a közelgő klímakatasztrófát jósolók sorába: László Ervin filozófus, a Budapest Klub alapítója. Az 1932-ben született László csodagyereknek és zongoraművésznek indult: a Vigadóban 9 évesen adta első zongoraestjét, tizennégy évesen diplomázott a…..
Magyarországot különösen érzékenyen érinti az éghajlatváltozás: ami világviszonyalatban 1 fokos emelkedés, az nálunk 1,5-2 fok lesz - áll az országgyűlés által kedden ötpárti konszenzussal elfogadott Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiában. Megoldásként radikális…..
Adatvédelmi biztos hiányában Szabó Máté, az állampolgári jogok biztosa - az adatvédelmi ombudsman jogkörében eljárva - februárban úgy döntött, hogy közérdekű adat az anyatej szennyezettségéről szóló friss magyar felmérések eredménye, azokat nyilvánosságra kell hozni. A…..
alterglob A liberális Mucsa 2008.03.14 14:45:00
"A honi liberális értelmiségi berkek többségében – főként a bölcsészek és a társadalomtudósok között - a piaci verseny és a többi nem több üres szövegelésnél. Ma Magyarországon a „nincs ingyen ebéd” elve inkább csak az alsóbb néprétegekre, a…..
alterglob Bankot falaz a Greenpeace 2008.03.07 12:11:00
Csütörtök reggel óta falazzák a Greenpeace aktivistái - köztük két magyar -, a Bécs centrumában található Erste Bank főbejáratát. Ezzel tüntetnek az ellen, hogy az Erste szerepet vállal a szlovákiai Mohiban megépíteni tervezett két „új” nukleáris reaktor …..