Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HajdúB

1 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az évszázadokon keresztül kitartóan és professzionálisan folytatott, kiváló eredményeket produkáló ország- és nemzetimázs-offenzívának köszönhetően Nagy-Britanniát és úgy általában a briteket körüllengi a sportszerűség, a korrektség és az úriemberség aurája. Teljesen érthető módon ez a mesterséges…..
Egy kedves olvasónk jóvoltából ma újabb címmel bővülhet a világ hadimúzeumait bemutató sorozatunk. Következzen tehát néhány kép a nagy német román uralkodóról, I. Ferdinándról elnevezett bukaresti hadtörténeti múzeum különlegességeiről. A képanyag mennyisége talán nem…..
HajdúB 2021.05.10 23:11:39
@milliliteratura: Méltóztassál térdre ereszkedni a románok ellőt a pula magasságában. és tudod bö nyállal...
  Haynau nevét meghallva szinte mindenkinek  az aradi vértanúk, és a kivégzett miniszterelnök jut először eszébe. Beszélgetve ismerősökkel, mostani diákokkal, úgy tűnik az a kép él a fejekben, mintha 1849-ben német(!) részről egyfajta doktor Hannibál kapott volna…..
HajdúB 2021.05.10 22:25:00
@Petrus Augustinus: Tévedés mert Magyarország királya az akit megkoronáznak. A gyilkos suhancot csak 1867-ben koronázták meg. Attól kezdve lett Magyarország királya.
3 ok, miért ne vigyük túlzásba a lefolyótisztító szerek használatát - Amikor eldugul a konyhai, fürdőszobai lefolyó, a padlóösszefolyó, a kád vagy a zuhanytálca, az esetek zömében először a házi duguláselhárítással próbálkozunk. Ennek leggyakoribb módszere a folyékony vagy granulátumos formátumú…..
Nagyot fordult a világ két hét leforgása alatt. Amit akkor sokan médiahisztinek gondoltak, de a megfontoltabb véleményalkotók is egy komoly, de jól kezelhető problémaként beszéltek róla, mára súlyos következményekkel járó, mindenkitől fegyelmezett erőfeszítéseket igénylő válsághelyzetté nőtte ki…..
HajdúB 2020.03.16 23:30:37
@sircharley: Nem igen hiszem mert a meleg égövi országokban is terjed.
A magyar történelem két nagy alakja - Kossuth Lajos (1802-1894) és gróf Széchenyi István (1791-1860) - közt a kezdetektől sajátos viszony alakult ki, melyet ráadásul az egyes időszakokban különböző nexus jellemzett. Eleinte Kossuth a legnagyobb tisztelet "hangján" közelített a nála 11 évvel idősebb…..
HajdúB 2019.02.12 21:06:36
@Frady Endre: Igen igy utólag már könnyű okosnak lenni.
A Magyar Királyi Csendőrség elődszerve, a Császári Zsandárság, az 1848/49 -es szabadságharcot követő megtorlások időszakában jött létre, mégpedig egy 1849 június 8-iki császári rendelet nyomán, Johann Kempen altábornagy, Haynau bizalmasának parancsnoksága alatt. A zsandárság legfőbb feladata az…..
HajdúB 2019.02.12 21:06:33
@butyko: Igy van. Én 63 éves vagyok de kivéve egy pár közúti ellenőrzést a rendőrök soha nem igazoltattak.
Nemrégiben (2018 február 10-én) jelent meg az Archaeological and Anthropological Sciences nevű szakfolyóiratban egy érdekes cikk a 2013 –ban feltárt (és azóta vizsgálatoknak alávetett) budapesti királysírról, mely a Mátyás-templomban található és a kutatók szerint III Béla illetve Chatillon Anna…..
HajdúB 2019.02.12 21:06:27
@Thomas Dantes: @tudorka57: Max egyetértek veled.
A Szabadonébredők oldalon találtam egy cikket, amiben 9 érdekes és kevésbé közismert tényt lehet olvasni a magyar nyelvről. Nem nehéz kitalálni, hogy ez ismét egy olyan "tény" gyűjtemény, mint például amiről a "Mire is legyünk büszkék?" című bejegyzésemben már egyszer írtam. Ezúttal nem fogok…..
HajdúB 2015.09.27 13:14:14
@kkn: Akkor költőz el Magyar honból te gyökér nem muszáj itt élni.Legalább egy szemét libsi haza árulóval kevesebben leszünk.
Rudolf Hess halála alighanem a 20. századi történelem egyik legnagyobb rejtélye. A hivatalos verzió szerint Hitler évtizedek óta a berlin-spandaui börtönben raboskodó helyettesét 1987. augusztus 17-én csak néhány percre hagyták magára, de ez elég volt ahhoz, hogy a 93 éves…..
HajdúB 2015.08.01 23:32:59
@Barnalány: Én meg a te szádba hugyoznék luvnya : Már ha egyáltalán luvnya vagy .
"Előbb vagy utóbb, de mindenki megtudja az igazságot arról a maroknyi gonosztevőről, akik a varsói kalandot kieszelték, hogy magukhoz ragadják a hatalmat. Ezek az emberek, kihasználva a varsóiak hiszékenységét, sok embert dobtak csaknem fegyvertelenül a német ágyúk, harckocsik és…..
Általában a második világháború, a német fegyveres erők, vagy akár a páncélosok és azok hadviselése iránt érdeklődők bizonyára ismerik Michael Witmann nevét. Ugyancsak sokan vannak, akik már hallottak Ernst Barkmannról, vagy Otto Cariusról. Ugyanakkor érdekes módon minden…..
Bár a meteorológiai tavasz néhány napja elkezdődött, az igazi jó időre még várni kell. Időjósok szerint ráadásul még fagyok is jöhetnek, ami egyben azt is jelenti, hogy még áprilisban is jókora fűtésszámlával csengethet a postás. Az előrelátóak viszont már most a…..
437       Március 9. Hétfő  Azt érzem, mákom van, hogy szabadnapos vagyok, mert mozdulni se bírok. Basa is kiakadt szemmel fekszik. Ha néha beszélek hozzá, felkiabál nekem, hogy kussoljak, mert lenyom fekvőtámaszban, mint tegnap. Jeleztem, hogy döntetlen volt,…..
You're In the Army (101. nap) Bukta 2013.03.06 06:00:00
440       Március 6. Péntek   100 napos vagyok!!!  Már csak 440!!   Az első BT (bent töltendő) szabadnapom! Heverésztem, aludtam, nem piszkáltak. Az, hogy szakács vagyok, ad némi védettséget, mert az ablakból látom a saját korosztályom külső…..
442       Március 4.  Szerda   Ma van állománygyűlés. Ez egy értékelő beszéd a parancsnokság részéről, gyakorlatilag ugyanaz, mint a kötelék, csak ritkábban tartjuk, minden szakasz részt vesz és más a neve. De ugyanolyan unalmas. A…..
HajdúB 2013.06.30 21:09:08
@(h)öreg: Nálunk Biharkeresztesen sem voltak ilyen szopatások. De más őrsökön sem szopatták a katonát. Lehúztuk a nem kevés szolit és békén hagytak bennünket. Nálunk egyébként is lazaság volt, az eligazítást általában sorállományú tisztesek tartották.Sokan kételkednek benne de az eligazításokon strand papucsban voltunk.
451     Február 23. Hétfő Ferihegyen minden leszerelő korosztálynak van neve. Ha jól tudom a honvédséghez félévente vonulnak és náluk három korosztály létezik, a kopasz, a gumi és az öreg. A határőrségnél negyedévente van vonulás, így a korosztályokat is…..
453       Február 21. Szombat   Hamar beleszoktam a konyhába, semmi különösebb teendőm nincs, a külső étteremből hozzák a kaját, nekem csak kiosztani kell, esetleg dolgoztatom a konyhamunkásokat. Érdekes helyzet, hogy néha lerendelnek nálam sokkal idősebb…..
HajdúB 2013.06.08 22:26:09
@Dvorszky határőr: (kerek fejű, útlevélkezelő) Ennek a kerek fejűnek nem véletlenül Sanyi volt a keresztneve most nem jut eszembe a vezetékneve. De volt egy ilyen nevű beosztottam, ráillik a leírásod. Ferihegyen volt Feppes akkoriban amikor te ott voltál.
458       Február 16. Hétfő   Beszélt velem a Hortományi alhadnagy. Ő a törzsszakasz, ezen belül a szakácsok parancsnoka. Nem tetszik neki, hogy nem akarok szakács lenni, nem is ígért semmit. Be akartak osztani őrszolgálatba, csak hát fegyverem nincs még.…..
HajdúB 2013.06.08 20:46:56
@Dvorszky határőr: Heló kérdezni szeretnék tőled. Én a Biharkeresztesi és az Ártándi Feppen voltam. 79-ben az egyik jó arc hivatásos Főtörzs (cigányképű)felhelyeztette magát Ferihegyre Pilisen lakott Zahorecz Józsefnek hívták. Valószínű hogy még Ferihegyen volt akkor is amikor te hör voltál Nem ismerted véletlenül ?
461       Február 13. Péntek Ma megkerestek a konyhán, hogy van 5 percem, szereljek le, megyek Ferihegyre. A FEP-re. A bevonulásom óta nem mondtam ki ezt a szót, soha nem is került szóba és senki nem említette, hogy mindez, amit csinálok csak felkészítés volt.…..
You're In the Army (74. nap) Löket 2013.02.07 06:00:00
467       Február 7. Vasárnap Két napja, az én esetemen felbuzdulva, lépten-nyomon használták az öregek a burgonyakoptató-gépet. Ők kezelték, a kopaszok tömték bele a krumplit. Tetszett mindenkinek, a sok autószerelő és hentes soha nem látott ehhez fogható…..
You're In the Army (67. nap) Otthon 2013.01.31 06:00:00
474       Január 31. Szombat Kis visszatekintés: Cikkek a Mi, Határőrök című 1983-ban megjelent kiadványból. Kiadta a BM Határőrség Politikai csoportfőnöksége. ..
HajdúB 2013.06.07 20:30:58
1978 ősze Csorna. Az ebédlőben ül a teljes harmadik század. A fejtágítást a zászlóalj politikai tisztje (kilós) tartja. Kb egy hónapja vonultunk be, nyomja a szokásos lózungot a kapitalistákról. Engem mindig érdekelt a politika, érdeklődéssel hallgatom. A kilós felteszi a szokásos kérdést elvtársak van e valakinek kérdése.A század túlnyomórészének már nagyon elege volt a szövegelésből.Közvetlenül előttem ült a másik szakaszból egy srác, a nevét nem tudom. Azt azonban ma sem tudom eldönteti hogy tökös gyerek volt vagy csak simán idióta.Felemeli a kezét, a kilós megörül, na végre valaki kérdez tőle. A gyerek kérdezi. Százados elvtárs miért vagyok én itt ? Nem tudom hogy a századból hányan értették meg a kérdést teljes valójában, szerintem kevesen mert a sokan nyitott szemmel aludtak. Én azon kevesek közzé tartoztam akik megértették.A kilós sem értette elsőre, mert elkezdte magyarázni a két világrendszer antagonisztikus szemben állását. A magyarázat után a gyerek ismét szót kért. Miszerint továbbra sem érti hogy ő miért van itt. Én odasúgtam neki hátulról, bazd meg értsd már meg mert ebből balhé lesz.De a srác a kilós további szövegelése ellenére sem akarta megérteni, valószínű hogy a gyereknek már kész terve volt. A pol tiszt rájött hogy itt már többről van szó, közben ugyanis felébredt a század és mindenki élénken figyelt hogy mi jön ki ebből. A kilós berekesztette az okítást, a gyereket felvitte az irodájába, hogy ott mi zajlott le csak pletyka szinten hallottuk. A pol tiszt egész este győzködte a gyereket, de nem sikerült meggyőznie, Nem is engedték vissza a szakaszához. Másnap reggel találkoztunk vele a mit két tisztes kíséretében mentek ki a vasúthoz. Felvitték Ady ligetre hogy mi történt vele nem tudtuk meg később sem.
 486               Január 19. Hétfő   Ma a zászlós magához rendelte két öregebb társamat, egyikük rám mutatott, hogy nyomás velük, majd a laktanya egyik távolabbi, bunkerszerű épületéhez autóztunk. A raktár, bunker, garázs…..