Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Töpörtyű

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megosztok veletek egy személyes történetet. Én pesti gyerekként lakásban nőttem fel, de mindig is szerettem volna egy családi házat, hogy legyen egy kertem, amelyben nyugodtan sütögethetek és kertészkedhetek. Tavaly nyáron úgy láttuk, hogy a piaci helyzet elég kedvező ahhoz, hogy…..
Nagy port vert fel az annak idején már itt is említett Rezesová-ügy elsőfokú ítélete, köszönhetően elsősorban annak, hogy a vádlottat kiengedték az előzetes letartóztatásból és így ha nem is teljesen szabadon, de mindenképpen bilincs nélkül távozhatott a fegyintézet helyett…..
Türkménbasi nem elég sikeresen foglalt szobát a poroszlói Club Thermál Hotelben, így a ferde mennyezetű tetőtérbe szállásolták el őket, ahol felállni nem lehetett az amúgy is kicsi alapterületű szobában. A lepusztult kert és a szottyos vacsora megtekintése után a végső…..
Nem csoda, hogy a poloskák szeretik a meleg, nedves helyeket, inkább az a furcsa, hogy a helyi szállodások nem akarják megzavarni a populáció természetes gyarapodását: Márciusi wellness hétvégénk történetét szeretném megosztani veletek. Négyen indultunk neki a 180 km-es útnak,…..
A 264 oldalas pdf-t még nem tudtam átrágni, de a lényeg amúgy is az utolsó 5 oldalon van."Az államháztartás egyensúlyát a költségvetés bevételi oldalán alapvetően öt új adóintézkedés bevezetésebiztosítja. Az intézkedések kialakításakor a Kormány nagy hangsúlyt helyez…..
Töpörtyű 2012.04.24 10:54:27
@a4z: ha ebben tényleg hiszel, akkor csinálj rá egy startup-ot... Telco cégnél dolgozom, de még itt is vannak olyan régi vágású arcok, akik a belso voip, de még a mobil mellett is a régi jó öreg vezetékes telefonon ülnek egész nap... (ami dragabb mint a masik ketto....)
Töpörtyű 2012.04.24 14:42:50
@a4z: szerintem erre még a Vitya sem gondolt, hogy ezzel az új adóval is a voip céges környezetben való elterjedését segíti elő!
  Anno elég nagy port vert fel (indexcímlap) az Amazon ügyfélszolgákat fényező posztom. Nem gondoltam volna, hogy akár ügyfél, akár ügyfélszolga oldalon nagyon fokozni lehet az ott leírtakat. Pedig de. Következzék egy igazán kemény felhasználó, Tamás jól…..
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
 Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!  Tisztelt Praxis blog! 16…..
Ha te vagy a szabad világ vezetője, nem guríthatsz szarral. Jól tudják ezt a nagy víz másik oldalán is, nem is játszottak sokat amikor Obamából elnök lett. Az új kocsi nagyobb ablakokat kapott Bushénál, meg hülye nevet is: Cadillac Elnöki Limuzin. Persze nem a név a lényeg, hanem…..
Töpörtyű 2011.05.24 19:33:33
Töpörtyű 2011.05.24 20:58:10
@WinG: az alvazon van 12.5 cm-es pancel, valszeg azzal keverte ossze a cikkiro.

Legalabbis a lenti kep alapjan nekem ez jott le:

cache.gawkerassets.com/assets/images/4/2009/01/cadillac-one_01.jpg
Subba LOL: Lorem Ipsum Közt 2010.12.08 11:21:00
Míg a világ boldogabbik felén már áthidalták a márka parát, és valós termékeket is képesek mutatni a sorozatokban, addig a Barátok Közt új játéki márkát hozott be - vagy lehet, hogy valós? Az egyik karakter a tegnapi részben egy Lorem Ipsum polóban szerepelt. (Engem most már…..
Töpörtyű 2010.12.08 22:09:33
lol
Először a lebegéskabin miatt akadt meg a szemem ezen a cikken, de ez csak a felvezető volt ahhoz, hogy utána a szerző az időhöz való viszonyunkat boncolgathassa. A cikk szerint 40 éve még azon tanakodtak a filozófusok és a szociológusok, hogyan fogjuk azt a rengeteg szabadidőt…..
Én olyan "bele a vaktengerbe" típusú rák vagyok, nem gondolkozom sokat, a számlára nyomtatott 10-12 százalékos felszolgálási díjat is világ életemben elfogadtam a borravaló kimosakodott szinonimájának. Ennek megfelelően ahol ilyet láttam a számlán, ott annyit adtam,…..
Nem kevés lépésnek kellett egymás után következnie ahhoz, hogy az Animals révén minden idők egyik legnagyobb slágerévé váljon a Felkelő Nap háza. Feltehetően egy angol ballada-kaptafából bontakozott ki, egy Bartók és Kodály példáját követő amerikai népdalgyűjtő…..
 Alig néhány nap alatt körbeszáguldotta a webet az alábbi videó, sőt, hivatalosan már el is tűnt onnan. Én az alábbi címet találtam, beágyazom ide, hogy aki még nem látta, végig tudja nézni. Már ha végigbírja. Egyszerű karbantartási rutinfeladatról van szó,…..
 Káprázatosan aktuális téma Bandisternkerntől a borklubos összeállítás után (vajon milyen körökben mozoghat sunyi, megfigyelő szemekkel..?) - parancsoljatok. Helyszín: a Vörösmarty-tér vagy bármely más, szigorúan belvárosi kávézó.Szereplők: két harminc év…..
Még, hogy nem szól bele a politikus az árfolyamokba?! (1) Március második felében 4%-ot gyengült a forint. Nézzük, milyen hírek voltak abban az időben (az egyszerűség kedvéért a Hírkereső oldalán kerestem rá a nagy kormánypárt, és a fizetőeszközünk nevére).„A…..
A Google Fordító egyszer-kétszer hibátlant nyújt, gyakran viszont a legrosszabb tolmácsnál is gyatrább. De levonhatók-e egy fordítóprogram jelenéből a mesterségesintelligencia-kutatásra vonatkozó hosszútávú következtetések? Lee Gomes, a nagyhírű Forbes ismert elemzője erre…..
Töpörtyű 2010.08.11 14:38:05
@version:
Nem keverem az intelligenst azzal, ha valaki okos :)

Mivel az intelligencia fejlődése részben a környezeti hatásokon múlik (család, oktatás, étrend, környezeti változatosság, stb.), ezért a te véleményedtől függetlenül továbbra is fenntartom, hogy a mai emberek sokkal intelligensebbek, mint akik 10000 éve éltek.
Persze ne a 7 milliárd emberre vetítsd le ezt, hanem a fejlett társadalmakra.
Töpörtyű 2010.08.11 18:06:34
@Peter T. Sinclare:
sokféle definíciója van az intelligenciának, de a "minél jobb túlélés mértéke" az ütött :)
Értem mit akarsz mondani, de ha elolvasod az intelligencia 10 legnépszerűbb definícióját, akkor azért nem erre van kihegyezve a dolog, de tény, hogy a te érvelésedhez passzol(na).

A demokráciát én inkább úgy látom, hogy a hülye tömeget egy szűk réteg kontrollálja, csak úgy tesz, mintha meglenne a választás lehetősége. Ha pl. csak a 150-es IQ felettiek szavazhatnának, attól még ugyanúgy ezt a korrupt bandát kéne megszavazni, csak egy szűkebb rétegnek kéne kedvezniük a kampány során :)
A világért sem szeretnénk negatív képet festeni a Rádió Taxi 2777 forintos akciójáról, de újabb olvasónk levele szerint - aki persze lehet, hogy pont ugyanazzal a taxissal találkozott - a taxisok alternatív megoldásokat kénytelenek bevetni, hogy ne ők fizessék meg az akció…..
Magyarország nem egy Amerika, ahol túlságosan sokat foglalkoznának a politikusok kinézetével, de a Véleményvezér blogon a minap kirakott 2002-es Orbán fotó mellbevágott minket. Orbán a 8 év ellenzékiség alatt legkevesebb 20 évet öregedett. Különösen durva a kép, ha…..
Teszt: Credo Citadell 19 - Ikarus V187  Minden ízében különleges teszt tapasztalatait osztjuk meg olvasóinkkal. Két buszt veszünk górcső alá és össze is hasonlítjuk őket. A Budapesti Közlekedési Vállalat az elmúlt két hét során kettő darab magyar gyártású, teljesen…..
inphoto.blog.hu Panoráma [1]* 2013.06.21 22:20:00
Most a panoráma kép készítés egy sajátságos módját mutatom be. Stephen Wiltshire savant. Ez az autizmus egy formája, amikor az emberek számára felfoghatatlan képességekkel rendelkezik valaki. Hát ő rendelkezik. 30 percnyi helikopter út után emlékezetből rajzolta le…..
Töpörtyű 2010.04.27 13:52:27
@eloszto: akkor te nem vagy savant :)
Gratulálunk a Drogerie Marktnak, nem erről a cégről gondoltuk volna, hogy esélyes lenne a Február Webkettes Vállalata címre, és tessék. A bolthálózat közismert arról, hogy látványosan gyanakvó biztonsági őröket alkalmaz. (Itt egy Homár-poszt egy vetkőztetős esetről. Egy…..
Töpörtyű 2010.02.25 08:22:05
@Plumper: ezt ki kene probalni, de amugy a biztonsagior fizujanak sokszorosa (videken, nyugat m.o.-n), pesten nem tudom...

akiket ez zavar, azoknak preventiv modszerkent ajanlom, hogy mindig ugyanoda jarjanak vasarolni, szoljanak 1-2 szot az alkalmazottakhoz, es elobb utobb meg fogjak ismerni, es nem fognak a sarkukban loholni :)

ja es semmi kozom a DM-hez, de ugy altalaban a kereskedelemhez sem, mielott valaki meggyanusit, csak volt egy DM-es vezeto ismerosom, aki kipanaszkodta magat a masik oldalrol.
A MÜK és a Microsec Kft. közötti keretszerződéssel kapcsolatban jött az alábbi   kamarai körlevél. Az valós tény, hogy elektronikus cégeljárás kötelező alkalmazása szükségessé teszi a Cégbírósághoz beküldött elektronikus akták minősített archiválását. A…..
Töpörtyű 2010.02.15 20:23:56
@karandas: kösz a pontosítást, akkor ezek szerint rosszul tudtam.

@kincsaminics: nem PC, hanem valami hardveres cucc, a kulcsok hozzáférhetetlensége miatt kb. úgy agyonbiztosítva, mint egy páncélterem.
(ha barki kinyerne a kulcsokat, akkor kb. annyit erne az egesz, mint légpuska az elefánt ellen)

@Iustizmord: nem vagyok szakmabeli, de szerintem a hangsúly itt a minősített archiváláson van. Ilyet sem a cégbirosag, sem az ugyved nem tud digitalis formaban. Ez pl. ahhoz kell, hogy ha valaki 10 ev mulva eloszed egy doksit, akkor a Microsec tanusitja, hogy a dokumentum nem lett megvaltoztatva, es xy alairta (letagadhatatlansag) + minden egyeb csicsa, amit a digitalis alairas tud.

A sima hash azert nem eleg, mert a doksikat x idonkent ujra ala kell irni, mert az az algoritmus, ami mondjuk jo volt 2002-ben, az 2010-ben mar lehet, hogy siman torheto. (ez pl. az md5-re eppen igaz is)
Töpörtyű 2010.02.16 13:06:10
@karandas:

>Mi lesz, ha 10 év múlva beborul? Ki fog >archiválni? Az NHH? A kamara?

Tobbet kozott erre (is) kell a felelossegbiztositas, es ezert nincs 100 ceg, aki ezzel foglalkozna, hanem csak nehany.
A tores gyakorlati lehetosege pedig eleg ahhoz, hogy pl. az md5 mar ne legyen megbizhato ilyen celre.
"A teljesen ertelmetlen bitsorozat" reszben nincs igazad, vannak erre technikak, hogy hogy lehet egy dokumentumot ugy megvaltoztatni, hogy a tartalma nem valtozik, de a hash igen. (Pl. a doc fileokban egy csomo nem hasznalt mezo, formazas, spacek elhelyezese, stb. minden formatumnal van ilyen trukkozesre lehetoseg)

@Iustizmord:
minősített archiválás.
Keress rá, hogy ez mit jelent, ilyet _nem_ tud a Cegbirosag, es az ugyved sem, aztan nyomhatod ujra a hulyesegedet.
Ha csak az archivalasrol lenne szo, akkor nem kellene hozza kulso ceg, es valoban mukodne a lementem vinyora/kiirom dvd-re jatek.
Töpörtyű 2010.02.16 21:22:03
@Iustizmord:
A szakmai valaszt Sics68 leirta, a személyeskedésért bocs, egyszerűen csípte a szememet ez a hozzá nem értéssel fűszerezett rosszindulat.

@sertésmájkrém:
az md5 algoritmusnak van egy olyan gyengesége, hogy elég összesen kb. 200 bájt (ha jól emlékszem) szabadon változtatható blokk az aláírt fileban, hogy a "törő" algoritmus hash ütközést csináljon. Pl. egy doc file aláírása esetén simán lehet úgy megváltoztatni ennyi byteot, úgy, hogy a dokumentum tartalma ne változzon, mert a doc formatumban rengeteg felesleges adat van, amit simán iterálgathat az algoritmus, amíg ki nem jön a megfelelő hash. Az MD5 (és a SHA-1) _nem_ biztonságos már. És ezt nem én mondom, hanem a nemzetkozi security guruk.
Van ám még havazós sztori a postaládában, de már attól elkezdek fázni és beázik a zoknim, ha a blogra jövök, úgyhogy amíg meg nem jön a mára ígért újabb adag hó, történetből is másfélét kaptok. Mondhatjunk, hogy Csaba peches, a címből sejthető is, hogy miért. Tud valaki…..