Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bomih

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Olyan környezetben nőttem fel, ahol sosem kellett választanom Nyírő József, Herczeg Ferenc és Esterházy Péter között, sem stílusuk, sem politikai nézeteik különbözősége miatt, csak írásaik színvonala volt az érdekes. Meggyőződésem, hogy ez olyan stratégia, amely az irodalmi múzeumhoz hasonló…..
Rendvédelmi, titkosszolgálati és katonai témákkal foglalkozó szakblogként a Lemil már eddig is többször érintette a terrorizmus és a terrorelhárítás különböző aspektusait. Mai, több szempontból is rendhagyó posztunk egy hosszú beszélgetés első részét tartalmazza (a másodikra még várnotok kell néhány…..
bomih 2017.05.26 14:21:00
@Flankerr: "Városban, Budapesten" senki ne menjen 120-nál gyorsabban, mint nincs arányban az ezzel keltett veszély-szitu.
bomih 2017.05.26 19:50:48
@radiris: Hogy én milyen vagyok, azt majd megtudod, ha velem készül az interjú /hihihi/ De a véleményem máris megtudhatod: a szervilizmus nem szolgálja sem a szakma, sem a nemzet érdekét.
bomih 2017.05.26 19:52:53
@radiris: A hozzátartozód szerencsére megúszta a karambolt 135-tel. Ennek örülök.
A katolikus papot püspöke tavaly eltiltotta a hivatalos lelkipásztori tevékenységek végzésétől. Úgy tűnik, véget ért az eljárás...
bomih 2017.03.29 16:41:48
@Jakab.gipsz: "Frakció fegyelem" az egyházban ? Akkor van frakció is :)
A Bíróság ítélete szerint ha a rendőrség törvénytelenül körözést ad ki ellened mert külföldön élsz, majd ezért 15 hónapot töltesz előzetes letartóztatásban mire kiderül, hogy eleve ártatlan voltál (pl. egy rosszakaród bármi miatt feljelent, nem ritka az ilyen), akkor nem jár neked kártérítés a…..
Alszom. Csöng a telefon. Ki a nyavalya hív szombat reggel fél nyolckor? „Helyzet van Kishantoson, tudsz jönni?” Azt sem tudom, hol vagyok; gyorsan felöltözök, felkapom a hátizsákot laptoppal, fényképezőgéppel, telefontöltővel. Bedobok egy palack vizet is: így már túléljük a…..
Házkutatás, őrizetbe vétel, bilincs, szabadlábra helyezés. Sok ilyenről olvastunk már az elmúlt években, az ingerküszöbünk egyre feljebb és feljebb került. Most mégis érdemes megállnunk, mert példátlannak látszik az eset: a történet középpontjában (egyelőre) egy volt…..
bomih 2011.07.06 09:06:42
Hja kérem, Rákosiék ezt is jobban csinálták ! Nem létezett, hogy a bíró kiengedje azt, akit elvitt az ÁVH !
Gábor mint politológus az érdekek mentén keresi az igazságot. Persze a tények elemzésétől nyilván nem zárkózik el, márpedig ez ügyben most a tények a legfontosabbak. Általában senki sem tudhat egy büntetőügyről annyit, mint az, aki olvashatja az aktát, tehát mások nyilatkozatait mindig gyanakvással kell kezelni. Most viszont nyilatkozatok sincsenek a történeti tényállásra vonatkozóan. A legvalószínűbb, hogy nem konstruálták a cselekményt, hanem történt valami, amire ráhúztak egy Btk.-beli tényállást. Sejtem, hogy egy idegen (értsd: külföldi) szervezet részére információkat juttattak el, aminek megfontolt és legális célja volt. Vagyis adott esetben nem a Magyar Köztársaság ellen, hanem éppen annak érdekében cselekdtek.
Másrészt a Btk.-beli tényállás igen tág gumiszabály. Pl. egy oknyomozó újságíró naponta elköveti, amikor külföldi média számára gyűjt és továbbít a Magyar Köztársaságot dehonesztáló adatokat.
Hasonló lehet a szitu ahhoz, mint amikor az adóhatóság dönti el, hogy kit kíván alapos vizsgálat alá venni. A túlszabályozott adó- és számviteli rendelkezésekre tekintettel mindig lehet találni valamit ott, ahol akarunk találni. Ezért stratégiai kérdés a kormány részére, hogy ki az állami adóhatóság vezetője. Ja, és a legfőbb ügyész sem mellékes. De a bűncselekmény megvalósulásához nem elég a formális tényállás: csak akkor büntetendő, ha az veszélyes a társadalomra.
Írtam egy cikket a Népszabadságban egyszer A zsarnokság nosztalgiája címmel, amiben a Kádár-rendszerrel kapcsolatos nosztalgiát próbáltam árnyalni. Röviden: a Kádár-rendszer egy diktatúra volt - mint ilyen, csak visszataszító lehet -, ami egy forradalom leverésében,…..
bomih 2009.11.23 09:28:09
A XX. század két legsúlyosabb vesztesége része a magyar sors-tragédiának. A bécsi döntéseket még az illeg. kommunista párt is üdvözölte, Trianon direkt vonalú következménye a 2. magyar hadsereg elvesztése. Amit nem tudhatott Horthy, és senki más sem a Földön, hogy a bámulatos villámháborús sikerek derékba törnek Moszkva és Sztálingrád határainál. Ráadásul, ha Hitler nem ragadja saját kezébe a hadvezetést, akkor a keleti területfoglalások akár tartósak is maradhattak volna, ezzel létrejön a két pólusú világhatalmi rend (USA+német birodalom). Az USA el is fogadta volna a németek kelet irányú terjeszkedését, hiszen a SzU végleges megrokkanása és Uralon túlra szorulása esetén – európai hadszíntér hiányában – sokkal hamarabb visszaszoríthatta volna Japánt a távol-keletről. Az új rend békéje nyilván egy hidegháborús időszak kezdete lett volna, és minden további fejlemény már a nem igazolható találgatások körébe tartozik. Horthy ebben az új világrendben próbált jövőt találni a magyarság számára, és az csak természetes, hogy nem golyófogónak szánta a magyar bakát, és – ismétlem – reálisan nem számolhatott Hitler katonai baklövéseivel.
Horthy felelősségét még sem lehet elvitatni, hiszen nyugat-barát indíttatásból váltott át a hitleri Németország szövetségesévé már akkor, amikor fel sem merülhetett, hogy az I. világháború győztesei tűrni fogják az agresszor újrafelfegyverkezését. Felelőssége cca. ugyanolyan mértékű tehát, mint a nyugaté, amely Hitler kezdeti hódításait (Anschluss, Szudéta-vidék) jóváhagyta.
Mivel senki de senki, így Horthy sem gondolhatott a nyugat ilyen mértékű tehetetlenségére, így a reális elvárás az lett volna, ha kitart a Nyugat mellett. Paradoxon, de az élet rácáfolt erre a realitásra.
Végül: az apologéták felmentik Horthyt a békediktátum aláírásának felelőssége alól, mondván, hogy különben a csonka-Magyarországot sem garantálták volna a győztesek. Lehet, hogy kényszerű beletörődésként az lett volna elvárható, hogy csonka-Magyarország és a történeti alkotmányosság megőrzése felett őrködjön, ahelyett, hogy kockáztatva haderőnket, függetlenségünket, kiszolgáltassa hazánkat a bolsevizmusnak.