Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kondor ervin

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyárvége. Koraeste. Kirohan a házból, át a kerten, ki az utcára, maga mögött hagyva a bulizó népséget. Feltépi az ajtót, beszáll a kocsiba, és elindul. Egyenesen a főúton, és majd lesz valami. Közben a lemezjátszón Scarlatti zenéje szól. Valaki áll az út szélén. Megáll…..
A gyorsjáratú Sirály Bécsből érkezett Budapestre. Géphiba miatt állnunk kellett hajónkkal napokig a dokkban, és sóvárogva bámultuk távcsövön a város nyüzsgését. S végre megkaptuk a partraszállási engedélyt. Hosszú hajóút után nincs felszabadultabb érzés az első partra…..
Alaptörténet:Fiktív kapcsolatok alternatíváinak több szálon való vezetése. Alternatív narratíva. Motívum: "Paff. Az ajtót becsapta." -wish-szerű, fejezeteket elválasztó snit. Színes.Lendített kamerák használata! Változatok szerelemreBudapest, nappal - Nekem…..
kondor ervin 2010.04.07 12:59:09
A fénnyel teli, tágas hálószobában hárman tartózkodtak. Gyönyörű, lengén öltözött fiatalasszony ült a hatalmas francia ágy szélén. Hetvenes, fehér körszakállat viselő, hanyag eleganciával öltözött férfi állt a nyitott ruhás szekrény előtt, kezében revolverrel. A…..
kondor ervin 2010.04.07 12:55:47
Dekoratív, hidrogénezett színésznő áll – harminc év körüli - a bevásárlóközpont előtt, egyik keze a tologatható kosáron, ami tele van papírtörölközőkkel, pelenkákkal, bébiétellel és kenyérrel, tejjel, a másik keze a maroktelefont szorítja. Közben a feje fölött…..
kondor ervin 2010.04.07 12:54:51
@Boguslawski: Azért még lehet "egyesek" számára érdekes, hogy nem sikerült. Sőt, van ilyen.
„És valamint a vidámság határán ott leskelődik a fájdalom, éppúgy a gyötrelmek határán ott várakozik az öröm.” (Boccaccio -Dekameron)  Budapest szívében egy körfolyosós házban, az első emeleten lakik a Signora fiával, Alberttel. A Signorát annak előtte…..
kondor ervin 2010.04.07 12:50:47
- Ilyen hideg nincs! – úgy jelentette ki, mint egy évezredes bölcsességet. A nő nem válaszolt, mert nem tudott mit felelni. Hogy ne legyen udvariatlan, szolidan bólintott a férfi felé, jelezve: valóban hideg van. A máskor tömött kőbányai buszállomáson ezúttal csak ketten…..
kondor ervin 2010.04.06 22:34:00
Egy fűszeres illatú kora hajnalon negyvenezer vámpír keringett elefántháton a sivatagban Khephren fáraó piramisa körül, az óramutató járásával ellenkező irányban. A távolban dörrenve hasadoztak a fagyott homokdűnék, de itt csak a tagolatlan, egyenletes mormogás hallatszott,…..
A Duna ráérősen folyik. Partján halászok, akik napernyők és kifeszített ponyvák alá menekültek a délelőtti napsütés elől. Egy lány kidugja fejét a vízből és szemügyre veszi őket. Idősek, gyerekek, pocakosak, soványak, kopaszok, egyesek unottan néznek maguk elé, mások…..
kondor ervin 2010.04.06 22:28:36
Egy gombnyomás és a garázskapu kinyílott. Kigurult belöle az irigylésre méltó sportautó, melynek tulajdonosa András a dúsgazdag üzletember. Végiszáguld a városon, ahol sokan megfordulnak utána, mert ö egy feltünö jelenség, nemcsak az utcán, de az irodában is ahol dolgozik.…..
(Filmnovella élőszóval) (Megjegyzés: A film során végig a lány arca látszik, a fiút csak halljuk.) A lány csempézett oldalú kád elé ül, hüvelykujján a körmöt rágja, a fiúra néz. Feszült, hevesen felkiált. - Akkor szerinted, hogy a picsában volt? Mert…..
kondor ervin 2010.04.06 22:25:36
@Brand Ábel istván: Párbajképes. benne lesz az első ötben.
Középkorú férfi ül a kávéház dohányzó részén. Az asztalon csokor virág. Hanyagul lapozz egy újságot. Néha rápillant karórájára. A pincér most egy pohár konyakot tesz elé. Megköszöni, pincér el, tovább böngészi az újságot. Felnéz, egy fiatal nő foglal helyet a…..
kondor ervin 2010.04.06 22:23:59
kondor ervin 2010.03.31 12:37:35
Húzza félre a függönyt, a madáretetőből repüljenek el a cinkék, ijedjenek meg a vörösbegyek. Az éles téli fény csússzon meg az üvegen, szórjon szikrát Brulia fejére, amíg szellőztetésre nyitja az ablakot . A falióra mutatója álljon háromnegyed kettő előtt egy percen,…..
kondor ervin 2010.04.05 18:40:38
    Jólöltözött fiatal fiú szedi lépteit az új építésű társasházak között. A kezében cédulát szorongat, melyet újra és újra megnéz:„Nóra – Fügefa utca 17. V. emelet17. 517-es kapucsengő. 17óra.”Tizenhét, tizenhét, ismételgeti halkan…..
kondor ervin 2010.04.05 17:56:50
Az Unió Film és az MTV koprodukciójában megvalósult Hajónapló című sorozat folytatásaként a Litera Kis Magyar Dekameron címen 20 kortárs írót kért fel 10-15 flekkes, motívumaiban műgonddal kifejtett elbeszélések írására, amelyek közül tíz műből 25-30 perces televíziós…..
Szinyei Merse Pál Majálisa elevenedik meg a film első kockáin. Magyarország. A fehér kalapos férfi kitépi a pongyola pitypangot és odaszteppel a rózsaszín ruhás, vörös hajzuhatagú hölgyhöz és leguggol majd átadja a növényt, a nő meg az arcába fújja a pihéket, porzókat és…..
Nelli, (43), budapesti rajztanárnő járja a város rézkilincses boltjait, mert szeretné az ablakait rendbe hozatni. Egyik boltból ki, a másikba be. Csilingel a bolti kolomp, de az a típus, amelyet keres, nincs. Vagy van, de nincs belőle elegendő. Neki tíz darab kellene. A boltok…..
Színes ceruzák a drapp terítőn. A pirosra az van írva: Ádám. A lilára: Noé. A fehérre: Mózes. A kékre: Ábrahám. A sárgára: Izsák. A zöldre: Jákob. A bordóra: Dávid király. A feketére: Sámson. A narancssárgára: Salamon. Egy férfikéz egyszer az egyik ceruzát veszi fel és…..
Lady Godíva fürdőruhában ül a nyugágyban, aranyszőke haját a szél lobogtatja, kezében kék ital, a karcsú pezsgőspoharat két ujja között fogja, lóbálja. Vele szemben a napszemüveges filozófus: Husserl és az óceán tintatartója. Rózsaszínű nyakkendő és fehér ing,…..
Unalmas volt a táj. Madár sehol az égen. Néhány érdektelen felhő vonult, de az is felejthető. Ugyanolyan fák, tipikus dombok, egy elcsépelt szikla, s a szikla tövében a már kikövetkeztethető barlang, melynek szájánál testes medve hevert. Mintha megérezte volna, hogy róla van…..
Aki akkoriban valamit is adott magára, az nem a szederbokor alatti kocsmába járt, hanem abba a bárba, amelyik a szomszédos rózsabokor alatt bújt meg. Itt ugyan szintén vizezték a tüskepárlatot, de a hígításhoz legalább nem pocsolyavizet használtak, mint a Szederben, hanem…..
kondor ervin 2009.11.22 18:59:09
A mókus sikeres vállalkozó lévén, meghirdette a vezető raktárosi állást, mert hűséges sündisznó barátja, aki ezt az igen komoly funkciót betöltötte évekig, elérte a nyugdíj korhatárt. A nyúl rögtön megpályázta, mert éveken át munkanélküliként élt a hulladék…..