Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crawly

6 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
rájöttem, hogy biciklizni olyan, mint szerelmesnek lenni.az elején csak a könnyed boldogság van, amikor vele vagy, meg a büszkeség, amikor külön neked kinyitják a kerthelyiség már lezárt hátsó kapuját, és az "érdemes élni" alapérzés. ez egészen addig tart, amíg…..
párbeszédek a fiúmmal:- Nálunk hagytad egy csomó cuccodat, nem kellenek? - Nem, direkt hagytam ott őket. - Akkor még szerencse, hogy vannak. --- A kis kék neszesszered - milyen szó ez már és amúgy is, hogy kell ezt írni? - viszont kéne nekem.- ??? A sminkjeimre vagy egyéb izgalmakra…..
mivel szeretteim jelentős része hosszabb-rövidebb ideig távol van/lesz, valamint olvastam, hogy a blogírás ideje lassan lejár, ezért most nekiállok írni. szeretek előre nosztalgiázni. élménybeszámolókat nem kell várni, inkább csak élményeket meg vicci sztorikat, a (sajnos…..
Subba Unalmas lakótársat keresek! 2010.03.08 15:00:00
„Sziasztok!   Lehetséges, hogy megüresedik egy hely a Kármán kilencedik emeletén a szobámban. Szobatársat keresek a következő félévtől.   Kérlek írj egy mailt, ha az alábbiak mindegyikében magadra ismersz:   van gépész bsc diplomád tudsz angolul…..
CORVINULL Bombariadó a Corvinuson! 2010.02.24 09:53:00
Mint gondolom ti is tapasztaltátok, az egyetem Pesti Campusán az elmúlt hetekben több bombariadó is volt februárban: 10-én az E és C épületekben, 22-én mindhárom épületben, és ma is mindhárom épületben. Ez igen bosszantó, a délelőtti órák elmaradnak, a könyvtár se nyit ki,…..
Crawly 2010.02.25 10:50:52
szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy ha le vannak zárva az épületek, akkor a kommunikációs iroda dolgozói is PONTOSAN ugyanannyit tudnak az egész bombariadóról, mint bárki.
ide is mindenki bejött reggel 8ra. és annyit mondtak, hogy nem tudják, mikor nyitnak az épületek. egészen addig, amíg be nem fejeződik az átvizsgálás, semmi sem biztos. ez az információ mennyiben segíteni bárki tájékozódását?mi lett volna a helyes? felírni a honlapra, hogy BOMBARIADÓ, immár 3.szor a héten, semmit nem tudunk, ne gyertek be suliba?
és aztán meg minden diák arra hivatkozva nem megy egész nap órára, mert a Komm. Iroda azt írta...? vagy írjuk ki a percenként változó híreket?
most azt mondták, 4kor nyit, ja, de várjatok, most azt, hogy 3kor...
az órákat minden tanár egyéni döntése alapján tartja meg.
érdekes, énis be tudtam menni a katalógusos órámra, pedig senki nem értesített előtte külön kérvényben, hogy meg lesz tartva.
a bombariadók így is sokat ártanak az egész egyetemnek, még saját magunkat is égessük azzal, hogy naponta kiírjuk az egyetemi főoldalra, hogy vmi idióta miatt MÁR MEGINT bombariadó van?
aki tájékozódni akar, az menjen fel facebookra, twitterre, telefonáljon vagy akármi.az ilyen félhivatalos infok megosztására vannak kitalálva ezek a felületek. az egyetemi kommunikációnak nem feladata, hogy kamu híreket osszon meg több ezer emberrel.
emellett nem véletlenül van kitalálva az a rendszer, hogy kívülről nem lehet a több ezer embert érintő infokat kiküldeni és megosztani...
nagyon könnyen vissza lehet élni ugyanis az ilyen dolgokkal, és mindannyian ismerjük az egyetemisták ilyen téren való találékonyságát...
érdekes: a BKV sztrák kapcsán kiadott, a hallgatók vizsgázását megkönnyíteni szándékozó rektori utasítást senki sem köszönte meg, vagy jelezte volna az egyetemi kommunikációnak, hogy mennyire hasznos volt.
Crawly 2010.02.25 13:55:58
@corvinyusz: azt a bizonyos e-mailt a campus iroda küldte, saját hatáskörében.
mivel azonban a lezárt épületben nehézkes az egyetem vezetőinek kommunikáció is, ezért nem küldhet ki senki olyan e-mailt, amelyért teljes mértékben vállalja a felelősséget. délután kiment a rektori körlevél, ennyi, amit a vezetőség mondhat, mert bármi mást mond, azt majd számon kérik rajta...
és az, hogy "lehet sejteni, hogy 1ig eltart", a legjobb mondatod.
melyik egyetemi vezető aláírásával menjen ki egy ilyen tartalmú mail?
hidd el, nem csak téged érintett rosszul az egész ügy, csak nem értem, miért kell mindig ennyire arrogánsan hozzáállni a dolgokhoz, és miért nem próbáljuk meg inkább előbb átgondolni, mielőtt előszeretettel hangoztatjuk, hogy leszar minket az egyetemi kommunikáció, amikor ez - hidd el, első kézből tudom - nem igaz...
Crawly 2010.02.25 15:32:44
@Mainstream: ez már egy jobb ötlet, mármint a facebookos csoportok tájékoztatása, csak abból meg második körben lefogadom, hogy az jönne ki, hogy bezzeg a kommiroda csak a facebook előtt ücsörgőket tájékoztatja, és csak bizonyos csoportokat tájékoztat és stb...:p
Felteszem a költői kérdést: vajon mit lehet tenni a mosdókat érő gerillamatricázások ellen? Vajon rá lehetne-e venni a tetteseket hogy az aktualitás elvesztése után eltávolítsák az ominózus reklámokat? A faliújságok 'spamelése' ellen már egész szépen kialakult a rend, de…..
Crawly 2010.02.25 11:04:43
@- Rendi -: és szerinted kinek a dolga ez? ki fog érte fizetni? valóban szörnyű, amit a mosdókkal művelni tudnak, de ilyen ügyekben ki az illetékes? a Campus Iroda dolgozói kapargassák le egyenként a matricákat? vagy a takarítók? nekik ez legyen benne a munkaköri leírásukban, vagy túlórában csinálják?
csak azért kérdezem, mert jó dolog mindent fikázni, de önmagában az még nem sokkal több, mintha észre se vennéd...
Paranoid Android Gender studies 2010.02.24 10:56:00
      Azokban a nehéz időkben, amikor a felvilágosult liberalizmus még nem takarította ki az egyetemekről teljesen a klerikális konzervatív eszmerendszer fogalmait (anya, apa), mi woman studies címszó alatt kaptuk a progressziót. Az oktató (neme rejtély, az ő esetében a…..
Crawly 2010.02.24 15:18:27
@Paranoid Android2: biztosan zavaros annak, aki meg sem akarja érteni, hogy ez a vita miről szól.
én speciel tudom, mi a különbség az ovisok között ebből a szempontból. ahol az öt éves cigány kislány gyakorlatilag tisztában van azzal, hogy neki a gyerekszülésen és a munkanélküliségen más lehetősége és esélye nincs, a másik 5 éves kisfiú viszont (bár egészséges, határozott nemi identitása van,(mármint neki is és szüleinek is) simán elképzelhetőnek tartja, hogy pl. az otthoni házimunkát a szülők megosszák, és kikéri magának, hogy neki az apukája is kedves és gondoskodó, nem csak az anyukája.
felhívnám a figyelmed, mielőtt félreértenéd, a gyerekek nyilván nem így fogalmaznak.
de az általad olyan becsesnek tartott hagyományos nemi szerepek és sztereotípiák minden racionalitás ellenére való fennmaradása nagyon is jellemző egy hazánkban azonban mégsem olyan népszerű, kisebbségi kultúrára... az övék szerinted a követendő példa a mai viszonyok között?nyilván nem gondolod ezt. de akkor miért nem tájékozódsz kicsit jobban ebben a témában, ha ennyire érdekel a nemi identitás kialakulásának és a nemi sztereotípiák szocializációjának kérdése...?
Crawly 2010.02.24 15:30:23
@AnnaKarenina: ha igaz amit írsz, vagyis hogy a gyerekeknek milyen szuper jót tesz, ha 3 évig otthon van velük az anyjuk, akkor Magyarországon miért nem csak kedves, szociálisan érzékeny és okos gyerek és felnőtt szaladgál? merthogy ők a 3 éves gyeses korszakban nőttek fel, tehát nekik ott volt a mami 3 évig.
szóval ha Európában sok helyen jóval rövidebb a gyes, (tehát a gonosz anyukák esetleg kényszerből visszamennének a normális fizetésű állásaikba 1,5 év után...) azok a gyerekek valóban erőszakosabbak, kevésbé kötődnek, stb.?
nem. ezt egyértelműen meg lehet állapítani. a gyerekeknek az tesz jót, ha a szülei a velük töltött időben úgy bánnak vele, ahogy megérdemli, és amúgy meg közösségben szocializálódnak, és nem csak otthon, ahol esetleg azt fogják megtanulni, hogy ők a világ közepe, és amikor oviba mennek, még a cipőfűzőjüket sem tudják megkötni, a rendes, közösségben elfogadható viselkedésről nem is beszélve... és ez nem érzéketlenség. ezek tények. kérdezz meg egy óvónőt, mi mindent tanulnak meg a gyerekek az a 3 év alatt otthon... szinte semmit. akkor meg mit csinált a nő ez alatt a temérdek idő alatt? persze azon kívül, amit egyébként is meg kellene csinálnia, mint házimunka stb... ?
Polír Itt van európa 2010.01.30 09:13:00
Tegnap Európa bekukkantott az ablakon. Persze nem az a gyönyörű nő, de majdnem. Mi, magunkat felvilágosulnak, civilizáltnak gondolók gyakran emlegetjük a tőlünk keletre, esetleg délre lévő kontinenseket, kontinensrészeket, ha valami nem tetszik nekünk azzal, ahogy a dolgok mennek.…..
A magyar sztárok többsége borzalmas, nevetséges, sok esetben egyenesen szánalmas figura, akiket a szememben tovább nyomorít az a hagyomány, hogy néhány éve őket is – a világsztárokhoz hasonlatos módon – a „celeb” titulussal kezdte illetni a hazai média. Ettől…..
Polír Karácsonyi tények 2009.12.23 10:00:00
Először is szeretném leszögezni: a karácsony egész egyszerűen jó dolog. Nem érdekel, hogy "értelmiségi körökben mára divat lett" azon keseregni, hogy mennyire elviselhetetlen az egész, és hogy ennél még a Mikulás is jobb. Az, hogy egyesek csak a rosszat látják és…..
Soha nem gondoltam volna, hogy ezen a blogon saját történetemről is írni fogok. Soha nem gondoltam volna, hogy ez a történet rólam is szól. Figyelni szerettem volna, nem előtérbe tolakodni. Valahogy most mégis ez történt. Ráadásul ennek a 24 órának a története – bár tudom,…..
w Karácsonyi ének 2009.12.08 11:30:00
Bronzvasárnap után vagyunk, ami egy viszonylag újkeletű ünnep, a naptárak még alig jegyzik, de annál inkább a kereskedők és a shoppingriportokkal virító média. Ez a harmadik hétvége a karácsony előtt, amikor már mindenkinek illik elkezdeni a vásárolgatást, hiszen nemsokára…..
Eddig az SZDSZ esélyeiről csak „szóra sem érdemes” módon írtam, ami ha nem is udvarias, de a valósághoz közel álló megközelítés. S bár formailag szegény Retkes Attila elnök nevéhez kapcsolódik majd az egykor szebb napokat látott párt kivezetése a parlamentből, az…..
Crawly 2009.12.08 14:21:09
@freehckr: bár magamat leginkább liberálisként szoktam azonosítani, mégis teljesen egyet értek veled.
az országnak és a demokráciát még éppen csak tanuló állampolgároknak a liberalizmus egyelőre értelmezhetetlen.
mondjuk szerintem mindig is az lesz.
nem tömegpártnak való, de nem is az a lényege.
az SZDSZ vezetői pedig remélem külön bugyrot kapnak a pokolban :D
If God is male, male is God. Ha Isten férfi, a férfi Isten. Mary Daly Posztom első részében nem esett még szó a bibliai szimbolika egyik igen szembeszökő jellegzetességéről, ami egyben a feminista kritika legfőbb célpontja. Itt már nem elsősorban az emberről és a nemi…..
Szigorúan a tények: 2006 október 23-án a Rebisz csapatai brutális megtorló akcióba kezdtek Budapesten. Ennek oka a TV-székház elfoglalása alatt elszenvedett sérelmeik voltak. Nem azokat bántották, akik őket bántották. Bodoky Tamás feltáró cikke alapján a Célpont stábja (itt…..
1989. november 20-án elfogadták azt az ENSZ Nemzetközi Gyermekalapja (UNICEF) által megfogalmazott egyezményt, mely a gyermekek jogait rögzítette. Ezek a jogok többek között: az élethez, névhez, családhoz, identitáshoz, nemzetiséghez, oktatáshoz, erőszakmentes és gyermekmunka…..
Polír Politikát az egyetemekre! 2009.11.19 08:11:00
Amikor középiskolában az egyetemi éveimet tervezgettem, két meghatározó attitűd jelent meg fantazmagóriáimban: a lányok és a szellemi szabadság - akarom mondani, a szellemi nyitottság, a tenni akarás, és a fiatalos hevület. Meggyőződésem volt, hogy füstös kis kocsmákban…..
Polír Ízlések és pártok 2009.11.20 14:11:00
Azt mondják, az vagy, amit megeszel. Valószínűleg mert azt eszel, amit a meggyőződésed diktál. (Manapság mondjuk inkább amit a pénztárcád enged, de ez most nem egy válság-poszt.) Ezt látszik alátámasztani a következő hír is: jelentős eltérés mutatkozik az amerikaiak…..