Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mulanmocso

56 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában új szenvedélyem van, beleszerettem a túrázásba. Csinálom is vadul, legalább hetente egyszer. Nyáron többször elmentem külföldre is, több napos alkalmakra, magas hegyeket megjárni, nézni. Erdélyben is voltam, a - ki gondolta volna - mindennapos esők övezetébe tartozó…..
  Egy nap alatt elolvastam, megint. Folyamatosan sírtam közben, beleszakadt a szívem. A derekam is megfájdult. Biztos jele az érintettségemnek. Azt hittem, ebben a könyvben olvastam Mulanról és testvéréről, Mocsoról, de nem. Még meg kell keresnem azt a könyvet is, hogy írni…..
Körülbelül öt éve lettem vegetárius. Úgy történt, hogy elolvastam a Cukorblues című könyvet, és fura módon (korábban nem hatottak rám semmiféle egészséges életmódra ösztönző írások) olyan hatással volt rám, hogy elhatároztam, nem eszem több finomított cukrot és egyéb…..
mulanmocso 2011.10.17 13:51:52
Kicsit nehezen megy mostanában az írás. Talán túl sok minden történik velem, nincs időm megállni közben egy kicsit, átgondolni, megemészteni, feldolgozni. Vagy csak megosztani nincs kedvem?Ma végül mégsem volt annyi munkám, mint amire fel voltam készülve, ezért nagy örömmel…..
élet a házasság után Kenutúra 2011.06.11 23:08:00
Életemben először kenutúrán voltam. Rögtön öt naposra neveztünk be B-vel, a szokásos dupla vagy semmi (ha már lúd, legyen kövér) alapon. Nem vicceltünk. Erdélyből Békéscsabára, politikai tartalommal megfűszerezve: egy fesztivált szerveztek a kenusok köré, amelynek célja…..
Álmomban 5 éves lányommal voltam a kisföldalatti megállójában. Benn állt egy szerelvény a végállomáson. Mondtam neki, szálljon be a középső kocsiba, én meg elszaladok, veszek jegyet, mindjárt itt leszek. Így is tettem, mindjárt ott is voltam. A középső kocsiban. Elindultunk.…..
Ilyeneket látok, amikor sétálok. Vagy szánkózom. Ahogy most is. ..
"Ha a nőt semmi másra nem tanították meg, mint hogy odaadó legyen, és íme, senki se kér többé az odaadásából, haszontalanná vált, létjogosultságát vesztette, s a hátralevő hosszú, üres éveken merengve ezt mormolja magában: senkinek sincs szüksége rám!" (A…..
önismereti csoport mindazoknak, - akiknek érzései ellentmondanak a gondolataiknak, - akiknek hézagosak az emlékeik életük meghatározó szakaszairól, - akik nehezen fejezik ki az érzéseiket, - akik nem érzik úgy, önmagukat alakítják saját életükben, - akik nem tudják, hogyan…..
Geréb Ágnes zenés köszöntése születésnapján from Ádám Csillag on Vimeo.Felemelő volt ott lenni. Mindig ez van: elmegyek, hogy egy ügynek segítsek, és én nyerek vele legtöbbet. Jóérzésben, élményben, összetartozásban. Köszönöm.It was moving to be there. It happens…..
Orvosok a Szabad és Biztonságos Születésért nyilatkozata az otthonszülésrőlBudapest, 2010. október 10.Az Orvosok a Szabad és Biztonságos Születésért és a szüléssel/születéssel kapcsolatban hasonlóan gondolkodó orvosok mély megbotránkozással hallgatják és olvassák azokat a…..
Álmomban színházban vagyok. Velem van néhány ismerősöm is. Valami baj van velem, ezt tisztán érzem, zsidó vagyok, vagy valami hasonló, kitaszított. Felszólítanak, hogy menjek ki a színpadra, azért, mert zsidó vagyok vagy mi. El kell különüljek. Közben azt mondják, hogy nem lesz…..
élet a házasság után Amszterdam 2010.11.29 22:01:00
Végre nekiláthatok ennek is, leírni, mennyire jó volt B.-vel Amszterdamban az az öt nap! Annyira, hogy vad terveket kezdtünk szőni arról, hogyan kellene kiköltözni, s egy olyan helyen élni, ahol nyugodtan lehet biciklizni fel és alá, ahol szélesebbek a bringautak, mint a járdák, ahol…..
Elmentem Oslóba. Egyedül. Nem így terveztem, de volt egy lemondhatatlan repülőjegyem, és nem akartam veszni hagyni. Még sohasem voltam egyedül külföldön, gondoltam, itt az ideje kipróbálni, milyen az. Csak a repülőjegyem volt meg, pénzem viszont nem nagyon akadt. Így a…..
 I see it all before me:the days of love and torment;the nights of rock-and-roll.I see it all before me.Sometimes my spirit's empty;don't have the will to go on.I wish someone would send meenergy.Give me something.Give me something to give.Oh, God, give me something:a reason to live.My body is…..
élet a házasság után Álom 2010.11.29 23:47:00
Megyek a repülőtéren, húzom magam után a bőröndöm. Előttem a lányom és az anyám. Ők is húzzák a bőröndjüket. Nézem a feliratokat, de nem értem őket, arab (vagy egyéb számomra értelmezhetetlen) nyelven íródtak. Félek, hogyan találom majd meg, amit keresek. Megyek.…..
Ezt énekeljük mi is. Elolvadok tőle, mindig...
 Barátaimmal elmentünk Bécsbe megnézni a kiállítást és kicsit élvezni Bécs valamivel jobb levegőjét így a karácsonyi vásár idején. Nagyon jó ötlet volt. Kinn töltöttünk egy éjszakát egy hostelben, ahol kaptunk egy különálló apartmant, így volt időnk bőven…..
 Too many days I wake up with an achingToo many days have been wasted like sandToo many hours have gone by without noticeToo many times i’ve let go of your handLay by the sea, bury all of your fearLady layLay by the sea, you are wild, you are freeYou are daughter of mercy, daughter of…..
A minap megint Pesten jártam, igyekeztem volna a kóruspróbára. Épp a Dózsa György úton álltam, előttem kocsisor, amikor a mögöttem araszoló nagyméretű személyautó sofőrje megelégelte a sorban állást, s úgy döntött, hogy a buszsávban tör előre. A baj csak az volt, hogy…..
És elmentél a pszichológushoz. És megkérdezted, akarom-e még mindig hallani, mi történt ott. És én azt írtam, hogy igen, mindent tudni szeretnék. Közben persze tudtam, hogy nem lesz jó vége ennek. És megírtad, hogy elmesélted a pszichológusnak a történetünket, és megosztottad…..
mulanmocso 2010.09.29 23:33:53
@Ifigenie: Kedves Ifigenie! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, valahogy elkerülte a figyelmemet, hogy írtál. Kezdetben csak magamra voltam mérges (helyesebben gyűlöltem magam, ami sokkal önpusztítóbb érzés, mint a harag), később, amikor megértettem, mibe keveredtem, a férjemre. Hogy ő szeretetből volt-e velem? Az attól függ, mit értünk szereteten. Én Susan Forward megfogalmazásával értek egyet, mely szerint a szeretet nem érzés, hanem viselkedés. Ha innen nézem, a férjem nem szeretett, mert nem volt hajlandó úgy viselkedni velem, ahogy nekem jó lett volna.
Nagyon köszönöm, hogy leírtad, amit gondolsz az írásaimról, és külön hálás vagyok azért, hogy szerinted a blogom tud tenni valamit annak érdekében, hogy a nőkkel kapcsolatos társadalmi elvárások enyhüljenek. Máris megérte!
mulanmocso 2010.10.13 13:48:48
@Ifigenie: Köszönöm, nagyon jól esik, és sok erőt ad, amit írtál. Hát még ha az is átmenne mint üzenet a blogomból, hogy mennyivel teljesebb, gazdagabb életet élek, mióta elváltam, hogy bár "egyedül" vagyok, mégis kevésbé vagyok magányos, mint amikor még volt férjem. Minden jót kívánok neked!
élet a házasság után They - Jem 2010.10.06 23:48:00
Mostanában szívesen hallgatom.....
Szerelmemtől tudom, hogy ha Norvégiában egy beosztott panaszt tesz közvetlen főnöke ellen, mert mondjuk az türelmetlen, ingerült vele, vagy az indokoltnál több feladatot ró rá, akkor a főnök feljebbvalói élből a beosztottnak hisznek. Első dolguk ilyenkor, hogy rapportra hívják a…..