Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FroG

555 bejegyzést írt és 1742 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Marvel filmes univerzuma az eddigi történetével megmutatta, hogy átgondolt koncepcióval, jól kidolgozott karakterekkel és megfelelő alkotókkal egyáltalán nem lehetetlen elérni a mozipénztárak előtt kígyózó sorokat és a dícsérő kritikákat. Ebben a tekintetben leginkább az Infinity War dobott…..
Nápoly nem tartozik a kifejezetten kedvenc olasz turista-célpontok közé, pedig Budapestről két légitársaság fapados járataival is, viszonylag olcsón megközelíthető. Azonban Campania központja sokak számára egy szemetes, zajos városként jelenik meg, ahol ráadásul a helyi…..
Régen volt ennyire izgalmas hónapunk mozipremierek tekintetében, amilyen a májusunk lesz. Épp' csak magunkhoz tértünk a Bosszúállók új része által okozott sokkból, és máris olyan remekművek jönnek, mint a Hang nélkül vagy  a Kutyák szigete. Rövidre fogva: nem győzzük majd…..
FroG 2018.05.03 14:41:15
@kommentes nikk: A kritikusok elismerését a 33%-os Metascore vagy az 53% Rotten mutatja?
FroG 2018.05.03 15:35:12
@kommentes nikk: mondjuk ha már hozzáértő vagy, akkor nyilván azt is látod, hogy amit véleményezel, az nem egy kritika :)
A Marvel mozis univerzuma a közelmúlt egyik legambiciózusabb vállalkozása, amely összességében minőséget és bevételeket tekintve is nagy sikernek mondható. Ha felidézzük az utóbbi éveket, láthatjuk, hogy a képregényfilmes szcénában igen egyedi az a dominancia, amelyet Amerika Kapitány és társai…..
FroG 2018.04.25 10:47:07
@krono_gabor: mindenképp akarok egy olyat is, csak minimális mértékben sem akarom elrontani senki szórakozását
Enyhén spoileres!Az ifjúsági romantikus vígjátékok, drámák és dramedy-k szinte soha nem voltak ennyire gyakoriak. Úgy is mondhatnám, hogy ezek a filmek most élik virágkorukat. Ugyan minőségében sokkal több hitvány mű lát napvilágot ezen szubzsánerek keretei közt, de nem szenvedünk hiányt a jó,…..
FroG 2018.04.17 16:06:06
@TomPowell25: várom hogy esetleg egy harmadik platformon is leírd ugyanezeket a gondolatokat. elsőre, facebookon nem értettük meg :/
FroG 2018.04.17 16:09:49
@hannigabi: voltak pedig neki kifejezetten erős alakításai: Hirtelen 30, Daredevil, Elektra, Kilenc élet, Lódító hódító, Pearl Harbour - egytől-egyig kiváló és emlékezetes szerepek.
"Stranger Things", "Twin Peaks" - hangzottak a párhuzamok a német Netflix-sorozat, a Dark kapcsán. És első látásra tényleg hasonló koncepcióról van szó: egy atomerőmű árnyékában élő, Winden nevezetű német kisvárost láthatunk, ahol rejtélyes eltűnések, még rejtélyesebben…..
FroG 2018.04.12 20:17:24
@danialves: vigyázz! tanult és sikeres kollégád/ellenfeled igazi F1 szakértő, gondolom jegyzett név a szakmában
Az irodalmi adaptációk finoman szólva sem alkotnak túl kiegyensúlyozott minőséget, gyakorlatilag kiszámíthatatlan, hogy az adott könyvből készült feldolgozás milyen szempontból és milyen minőségben tudja feldolgozni az alapanyagát. Ha lehet, ez az Üvöltő szelek kapcsán még…..
Új sorozat esetében ritkán látható olyan marketingkampány, mint ahogyan az a Terror esetében megfigyelhető – a vidéki városokat is szinte teljesen tele plakátozták a sorozat posztereivel, valamint a történet alapjául szolgáló, Dan Simmons által írt azonos című könyv is a…..
Mióta hazaköltöztem, keresem az igazi olasz pizzát, a nápolyiról meg már álmodni sem merek. Voltak már különböző próbálkozásaim, például Szatmárnémetiben sikerül belebotlanom egy francia tulajdonú trattoria/pizzéria kettősébe. Betérve és megkóstolva egy cinque formaggit,…..
FroG 2018.03.22 16:33:11
@weasel: nyilván a cikkíró tehet róla hogy a Digó az Erzsébet téren nyitott, 300 méterre az IGEN-től :'((((
Bajban lehet az Oscar-díj: meglepően kevesen nézték mind a gálát, mind a jelölt filmeket. Noha néhány éve éppen azért bővítették a fő kategóriát 5 filmről 9-10-re, hogy a népszerűbb alkotások is bekerülhessenek, ez egyre kevésbé látszik megvalósulni, a közönséget pedig egyre kevésbé foglalkoztatja,…..
FroG 2018.03.11 17:14:49
@Kata SWL: nem a témája giccses, hanem a megvalósítás
A magyar idő szerint vasárnap hajnalban lezajlott 90. Oscar gála egyik legnagyobb izgalmát a királykategória tartogatta. A korábban sokak által egyértelmű győztesnek kikiáltott Három óriásplakát Ebbing határábant (továbbiakban Három óriásplakát) sikerült felülmúlnia a…..
Smoking Barrels Rólunk 2012.05.04 22:01:00
Filmőrültek vagyunk, ugyanúgy mint te, csak nekünk nem volt elég, hogy szóban szidjuk/dicsérjük a mozgókép feltalálása óta született alkotásokat, hanem billentyűzetet ragadtunk, hogy előbb magunknak, később már nektek is  megfogalmazzuk a véleményünket róluk. Ez pedig remélhetőleg sikerül olyan…..
FroG 2015.12.27 16:24:27
@Harmat Árpád: a fent ìrt cìmen lehet minket elérni
FroG 2018.03.04 23:06:11
@Szabó Zsolt Szilveszter: szia, persze!
Jöhet a fiatal Richard Gere? Naná! Akkor is ha fizetni kellene érte? Hát... Sohasem tartoztam a színész rajongói közé, aki nagy sztár volt egykor, ma már csak a válásával kerül be az újságokba, és azzal hogy hajléktalannak nézték, mert nem ismerték fel forgatási szünetben. A…..
FroG 2018.02.12 17:39:18
@isssti: Várjuk az érveket, hogy a te véleményed miért nyom többet a latba. :)
Smoking Barrels Christine (2016) 2018.02.10 06:00:00
Antonio Campos az enigmatikus karakterek krónikása: az Afterschool egy olyan srácról szól, aki videóra veszi két iskolatársa túladagolását, a Simon Killer című rendezésének középpontjában szereplő férfi pedig egy megfejthetetlen karakter, aki ügyesen egyensúlyoz a szociopata…..
A Kulipintyó a J&C különleges épületekkel foglalkozó, változó időközönként megjelenő rovata. A cikksorozat a Föld különféle tájairól származó, valami miatt érdekes lakóházak, szállodák és egyéb funkciójú építmények bemutatását tűzte ki céljául. A…..
Smoking Barrels Szaffi (1985) 2018.01.17 06:00:00
Ne vedd sertésnek, azaz sértésnek kedves Jónás, de hogy van az, hogy nem fog rajtad, Szaffin, Cafrinka anyón, a győzhetetlen Eugénon na és persze a lovag úron és Puzzolán meg a többieken az idő? Én már túl vagyok a negyvenen (nem sokkal, de mégis), de ugyanúgy betegre izgulom magam azon, hogy…..
FroG 2018.01.19 17:24:12
@Misimisi: tuti futnánk szerte-szét az ijedtségtől, ha "jelzőket aggatnál" a posztíróra :(
Idén is készültünk nektek évváró listával, és a tavalyi hagyományt folytatva idén sem a legkézenfekvőbb címek felsorolását tartalmazza összeállításunk, hanem azokat a gyöngyszemeket igyekeztünk összeválogatni, amelyek felett ezen a ponton elsiklik legtöbbek figyelme. (De…..
2017 novemberétől a Pólus Moziban útjára indul a Modern Klasszikusok Filmklub. Az eseménysorozat keretén belül minden idők legnagyobb elismertségnek örvendő alkotásai közül kerül egyszeri mozis vetítésre egy-egy darab. A Filmklub kuriózumát tovább növeli, hogy a vetítéseket interaktív beszélgetés…..
Emlékszem, a Budapest Noir volt az a film, amelyet a Saul fia győzelme után szinte már napokkal hazánk következő Oscar-esélyesként emlegettek - és nem magyar laikusok, hanem nemzetközi szaklapok. És igen, jó hírnek tűnt, hogy végre egy itthon szokatlan műfajt (sőt, egyáltalán, műfajt) próbálnak…..
FroG 2017.11.03 22:31:09
@Könyveslány: A saját érveidet alkalmazva: olyan hozzászólások után, amilyeneket korábban írtál más blogokra, neked sem kellene ezt erőltetni. :/
Jus & Calzone Frank Ocean 30 2017.10.28 07:00:00
Nem túlzás kijelenteni, hogy a mai világunk egyik fő mozgatórugója a közösségi média, meg úgy en bloc az internet, melyek hatásai, visszajelzései rengeteg ember életét befolyásolják és alakítják. Nehéz elhinni, hogy ebben a közösségi-média dominált világban egy olyan művész is tud érvényesülni, aki…..
Lassan már egész nagy magabiztossággal kijelenthető, hogy a hollywoodi filmgyártás egyik legnagyobb részét az adaptációk, feldolgozások, folytatások, remake-k fogják kitenni, már, ha eddig ez a hatalomátvétel nem történt meg. Ezekkel a filmekkel nem feltétlenül van baj, de a…..
FroG 2017.10.10 13:43:43
@danialves: igazából nekem ebben a sorozatban a kontinuitás tetszett a leginkább, meg a Hóember sokkal zseniálisabb úgy, ha az ember érti azokat a visszautalásokat, amiket Nesbo használ a karakterek mélyítésére.

SPOILER:

Eleve például Mathiast is már a korábbi könyvben elkezdték építeni, hogy ne mozogjon idegenként a szereplők között, hogy ne szúrjuk ki olyan könnyen a valódi identitását. Meg aztán a Katrine által küldött levelek is Harry múltját "hánytorgatják" fel.
Egyre többen lesznek valamire érzékenyek vagy allergiások a környezetemben. Glutén érzkenység, laktóz intolerancia, tejfehérje (kazein) allergia. Szoktak is kérdezni, hogy ez vagy az mitől és miért alakul ki. Kicsit körbejártam a témával kapcsolatban.  Az első és legfontosabb dolog, amit…..
FroG 2017.10.05 21:30:29
@Terézágyú: egyrészt, a blogot nem egy ember írja, bár tőled nem is vártam mást :D másrészt, nem vagyunk sajnos időmilliomosok, hogy egyenként töröljük a vállalhatatlan hozzászólásokat (nem a tiédre gondolok, voltak ott cifrák bőven) :)
A Kulipintyó a J&C különleges épületekkel foglalkozó, változó időközönként megjelenő rovata. A cikksorozat a Föld különféle tájairól származó, valami miatt érdekes lakóházak, szállodák és egyéb funkciójú építmények bemutatását tűzte ki céljául. A templomok…..
Az álom az emberi létezés egyik legérdekesebb- és ebből adódóan egyik leginkább vizsgált területe, amely a pszichológusok és az "egyszerű" gyógyítók lelkesedését egyaránt felkeltette és felkelti a mai napig is. Ez a figyelem pedig nem csoda, az álmodás egy olyan,…..
Luca Guadagnino egészen biztosan a következő 10 év filmművészetének egyik fontos alakja lesz. Az olasz rendező azt már az A Bigger Splash kapcsán is bizonyította, hogy kifejezetten ért az érzelmes jelenetek megformálásához, azonban az a film összességében kiforratlannak, sótlannak tűnt, de látszott…..
FroG 2017.09.16 15:43:47
@Jakab.gipsz: de a srác nem keresztény, ő is zsidó :(
FroG 2017.09.17 15:38:51
@Helga Beauty Salon: Mondjuk ebben van logika. Én sem ismerlek téged, mégis látom hogy hülye vagy. :o
FroG 2017.09.17 17:22:12
@Helga Beauty Salon: Te pedig maradj a politikai témájú blogok látogatásánál :)