Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pappgazsi

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A néppárti spanyol kormány mai ülésén Katalónia autonómiájának felfüggesztésére tett javaslatot. Ha a jobboldali többségű szenátus rábólint a döntésre, akkor  a régió kormánya által gyakorolt közhatalom a spanyol kormány minisztereire száll...
Egy óra alatt az egyetem 114 volt és jelenlegi hallgatója írta alá azt a petíciót, amit az egyetem korábbi hallgatója indított annak érdekében, hogy az intézmény ne mismásolja el a Marton László rendezőt ért vádakat. A Sárosdi Lilla színész által megfogalmazott szexuális zaklatásról szóló vádakat…..
Fordulat állhat be Budapest utolsó fövenyes partszakaszának ügyében. A Rómain építendő parti mobilgátat továbbra is ellenzi a budapestiek többsége, számos helyi lakos, és az ügybe egyre inkább beleálló urbanisztikai és árvízvédelmi szakértők is. Miután a múlt héten a mobilfal egyik támogatója…..
Egyszerre kapott nyilvánosságot két Római-parttal kapcsolatos hír. Az egyik szerint a partot már decemberben, a partra tervezett mobilgát terveinek elkészülte előtt feltúrnák. A másik szerint Tarlós István ideiglenesen leállítja a feltételezhetően 800-1000 fa kivágásával járó munkálatokat. Az…..
A nyáron újra előkerült a Római-partra kigondolt, árterületet védő mobilgát ötlete. A városvédők és helyi lakosok szerint a terv teljesen tönkretenné Budapest utolsó természetes partszakaszát, főképp annak érdekében, hogy az így könnyebben beépíthetővé váló árterület kinyíljon az ingatlanbefeltetők…..
1956 december 4-én, a szovjet megszállás hónapfordulóján délelőtt 11 órától nők sokasága vonult a budapesti Hősök terére, a legtöbben egy szál virággal. A tüntetésről tudósító képek az utcát birtokba vevő nők tömegeit mutatják - egy hónappal a szovjet tankok bevonulása után, néhány nappal azelőtt,…..