Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amida

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másodjára aratott győzelmet a magyar civil társadalom a kormány fölött. Másodjára történt meg, hogy az elképesztő társadalmi nyomás hatására meghátrálni kényszerült a hatalom, és fejet hajtott a polgári közélet akarata, igazságérzete, derekas kiállása előtt.…..
Amida 2012.09.15 19:10:49
@karacsi_maci:
Tévedsz a család meghatározásában. Két ember is alkothat családot, akár lehet gyerekük, akár nem.
Idézek: (kicsit hosszú lesz)
---------------
Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 16. cikk (3): "A család a társadalom termé­szetes és alapvető egysége, és joga van a társadalom, valamint az állam védelmére."

A klasszikus magyar magánjog szerint:

- „A család a házastársaknak és a rokonoknak a tárgyi jog által elismert köteléke."

- „A családi köteléket jogi tények alapítják, a házasság megkötése és a leszármazás. A család tagjai így mindazok, akiket a törvényes leszármazások szakadatlan láncolata fűz egymáshoz.” (Almási Antal)

- „A család alapja a házasság. A házasság az a természetes intézmény, amely férfi és nő komplementer (egymást kiegészítő) bensőséges életközössége … és tipikus környezete az élet továbbadásának” (Lábady Tamás)

Tudományos meghatározás: A család egymással együttműködésben, szeretetben, szolidaritásban álló, egymásra utalt és egymásért felelős személyeknek tartós személyi és vagyoni közössége; amelynek alapja jogilag törvényes párkapcsolat (házasság), vérségi kötelék vagy jogi aktus (örökbefogadás).

Katolikus egyház: „A család nem pusztán jogi, szociális és gazdasági egység, hanem sokkal inkább a szeretet és szolidaritás közössége, amely egyedül alkalmas arra, hogy tanítson és átadjon olyan kulturális, etikai, szociális szellemi és vallási értékeket, amelyek nélkülözhetetlenek saját tagjainak és a társadalomnak jólétéhez és fejlődéséhez”

Hatályos törvényeink nem határozzák meg a család fogalmát.
------------------
Tehát ha a gyermektelen házaspár esetében anyu vagy apu rendszeresen bántalmazza a másikat, az bizony családon belüli erőszak.
Amida 2012.09.16 10:20:45
@karacsi_maci:
Miért vagy ilyen kirekesztő és főleg ingerült?
És tudod, a jognak az élet és a társadalom minden jelenségét és egységét meg kell határoznia, azért, hogy a törvényeket be lehessen tartani és tartatni. Bajban nem ettől vagyunk. Bajban azért vagyunk, mert nagyon sokan gondolkodnak hozzád hasonlóan kirekesztően, szűklátókörűen, akik csakis a saját véleményüket képesek elfogadni, követendő normaként tekinteni rá - ha neked a saját világszemléleted a norma, a másiknak szintén a sajátja, ki tesz igazságot? Kié szerint kellene cselekedni?
Ha egy párnak akármelyikük miatt nem lehet gyermeke, az nem család? Ott apu nyugodtan verheti meg anyut kedve szerint?
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
Amida 2012.05.02 18:57:50
@yatumux:
Megvennéd? Miből?
Meg kellene kérdezni azért a délvidéki és székelyföldi magyarokat is, hogy akarnak-e autonómiát? Mennyi mindent kellene elölről kezdeniük és utólag kifizetniük.
Szerintem a világ túl van már ezen - sajnos, persze, baj, de jobb lenne nem állandóan verni a habot. Vagy mégis?
Amida 2012.05.02 18:58:40
@daito:
azannyakrausz, hogy pont egyet gondoltunk :)
Modorosblog Bacon szalonna 2010.11.23 06:00:00
-Ezt figyeld, mekkora gyökerek ezek. Ott, a következő oldalon: bacon szalonnával töltött pulykamell. Még jó, hogy nem turkey pulykával meg pommfritt-krumplival, mi?-Hihi, de gáz. Az. Meg sampinyongomba. Tehát: gombagomba. Aztán CD-lemez. Jamón Serrano-sonka.-Ez csak a jéghegy…..
A Műgyűjtők éjszakáján volt valami jó is abban, hogy nem rendelték ki a parkoló autókat a Falk Miksa utcából, így találkozhattunk egy igazi szörnyeteggel. Egy Rolls-Royce Phantom parkolt, vagyis próbált meg parkolni, lehetőségeihez képest vonalon belül.Képeken már sokszor,…..
Amida 2010.11.02 10:30:06
Amida 2010.11.02 10:41:27
@MickthePick: csak szélesítettem kissé ismereteid skáláját.
Meg- és elítélni, pláne rendreutasítani nem szeretek senkit egy blogbejegyzése alapján.
Ami - ugye - nem irodalmi alkotás.
Na de mindegy is.
Amida 2010.11.02 11:01:41
@Gyarló Hintaló: Hát tudod, nem akarok olyan csajokat a barátnőim között, akiknek ez az autó bejön. Nemcsak dimenziónak más, hanem értékrendnek, világképnek, intelligenciának stb. is teljesen más.
Még Olaszországból hoztam egy nagyon csinos csomag tésztát, kis recés zöld tappancsokból áll, nem uniform darabok, tehát mindegyik más, ami azt sugallja, hogy kézi munkával készült: ez a Foglie d'ulivo agli spinaci, azaz spenótos olívalevél - és tényleg úgy is néz ki, mint az…..
PromontorBlog Kifliposzt 2010.08.15 07:53:00
Tiszafüreden lőttem ezt a képet. A bolt erősen egyoldalú volt, se liberális zsemlét, se szoci pogácsát nem árultak. Sőt, a zsemle is nemzeti volt, de amikor azt fényképeztem, a kamerám a nemzeti meghatottságtól könnyes objektívvel csak egy homályos képet produkált, így a…..
BajszosErik feladja a leckét a mikroközösségek szélsőséges humorát kedvelőknek. Képvicce egyfelől szerintem szinte megoldhatatlan, aki viszont mégis képes arra, hogy megfejtse, azzal villáminterjút szeretnék csinálni. Úgyhogy pályázat: a megfejtést nem árulom el, óra indul,…..
Amida 2010.05.06 09:33:24
Korrektorblog Csezáre salátája 2010.04.08 07:28:00
azt meséltem már itt tumbleren, hogy matekérettségin megbuktam és pótérettségin mentem át kettessel???? :D:D:D:D (beneipeter posted this) valahogy nem vagyok meglepve (don B reblogged this) gondolom azon annál inkább, hogy gimiben híresen jó helyesíró voltam, kb iskolaelső, velem…..
Amida 2010.04.08 12:02:44
@Pistákom: bocsáss meg, rosszul írtam, többest akartam - annyira a kérdésedre figyeltem :))

Tehát a néminemű többes számmal jár.
Amida 2010.04.08 16:00:16
@Pistákom: :)) Szerintem csak kivárta, hogy magadtól rátalálj a válaszra. Tudod, az éhezőnek ne halat adjunk, hanem tanísuk meg halászni.
Amida 2010.04.08 16:01:26
Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségéhez!     Nevezzük egyszerűen Joe-nak. Egy sok botrányt megélt fővárosi cég alkalmazottja volt egykor, csak aztán új szelek kezdtek fújni, amik – megfelelő mennyiségű fájdalomdíj fejében – őt is kimozdították…..
Amida 2009.12.09 10:57:40
@epres négercsók:
jéééééééééééééézusom, erre nem is gondoltam :)))))
bocsbocsbocs
Amida 2009.12.09 11:32:24
@epres négercsók:
Bizony így van. S nemcsak dolgoznak helyettük, hanem fizetnek is helyettük mindenféle járulékokat, hogy legyen miből fenntartani az országot, amit leghangosabban éppen ők szidnak.
Tényleg két részre szakadt az ország, többféle szempontból is - jelen témakörbe passzolóan dolgozókra és lógósokra. Míg a dolgozók vannak többen, addig nincs nagy vész, csak ők valahogy nagyobb tempóban kopnak és fogynak.
Várjuk, hogy Sas Józsi és a Defekt duó is fölüsse a fejét a Comedy Centralon. De minimum Kató néni. Ez nem egy friss sajtóközlemény, csak óvatos előrejelzés, rossz hír ugyanis, hogy a Comedy Central tematikus hétvégéinek sorában jövő héten az Irigy Hónaljmirigy következik.…..
comment:com Mészöly és a majmok 2007.07.13 19:24:00
Régóta akartam írni már a Zuhanyhíradóról, a Sport1 háttér- és pletykaműsoráról. Amikor legutóbb belenéztem, éppen azon röhögcséltek a magyar sport nagyjai, hogy Angliában az egyik futballista nyíltan vállalta a homoszexualitását. Merthogy ilyen Magyarországon nincs. Tudják…..
Megkésve, de törve nem. Direkt az adás napjára időzítve, hogy amúgy viszatekintőleg. A maival nem fogunk késni, ígérjük. Ez az egyik olyan rész, ami azzal kezdődik, hogy House még nem cinikus, mogorva pöcs, hanem csak egy ember alsógatyában, akinek nagyon reggel van, és nagyon…..
A TV2 volt oly bűbáj, hogy tájékoztasson minket a Házdoktor szinkronnal kapcsolatban, gondoltuk megér egy posztot a dolog. Ami Hugh Laurie magyar hangját illeti, azt mindenki tudja, hogy a nemrégiben elhunyt Szakácsi Sándor szinkronizálta addig, amíg bírta, és ezt tessék…..