Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.Phe

0 bejegyzést írt és 185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokj le a bagóról, dugdosd a vécépapírt, ne ülj le senki ágyára, mert pofán vernek. Ha nem vigyázol, már az első nap lelopják rólad a ruhát. Mr. Phe megfontolandó jótanácsai első bűntényes börtönbe vonulóknak: Szinte semmit ne vigyél magaddal, aminek a legkisebb értéke…..
Mr. Phe, a volt elítélt osztotta meg velünk a börtönben megélt élményeit, ahol mindegy, ha már jogerősen elítéltek, vagy csak előzetesbe kerültél, egyformán szívsz, igaz, előzetesben még munkát sem vállalhatsz. Lefizetett fegyőrök, kivételezett rabok, kokózó…..
Mr.Phe 2006.08.29 22:22:45
Én nem hiszem, hogy a topik célja az lett volna (legalábbis, mint topik nyító így gndolom), hogy a jog szakembereit húlyének, gonosznak, vagy korruptnak állítsam be. Én megemlékeztem arról a BV-s tiztről is, aki emberségével, tisztességével példaértékűvé vált börtönörök és rabok számára egyaránt, de hiszem, hogy kötelességem felhívni mindenki figyelmét arra, hogy az igazságszolgáltatásban és a büntetésvégrehajtásban, mint sok minden másban is ebben az országban balkáni állapotok uralkodnak, csak a sajtó annyira vak, vagy annyira(és itt kimondom) korrupt, hogy hajlandó megalkuvó módon színfalakat, díszleteket mutogatni a valóság felett.
az általam nyitott 2 blogban már olvashattam, olyan a vádhatóságnál illetve a bíróságon dolgozó hozzászólását, akit megdöbbentett, hogy milyen helyzetekbe sodortak embereket az által, hogy fogalmuk nem volt hova küldik őket.
És érdemes odafigyelni bulmasztif, a fegyőr nyilatkozatára,aki elsőre igen csak negatívan értékelte az itteni hozzászólásokat, majd pár sorral lejjebb arról írt, hogy korrupció és indokolatlan kegyetlenkedés veszi körül a fegyörők között, de ő ebben nem hajlandó szerepet vállalni.
ergo még az is korruptságról beszél aki a másik oldalon áll.
máőr leírtam, leírom újra, tessék bejönni a börtönök nem média számára felújított zárkáiba, és meg fog változni az ítélkezők véleménye az ítéleteik értelméről.
Erre pedig jöhet a standard válasz nem kell bekerülni, de tessék mégegszer elolvasni a topicot, ahol jogászok erősítik meg az állításomat, hogy mindenkinek ott a téglája a falban, mert bitony ennyire lyukas éssokféle módon értelmezhető a magyar jogrendszer, és ennyire szabadkeze van a bíróknak, ennyire eltérő ítéletek születhetnek ugyan olyan típusú ügyben eltérő megyékben.
Karcsi, a szökésben lévő benzinkutas egy régi rendőri trükkről mesél. Megéri-e beismerő vallomást tenni ártatlanul, az előzetesből való szabadulás reményében? A jelek szerint nem igazán.  Tisztelt Zugügyvéd,Egy benzinkutat üzemeltettem még a kilencvenes években.…..
Mr.Phe 2006.08.22 08:02:37
Szerintem a rendőrség nem találomra hív be, hogy hátha te vagy az elkövető, ha már behívnak tanúnak álcázva, akkor meg vannak győződve a bűnösségedről, csak épp nincs meg a szükséges bizonyíték, így az őrizetbe vétel vagy letartoztás elrendeléséhez nem áll össsze a kép, de az sem szeretnék, hogy szimatot fogj és télak, ezért jön az unalomig lejáratott tanúként idézzük.
persze ha valki biztos benne, hogy ő aztán semmit nem követett el, az menjen hyugodtan ügyvéd nélkül, bár mint mostanság tvt-ben is látni lehetett, hogy töltöttek emberek napokat, sőt hónapokat börtönben például név azonoság miatt, akkor az ártatlanság még nem egy mindentől megvédő csodakereszt ám.
Ha viszont tudjuk, hogy valamilyen szinten sárosak vagyunk, és azt is tudjuk, hogy nem a firnyákos, dörzsölt sokat látott bünözők cportjának vagyunk prominens tagjai,hát én akkor inkább az ügyvédet javaslom, mert teszek rá, hogy a rendőr mitől vesz szimatot, ha ezt követően nem lesz módja törvénytelenül információkhoz jutni az ügyvéd jelenléte miatt. Arról pedig ne legyen senkinek illúziója, hogy ha egy rendőr vagy egy vámos úgy gondolja, hogy mi sárosak vagyunk, akkor törvényes módszerekkel fogja elérni a vallomást. Ha nincs veled ügyvéd, nem is fogják engedni, hogy telefonálj, amíg valamilyen vallomást ki nem húztak belőled adott időn belül, és akkor jöhet a verés, a család tag behozatalával való fenyegetés, akinek van tiltott kapcsolata, tutira veheti, hogy azzal fogják megenyegetni, hogy egy cellába teszik a nejét és a barátnőjét, jön majd a jó rendőr - rossz rendőr játék, mint pszichikai megtörés, és persze jön az érdekes éjszaka egy fogdában, ahol a külön mi számunkra kiválogatott rabbal tölthetünk egy mesés estét.
Nos aki nincs hozzázokva az erőszakhoz, a lelki terrorhoz, akinek nem a legjobb a stressztűrő képessége, az jobb ha ügyvéddel megy már tanúként is (feltéve, ha tudja, hogy sáros), mert még azt is el fogja dalolni, amit sohasem követett el, mire végre meglátja az első ügyvédet.
Mr.Phe 2006.08.29 22:34:11
az amnéziáról eszembe jutott a tárgyalásom egy nagyon meghatározó momentuma az ügyész részéről, amikor elhűlve visszakérdezett, hogy ugye nem gondolom komolyan, hogy nem tudom megmondani, hogy 10 évvel ezelőtt x-ik hónap y napján miről is beszéltem a vámszabadterületen egy vámossal. (akit akkor láttam életemben elöszőr é utoljára)
a bíró pedig fejet csóválva konstatálta, hogy nem életszerű, hogy nem emlékszem.
én pedig ezen el mertem nevetni magam és jeleztem, hogy üzletkötő évente több ezer emberrel kerülök kapcsolatba, és momentán ez 10 év alatt több tízezer ember is lehet, így bár nem életszerű, de akkor sem tudom mi a szarról beszéltem egy vámügyintézővel.

De dokinak igaza van, a legjobb, ha még rra sem emlékzünk, amire emlékzünk, ha pedig úgy történik, mint nálm, hogy még a találkozásra sem emlékeztem, nem hogy a beszélgetés tartalmára, akkor nem lesz gond az amnéziát említenünk.
Azért kedvem lett volna visszakérdezni az ügyészt, hogy megmondaná 8 évvel ezelőtt március 12-én kivel éss miről beszélt (és még adtam is volna 2 év előnyt neki), de már a felnevetésem miatt is a bíróság megsértésével titulált a bíró, és jelezte, hogy a következő ilyen megmozdulásomnál pénzbírságot fog kiszabni.
Hát ezen is kedvem lett volna felröhögni, de a police feliratos zacskóval mászkáló bíróban legalább azt tisztelni szerettem volna, hogy az érettségi öltönyét sikerült 30 évig megőriznie, még ha feszengve is ült benne.
Homoerotikus kalandokkal jutalmazott rendőrségi besúgó, letagadott vádalku, ügyvéd az előzetesben. A lebuktatott  számlagyár ára. Kedves Zugügyvéd!   Élvezettel olvasom ezt a blogot, mert a hozzászólások között olyan szarságok   is felszínre…..
Úgy látszik nemcsak a vendéglőkből szoktak meglógni fizetés nélkül az elköltött ebéd után, hanem néha az ügyvédi irodákból is.  Mit tehet egy ügyvéd, ha nem fizet az ügyfél? Főleg, ha közben az ügyfelet elrabolták:Tisztelt Zugügyvéd,Ügyvédként tevékenykednék,…..
Nehéz elhinni, de bármikor körözött bűnözök lehetünk úgy is, hogy fogalmunk sincs róla. Elég egy hamis vád és egy lakcímváltozás, egy figyelmetlen nyomozó, ha a gépezet beindul, pillanatokon belül megtapasztalhatjuk tényleg hűvös-e egy rendőrségi fogda.   Az…..
A közbeszerzési pályázati kiírások is okozhatnak meglepetéseket, főleg, ha már előre megvan a kijelölt nyertes. Egy építész olvasónk küldte be a következő izgalmas hirdetményt, amely mögül igencsak kivillan az a bizonyos rohadó lóláb: A tervpályázati hirdetmény csak a…..
Lomnici Zoltán ugyan csak a bíróságok és bírói ítéletek kritikáját nem tűri, legutóbbi interjújában azonban olyasmit pendített meg, ami mindannyiunk életét sokkal kellemesebbé és egészségesebbé tehetné, ha hallgatnánk rá. A Legfelsőbb Bíróság elnöke úgy véli,…..
Mr.Phe 2006.07.28 19:26:24
Én nem állítom, hogy mutyizás nincs a sajtóban, azt sem hogy nem lehet újságírókat megvenni, jelenleg is médiánál dolgozom, tehát tudnék mesélni miként üdültetik újságírók a családjukat ingyen szállodákban arra hivatkozva hogy itt tud beható ismereteket szerezve korrekt cikket írni az üdölőhelyről, de mesélhetnék az autóteszteket végzőkről is, kik gyakorlatilag autóból autóba ülve élik mindennapjaikat ingyen autó-ingyen benzim, persze megnézném mikor készül elmarasztaló cikk arról az autóról, amiben 1-2 hétig ingyen ülhettek, és a sort folytathatnám, csak van némi különbség a mutyizó újságírók és a mutyizó közhivatalnokok, bennfentes elvtársak és politikusak között, még pedig a mérték, mert amit az újságírók művelnek mutyizás témában az aprópénz az állami vezetők mutyi partijához képest.
ergo egy újságíró megvehető fillérekért, a politikusainkért, köztisztviselőkért, döntéshozokért, vagy éppen bírákért jobban zsebbe kell nyúlni.
De a legnagyobb probléma, hogy az emberek mindent tudnak, mindent látnak, és mégis birka mód tűrik, hogy rajtuk élősködjenek. Nincs hitük, nincs bátorságuk, lassan már nem lesz gerincük se, és ezt a korruptok még jobban kifogják használni.
És nagy igazság, hogy aki látva a lopást úgy mond csak hallgat az ugyan olyan bűnös, mint aki lop, mert falaz neki.
Így talán az is érthető, hogy lehetett adócsökkentés ígéretével választást nyerni, majd minden létező adót megemelni, és nép még mindig csak morog, máshol ilyenkor a demokrácia jegyében egyszerűen bemennek a hazudozókért, és felelősségre vonják őket.
Mr.Phe 2006.07.28 20:33:18
Ügyvédek kérdésében is csak saját példámat tudom említeni, amikor bajba kerültem és szükségem volt ügyvédre jártem párnál, mindegyik a vádiratban szereplő kár érték egy bizonyos százalékát kérte díjként és naná, hogy előre, semmi sikerdíj vagy valami hasonló. az ártatlanságom vagy annak elehetősége nem is érdekelte egyiket sem, meg sem kérdezték, hogy szerintem mi az igaz abból amivel vádolnak.
természetesen mivel már itt írtam, hogy letöltendő börtön büntetést kaptam, ezért ebből az is kiderül, hogy ügyvéd ide vagy oda bevonulhattam, de ő előre felvette a díját, ami közel 2 millió volt, majd azt mondta egész jól megúsztuk...na igen nem tudom ő mit úszott meg, én semmit el kellett adnoma az akkor még tanácsi lakásomat apró pénzért, hogy kifizessem, a családom ott maradt lakás nélkül én meg bevonultam a börtönbe, hát igen egész jól megúsztuk.
De a legszebb az egészben, hogy a teljes bírósági szakaszban jó ha ötször felszólalt, pedig volt néhány tárgyalás, én meg folymatosan zót kellett kérjek és igyekeztem logikus érveléssel védeni magamat. Én tehát egész jól dolgoztam, mint önmagam védőügyvédje, csak magamnak nem fizettem egy kanyit sem.
persze biztos vannak lelkiismeretes, jó ügyvédek, akiknek nem kell előre fizetni a teljes összeget, akiket az is érdekel, tényleg bűnös vagyok-e, akiket nem lehet csendre inteni a bíróságon é foggal-körömmel védi az ügyfelét, aki tiszteséges díjakat szab ki, és nem a kár érték adott %-át kéri, holott korántsem biztos, hogy a kár érték, amit az ügyészség beterjeszt az valóban a vádlott zsebében landolt, (az én ügyemben a kettő köszönő viszonyban sem volt )szóval biztos van ilyen ügyvéd, csak nekem nem sikerült ilyennel találkozni. de ne csodálkozzunk, nem ez az egyetlen szakma, ami már csak a pénz megszerzéséről szól, és az elvek, a diploma megszerzésénél mormolt eskü, az állítólag bennünk rejlő belső morál már réges rég elveszett valahol a magyar igazságszolgáltatási rendszer dzsungelében.
A Zugügyvéd nem hökken meg semmin, vagy mégis? Újabb kedves történettel lepett meg bennünket egy kolléga. Egy létező legenda az igazságszolgáltatás cinizmusának bugyrairól: Kedves Zugügyvéd, Az előzetes letartóztatást, mint a büntető eljárás sikerét biztosító…..
Mr.Phe 2006.07.28 14:16:23
Kedvess Eugene, drukkolok neked, hogy ne kelljen bemenned, mert aki még nem élte át a börtön "örömeit" annak babzsúros álmai vannak a valóságról, igaz amikor valaki bekerül, az első két hónap sokkja után szószerint aklimatizálódik, mert az ember már cak ilyen. Ez nem azt jelenti, hogy könnyű lesz utána, hanem hogy szószerinti példával érzékeltessem, ha naponta átéled, hogy elveszik az ételnek aligha nevezhető fejadagod, akkor egy idő után már nem is vagy igazán éhes.
Csak megjegyzem megérne egy blogot, hogy mi a valóság a BV intézet falain belül, ahol gyakorlatilag inkognitóban megtudhatja egy első büncselekményes, vagy akár csak egy csekket befizetni nem tudó és emiatt börtönbe kerülő szerencsétlen, hogy pontosan mi is vár rá, hogy mit vigyen magával, amikor bevonul, és mi az amit teljesen felesleges vinni-e, hogy miként lehet elkerülni, hogy valaki csicskája vagy köcsöge legyen egy másik rabnak.
Megjegyzem nem ártana néhány jogásznak sem egy kéthetes élménytúra valamelyik intézetbe, mint rab, sak hogy érzékelje, hogy hová is küldi azokat, akik nem megrögzött bűnözők, hanem pl. megélhetési bűnelkövetők, vagy egyszerűen csak lúzerek, és akkor az ártatlanokat már nem is említem.
A magyar büntetés végrehajtás legnagyobb hibája, hogy nem külön börtönben tartja az első büncselekményeseket, ahol enyhébb szabályok mellett okulhatnak, de nem kell, hogy lelkileg roncsokká válljanak, nem hiszem hogy az fog elrettenteni valakit a bűnelkövetéstől, ha az első eltévelyedése eredményeként emberileg megalázzák, éheztetik, csicskáztatják, már pedig ha valakinek nincs szerencséje és nem kerül be egy a többi rab szempontjából fontos és védett állásba, mint az élelmiszer és ruha raktár, a könyvtáros, vagy a konyha, akkor többnyire ez vár rá.