Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DaBigMeyow

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyolcvanas évek szemcséssé másolt nyugatnémet pornó VHS-kazettáin felnövő nemzedéknek talán félrevezető lehet a bejegyzés címe. Úgyhogy tisztázzuk gyorsan: nem, nem Heidiról, a szende szöszke bajor lánykáról lesz szó, akit Jürgen a szénaboglyában tett boldoggá. Hanem…..
DaBigMeyow 2012.01.23 17:38:55
@don't: Ezt most ugye nem komolyan kérdezted?
Guglizd meg légyszi: Szövetséges hatalmak és tengelyhatalmak. De a történelemkönyvben is benne van! ;) Vagy a nagy kezdőbetűt hiányoltad?
DaBigMeyow 2012.01.23 18:14:30
@don't: Jogos, vettem!
Publius Egy tüntetés tanulságai 2012.01.22 15:34:00
Számomra igen meglepő volt olvasni az index tudósítását, mely több tízezres vagy akár százezres tömegről számolt be a békemenet keretében. Őszintén szólva azt hittem, hogy kudarc lesz az egész, elmegy néhány száz ember, és ennyi. Ezzel a feltételezésemmel egyébként…..
Jajj,de csúnya! Címlaplány (+18) 2011.10.07 20:31:26
Rockonak köszönet érte.("Aki megmondja, milyen felni, pluszpontot kap!"-jött az utasítás a beküldőtől.)..
Belsőség Úgyis az autó dönt 2010.07.21 05:00:00
Hogy milyen jármű hozza ki belőlem a legellenszenvesebb köcsögöt? Na, vajon mi? Vélemények az azonos című írásunkról...
DaBigMeyow 2010.07.21 09:11:44
Nah, csak hogy legyen itt valami todomáyos is: autolabor.hu/cikk/%C3%A9rzelem-vizsg%C3%A1latok-vezet%C3%A9si-%C3%A9lm%C3%A9ny-els%C3%B5-tudom%C3%A1nyos-vizsg%C3%A1lata-0

@Dester: Engem leginkább ez az autótípus zavar. Terepen elég kevés állja meg a helyét, a városban pedig egyszerűen egy idegesítő nagy doboz, amitől nem férsz el, ha parkol, és ami nem fér el melletted, ha parkolsz. :) Egyedül egy autópályán tudom elképzelni, mert baromi kényelmes, erős a motorja, és sokat lehet bele pakolni. Már amelyikbe.
Persze nem mind, csak 90-95 százalékuk. Mégis, nem lenne elvárható, hogy aki jogsit kap, akár a szédítő ötvenet is el merje érni? Vélemények az azonos című írásunkról...
DaBigMeyow 2010.07.07 12:43:29
Sziasztok!

Kb négy éve van jogsim, sokan írtátok, hogy mielőtt forgalomba megy a tanulóvezető, néhány dolgot el kell tudnia sajátítani a rutinpályán. Én az ATI óbudai rutinpályáján tanultam, egy ötajtós Suzuki Swiften, ha jól emlékszem 1,3-as motorral. Ahogy Tibinek, nekem is volt már némi gyakorlatom vezetéseben, de a jelenlegi 2000-es évjáratú kombi Mondeonkkal, illetve az azelőtti Escort kombinkkal gyakoroltam. A Suzuki egészen más világ volt, azzal talán máig padkáznék, pedig a kötelező óraszámot vezettem végig vele (10 óra rutin, 20 óra forgalom). Utáltam. Nem ment, sz*rul kanyarodott, és az oktatóm féltette. Vidéken lakott, arrafele amerre én, az országúti vezetést így a 10-es úton gyakoroltuk, ha 90-nél elvettem a gázt, hogy négyesből, ötösbe váltsak, azonnal 70-nel mentünk. A rutinpályán nem sok mindenre jutott idő, örültem, hogy a műszaki ellenőrzés során nem felejtettem el a szervós kormány "holtjátékát" ellenőrizni, ami ugye, ha működik a szervó motor, nincsen. Forgalomban dugózni tanultam meg vele a Vörösvári úton, és jobbkezet adni a Tímár utcai lakótömbök között 30km/h-val. Utáltam, de minden elsőre meglett, annak ellenére, hogy a forgalmi vizsga előtti órán még az oktatóm belefékezgetett abba, amit csináltam. Pénzt nem fizettem a vizsgabiztosnak, de rendes volt, az építkezések miatti 30-as sebességkorlátozást rögtön megszegtem, mivel egy 50-nel haladó kamion engedett be a lezárt sávból maga elé, így meg kellett kicsit nyomnom a gázt. A vizsga végén morgott kicsit miatta, de átengedett.
A forgalmi órákon szerintem nagyon kevesen tanulnak meg alkalmazkodni a forgalomhoz, emlékszem, a Váci úton is 50-nel kellett mennem, holott 70 volt. Szerintem oktatója válogatja, hogy ki mennyire tanítja meg felvenni a ritmust, de azt is hozzátenném, hogy az évtizedek óta vezető autósok is hajlamosak elaludni a lámpánál, és úgy indul el a sor, mintha kellene 10mp a reakcióig. Nah engem meg ez bosszant. Az olaszoknál tapasztalom, hogy úgy indulnak el, mintha egy kötélre lennének fűzve az autók, ha valamelyik elbambul, letolják, ledudálják, stb.

Nem tudom melyik a jobb, én jobban érzem magam, ha megy a sor, nem tötyörgünk, de a tanulóvezetők az egyetlen olyan résztvevői a forgalomnak (szvsz), akiknek joguk van bénázni. Ezt jelzi a tábla a kocsin, és velük szemben türelmesebbnek kell lenni. A különböző csotrogányok zavarnak sokkal inkább, a szétfingott Transitok, VW színesfémgyűjtő szekerek, az egy-két IFA, aminek nem is értem, hogy lehet papírja, füstokádó kocka passatok, sierrák, omegák és sorolhatnám.
DaBigMeyow 2010.07.07 13:21:33
@papptibi: Igen, már amúgy az előző, lefizetős post után is úgy éreztem, hogy komoly baj van az oktatási rendszerrel, sok a trágya oktatóautó is, ez a lefizetősdi, meg szívatás a vizsgabiztosok részéről meg egyenesen felháborító, de ha valaki nem tud vezetni, azt nem kell kiengedni és kész. A 30 óra, különösen székesfővárosunkban és csúcsforgalomban semmire nem elég. Lehet ugyan, hogy magam ellen beszélek, de én a pszichológiai tesztet is komolyan fontolóra venném.
Kevés kivétellel sikerült összegyűjtenünk a jelenlegi hot-hatch kínálat színe-javát, hogy a királynak tartott Focus RS-sel szemben mutassák meg, mit tudnak. És ezúttal akadt versenypálya, na meg stopper. Vélemények az azonos című írásunkról...
Egymilliárd forintot. Persze nem annak, aki a diplomát kapta meg, hanem annak a programnak, amely a Romák foglalkoztatása a közigazgatásban címmel azt a nemes célt szolgálja, hogy az uniós támogatást élvezve a romák foglalkoztatását segíti elő. Az elgondolás megható, hiszen a…..
DaBigMeyow 2010.05.28 10:02:30
Helló!

Nem egészen értem, hogy végül mire is akarsz kilyukadni. Nagyon sok szempontot hoztál fel, ez nagyon derék, ám nem látom a konzekvenciát. Lehet, hogy bennem van a hiba. :) A történethez annyit érdemes megjegyezni, hogy jelenleg a hatályos szabályozások értelmében azt nevezzük romának, aki annak vallja magát. Nincs semmilyen más kikötés. Van, ahol megpróbálják ezt alkotmányosan megoldani, például egyes civil ösztöndíjszervezeteknél kisebbségi önkormányzat, vagy kisebbségi civil szervezetek ajánlása szükséges ahhoz, hogy a hallgatók részt vegyenek a programban, máshol HH/HHH besorolás, egyebek kellenek. Egy diplomás felnőttnél már sokkal kevésbé lehet mindezt nyomon követni, de persze nem lehetetlen. A 200 diplomás roma elhelyezése valóban szép kitűzött cél, akár még hatékony és folytatható lehetett volna, ám ezt nagyon sok tényező akadályozta meg, ahogy ezt Te is részletesen taglalod. Az utolsó bekezdésben leírtak miatt jött létre éppen a program, hogy ne álljon fenn ennek a lehetősége, és tényleg romák kerüljenek ezekre a posztokra. Ez a pozitív diszkrimináció egy kontrollálható változata, ám ezt nem sikerült meglépni, a közigazgatás minden erejével tiltakozott ellene, mások pedig visszaéltek az alkotmány adta lehetőségekkel, romának nevezték magukat eredeti identitásuk dacára. A pénz lóg a levegőben, nem tudni, hogy ki fogja először előhúzni ezt a félresikerült kezdeményezést, egyelőre csontváz marad a szekrényben. Félek, hogy új köntösben megint fogunk vele találkozni hamarosan. Ha Te is arra jutottál, hogy íme még egy kontraproduktív hatású, amatőr módon megvalósított kormányzati program, úgy egyetértek veled.

A nemzeti és etnikai kisebbségek országgyűlési biztosa, Dr. Kállai Ernő bizonyára igazat szól akkor, amikor hatékonytalanságot feltételez a pénz felhasználását illetően, kíváncsi vagyok, miért nem kereste meg az akkori kormány a program kapcsán, miért kell mindent ilyen hűbelebalázs módjára csinálni. Persze ezek költői kérdések, tudjuk miért alakult így, és nem akarok komolyabb összeesküvéselméletekre, oroszokra, izraeliekre utalni, :) elég, ha csak vigyázó szemünket a napi politikára vetjük. Ez is csak egy félresikerült népszerűségi intézkedés volt, óriási összegek, nagy célok és szocialista altruizmus lebegtetésével. Kimeneti célok, monitoring, hatásvizsgálat, és még sorolhatnám a népszerű fogalmakat, amelyek meg sem környékezték a programot. Arra is emlékezhetünk, hogy a Bajnai-kormány mindezt annak ellenére terjesztette elő (ezért is tűnik nekem furcsának), hogy pár hónappal korábban létszámstoppot rendelt el a közigazgatásban. Egyértelmű, hogy így nem lehet ezt megvalósítani, kilóg a lóláb, akkor vesszük elő a romákat, ha jön a választás. Azt nem gondoljuk végig, hogy koncot dobunk
A)a látens és manifeszt rasszista társadalomnak
B)a jobboldali médiának
C)a következő kormánynak
+1) vásári mulatságot szervezünk a parlamentben, diplomaosztóval, csinnadrattával, majd a 150 diplomás romából 50 jut munkához. Egy milliárd kampánycélra huss, el is ment.

Lehetne egyébként Magyarországnak konkrét, kiforrott, egységes közigazgatási esélyegyenlőségi terve, ehhez csak a kompetens szakemberek, az érintett közigazgatási egységek (megyei, helyi, kisebbségi önkomrányzatok) és civil szervezetek együttműködésére lenne szükség, ahogy ez néhány településen működik is. Nem ördögtől való, nem megvalósíthatatlan, a kérdés az, hogyan valósítjuk meg. Az elmúlt nyolc év kisebbségpolitikája egy esetenként túlszabályozott, felülről kezdeményezett, centralizált irányt vett, ami úgy tűnik nem alkalmas a probléma megoldására.
Cím: 1066 Budapest, Jókai utca 25., Látogatás: 2010. április 3. 18:45-21:30. Itt egy rajzfilm részlet, ott egy képregényekből kirakott tapéta felület, amott meg egy vibrátorra hajazó fröccsöntött gumiszerű anyagból kanyarintott bábú...
Bevallom, ez a Lady GaGa-jelenség egyáltalán nem avászkodott be az életembe. Amit láttam belőle, az bőven meggyőzött arról, hogy a csaj egy alien és valószínűleg a földönkívüliek vezére, David Bowie hívta a Föld nevű bolygóra. Onnan kéne már ismernünk, hogy ő volt a…..
A sztori nem kacifántos: mivel gazdája annak idején eladta lelkét a bajor ördögnek, így nem csoda, hogy pár E28 és E34 után, 850 ezer forintért hozzá került mai tesztalanyunk. Első körben atomjaira szedte (ennek persze – kellő tapasztalat híján – ne álljanak neki…..
Az elmúlt két részben csörgősre sikeredett ízelítőt kaptunk abból, hogy milyen is lesz a Szomszédok a következő tíz évben, úgyhogy tessék kérem felkészülni, most vagyunk a csúcson, innen már csak lefelé megy az út. Két fő vonalunk volt: egyrészt a tanyasi nyaralás miatt…..
DaBigMeyow 2009.05.24 11:31:37
@Rambaldi: Jézus Könnye!!!

Erre a Ferire rájár a rúd, még behűteni sem tudja a húst a lefagyott géppel. Olyan szegények, hogy kilóg a seggük a gatyából, Janka meg itten szopatja őket a virslis babbal. Közbe nyilván azért jött át, mert baszik megfőzni a húst, ami a szatyoárban van. Egyébként meg a Feriékre úgyis rárohad a hús, mert annyira össze van szűkülve a gyomruk a virslis babtól, hogy inkább fotoszintetizálnának. Szívbe markoló kis részlet... Egyébként az egész világ tele van Jankákkal??? Van néhány olyan Szomszédok rész, amitől elmegy az életkedvem...
Magyaridióta PA QX 751 2009.03.19 14:32:00
Ha valamiről, akkor a német (szlovák, román, stb.) rendszámú, de magyar tulajdonú autókról igazán nem kívánok értekezni. Ha valaki olyan csóró, hogy a hőn áhított, amúgy teljesen fölösleges - leszámítva a szomszédok, ismerősök és az ácsingózó pórnép előtti…..
Versus Angelina Jolie 16 évesen 2008.10.18 17:20:00
Ez a szempár, te jó ég. Van aki komoly műtétek sorozatán keresztül tud csak megfelelni a sztárvilág elvárásainak, van aki már így születik. Elnézve a kamasz Angelina képeit ő az utóbbi kategóriába tartozik. ..
Egy utolsó posztot még idetolok a Párizsi Autószalonról, nem aktuális dolgokról szól, hiszen ezeket az autókat egy jó darabig még nem forgalmazzák nálunk, mégis talán a legizgalmasabbak valamennyi közül. A GM-területtel szemben, azzal azonos pavilonban találtam a Brilliance…..
A Homár visszajött az egyhetes, "edzőtábor gyermekekkel" típusú ausztriai álomsnowboardozásról, telve jókedvvel, és mibe akadt azonnal: minden idők legleleplezőbb posztanyagába. Örök hálám J.-nek, aki hihetetlenül becses fotókat készített a Helyen, Ahol Lakat T.…..
Újságírói alapkövetelmény (lsd. még: szakmai minimum), hogy információt csak több, független forrásból megerősítve fogadunk el hitelesnek.  Félinformációkból, csúsztatásokból, hazugságokból összeollózott cikk jelent meg a stop.hu portálon. A szerző (azt nem…..