Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marcinátor (törölt)

0 bejegyzést írt és 197 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány a költségvetéshez benyújtott módosító indítvánnyal zárolta a BKV-nak 2012-ben szánt 32 milliárdos támogatást, az ORFK 800 millió forintnyi éves bérletet mondott le, az állami cégek közül egyre többen nem vesznek BKV-bérletet a dolgozóiknak, Matolcsy nem volt…..
marcinátor (törölt) 2012.01.10 14:16:52
@Gonosz Repülőmókus: Az csak önámítás, hogy az emberek csak harmadát fizetik most a költségeknek. Ugyanis az egészet fizetik, az ország és az önkormányzat pénzét is emberek adják össze. Csak ebben a modellben olyanok is viselik a költségeket, akik nem élvezik az elönyöket, ami egy érdekes dolog. A szabolcsi faluban lakó Pista befizet a BKV-ba, de mivel a falujában nincs értékelhetö tömegközlekedés, ezért kénytelen autóval járni, amibe nem fizet be neki senki., söt, öt még jól le is húzzák adókkal és illetékekkel az autó használatáért. Pista jogosan teheti fel a kérdést, hogy akkor hogy is van ez?
marcinátor (törölt) 2012.01.10 14:34:20
@CyberPunK: Bravo, sikerült idekeverni a segélyt is, ami egy másik téma. Nem, ez a Pista keményen dolgozik, sokkal kevesebb pénzért, mint amit Budapesten kapna. És boldogan összetenné a két kezét, ha havi kevesebb, mint fél tank benzin árából meg lenne oldva a korlátlan mennyiségü közlekedése a környéken.
marcinátor (törölt) 2012.01.10 14:42:39
@TaTa86.: Nem vagyunk minden más ország. Máshol dolgoznak az emberek, és fizetnek adókat. Nálunk minden aktívra jut 3 eltartott, és közben mindenki nyújtja a markát az állami támogatásért. Az állam ezért adót emel, amivel sikeresen megfojtja a cégeket, és tovább csökkenti az aktívak számát, még nagyobb terhet rakva rájuk. Valahol meg kell húzni a vonalat, hogy ennyi, nincs tovább, nincs pénz mindenre.
A viszonteladói T-pontokkal egyáltalán nem törődik az extelefonmonopólium, ezért lehetséges, hogy rengeteg helyen retardáltakat alkalmaznak. Akik új telefon vásárlásakor nem próbálják ki, hogy tényleg működik, bekerülnek a végtelenségig szervizelős történetbe. Hihetetlen,…..
marcinátor (törölt) 2011.12.14 12:47:20
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
marcinátor (törölt) 2011.11.26 15:11:06
@TheElf: Szép kommunista elmélet.
A progresszív adó valójában az adóelkerülés jó indoka. A sokat keresők közül már csak a naivabbak adóznak, a többiek leléptek, vagy megtalálták a kiskapukat. A többieknek hajrá :)
marcinátor (törölt) 2011.11.26 15:24:30
@autosmernok: Már hogyne lenne igény a jó szakmunkásra! Egy jó szakmunkás annyi fizetést visz haza, amennyit csak akar. A jó szakmunkás nagyon drága.
Csak tenni is kell érte, menni kell a munka után. Sajnos nálunk úgy alakult, hogy a saját lakással, házzal többnyire egy életre, de van hogy több generáción keresztül önként és dalolva röghöz kötik magukat az emberek, és max 15-20km-en belül próbálnak boldogulni, ezzel aztán el is szalasztják a lehetőségeket.
marcinátor (törölt) 2011.11.26 15:29:56
@TheElf: Oh, di JuEszÉj.
Ott regresszív adó van, és egyesek azt szeretnék - most kapaszkodj meg - hogy egykulcsos adó lenne. Ott ugyanis ez lenne a szigorítás.
Sokan - joggal - kárhoztatják a Fideszt, hogy valódi program nélkül indult neki a 2010-es választásoknak; a mai napig kapkodó blöffprogramot eredményezve. Mi mint - egyre valószínűsíthetőbben - váltópárti, szakértő erő, nem kívánunk a választópolgárokkal biankó…..
Vastagbőr Az országvédelmi terv 2011.09.12 14:18:00
Újabb parlamenti ülésszak nyitány, újabb akcióterv, a sokadik a sorban. 1. Zéró tolerancia és hajtóvadászat az uzsora ellen. Törvénybe kívánják foglalni, hogy 30 százalékos THM felett ne lehessen hitelt nyújtani. Az uzsora elleni fellépés jegyében csökkenteni fogják…..
Láttuk már a kínai forrásoktól kiszivárgott infók alapján hónapokkal ezelőtt készített tokokat, láttuk az Apple által kiszivárogtatott skiccet, így egyre biztosabb a dizájnváltás.Most viszont megérkeztek a legjobb összehasonlító képek a méretre vonatkozóan, amiket az olasz…..
Hivatalos választ többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk, de információink szerint az ORFK-nál még nem tudják pontosan, mekkora erőket mozgósítanak az ominózus szigorított jogszabály betartatására.Mai cikkünk blogposztja...
marcinátor (törölt) 2011.09.01 13:48:28
@vagyokkk: Köszönöm a példát. Tehát akkor ha valaki néhány hónapot osztrákiában, meg néhányat ungarnban tölt, az minimum két autóval rendelkezzen, és mindig a határon fogja tárolni a másikat.

Vasfüggönyt mikor kezdik újraépíteni?
S természetesen a kicsi lányukra terelni az egészet, mert a felnevelése nem egyszerű dolog.   Kép innen Nem is tudom, hol kezdjem. Talán a legviccesebb egy teljesen átlagos kapcsolatból. A kedves anyuka és a család nyakig van az adóságokban, mert nem tudnak, báni a pénzel…..
Vastagbőr Tíz helyre ezren 2011.08.19 14:31:00
Napi abszurd: Utcaseprő bére: bruttó 130 ezer, 30 ezer catéria, BKV-bérlet (9800 ft). Pályakezdő diplomás közalkalmazott bére (bértábla, H1): bruttó 129 500 forint. (Semmi gond, 3 év múlva felugrik a H2-be és meglesz a bruttó 136 ezer!) 10 utcaseprői helyre 1000-en (!)…..
A beruházó, a magyar állam szerint nem kegyeletsértés, hogy egy régi temetkezési helyre költöztetik a nem fizető frankhiteleseket. Kovács Zoltán, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta, hogy a XIX. század közepén épült Budapest-Vác vasútvonal…..
Ahogy szárnyal a svájci frank fölfelé, úgy nő a kétségbeesés a frankhitelesek táborában. Vigaszt nem nyújt, de talán érdekes tanulságként szolgálhat számukra, hogy a parlamenti képviselők jelentős hányada is sorsközösséget vállal velük a majréban.Devizahitelt fölvenni…..
marcinátor (törölt) 2011.08.07 11:14:26
@marcinátor: Akár visszamenőleg is, természetesen.
 Kedd délután 247 felett járt az árfolyam, ami már elviselhetetlen feszültségeket okoz a svájci frank alapú hitellel rendelkezők számára. A probléma ugyanakkor régen túlmutat az egyénen, rendszerszintűvé nőtte ki magát, ami gazdasági és társadalmi katasztrófával…..
marcinátor (törölt) 2011.08.05 09:15:19
@WildBear: Ja, én is érdekesnek találom, hogy ebben az egypár évben ilyen sok embernek kellett új lakásba költöznie.
marcinátor (törölt) 2011.08.05 17:46:44
@Szóönt: Egyik hiteles ezt mondja, a másik azt. Van aki felvételkori áron törlesztené, van aki valamiféle köztes árfolyamon, van aki adókedvezményt szeretne kapni, a különbözetet meg mind a többiekre lőcsölné az államon meg a bankon keresztül. Nincs egységes álláspontjuk. Elég lenne, ha vennéd a fáradságot, és visszaolvasnál, az üres duma helyett.
Világos, az izzócsere nem mindig olyan egyszerű, mint ahogy képzeljük. A rendes fényszóróállításhoz pedig műszer kell. De az autón világító apró izzószálak arról dönthetnek, hogy meglát-e a fáradt, szemeit dörzsölő éjszakai autós vagy sem. Ha egy párszáz forintos…..
Belsőség Bezzeg a románok 2011.07.27 07:00:00
A rendőrök fotózni tanulnak, mi pedig fizetni. Sokat. Mai cikkünk blogposztja...
marcinátor (törölt) 2011.07.27 20:46:05
@csintapala: itt csak az autó sebessége, az útfelület minősége (havas? jeges?), a gumik minősége, az autó fékrendszere, tömege, stb. a változó adat. Ebből nem számol senki fékutat, legfeljebb egy használhatatlanul durva becslést tud végezni. Ezen kívül, ott van kresz-ben a szubjektív gumiszabály: "ha azonban biztonságosan megállni már nem lehet, az útkereszteződésen mielőbb át kell haladni"
Természetesen a vezető szerint biztonságosan, nem a kamera kihelyezője szerint.
„Evés előtt nem mosott kezet, ha meszelte a falat otthon, úgy ült le. Evés közben és utána, ha jött fel egy böfi, hát azt bátran szabadon engedte” - mai posztunk két érdekes pasit állít szembe egymással: Mr. Metroszexet és Mr. Retroszexet. Az előbbi kényszeres…..
Vastagbőr Nagyívű 2011.07.12 15:21:00
Mit is látunk az ábrán? Az ábra egy hivatalos kormányzati dokumentum a kormany.hu-ról, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkársága készített, és az általuk kiszámolt inflációt tartalmazza - 2045-ig. Ma hozták nyilvánosságra. Komoly…..
Dr. Kopp Mária ismert szociológus 2009.nyarán hozta létre a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat, mely a Három Királyfi Intézet Nonprofit Kft.-ből, a Népesedési Kerekasztalból, és a Sajtókerekasztalból áll. A Mozgalom célja, "hogy megszülessenek a tervezett gyermekek…..
Két évvel ezelőtt nagyon hasonló módon próbáltak engem is lehúzni, csak akkor nem autópályán villogtak le, hanem egy út mellett álló segítségkérőnek álltam meg. Attila és barátnője is elég hamar levágták, hogy miről van szó, de hogy én ilyen helyzetben nem ajánlottam…..
Belsőség A baromarcú 2011.07.05 13:59:00
Minden adott a totális idiotizmushoz: menő verda, profi kormányfogás, kikapcsolt biztonsági öv és egy meglehetősen telített mélygarázs (igen, álldogál ott egy Veyron is). Na meg persze egy arra járó lelkes hülyegyerek, aki az egészet rögzíti, majd kirakja a világ legnézettebb…..
marcinátor (törölt) 2011.07.05 19:13:11
@Zombika: Náluk csak te voltál hülyébb, már bocs. Én nem magyarázkodnék, hanem feljelentést tennék ellenük jármú önkényes elvitele, ittas vezetés, és baleset okozása miatt. Aztán a javítást is fizethetik. Hülye barátokra kinek van szüksége?
  Jelentős közéleti sportértékkel bíró közleményt adott ki a Fidesz-frakció, melyben többek között ez áll: „A mi feladatunk az, hogy megnyerjük az ország egyik legnagyobb háborúját, amelyet a munkanélküliség ellen vívunk. Ebben csakis azok lehetnek…..
marcinátor (törölt) 2011.06.30 18:46:36
@fedkvas: "ez hülyeség, a helyváltoztatáshoz van jogod, nem a minél gyorsabb és stresszmentesebb helyváltoztatáshoz."

Akkor neked levágjuk a lábaidat. A kezeden tudod magad húzni előre, bár egy kicsit stresszesebb és lassabb lesz. Ugye nem bánod?
marcinátor (törölt) 2011.06.30 18:53:38
@Krisztiantara: Nem visszamenőleg vannak bolygatva. Azt senki se mondta, hogy az eddigi kényelmes nyugdíjban töltött éveket le kell dolgozni. Eddig tartott, örüljenek neki, hogy volt. Hogy néz az ki, hogy az 55 éves a minimálbéréből tartja el a 38 éves ex-rendőrt, aki a fejedelmi nyugdíja mellett még jól fizető állásban dolgozik is.
„Ha verekedős lennék, megtépném a csajt, de hogy nézne már az ki, hogy az új barátnő a régi fejével focizik??” – mai történetünk hepiendes lesz, hiszen a csaj megtalálja végre álmai pasiját. Posztolónk felveti a kérdést: vajon a mai kor igazi férfija tényleg…..
„Felhívtam és csak annyit közölt, hogy egy folt tátong a nyakán és hogy milyen durva volt tőlem, hogy kiszívtam a nyakát, és hogy Ő még ilyen szégyenbe sohasem került” – az első randi után a csaj annyira kiborul a szétszívott nyakától, hogy azonnal elzavarja…..
marcinátor (törölt) 2011.06.17 08:44:44
@Muha: én se tudom mi az, talán az erekcióhoz lehet hasonló
marcinátor (törölt) 2011.06.17 08:52:34
@Caddy: én nem látok ellentmondást, lehet a hálószobában bevállalós, de például a munkahelyén ezt nem szeretné kirakni a faliújságra. Meg biztosan van olyan munkahely ahol ezt nem is tolerálják.