Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gamma Leonis

0 bejegyzést írt és 1086 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Gamma Leonis 2021.03.12 20:28:49
@HaCS: Fölösleges kitalált lényhez fohászkodni. Két napja majdnem a zebrán csapott el egy autó, ami balról kanyarodott ki, mindkettőnknek zöld volt. Ha nem torpanok meg, most nem lennék a gépnél. Orosz rulettet játszunk mindennap. Megpörgetjük a tárat és elsütjük a halántékunkhoz szorított fegyvert. Nem tud izgatni a koronavírus. Csak sokadik módja a halálnak, ami elkerülhetetlen. És mi a fenének sajnálkozunk, aggódunk, tippelünk? Ennek mi a tök értelme van? Amikor a blogger is és a legtöbb itt hozzászóló jelentősen intelligensebb nálam. Ez az ország egy pöcegödör. Oly mindegy a legtöbb embernek, hogy miként förmed meg. 2018-ig érdekelt az ország sorsa, most már reszelem a karmaimat és nem túl kedvesen gondolok erre a kretén nemzetre.
A választói értelemszerűen jobbnak tartják Orbánt az ellenzékénél. Ez a súlyos rövidlátás a magyar nemzet mai rettenetes állapotának politikai kulcsa, ami nem egy Nobel-díjra méltó felfedezés. Sokkal elgondolkodtatóbb, hogy mi lesz ennek a vége. Orbán bármit -- aminek még csak egy részét…..
Gamma Leonis 2020.11.22 20:57:20
@kunzoo: Én például nyolc általánost végzett vidéki vagyok. Első szavazóként 20 évesen a fideszre szavaztam 1998-ban. Engem ugyan nem sért meg HaFr az erősebb jelzőkkel, mert én is úgy látom, hogy túl sok a kretén és a narancs jobbágy. Katasztrofálisan tudatlanok vagy makacsul ragaszkodnak a téveszméikhez. Tisztára mint az atlantisziak az Erik, a vikingben. Nem süllyed Atlantisz... Jaj.
Gamma Leonis 2020.11.22 21:27:46
@FreeTibet: Pontosítsunk, nem a középosztály pociját simogatja, hanem a felső-közép osztályét. Középen senki sincs.
      Ma a legfontosabb nemzeti érdekünk  az, hogy azt a szörnyű válságot, amelyet a koronavírus idézett elő, Magyarország a lehető legkisebb veszteséggel vészelje át.  Magyarok ezreinek élete, magyarok százezreinek munkája, egzisztenciája a tét.      Fél évig is eltarthat, amíg vége lesz ennek a…..
1000 leütés Falkaország ellen 2020.09.25 08:52:23
Mivel a politikai publicisztikák Magyarországon -- a személy hatása okán -- nem véletlenül kezdődnek rendesen a miniszterelnökünk nevével, nem gyötröm azzal, hogy most másképp legyen. Orbán Viktor rezsimének tartósságát az biztosítaná a név viselőjének életén túl, ha sikerülne -- amire törekszik --…..
A kormánypropaganda szerint a magyar történelem két definitív mozzanata (1.) a keleti eredetünk és (2.) Trianon. 1. A keleti eredet minden indoeurópai nyelvet beszélő nép(csoport) sajátja. Európa benépesítése kb. a Kr. e. VI-V. évezredben kezdődött (Afrikán keresztül) Palesztína felől déli, az…..
Gamma Leonis 2020.08.25 14:35:09
@cvsvrs: Hát én szeretnék inkább alapfokon megtanulni románul. A magyarságnak semmi jogalapja pöffeszkedni a szomszédos népek fölött. Rég eljátszottuk minden esélyét a vezető szerepnek. Nem látod, hogy mennyire silányak vagyunk? Az elitünk is csak egyhez ért, hogy megvezetve minket vagyont szerezzen. Nekem a tolvajok álcájuktól függetlenül ne dumáljanak és akarjanak jövőt vizionálni. De neked valamiért teljesen okés ez az egész tébolyda 93000 négyzetkilométeren. Bár van egy gyanúm, hogy nem vagy százas. Akkor érthető, hogy miért tirádázol elszállva erről a szemétdombról. Sajnos a megőrülés nem mindenkinek választható opció.
Gamma Leonis 2020.08.26 22:31:31
@cvsvrs: Erősen gondolkozom rajta, hogy ha lecseng a járvány, akkor 2021-ben bejárom Romániát. Több dolog tetszik a románokban, az első, hogy rendkívül észszerűen a nyelvüket a saját nyelvújításukkor a franciához igazították, ezzel erősítve a kapcsot az európai centrummal. Mi meg itt különcködünk a nyelvi szigetünkön. XD Basszus, inkább lett volna egy kissé magyaros német nyelvünk. De nem. Annyira fasza a globális térben valamiféle egzotikumnak lenni, bennszülöttnek a periférián, és kb. cipőtalpra ragadt szardarabként létezni a nagyuraink számára, mert nincs kétségem afelől, hogy milliárdos oligarcháink számára én egy senki vagyok. És nem, nem boldogít az illúzió, a színes-mákonyos delírium a dicső múltról, a honfoglaló ősökről, akikhez szintén semmi közöm, mert például apai ágról szlovák telepesek a felmenőim. Semmi előnyét nem látom a magyarságomnak. Azért hálát adok, hogy európai vagyok. De te csak álmodozz, majd a valóság rád rúgja az ajtót.
Gamma Leonis 2020.08.27 02:37:13
@cvsvrs: Hogyan lehetnék magyar érzelmű, amikor szlovák, szlovén, román, örmény és magyar emberek leszármazottja vagyok? A sovinizmus lepereg rólam. Egyébként azért kezdtem el románul tanulni, mert régóta úgy gondolom, hogy erősen segítené a közeledésünket a többi nemzet felé, ha a határon élők a szomszédos népek nyelvét tanulnák. Én a keleti határ közelében élek, itt születtem, így számomra a román a logikus választás. Csak eddig helyben nem volt tanfolyam. Most egy EU-s program keretében lehet románul tanulni. Ezt nagyon jó dolognak tartom.
Ideje lenne leszállni a döglött lóról. Alkalmatlanok vagyunk példaképnek. Hát mi a francot csinál a szedett-vedett elitünk is, profin lop a "magyar emberektől".
Miért kell egyetlennek, nagyon erősnek és vezérnek lennie annak, aki le akarja győzni Orbánt? Röviden: mert Magyarország nem polgári demokrácia. Kicsit bővebben: mert sosem volt az, tehát nem adott a kultúrájában az az erkölcsi, bizalmi, együttműködési képesség, amit finom úriemberek(nek látszó…..
Gamma Leonis 2020.08.15 00:08:06
@cvsvrs: Annak sose volt. A naprendszerben a Föld az egyetlen bolygó, amin az élet kialakult. És ezt éli fel az emberi faj.
Gamma Leonis 2020.08.15 00:43:49
@cvsvrs: Összefoglalom a lényeget. Az emberi faj túl sokat vesz el a bioszférától, amivel a saját létalapját is feléli. A természet közömbös. Nem ismer morált, a jót és rosszat. Ezért akár teljesen felszámolhatjuk a természetet. Szinte lényegtelen, de melegvérű, lélegző, fogyasztó állatokként nagy szükségünk van az élővilágra, az ökoszisztémára. Ha mindent tönkretettünk, csak a másik ember marad mint erőforrás. Amit inkább nem részletezek, hogy mit jelent.
Gamma Leonis 2020.08.16 12:59:08
@cvsvrs: Világosan leírtam, hogy a természet nem ismer jót és rosszat. Volt már néhány fajkihalási hullám. Hogy a mostaninak az emberi civilizáció az oka? Lényegtelen.
Amit nem veszel figyelembe, amit elképzelni sem tudsz, hogy az ember milyen mértékben képes átalakítani a környezetét és ezzel milyen negatív folyamatokat indított el, amik viszont hatnak rá is! Ezek közül csak egy a klímaváltozás, ami drámai módon fogja átalakítani a világot. És igen, minden ember, én is, negatívan hat az élő környezetre. Egyszerűen pusztítók vagyunk. Akár egy vírus.
Még egyszer írom, nyugodtan szétbarmolhatjuk az élővilágot, és az sem számít, hogy fajkihalási hullámot generálunk. Bár az ökoszisztéma összeomlása minket is alaposan fejbe kólint. Ilyen az élet. Közömbös. De szívós és fennmarad.
Amit te nem tudsz, vagy nem vagy rá képes, globálisan szemlélni az egész rendszert. Én mindenhonnan veszek fel adatokat a világképemhez és folyamatosan gyarapítom ismereteimet az élővilágról.
(...) Egy példát hozok arra, amit ők stratégiai felismerésként aposztrofálnak (de valójában, ahogy látni fogjuk, a wishful thinking kategóriájába tartozik): “[az előválasztásokon biztosítani kell, hogy] az előválasztási rendszer nyílt jellege az ellenzéki politikai szereplőket a legesélyesebb…..
Gamma Leonis 2020.08.13 18:00:35
@Főnix Oszlár Gazdag: A lakosság politikai teszthalálba küldése már sikeresen megtörtént. A bohóc ellenzéki pártok szavazói fejetlen csirke módjára szaladgálnak.
A felülről vezérlés viszont képtelen mit kezdeni a passzív néppel. Elszipkázhatja tőle a pénzt, amíg van mit szipkázni, de mivel a nép nem igazán képes értéket előállítani, ezért van a pávatánc nyugati-keleti befektetők felé. Nem. Ez a nemzet egy kudarc.
Hatékonyság növelése? :D :D :D
Gamma Leonis 2020.08.15 06:21:55
@Rodney_2: A kisember szempontjából nincs különbség nemzetközi és nemzeti tőkés között. Bár utóbbi esetében feltűnő, hogy kizárólag belföldön képes működni és erősen támaszkodik az állami megbízásokra, vagyis az adófizetőkből él, a magyar emberekből. Jaj, annyira boldog vagyok, hogy magyar vámpír lóg a nyakamon. Érzem, hogy eltölt a nemzeti büszkeség. :D Egyébként te ma már szültél? Jaj, bocsánat, férfiként erre képtelen vagy. Akkor termékenyítettél meg nőket? Fontos a magyar nemzet fennmaradása. Bár nekem ugyan nem, és a fidesznek sem. Annyi pénzt rabolt össze a nemzeti rablórezsim, hogy az ükunokák is ezüst kanállal a szájukban születnek majd. :D Jaj, de mi inkább ne csevegjünk egymással. Mert kibújik belőlem a fekete öves troll és szétbarmolom a komment folyamot, miközben felmosom veled a padlót.

FrVili: Én ugyan 98'ban a fideszre szavaztam első szavazóként, hiszen akkor voltam húszéves, de 2002-re elment a kedvem a "narancstól". Nagyon fura dolgokat művelt a fidesz kormány. Kapásból kiakasztott már az első kormányzati hónapjaiban, először a belügyminiszter személyével, a másodszor a nemzeti színház tervének lesöprésével. Az arrogancia, ahogy az előző kormány ötleteit kezelte, felnyitotta a szememet. Én mint polgár azért bíztam meg a politikusokban, hogy összedolgozzanak az ország érdekében. Lehetnek eltérő megoldásaik, ideológiájuk, de közös nevezőjüknek a haza kell, hogy legyen és benne a szavazóik, a magyar emberek. Olyan nagy ívben szartak aztán ránk a kisemberekre, hogy ez volt a sokadik ok, amitől meggyűlöltem őket. Amikor pár éve lett emberi erőforrás minisztériumuk is, akkor köptem oldalba a parlamentet gondolatban. Amilyen békés ember vagyok alapból, olyan erős a haragom, miután felnyílt a szemem. Amikor látom, hogy almafa helyett invazív fát dédelgettem, akkor nem nevelem tovább, hanem kiirtom. Vannak vállalhatatlan dolgok. Épelméjű és erkölcsű ember fontosnak tartja a társadalom fennmaradásának és saját érdekében is az együttélés szabályait, a törvényeket betartja és nem helyezi magát a törvények fölé. Nem élősködik a többségen. És pláne nem képzeli magát úrnak, amikor közszolga. Amikor valakik teljesen másként beszélnek mint ahogyan cselekszenek, hamisságuk megmérgezi a környezetüket. Remélem, megélem, hogy árulásukért a történelem ítél felettük!
        Azt fogod mondani, nem tudod, hogy mi a hivatásod. Keresni fogod a formát, ahogy kifejezheted a világ teljességét, nemcsak író akarsz lenni, hanem filozófus is, lázadni akarsz a középszerűség ellen, anyád ellen, aztán egyedül maradsz és megölöd magad.     De nem baj, mert másnap is eljön…..
Gamma Leonis 2020.08.10 13:40:53
@Miki Telepi: Most kezdtem el a román nyelvet és közben felhozom a béka popója alól az angol tudásomat is. Nagyon várom, hogy az anyanyelvem mellé két nyelv stabil alapfokú ismerete is meglegyen. Amint megvan a trió, már itt se vagyok. :D
Várja meg a fene 2022-es évet. Nem hiszek a csodákban. Én is öregszem, de még van bennem életkedv, nem akarok élve elrohadni. Annyit nem ér ez az ország. Hogy baszódna meg a narancs rezsim, de az áruló elit és értelmiség is.
Gamma Leonis 2020.08.13 17:25:47
Komolyan, 2020-ban ott tartunk még mindig, semmit sem okulva 2018-ból, hogy demokratikusnak láttatott választáson az állampárt leváltható ilyen-olyan ellenzéki összefogással? Miközben az ellenzéki politikusok megélhetési műmájerek zömmel és megfelelő ajánlattal a fidesz részéről szépen eljátsszák a szerepüket a demokratikus választás című színjátékban. A pártok elszakadtak a szavazóiktól. Egyébként a fidesz is. A szavazóit terelgethető birkaként kezeli. Lásd a 2018-as választás előtti félelem-propagandát, a krumpli-osztást, a buszoztatást, és külhoniak levélben szavazását. A fidesz nem váltható le szavazáson. Aki ebben reménykedik, nem tanult semmit az eltelt tíz év alatt. Nincsenek csodák. Nincsenek már karizmatikus emberek. Nincs hagyománya, nem alakulhatott ki az eltelt harminc év alatt sem, a nép szolgálatának. Aki politikusnak megy, úr akar lenni és jól akar élni.
Egyáltalán van olyan közös eszmény, ami alá be tud seregleni a magyarság? Az etnonacionalizmus öngyilkos eszméjét a fidesz használja marketing eszközként. És más nincs. Mivel annak sincs hagyománya, hogy milyen polgárként létezni. Alapvető készségek és gondolati mintázatok hiányoznak a magyarok többségéből. Ilyen alapanyagból még Orbán sem tudott mást kihozni mint a kurucos rablórezsim. Pedig Orbánban benne voltak a megfelelő adottságok. És mi lett belőle. Elkeserítő.
Tehát 2022 egy újabb illuzórikus mákonytakony, amire jobb nem gondolni. Megyek hasznosabb dolgokkal foglalkozni. Nincs itt semmi látnivaló. A döglött állatot sem nézegetni kell, hanem elásni.
Aki Magyarországon marad, jobb ha elfogadja, hogy így vagy úgy, de a rezsimet szolgálja. Valójában a dög kivéreztetése az egyetlen megoldás a fenevad ellen. Aki tehetséges, alkotásra képes, vagy van vállalkozási ötlete, menjen világgá. Ne a narancs gömböcöt táplálja, mert a szörnyeteg étvágya feneketlen és mindent akar. És demokratikus választáson legyőzhetetlen.
Gamma Leonis 2020.08.14 20:28:40
@wulfer: Most néztem meg a Partizán friss videóját az Orbán családról, és elgondolkoztatott. Amit 2010-ben mondogattam, hogy innentől fogva Magyarország Zrt. az ország neve, aminek igazgatótanácsa a ner belső köre és elnöke O.V. teljesen igaznak bizonyult. Ilyen mértékű tőkekoncentrációval szemben, amiből bőven futja a hatalom fenntartására is, minek-kinek van esélye?!? Alapvetően "kurva" az ember, kurta életű állatként mindenki haszon maximalizálásra törekszik, így megvehető! Senki sem tud kibújni a szükség szorításából és szembesülve az irtózatos erőfölénnyel pláne nem fog ugrálni. Mindannyiunknak bilibe lóg a keze. Álmodozunk a köldökünket bámulva. Természetesen én sosem fogok betagozódni a nerbe, igyekszem kiugrani az országból is. Ez az egyetlen igaz út számomra.
1000 leütés A helyzet 2020.07.15 10:45:27
A magyar nép kritikus tömege számára – történelmi okok miatt – a nemzeti, a családi és a személyes kultúrából behozhatatlanul kimaradt a polgárosodás, a személyes szabadság iránti elkötelezettség (liberalizmus), az individualizáció és teljesítményelvű értékrend. Összefüggésben ezzel – végeredményben…..
Gamma Leonis 2020.07.16 11:53:59
@D.J.CS: Én vidéken élő, nyolc általánost végzett szellemi szabadúszó vagyok, és velem privátban is szóba állt a bloggazda. Szóval nincs igazad.
Új paradigma Az árkon túl 2020.06.30 01:54:03
  Nem győzök csodálkozni azon, hogy a koronavírus járvány által felszínre hozott válság hogy nem egyesíti a különböző politikai, ideológiai, gazdasági érdekcsoportokat. A kapitalizmus kritikája ugyanis nem baloldali dolog. Ha elkezdjük számba venni, hogy az emberek milyen indíttatásból fogalmaznak…..
Gamma Leonis 2020.07.02 12:54:08
Azért hazánkban a magántulajdon elég érdekesen van értelmezve. Illetve szükséges szétválasztani a kormányt, az államot és a magyar embereket. Mert mind a három mást (t)akar. Utóbbi kis része kádári legvidámabb barakkot sírja vissza, pár százezren viszont a "hanyatló" nyugaton boldogulnak. A narancs kormány egésze a zabrálásra van felépítve, hogyan fejjük meg az államot hatékonyan, vagyis csemegézünk a hatalom trónusán a magyar emberek üzemeltette államon. Élősdi elit. Amint az elit bezabrál valami állami cuccot, egyből eltüntetni követhetetlen céghálóban, és magántulajdonná teszi, amit aztán persze védelmez a jogra hivatkozva, amit maga alakít igényei szerint. Mindig gyanús, ha egy kormányban túlsúlyban vannak a jogász és közgazdász végzettségűek. Nem éppen a társadalom javításában érdekelt társaság, inkább a személyes vagyonosodásban.
Az emberek már nem fognak tömegesen lázadni. Mert a vélt állami biztonság maradékának elvesztése beláthatatlan következményekkel jár a lázadóra nézve is. Ezt senki se vállalja be Európában.
A narancs rezsim egyszerűen túlzabálja magát, vagy annyira lecsökken az államot érdemben üzemeltetők száma, hogy éhezni kezd, aminek hatására önmaga ellen fordul. De a magyar emberek sorsát nézve, akik helyben maradnak, hát nekik a szopóág jut mint már évszázadok óta. Puszták népe forever. Azok jártak jól, akik nyugaton próbáltak szerencsét.
Gamma Leonis 2020.07.03 15:24:13
@Andy73: Megértem, hogy egyeseknek tökéletesen jó a kormány által felépített pénzszivattyú és ehhez kádereket beszervező rendszer. Csak aztán ne tessék meglepődni, ha balekok hiányában bedől a vurstli, amit Orbán papa teker. Katasztrófaturista vagyok a hazámban. Maradok az összeomlásig. :D
       Történelmi időket élünk.  A kormányzati tájékoztató előadáson Röst Gergely egyik slide-ján 1:22:05-kor a "végtelen dimenziós operátorok spektrálsugara" kifejezés szerepel.     Mivel ez politikai szakkérdéssé vált, az Örülünkvincent blog kötelességének érzi, hogy tájékoztassa a közvéleményt…..
Gamma Leonis 2020.04.27 14:12:07
@jotunder: "ha Orbán nem lenne ekkora szarházi, én támogatnám." Egy ilyen felvetésért már az apámat is kioktattam, hogy nem fogunk hazaárulókkal parolázni, még kockázatos járványhelyzetben sem. Én itt vagyok az ország dél-keleti sarkában, ha dől a szarkupac, én is alá kerülök, de akkor sem merül fel bennem, hogy Orbánt támogatnom kéne. Lopott eleget magának.
     Mr.R  azaz Mr. Reproductive Rate igen fontos személy, érdemes rá figyelni, mert ha valamiért szignifikánsan az 1 fölé magasodik, akkor córesz lesz. Nem kicsit unortodox módon, definiáljuk most úgy Mr.R-et, mint az egy napra eső fajlagos fertőződési növekményt. Tehát, ha az adott napon X ember…..
Gamma Leonis 2020.04.23 22:20:42
@HaKohen: Ezt nem igazán értem. A beteg kész meghalni. Miért nem hagyják neki? Mit lelkiznek értelmezhetetlen emberi jó érzésekre hivatkozva? Ápolni nehéz, ápolja más... Ez az igazi őrület. Vagy ha ragaszkodnak hozzá, tényleg szeretik, és nincs elég pénzük fizetni szakápolót, akkor ha belegebednek is, ápolják a nagyit. Ennyi.
Egyébként egy évtizedet sem adok és lesz eutanázia protokoll. Ahogy milliós nagyságrendben öregszenek és mennek tönkre az emberek, komoly igény lesz a normális halálra.
Gamma Leonis 2020.04.23 23:22:21
@ámbátor: Mielőtt szociopatának hinnél, elegendő fájdalmat cipelek magamban, hogy tudjam, meddig van értelme az életnek.
Akkor világosabban fogalmazok, egyszerűen nincs (és később pláne nem lesz) elegendő ápoló az életük vége felé közeledő, lerokkant emberek gondozására. Láttam ápolási osztályt. Purgatórium. Ezért remélem, hogy lesz eutanázia protokoll.
Férfi - és apaszervezetek közös állásfoglalásukban bírálták az Isztambuli Egyezményt amiatt, hogy az diszkriminálja a férfiakat. Alighanem tevékenységük eredményeképp is az elmúlt időszakban a sajtó több esetben is foglalkozott azzal, hogy az Isztambuli Egyezmény hogyan érinti a férfiakat. Ennek…..
Gamma Leonis 2020.04.16 22:30:16
@CaptainG: Miért halnak meg a férfiak a családon belüli erőszak során? Mert a sarokba szorított nőből időnként előtör az önvédelem vadállati szikrája és az első kezébe akadó konyhakéssel védi magát. Ezért. Nem azért, mert a nő módszeresen, heteken át szekálja a férfit, majd gonosz tervének betetőzéseként megöli. Lehet, hogy ilyen is van, de nem lehet túl gyakori. Azért a pszichopaták közül sem lesz mindenki gyilkos.
Gamma Leonis 2020.04.16 22:39:42
@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Amikor a nő az általad felsoroltakat csinálja, pszichésen szét van esve, mert megoldatlan helyzetben vergődik. Pl. tartania kell magát a házassági eskühöz, jóban-rosszban és ott vannak a gyerekek is, akikről gondoskodnia kell. A férfit viszont hajtják az ösztönei (mi a tök ő, valami állat?) nem érdekli a hűség és csajozik. Félredug. Ajándékot vesz a másik nőnek. Ezt úgy tudja meg a gyermekei anyja, hogy megtalálja a számlát. Patália. A nő rúg, csíp, karmol. Ez egy annyira tipikus helyzet, hogy életben megtörtént, nem filmben láttam.
Gamma Leonis 2020.04.16 23:49:15
@_Wasp_: Az erőszak erőszak, de nem mindegy, hogy az áldozat milyen sérüléseket szenved el. Ha a nő támad, akkor gyengébb fizikuma miatt (kivéve ha vascsövet használ) puszta kézzel csekélyebb sérüléseket okoz, míg a férfi ökle, ha lecsap, csont repedhet, vagy ha még rúg is egyet-kettőt a földre került áldozatába, életveszélyes belső vérzések alakulhatnak ki.

De eleve el kell kerülni az erőszak kialakulását. Beteg dolog bántani a másikat.
      A kormányzat elveszi a kulturális szférában foglalkoztatottak közalkalmazotti státuszát. Kivéve a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár munkatársai, mert csak. Annyira egy elegáns megoldás, és milyen humánus.      A kormányzat beletol egymilliárd dollárt Habony hitelezőjének…..
Gamma Leonis 2020.04.13 19:11:30
@DarthVader: Ha temetetlen halottaktól bűzlene az utca, akkor lenne igazán dögletes az új koronavírus. Egyáltalán nem tud meghatni egyik hír sem. Ha menni kell, akkor menni kell. Ez a vírus csak azért van így túlreagálva, mert az aktuális gazdasági világválságról terelik el a figyelmünket, ami jelentősen durvább lesz mint a 2008-as. Én az ellátatlan, végzetesen elszegényedő emberek miatt jobban aggódok. Olyan ereszd el a hajamat őrjöngésbe csaphat át a víruspara a húsba vágó gondokat megtapasztalva, hogy visszasírod a monitor előtt töltött perceket, amikor hamis együttérzéssel szemlélted a felsorolt híreket.
Másfél éve konfliktus alakult ki a WWF és egyéb környezetvédők, valamint a kisvasútbarátok között a Csarna-völgyi kisvasút fejlesztése (visszaépítése) kapcsán. Az országon végigsöprő véleménycunami végül a beruházás előkészítésének leállítását eredményezte. Mindez azért is volt fura, mert a két…..
         Angela Merkel: Miniszterelnök úr, miközben szeretném Önt támogatásunkról biztosítani,  bátorkodom felhívni becses figyelmét arra a tényre, hogy bizonyos alapértékeket minden uniós tagállamnak tiszteletben kell tartania.        Miniszterelnök úr: Tisztelt kancellárasszony, ha az Európai…..
A demokráciánkból jószerivel már csak ez maradt, persze ezt sem látják be, akiknek be kéne: - A "felelős" kormány a parlamentnek felel(ős); - A parlament a népnek felelős; - A népet a választók többsége tartja hatalma alatt egy demokráciában; - A választók többsége mindig a legutolsó ogy. választás…..
Gamma Leonis 2020.04.01 17:43:38
@Célkereszt: Azoknak a hasznos idiótáknak akkor kellett volna felállni és elhúzni a parlamentből, amikor a fidesz bedobta az alkotmány ötletét, amit aztán összetákolt. Hogy én soha, de soha többé nem veszek részt választáson belföldön, halál biztos. Elegem van a menthetetlenül hülye magyar fajtámból.
Egyre (érdek)feszítőbb az a kérdés -- mondjuk, engem már tíz éve feszít --, hogy az egyszeri magyar ellenzéki politikus miért ilyen Istentől elhagyottan tehetetlen, inkompetens, reménytelen. Egytől-egyig, kivétel nélkül. Nyilván kontraszelekció van -- a bentlévők ragaszkodnak a pénzecskéjükhöz és a…..
Gamma Leonis 2020.03.25 18:22:34
@quercuserdész: Józan gondolkodású? Merre? A fidesz hívő agymosottak a kormányzati propaganda hatására teljesen érzelem vezéreltek, nem is képesek gondolkozni.
      "Körbe, körbe, körbe, körbe,ez a világ körbejár,ha előre néz, tükörbe,ha tervez, csak visszavár.Mi új támadhatna benne?Ember embert ma is enne -nincs új, csak új változatrád, gyilkos, rád, áldozat. (Orbán Ottó: Vanitatum Vanitas)" 1. Egyetemem, ahol Soros György mérgét terjesztve, oly…..
Gamma Leonis 2020.02.24 23:14:09
@kemény keleti kommentelő: Én inkább a skanzen szót használom az országra.
Egyébként az ösztöndíj kapcsán. Csóró szellemi szabadúszó vagyok, nem éppen író,de majdnem. Jól jönne a pénz. De ettől a rezsimtől semmit se fogadnék el. Vagy megélek a szellemi termékeimből a piacon, vagy ha nem, ott van a külföldi fizikai munka lehetősége is.