Regisztráció Blogot indítok
Adatok
richard68

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai barangolós posztunkban teszünk egy kis kirándulást Európában: megtekintünk néhány településnevet, amely ilyen-olyan okból a szélesebb közönség számára is furcsa, vagy mulatságos lehet. Válogatásunk erősen szubjektív, s a teljesség igénye nélkül készült el (így biztosítva a lehetőséget magunknak,…..
Szinte minden futó életében eljön az a "pillanat", amikor "megtalálja" valamilyen sérülés. Valljuk be, ez egy borzalmas állapot annak, aki szeret mozogni, és a fájdalom, sérülés miatt nem tud. De a sérülés egy jel, hogy valami nem jó! Sajnos a sérülés általában azt jelenti, hogy az ember valamit…..
richard68 2017.11.28 21:27:20
Na éppen kapóra jött ez a blog. Régebben is olvastam, és néha visszatérek, pláne ha ki van téve a címlapra. Többször voltak már a futással összefüggésben kisebb-nagyobb problémáim, de szerencsére eddig mind megoldódott orvos közreműködése nélkül. Most viszont valami nem akar megoldódni.
Több hete fáj a jobb sarkam alatti talprész. Hol elmúlik, hol újra előjön, de nem tudom kideríteni hogy mitől múlik el és mitől jön elő. Először nem a futással kapcsolatban jelentkezett, úgyhogy egy ideig nem is mertem futni. Aztán egyszer egy napig nem fájt, gyorsan kihasználtam a lehetőséget és elmentem. Futás közben egy jó kocogós tempónál nem éreztem semmit, ha gyorsítottam már igen. Futás után viszont éreztem erősen járás közben, néha kellemetlen is volt. Azóta többször voltam futni, mikor előtte legalább egy napig nem fájt, de utána és közben mindig hasonló tünetek jelentkeztek. Volt hogy reggel amikor felkeltem nem bírtam teli talpra lépni, aztán félóra múlva elmúlt. Volt amikor fordítva. Van amikor egész nap nem fájt, aztán hazafelé jövet mikor leszálltam a villamosról alig bírtam lépni. És akárhogy figyelem egyszerűen nem tudok összefüggésekre rájönni.
No hát, tud-e valaki valami okosat mondani, azon kívül hogy menjek orvoshoz, mert arra már én is kezdem rászánni magam, csak ez nálam nem egyszerű dolog mert az utóbbi 10 évben csak a jogosítványom miatt voltam orvosnál, el vagyok szokva tőle. És kíváncsi vagyok van-e valakinek hasonló tapasztalata, elsősorban a blog írójának. Előre is köszönöm.
Szinte mindenkiben az a kép él, hogy a snowboardosok fittyet hánynak a veszélyekre és szívesen kockáztatnak, míg a hagyományos síelők - akiket általában eleve idősebbnek képzelünk - a biztonságos megoldásokat választják. Nos bárhogy is van, a Daily Mail cikke szerint síelni…..
A magyar sízők zöme csak ábrándozik a franciaországi 3 Völgy (Trois Vallées) legelőkelőbb sívárosáról, Courchevelról. Aki már járt ott, tudja: a vendégek zöme jól szituált amerikai és orosz, és ennek megfelelően az árak sem a magyar pénztárcához szabottak. Ám a napokban…..
richard68 2010.10.15 18:30:34
@4metro: Ez csak nálunk lehet furcsa. Ha Kaprunban jársz rendszeresen láthatsz mozgássérült síelőket. Van akinek mindkét keze, sőt lába sérült. Speciális kiegészítő eszközzel vidáman síelnek. De láttam már ott vak, vagy csökkentlátó síelőt is. Természetesen kisérővel ill.oktatóval síelnek.
Belsőség Megérkezett a tréler! 2010.03.07 12:50:00
12:12 Rövid hír: Megérkezett a tréler, most rakják fel az autót. Szerencsére 1200 kg-ra van hitelesítve, a Ponty 1150 kiló, legalább emiatt nem kell idegeskedni. A sztori eddig: 1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész,…..
Belsőség Átkozott rossz hírek 2010.03.07 00:26:00
23:09 Megtörtént, amitől rettegtünk: a Ponty menetképtelenné vált. Csikós így mesélte el a történetet: "Eleinte csak alapjáraton volt viszonylag alacsony az olajnyomás, de egy gyors körtelefonnal kiderítettük, hogy ennél a motornál ez nem igazán probléma. Aztán amikor Koppenhágában tekeregtünk,…..
richard68 2010.03.07 11:36:24
@közlekedő edény: Itt van a lényeg, megmondtad a frankót. Ez az egész sztori igazából egy reality, és a műfaj eredeti változataitól eltérően ezt még én is szívesen kisérem figyelemmel. Ha hibákat kéne felróni Csikóséknak akkor nem az autóval kapcsolatos szakmai hibákat rónám fel, hanem az hogy ezt a lehetőséget nem aknázták ki. Bekamerázva, előkészítetlenül elmenni egy ilyen expedícióra az év műsora lett volna. Hiszen éppen ez az érdekes az egészben, nem az amikor még az is meg van tervezve a forgatókönyvben, hogy mikor szellentsenek a szereplők.
Nekem ez tök érdekes volt éppen azért, hogy mire megy egy pár vállalkozó szellemű, kreatív médiamunkás és autóbuzi a váratlan helyzetekben. Amúgy matőrként pedig rengeteget tanultam is belőle.
Aki arról handabandázik-utólag-, hogy ő milyen f.szául oldotta volna meg az egészet, az a sz.rrágó „vállalkozó” típusa aki elhajtana egy tetűt Zalaegerszegig 2 ft-ért a vasúti talpfákon. Ez nem erről szól uraim, ez nem egy gazdasági esemény, ez egész más ügy, de van aki ezt nem érti meg soha.
Magyaridióta Citrus ízű lófasz 2009.11.19 19:41:00
Tyúkszaros életem apró pici problémája következik, a világmegváltás-függők lapozhatnak.Az úgy van, hogy háromféle italt iszom: szeszt, vizet és teát. Ez utóbbit télen, vizet gyakorlatilag mindig, ha éppen nem szeszt nyakalok.Hosszas kísérletezés során kidolgoztam egy mixet,…..
richard68 2009.11.20 09:57:24
@EÖ: Munkahelyen a folyadékpótlás miatt iszunk teát, inkább otthon célszerű a "szertartást" elvégezni. Ahhoz pedig minden biopiacon vehetsz minőségi mézet vagy lekvárt.
richard68 2009.11.20 10:19:02
@EÖ: Lehet, de megnyugtattál.