Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marosy

0 bejegyzést írt és 1275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor? Melyiket? Döntetlen 2021.06.19 21:55:02
Bravó, született egy döntetlen, amit most majd évekig lehet lobogtatni a hazai foci sikerének bizonyítékaként. Persze ez az eredmény is szép, akkor is, ha tudjuk, hogy a franciák ezt nagyon ellazázták, de ne ünnepeltessük magunkat úgy, mintha a végeredmény 1:0 maradt volna, és azt az ifista szintű…..
marosy 2021.06.22 09:32:37
A magyar-ír meccs felvezető produkciójaként megérkezett Hunniába az Ámerikában és más országokban már pár éve jól bejáratott kedélyborzolásos mulatságként a térdelgetés. A rasszizmusnak nevezett valami ellen tiltakozik eképpen, akit zavar a rasszizmus. Egy néger/fekete/színes/afroizé (-amerikai,…..
Rengeteg összefoglaló készült Fülöp herceg szombati temetéséről, annyira túl lett tárgyalva a téma általam is a Facebook-oldalon, hogy úgy döntöttem, inkább egy érdekes részletet osztok meg a szertartásról a blogon, ami talán a magyar médiában nem is vált ismertté. Valószínűleg nem sokan vették…..
marosy 2021.04.23 22:06:55
Egyre inkább úgy tűnik, hogy Orbán Viktor a Kínai Kommunista Párt hátán kíván felkapaszkodni a nemzetközi politika legmagasabb szintjeire. Egy ilyen kijelentés tíz éve még abszurdnak és túlzónak tűnt volna, de manapság olyan egyértelmű gesztusok jelzik a magyar kormányfő lojalitását a kínai legfőbb…..
marosy 2021.04.20 05:52:19
Ha megnézzük a COVID-dal összefüggő halálozások terén legrosszabbul és legjobban teljesítő országok listáját, egyértelmű kép fog kirajzolódni. A legjobban teljesítő fejlett országokat legtöbbször vagy baloldali liberális kormánykoalíció vezeti (Finnország, Dél-Korea, Tajvan, Új-Zéland, Dánia), vagy…..
marosy 2021.03.15 12:35:54
@Tamáspatrik: Ez a geciarc a vírusból is ideológiát gyárt. Szarok a pofádbas általad ajnározott álliberális antidemokráciákra.
A cím nyilvánvalóan fikció. Nincs épeszű politikus, aki nyertes helyzetből –márpedig minden ellenzéki híreszteléssel szemben a Fidesz abban van – kiengedné a kezéből a győzelmet. Nyilván a jelenlegi kormánypárt is mindent meg fog tenni, hogy a soron következő parlamenti választást is megnyerje. Az…..
Tévedsz, most jön 2021! Magyarország problémái egyre halmozódnak...
JogÁsz Dúró Dóra darálója 2020.11.07 13:03:24
Újabb korlátolt gondolkodású fideszes képviselőtestület tiltotta be a Meseország mindenkié című mesekönyvet. Most, hogy elolvastam a meséket, először is meg kell köszönnöm a mihazánkos darálónak, hogy látványosan, igaz, ordenáré módon felhívta sokak figyelmét, így az enyémet is erre a könyvre.…..
Reaktor Becslésünk: Trump nyer! 2020.11.03 15:10:17
Nincs mit részletezni, a közvélemény-kutatásoknak mérsékelten lehet hinni, Biden aktívan kampányol a választás napján is, többek között a biztosnak mondott Pennsylvaniában. Vannak ugye a csendes, félős szavazók, és nem a Demokrata szavazó fél az autójára matricázni a világnézetét, őket nem mérik.…..
Az utóbbi hónapokban a Mi Hazánk politikusai az LMBTQ mozgalom visszaszorításának érdekében akcióznak, a Fidesz támogatásával tematizálva ez irányban a közéletet. Novák Előd zászlóeltávolítási mutatványai után most a felesége, Dúró Dóra hirdetett harcot a meleg szereplőket is tartalmazó mesekönyvek…..
Amikor Orbán Viktor előveszi a fokozottan militáns nyelvezetét, lehet tudni, hogy valami probléma közeleg, amit a kormány sokkal inkább megkerülni, mint megoldani akar. A koronavírus-járvány kezelése kapcsán mindenesetre egyre több katonai kifejezés hagyja el a miniszterelnök száját, ami azt jelzi,…..
1916 körül. Asolo, Veneto, Olaszország. Egy lelőtt osztrák-magyar repülő az egyik ház tetején..
marosy 2020.10.05 22:58:28
@radolaci: Igazad van.
Totális következetlenség jellemezte a magyar kormány intézkedéseit a koronavírus-járvány két hulláma között, ezért a most kibontakozó káosz senkit se lepjen meg. A megelőző intézkedéseknek álcázott politikai indíttatású intézkedések csakis a kormány érdekeit szolgálták, így a szakmai szempontok…..
Sziasztok magyarok, mi több, véreim! Mondhatnám akár, hogy jó reggelt Vietnám, de az hazugság lenne. Há mi a fészkes fenét csináltok Ti itt kérem szépen?! Kiteszem a lábam a kies, de legalábbis földrajzi értelemben dimbes-dombos elsődlegeshazámból, erre Ti elássátok az indexet, meg hasonlók. Most…..
marosy 2020.07.31 11:45:40
Tegnaphoz képest két hónapja, május 25-én történt George Floyd halála, ami kirobbantotta az 1960-70-es évek óta nem látott kiterjedtségű rendőrségi brutalitás és rendszerszintű rasszizmus elleni tüntetéshullámot. Rengeteg javaslat és kezdeményezés született az elmúlt két hónapban, tágabb értelemben…..
Magyarország lelépett a színpadról, ezzel pedig elhalkultak a Dalfesztiválban kétkedő hangok is. Pontosabban azért időről időre még felbukkannak véletlenszerű oltások, így legutóbb a Will Ferrell és csapata által készített Netflixes film kapcsán. De miért szúrja sokak szemét ez a nagy múltú…..
marosy 2020.07.13 12:44:36
Az Orbán-kabinet úgy tekint a koronavírus-járványra, mint egy múló rosszullétre. Ez derül ki a Brüsszelnek megküldött legfrissebb konvergenciaprogramból, amely többek között azt tükrözi, milyen gazdasági hatásokkal számol a politikai vezetés a közeljövőben. Bár a mindig optimista Matolcsy…..
   2009-ben Gyurcsány Ferenc lemondott miniszterelnöki posztjáról. A történetnek vége is, hiszen hogyan is térhetne bárki vissza nem, hogy a politikai elitbe, hanem a magyar közéletbe ilyen szégyenletes kormányzás után. Aztán mégsem így történt.    Az MSZP, vagyis az egykori kormánypárt soha többé…..
Tanári dohányzó Érettségi... 2020.04.17 15:15:45
Bevallom, lusta voltam írni, így nagy kihagyás után jelentkezem a karantén-oktatásból félúton. Feszülten vártam magam is Maruzsa államtitkár bejelentését az érettségi kapcsán, de nem ért semmilyen meglepetés. Egyrészt az írásbeliket megtartják, bár könyörögnek a diákoknak, hogy minél többen…..
Fenekestől felforgatta a nemzetközi sport világát a koronavírus-járvány, de ami itthon történik ezen a területen, szinte példa nélküli. A kormányfőnek ugyanis annyira fontos a sporton keresztül népszerűsítenie a politikáját, hogy igyekszik a súlyos gazdasági következmények hatásaitól mentesíteni a…..
Az egész koronavírus-járvány gyakorlatilag rávilágított arra, hogy ez az ország bár működik, azért ez nem annak köszönhető, hogy minden szép és jó, hanem leginkább annak, hogy fantasztikus és elhivatott emberek dolgoznak a nem-vezető pozíciókban. Nekik köszönhetjük, hogy most nem állunk annál is…..
marosy 2020.04.16 08:39:11
Ha fizetünk egy külön szolgáltatásért, amit aztán a szolgáltató hibájából nem tudunk igénybe venni, akkor elég jogos követelésnek tűnik visszakérni a szolgáltatás árát. Na nem úgy a Wizzair-nél! Olvasónk is bebukta a 20 eurós külön helyét, amikor a Wizzair másnak is eladta azt. A légitársaság…..
Aki rendszeresen olvas minket, az tudja: kritikusak vagyunk a jelenlegi kormánnyal szemben. Nem azért vagyunk kritikusak, mert ez a hobbink, hanem azért, mert nem értünk egyet a hatalom gyakorlásának módjával, irányával, és számos konkrét intézkedéssel. Kritikánkat mindig valós tényekkel…..
Papp László, Debrecen polgármestere csütörtökön bejelentette: 20 millió forintos segélyalapot hoz létre Debrecen a nehéz helyzetbe jutottak támogatására. Egészen elképesztő, hogy Debrecen 200 ezer lakosának, és több ezer helyben működő vállalkozásának a polgármester a város 111 milliárdos…..
marosy 2020.03.23 10:02:32