Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jardel

2 bejegyzést írt és 302 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tegyen az, akinek nem tud Magyarországon elhelyezkedni a szakmájában, pár tízezer forintból tengődik, de dolgozni akar? Vágjon bele a határátkelésbe, kezdőtőke nélkül, csak úgy toronyiránt, bele egyik bizonytalanságból a másikba? Ezek Opcsi kérdései, aki ahhoz a…..
Egy kép az ablakunkból: Tromső, 1 fok, 40 km-es szél, részben felhős égbolt, valamiért úgy tűnik, hogy itt soha nem fog elolvadni a hó... Újra pakolunk, mert a minimál akklimatizálódás után jön a kissé expedíciós rész: átrepülünk Longyearbyenbe a Spitzbergák fővárosába.…..
Gery Greyhound (a Mi éveink, és a Best of Gyurcsány videók készítője) egy hiánypótló és egészen elképesztő videót osztott meg a tumblr oldalán.Ez egy "egy szigorúan belső felhasználásra szánt dokumentumfilmecske" a 2009-es pécsi időközi polgármester -választásról, ahol…..
jardel 2012.12.17 07:35:34
@flugi_: teljesen egyetértek, egy álszent szabályt szegtek meg, pl. Angliában kb 100 éve ezt csinálják, canvassing a neve, a Fidesz sem magától találta ki a módszert és valószínűleg más párt is alkalmazza. Szerintem elképesztően gáz, ami 2010 óta megy, viszont felesleges mindenen felháborodni, ami az 1 millió szar hazai jogszabály valamelyikét sérti. A gond szerintem ott van, ha mondjuk ezt a listát másra is használják, pl. közigazgatási állások betöltésénél a jelentkező ellenőrzésére, célzott NAV vizsgálatra és hasonlók. Márpedig ez gyakorlat, hogy pontosan ezen lista, vagy más lista alapján, azt nem tudom.
Matolcsy bejelentette ma reggel, hogy tervezik betömni a 400 milliárdos hiányt a 2013-as költségvetésben.Persze betöm 3 lyukat, de 5 új lyuk keletkezik, amire majd újabb csomagot kell készíteni, ami betöm pár lyukat, de néhány újabbat is okoz és így tovább, és így tovább…..
Azért van, amikor azt kell mondani, hogy eddig és ne tovább, sőt ha lehet, eddig sem. Mit mondjak erre: Ha nincs erő, hanem széttagoltság van, nincs összefogás. Ez nem minden kultúrában igaz talán, lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, mondjuk a skandinávoknál el…..
jardel 2012.07.28 10:41:57
lehet, hogy ő is úgy érzi, mint az átlag magyar (index.hu/belfold/2012/07/10/kisebbsegben_erzi_magat_az_atlagmagyar/), hogy 50% a zsidók és cigányok aránya... amúgy, ha félázsiai származásúak is lennénk, annak mi köze van ahhoz, hogy ma milyen politikai eszközöket vagy rendszert érdemes alkalmazni? remélem aug. 20-ról is valami hasonlóan adekvát beszéddel emlékezik majd meg, esetleg törzsszövetség lehetne az új államforma.
A minapi médiaszenzáció szerint Németország, illetve az észak-európai centrum vezetése alatt hamarosan megszülethet az Európai Egyesült Államok. E sorsdöntő hetekben talán nem lesz teljesen érdektelen, ha megfelelek azokra a kritikákra, melyeket a közelmúltban kaptam, s amelyek…..
LifeTILT Országos RunTilt Futás 2012.03.19 03:34:00
Mostantól minden RunTilt országos RunTilt.  5km lefutása 9 városban, 9 helyszínen, azonos kezdési időpontban. Az első országos RunTilt futás március 25.-én 17.00-kor kezdődik Budapesten, Debrecenben,  Győrött, Nyíregyházán, Szegeden, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten és…..
jardel 2012.03.22 08:41:57
Paulo Coelho mindig azt az érzést kelti bennem, hogy valami nincs rendben. Gyanús az egész jelenség, hiszen a legnagyobb írók közé rangsorolják sokan, könyveit világszerte olvassák és komoly rajongótábora van. Nevét egyébként - a közhiedelemmel ellentétben - nem "Koejjó"-nak,…..
Lassan haladnak az új világkereskedelmi központ munkálatai. Több mint tíz év telt el a katasztrófa óta, és az egyes számú új toronnyal, egyben legmagasabbal, a One World Trade Centerrel is csak a gondok vannak. A Wall Street Journal információi szerint az építési költség a…..
Váczi János blogja Evolúció 2011.12.27 12:00:00
Folyamatosan alkalmazkodnunk kell, különben az evolúció és a világ szépen elhalad mellettünk. Douglas Adams mondta egyszer, hogy mindent, ami születésünkkor körülvesz minket, teljesen normálisnak és elfogadottnak élünk meg. Azokat a dolgokat, melyeket a születésünk és…..
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
Csodálatos NGM-közlemény: Bevezetés: "Az elmúlt másfél évben Magyarország gazdaságát megújítottuk. A megújulás időszakában az volt a lényeg, hogy szabad kezünk legyen és a magyar érdekek szerint rendezzük be Magyarországot. Ehhez távol kellett tartanunk magunkat…..
Mégsem kennek lyukacsos űrsajtot az ufók a Széll Kálmán térre, viszont minden, ami tetszett a koncepcióban, megvalósul. Nagyjából ez a tanulsága annak a levélnek, amit a terv egyik alkotója küldött nekem a témával foglalkozó poszt kapcsán. Az alábbiakban teljes terjedelmében…..
Tegnap óta van népegészségügyi termékadó (NET), de már most látszik, hogy nagyjából megbukott.Illetve ha valóban a nép egészségének védelme volt a kormány célja, akkor talán részleges lesz a siker, viszont a valószínűbbnek tűnő 20-30 milliárdos pénzbeszedés nem jön…..
Váczi János blogja Hol’a shitt! 2011.08.09 07:55:00
Most, hogy véget ért az idei lomtalanítás, gyorsan visszaáll a Hegyvidék megszokott nyugalma és a különböző fórumokon is teret kapott indulatok szintén alábbhagynak. Többen tévedésből úgy gondolják, hogy az önkormányzat szervezi a lomtalanítást. Pedig mindössze annyi…..
Vastagbőr Lobbi, Lázár, kétszer 2011.07.14 14:15:00
1, DohányadóAz emlékezetes dohányadó-majdnememelés után nyilatkozta kedvenc alkotmánybírónk, hogy "A dohánylobbi erősebb volt.".A később természetesen többször tagadott mondat a törlést javasló "anonim" módosítóval együtt örökre a memóriánkba égett,…..
Elkészült Budapest első tökéletes biciklis útja, ahol egy dolgot rontottak csak el, de azt is kijavítják. A sávért évek óta küzdenek a civilek, mondván, az ott elhaladó napi közel kétezer biciklista már megérdemli, hogy ne az autók közt vagy a járdán kelljen szlalomoznia. ..
Chez DuBarry Ashle Judd kész van 2011.04.07 21:17:00
 A korábban nagyon aranyos külsejű Ashley Judd is a sebészek áldozata lett. Meg a sminkeseké. Fel van fújva a képe, olyan lett, mint egy hatvanas nő, pedig a negyvenes évei legelején jár. Könyvet írt a nehéz gyerekkoráról, amire valószínűleg azért van szüksége, mert…..
jardel 2011.04.08 21:23:13
@DuBarry: Ó. Értelek.
Schade! :-(
Bajusz Ferenc rendőr őrnagynak a töke biza' tele lett, billentyűzetet ragadott és levelet írt, fel a lehető legmagasabb szintre, Orbán miniszterelnök úrnak. A Facebookon közzé is tette:   "Tisztelt" Miniszterelnök Úr ! Jó lenne ha felébredne és kicsit körbenézne,…..
Az Eduline idén is elkészítette a felsőoktatási felvételi összesítését, érdemes megnézni.Mire vágyik egy mai fiatal, mi szeretne lenni?Tapasztalható is némi javulás, meg nem is a hamburgersütőként vagy szalagmunkásként dolgozó alibivégzettségűek részlegén: tavalyhoz…..
jardel 2011.04.07 12:12:54
Vastagbőr Ó, a mesebeli Paraguay 2011.04.01 10:31:00
Újabb gyalázatos támadás érte Magyarország Kormányát! Lázár György, a galamus.hu-n képes volt előásni egy pár soros januári MTI-hírt, miszerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 1 hétig volt Paraguayban, ahol az egyszerűsített honosítási eljárás gördülékeny…..
jardel 2011.04.02 22:33:26
www.rubicon.hu/magyar/oldalak/paraguayi_magyarok/

addig sincs itthon, mehetett volna az egész frakció
Alkalmi alkotás az amatőr festőművésztől. Volt szerencsém tegnap Nyíracsádon járni, ahol megtekinthettem az önkormányzati fenntartású Malom Galéria kiállításait, így az egyik időszaki tárlatot, Dr. Dóbus György amatőr festőművész igen gazdag felhozatalú tárlatát. A…..
jardel 2011.03.29 08:08:35
  Cikksorozat Finta Józsefről A cikksorozat befejező részében Finta József néhány meg nem valósult terve következik - a teljesség igénye nélkül. Aki sokat tervez, annak sok meg nem épült műve lesz. Vagy mert nem ő nyer a pályázaton, vagy mert az egész projektet…..
jardel 2011.02.27 12:23:35
@Újlaki: szerintem van a fejedben egy válasz-panel arra, ha valaki kritikusan viszonyul egy modern építész felé, amit szívesen fűszerezel okoskodó mondatokkal. Sokfelé olvasom, hogy ha valaki negatív kritikát fogalmaz meg egy modern épületről, akkor - elsősorban építész - kommentelők a fejéhez vágják, hogy ami nem 100 éves, az nem tetszik neki, nem érti az egészet és ha rajta múlt volna, nem épület fel volna Róma, London vagy Párizs sem. Ez azonban nem más, csak a dolgok összemosása. Külföldön és itthon is tudnék sorolni számos épületet vagy várost, ami modern és tetszik, amint pl. több historizáló épületet is, ami engem inkább nyomaszt mondjuk egy átlag klasszicistával vagy art deco-val szemben. A Marriott vagy a Westend viszont szerintem nem lesz Eiffel-torony, és más hasonló épület sem (akkor a MOM-park már egy lényegesen jobb alkotás, pusztán az anyaghasználata miatt is) A posztban szereplő épületek (vázlatok) hasonló kategóriába tartoznak számomra. Egyáltalán nem gondolom, hogy attól, hogy valami modern, rossz is lenne, bár azt igen, hogy amíg a 19.századi Bp-i épületek nagy része ma is áll és pozitív élményt nyújt, addig a ma épülő épületek többségét 30-50 év múlva bontani kell és nagyon furcsán fognak kinézni azok is, amelyek ma érdekesnek és formabontónak tűnnek. Talán épp az arányaik és az anyagok miatt van, hogy legtöbb esetben disszonánsak a környezetükkel (nekem ez nem tetszik Finta épületeiben sem, mert pl. a tunéziai tengerparton lehet, hogy máshogy nézne ki az Intercontinental is) és inkább egymás mellett néznek jól ki. Hogy mondjak pozitív példát, a CET vagy a Corvinus új épülete sztem jól néz ki (de 30 év múlva nem fog).