Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szépségkirálynő

4 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Költögető Hókristály 2010.02.03 10:41:00
 írta: "Rózsakönny", 13 éves, Szegedről Kristály hullik Mannaként az égből, Nagy ajándék, Magától a téltől. És lehet por, Vagy akár nedves is, Az mind jó, mert Múlékony és egy kis Eső elég Arra, hogy e röpke, De drága kincs, Mi finom, s oly gyönge, Úgy…..
Amikor a szavakkal játszunk, sokszor önkényesen egy szóba tömörítjük, összeolvasztjuk őket, a nyelvtani szabályok és a szóhatárok figyelembevétele nélkül. Ez a lényege a következő feladványnak is, melynek megfejtései mókás állatnevek. Próbáld meg kitalálni valamennyit és…..
Kedves nyelvöltögető Cimborám! Hogy világos legyen, mi a teendőd: az így ezt jelenti: toldd meg az itt felsorolt szavakat vagy elől, vagy hátul egy mássalhangzóval; elől és hátul is egy-egy mássalhangzóval, úgy, hogy a bővített alakokban szükségessé váljék a ts felcserélése…..
A játékosan név-szóknak nevezett szavak olyan szavak, amelyek egy-egy keresztnevet rejtenek, pl.:ELEGYEDIK, REMEKELEK, FOGADALMA, GAZELLA, stb.Ezek hasznosak lehetnek például akkor, ha egy írásos üzenetben a keresztnevén akarsz szólítani valakit, de nem szeretnéd, hogy mások…..
szépségkirálynő 2009.11.19 11:16:00
  ..
szépségkirálynő 2009.11.19 12:13:42
@muleear: Merci! Tu aussi! :-))))