Regisztráció Blogot indítok
Adatok
luciferc

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyugi, én csak a pénzért csinálom Ha az igényesebb, tehát nem kínai vagy orosz autómárkák standjain ácsorgó lányokat, illetve a franciáknál látott srácokat pároztatnánk, valószínűleg új embertípus születne, a díszletemberé. Frankfurtban megfigyeltük, hogy forradalom…..
Belsőség A rettegés mocsara 2011.09.01 07:00:00
Nem szép sztori ez. Nyilván lesznek majd, akik megjegyzik – lehetett volna máshol autót venni, hiszen a szomszéd most adta el a hibátlan Golf III-asát ennyiért, százezer kilométerrel. Igen, csodák vannak, de ezekben a tesztekben azt szeretnénk modellezni – mit érez az…..
luciferc 2011.09.01 10:21:32
@Doubledecker: Még mindig lehetne tovább menni, és köteleztetni a kereskedőt a tekert óra tényének kiírására, ami azért szintén egy érdekes dolog lenne. Nem? Ha meg nem írja ki, akkor csalás miatt már lehet újabb feljelentést tenni, és ott már lesz tettes. Hm?

A lényeg, hogy a totalcar elkezdhetné kicsit szívatni az ilyen gennyeket. Csak úgy társadalmi felelősségvállalásilag.
luciferc 2011.09.01 10:22:32
@luciferc: Gondolj csak bele. Kiírva, hogy digitklíma, tekert óra.

Mindjárt korrektebb lenne az ár is...
luciferc 2011.09.01 10:43:44
@Doubledecker: ezt a jogosulatlan előnyt hívják csalásnak. Amit börtönnel szokás jutalmazni.
Néhány információ kiszivárgott a készülő nyelvstratégiáról:„A nyolcosztályos gimnáziumokban legalább három idegen nyelvet kellene tanítani, és az angol egyeduralmát megtörheti a francia és a spanyol - az [origo] információja szerint többek között ez áll az oktatási…..
luciferc 2011.07.27 14:20:25
@mojoking77: Meséld már el, hogy egy nyelv középszintű megtanulása után miért is nem a felsőfokú tudás megszerzése a fontos? Emellett valóban lehetne egy 2. nyelvet tanulni, de harmadikat általánossá tenni nonszensz és Rózsika szaftos dilettantizmusát bizonyítja. Hozzászólásod meg a te elvakult hited ebben a dilettáns bagázsban. És mielőtt megszólalsz mondom, hogy az előző oktatási kormányzatok mind dilettánsok voltak, bár tény, hogy Rózsika lassan Bálintkát is veri.
luciferc 2011.07.27 15:52:10
@mojoking77: De, kérlek részletezd a hülyeségtartalmát. De részletezés közben ne felejtsd el, hogy gimnáziumokról van szó, amik jellemzően a felsőoktatásra készítenek fel. Egy felsőfokú képzéssel rendelkező embertől pedig igenis elvárható egy idegen nyelv (közel) felsőfokú ismerete (megjegyzem a 3 fokozatú nyelvtudás mérés egy rakás gőzölgő...). Az ember agya középiskolás évei előtt/alatt a legalkalmasabb nyelvtanulásra.
Persze hosszan lehetne arról is értekezni, hogy miért kell mindenkinek gimnáziumokba járni és miért kell mindenkinek érettségi. Attól ugyanis, hogy mindenkinek érettségit adunk, még nem lesz nekik tudásuk és készségeik, mivel az érettségi szintjét csökkentjük, hogy a gyengék is átugorják. Gimnáziumba igenis csak olyan járjon, aki képes egy idegen nyelvet felsőfokon elsajátítani.
luciferc 2011.07.27 16:27:17
@mojoking77: Ó basszus, nagyon nagy valószínűséggel a nyelvtudásod már régen magasabb a közép C-nél, valamint egy nyelvi környezetben felszedett tudás mindig magasabb szintnek érződik. Mivel a fiatalok többségének nincs módja fél-1 évet anyanyelvi környezetben tölteni, de még csak külföldön sem, ezért náluk a felsőfokú (ismétlem, a 3-as szintezés szar), vagy mondjuk 10-es skálán 7-es szint lenne a megcélzandó, ahol 10 a közel anyanyelvi szint, és a skála nem teljesen lineáris, fent nagyobb ugrások vannak.
Volt rá példa, hogy a harmadik országból Magyarországra behozott kukoricát átcsomagolták, és magyar vetőmagként adták el, ráadásul GMO-szennyezett volt. [...] A tárca kész arra, hogy sóval hintse be minden olyan cég helyét, amely hamisításra vetemedik – fogalmazott a…..
luciferc 2011.07.26 18:03:49
@Ipari-antidepresszió:
"Hektáronként több tonna kukorica terem, az vizsgálja meg, aki nem akarja."
Látom a tudományos kutatás nem erősséged. Ellenőrzött körülmények között termesztett növény kell, mert a hektáronként több tonna kukoricát permetezték, hullott rá a szomszédtól is valószínűleg, meg még sok minden történt vele. Ehhez a kutatóknak mag kell, amit nem adnak, csak szerződéssel. Patt helyzet.

"Ha hullanának az emberek, mint a legyek, az már kijött volna."
Aha, és ha majd 20-30-40 év múlva fog megszaporodni bizonyos betegségek előfordulása. Akkor?

De újra kérdezem, a nagy cégek miért nem adnak vetőmagot az összes azt igénylő kutatócsoportnak? Miért korlátozzák a vizsgálatokat?
luciferc 2011.07.26 18:15:04
@Ipari-antidepresszió:
1. Honnan tudod, hogy a szakmai indok a tiltásra nem az volt, hogy nincsenek vizsgálatok. Ne abból indulj ki amit félművelt (értsd síkhülye) politikusok mondanak.

2. Ha esetleg mégis síkhülye demagógia volt a betiltás oka, akkor is helyes a döntés a vizsgálatok hiánya miatt.

Mindkét esetben a vizsgálatok megléte után meg kell vitatni a tiltás feloldását, ami a 2. esetben nehezebbnek ígérkezik, ezt elismerem, de a jelenlegi tiltást helyeslem.
luciferc 2011.07.27 14:15:59
@masenyka.73: Ó masenyka masenyka. Te is jól tudod, hogy bizony kellene az a szkennelt dokumentum és igenis meggyőzne engem is és sokakat, csakhogy láthatóan nem rendelkezel ilyennel. Messziről jött ember meg azt mond amit akar, vagyis simán és egyszerűen hazudsz. Ennyi, hazug vagy.
Varánusz McLázár, a műparaszt 2011.06.06 10:54:08
 Lázár János berúgta a nyitott ajtót. Nekifutásból. Most várhatjuk röhögve, hogy az arcon tompítás után megmagyarázza: ő így szokott leszállni a bicikliről, és nem rendszerkompatibilis aki nem utánozza.  Ugorjuk át azt a részt, hogy a Mekdögleszben régen…..
    „Háromfajta választás van itt. Első ajtó: professzionális féltékenység. Kettes ajtó: szerzői jogi viták. Hármas ajtó: szexuális zaklatás!” (Carl Elliott: How to be an academic failure?)     Egyesek szerint az írás-olvasás oktatásán múlik…..
luciferc 2011.03.31 12:29:46
@bz249: na és ha hívnának hazajönnél? Mert úgy tapasztalom, ez a legnagyobb tévedése a nagy okosoknak, hogy azt hiszik el lehet kergetni az embereket, aztán majd jönnek haza, ha nagy kegyesen adnak lehetőséget.
luciferc 2011.03.31 13:22:09
@bz249: pont erre gondoltam. Te hazajönnél? Ha jól sejtem nem nagyon...
Ebből lesz a piszok nagy gond pár éven belül.
luciferc 2011.03.31 13:44:14
@bz249: félek ha meg is éled/éljük ezt, addigra bőven nyugdíjasok leszünk. Itt 30-40 évig nem lesz számottevő javulás, utána meg már úgy le leszünk maradva. Szóval nem fogjuk meg sem élni. Hála szeretett vezéreinknek. Mert a hülyeség és rövidlátás sajnos oldalfüggetlen.
A Lázár János által is képviselt világnézet azért olyan gyakori társadalmunkban, mivel ez maga a kádárizmus. Az élet egyetlen mérőeszköze, hogy ki mennyit keres, milyen jólétben él. (Fotó: Segesvári Csaba/delmagyar.hu) A hétvégén ismét új információkkal gazdagodtunk…..
luciferc 2011.03.21 09:45:27
@KG2000: Nem értelek. A deviza befektetések nyereségességének feltételei nem változtak a fülkeforradalommal. Vagyis ő már 2008-ban is abban volt érdekelt, hogy gyengüljön a forint, és amint lehetőséget és hatalmat kaptak, meg is hintáztatták azt.

De látom a lényeget nem fogtad: Akinek deviza befektetése van, az csak a forint gyengülése esetén járhat jól. Adjak számpéldát?
Tehát ha politikusnak deviza befektetése van, az a forint gyengülésében érdekelt. Ennyi.
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
luciferc 2011.01.04 18:37:00
@BISMARCK: 1. Gondoltál már rá, hogy játszol velük?
2. Ismered a kertv-ket, ugye? Ha így van, akkor felelőtlen dolog azt nézetni a gyerekkel. Felelőtlen vagy, ennyi. Csak ezért ne hibáztass mást.
luciferc 2011.01.04 18:42:46
@BISMARCK: Nem a rajzfilmeknek van hozzá köze, hanem a kertv-k nézetésének. Ne nézesd a gyerekeddel a kertv-ket. Mit nem értesz ezen? A többi ügyében lásd Kata78-at, vedd meg DVD-n. Ha nem futja rá, akkor ne itt ontsd a hülyeséget, hanem mond le a netet és vedd meg úgy. Vagy töltsd le. Vagy játssz velük. Mindegy, de ne rakd a gyereket kertv elé. Érted?
luciferc 2011.01.04 18:49:35
@BISMARCK: Basszus. Attól, hogy adják, neked muszáj nézetni a gyerekkel??????? Análvibrátort is lehet kapni, megveszed?
Pont az ilyen szerencsétlenek miatt adják. Ugyanazon a szellemi szinten lévők basszák le a gyereket a kertv-k rajzfilmjeire, akik a maúnika sót is nézték. Egykutya.
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
luciferc 2010.12.01 13:09:06
@krampi:
Ha viszont még nincs szabályozva, hogy hogyan jutok majd pénzhez az MNYP-ből, akkor az egyetlen ok, ami miatt tiltakoznom kell az MNYP-ben lévő pénzem államosítása ellen, az az, hogy erőszakkal veszik el. Ez önmagában komoly érv a tiltakozásra, de ezen kívül racionális gazdasági alapokon nyugvó ellenkezésről szó sem lehet, hiszen fogalmam sincs róla, hogy hogyan jutnék a pénzemhez majdan. Az a legnagyobb baj, hogy nem csak a politika adós ezzel, hanem az MNYP-k is, mert nekik kellett volna sürgetni a szabályozás megalkotását. Vagyis racionálisan az MNYP-k jelenlegi formában való megszüntetése nem feltétlenül lenne ellenemre, hiszen láthatóan egy saját babérjaikon ücsörgő tehetetlen banda. A módszer persze mélyen elítélendő és nem is támogatom (sőt, nyílt államosításnak tartom), de ha nagyon belegondolok, akkor valóban egy értéktelen banda, hiszen a lényegi szabályozást nem érték el, hogy elkészüljön. Könnyen lehet, hogy én is otthagynám őket, ha lehetne, erőszak nélkül is.
Menü ajánlatTavaszi zöldség leves, szegfűgombával-Friss kevert saláta, meggyel és szezámmagos jércemell csíkokkalHidegen szeletelt rózsaszín kacsamell, epres kevert salátával és bodza dresszinggelBorjúhússal töltött vajkaralábé, tárkonyos krémmártással-Sertésszűz,…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Az első kérdésre szerintem nem a válasz, a másodikra adandó választ meg mindenki fogalmazza meg magának. De nézzük, miről van szó?A közlekedési minisztériumnak így sikerült kiadnia a vasúti és buszos közösségi közlekedés idei árrendeletét:A fejlécben a b) jelű oszlopot…..
luciferc 2010.02.25 20:46:59
@záporjózsi: Én benne lennék, hogy a minisztériumi dolgozók keressenek jóval többet, ha felelősségteljes munkájuk van, de akkor egy ilyenért járjon azonnali kirúgás. Ugyanis ez nem egy belső munkaanyag, nem egy levél a másik minisztériumnak, nem egy levél egy cégnek, hanem egy jogszabályi szöveg!! Aki ezt így kiengedte, az nagy ívben leszarja a munkáját, ugyanis ezt úgy kell átnézni, hogy ne legyenek benne ekkora hibák. Úgy általában nagyon ritkán legyenek hibák, és azok is aprók legyenek. És azokért is felelősségre vonás járjon.
luciferc 2010.02.26 10:10:14
@záporjózsi: Látom az apparátus ügyeletes kommentelő tagja nem igazán érti a másik mondatait. Nem az első elgépelésért, hanem az első ekkora ordas közlönyös elgépelés kiengedéséért jár kirúgás. Aki képtelen odafigyelni, az ne dolgozzon ilyen helyen. Ismétlem, ez egy jogszabály, tessék odafigyelni. A nyolc számjegyű nettó esetében pedig azonnali főbelövés jár ekkora hibáért, úgyhogy egyezz csak ki egy szolidabb bruttóval.
Az apparátus tagjaival az a baj, hogy a többségük hülye, aki meg nem, az elmenekül a hülyék miatt.
Fel sem merül a kis apparatcsikokban, hogy felelősség is létezik a világon?

No de mivel úgy tűnik rálátsz a dolgokra, mesélj, milyen szankció jár ezért az ordas figyelmetlenségért (ami valószínűbb, hogy nem figyelmetlenség, hanem egyszerű el nem olvasás).
Vannak olyan dolgok, amiket mindenki tud, de soha senki nem tesz ellenük semmit, és nem is beszél róla szinte soha. Ilyen például az, hogy a magyar kéményseprők nem néznek bele a kéménybe, hanem csak elkérnek egy szerény összeget, és aláírnak. Azaz nyilván létezik olyan…..
luciferc 2010.02.11 17:14:16
@pjotrkolja:

"Harminctól százezres bírság lehetősége egy tűzoltóság fejléces papíron, akkor már otthon tud maradni, meg fel tudja emelni azt a kurva telefont, hogy időpontot egyeztessen."

Ja bocs, ez lemaradt. Az édes jó kurva nénikéjét a kéményeseknek, hogy még én maradjak otthon amikor ő méltóztatik jönni. Cseszd meg, ez lenne a szolgáltatási verseny, hogy hívhatnék olyan céget, aki este 7-kor is jön, vagy szombaton, vagy akár vasárnap. Na ez nincs, mert monopol helyzetben vagytok. Arról ne is beszéljünk, hogy ha verseny lenne, akkor lehetne olyan cég, ami udvariasan felhív az ellenőrzési évfordulón, és egyeztet velem, így nem nekem kell telefonálgatni. Ez is szolgáltatás lenne. El sem tudod képzelni, hogy valaki szolgáltatni is képes a pénzéért, mi?
Megjegyzem, idén biztos, hogy ki fogom baszni a kis picsányi értesítő papírt a kukába. Ha akarnak valamit, írjon tértis levelet. A bevételből telik rá, ne járjon a cégvezér drága autókával.
luciferc 2010.02.12 11:58:44
@pjotrkolja:
Válaszolnál ezekre?

homar.blog.hu/2010/02/10/miert_lophatnak_buntetlenul_a_kemenyseprok/fullcommentlist/1#c8672947

homar.blog.hu/2010/02/10/miert_lophatnak_buntetlenul_a_kemenyseprok/fullcommentlist/1#c8673067

Még egyszer, a legnagyobb baj, hogy foggal körömmel ragaszkodtok a monopol helyzetetekhez, és ennek érdekében kamuztok a döntéshozóknak, miközben valós indokotok egy sincs.
luciferc 2010.02.12 17:46:12
@pjotrkolja:
Elöljáróban leszögezem, hogy nem vagyok gázszerelő, sőt azon kívül semmi közöm az egész kéményes bagázshoz, hogy évente egyszer jön valaki beszedni a sápot olyanért, amire semmi szükségem, és hiába mutatom neki, hogy cseszd meg 1 hete volt itt a kazán karbantartója és ugyanazzal a műszerrel ezt meg ezt mérte, aláírta, lepecsételte, nevével vállalta és számlát adott, azért csak fizetnem kell. Szóval végül is én vagyok a legjobban érintett, mert engem zsákmányoltok ki.

1./1 A törvényt ti lobbiztátok ilyenné és harcoltok érte, hogy ne változzon, ezért arra hivatkozni bizony álszent dolog.

1./2 Feltehetem a kérdést, hogy miért nem ez meg ez nyert? És mégis honnan tudjam kinek kellett volna nyernie, ha csak azt ismerem, aki eddig járt? Lehet, hogy a többi még rosszabb, de az is lehet, hogy jobb, nem ismerem őket, a monopol helyzet miatt. Átgondoltad te ezt? Minek kell közbeszerezni ott, ahol több cég is el tudja látni a piacot? Persze tudom minek, a csókos cégek érdekében.

1./3 Kiválóan csúsztatsz. Ne legyen példa olyan ország, ahol nincs kötelező ellenőrzés, mert én nem ilyet írtam, hanem azt, hogy választhassak több cégből. Amit írtál, az tök jól hangzik, csak nem indok arra, hogy miért egy csókos céget kell beengednem a lakásomba, és miért nem választhatok több ellenőrzött, felügyelt cég közül.

1./4 Mint írtam, régi a rendelet, most ez van. De az felháborító, hogy összevissza kamuztok azért, hogy így is maradjon. A tietek ugyanis nem piac, ezt fogd már fel. Mesterségesen területi monopóliumok alá tett terület, amin semmi verseny nincs. Hahó, a kéményseprő főmufti nem tud életvédelmi érvet mondani a turbós kémények kéményesek általi ellenőrzésére!

2./1 Miért is nem tartozik a tértivevényes értesítés a szolgáltatási körbe? Szerintem el vagy tévedve, mert bármiféle általad emlegetett tűzoltósági levél csak azután mehet ki, hogy ti igazolhatóan értesítettetek. Ha nem, akkor mire fel? Jön a tűzoltós levél, akkor simán visszaírhat bárki, hogy hát jöjjön az istenadta, de ha egyszer nem szól, akkor nem tudok mit csinálni. Tudod, a szabály az szabály, nektek is!! És miért is én hívjam fel? Első alkalommal esetleg, de utána legyen szíves ő felemelni a telefont minden évben, elég sok pénzt beszed a semmiért. Az emberek általában nem szeretik azokat, akik pénzt szednek ki tőlük a semmiért, és ilyen emberekkel és cégekkel nem túl kedvesek (lásd parkolóőr). Zárt égésterű kazánnál pedig ez a helyzet.

3./1 Ti nem a piachoz ragaszkodtok, hanem a monopóliumotokhoz. Nem ugyanaz! Tegyük fel, hogy gázszerelő vagyok (nem vagyok az, lásd első bekezdés). Kizárólagos szerződésem van, lejár, és a gyártó másokkal is szerződik. Mit tudok tenni, verhetem a seggem a földhöz, de a gyártó nagy ívben le fogja szarni, hiszen neki a vevő az első, hogy megfelelő szolgáltatást kapjon. Szóval jobban járok ha felnövök és felfogom, hogy ez a piacgazdaság. Mellesleg ha kiválóan és így kevés panasszal végzem a munkám, akkor nem valószínű egy ilyen eset, illetve ha elő is fordul, az ügyfelek engem fognak újra hívni, hiszen korrekt, kulturált, stb. voltam. Ha meg nem, akkor jogos a váltás, ugye? Ti viszont a mocsadék politikusokkal és minisztériumi semmittevőkkel tárgyaltok, ott lobbiztok, nekik viszont nem az ügyfél (vagyis az emberek) a fontos, hanem a saját zsebecskéjükbe csusszanó forintocska.

Még egyszer a leglényegesebb dolog, és jó lenne ha válaszolnál a kérdésekre, de nem úgy, hogy mert ez a jogszabály, hanem úgy, hogy miért is jó, hogy ez a jogszabály!

Ha évente kihívom a zárt égésterű kazán vizsgázott, ellenőrzött, számon kérhető, stb. karbantartóját, aki ugyanazzal a műszerrel megméri az égéslevegő összetételét, amivel a kéményes, akkor miért is kell még a kéményesnek is fizetnem? Hiszen a karbantartó is aláírásával igazolja, hogy mit mért, ugyanúgy számon kérhető, mint a kéményes. És a kéményes sem csinál ennél többet. Nem követi végig a csövet (kéményt, hahaha), hogy nincs-e valami gond. Mér, én meg fizessek. Ha meg gond van, hívjam a karbantartót, aki úgyis méréssel kezdi.

Mi a tököm szükség is van ebben a körben rátok??

Megint csak nem az a fő gond, hogy ellenőriztetni kell, hanem az, hogy veletek kell, és mindent megtesztek annak érdekében, hogy ez így is maradjon. Az érvekből pedig az látszik, hogy legutolsó szempont a mi biztonságunk, a fő a bevétel. Fostok mint a rossz nyavalya, hogy kikerül a monopóliumotokból a turbós kémények ellenőrzése, és ahogy szaporodnak, ez érezhető veszteség lesz, hiszen a készülék karbantartója ugyanazt méri, mint ti. Hát, van ilyen, a világ változik.

Ja, és alkalmazott vagyok, teljesen bejelentve, minden fillér adót és járulékot befizetve, feketén nem maszekolva semmit. Hoppá. Lehet, hogy ezért zavar a semmiért kifizetett pénz...
Érdekes fordulat állt be a tavaly nyáron Alien Computersből AB Informatikává változott hadverkereskedésnél. A 3 év garanciával náluk vásárolt cuccokat ugyanis az "új cég" nem vette be a szervizbe, mondván, ők nem állnak kapcsolatban a beszállító nagykerrel. Az Alien…..
luciferc 2010.02.05 20:53:26
@Jannus: Melyik cég ment csődbe? Jól gondold meg mit hazudsz, de előtte olvasd el az első pár hozzászólást!

Na, szóval melyik cég ment csődbe?

És ha esetleg tényleg csődbe ment az Alien vagy a Bird (ami tényszerűen nem igaz, mert nem mentek csődbe), akkor mi is ez a fúzió az AB Info honlapján?

Hazudtok nappal, éjjel meg hétvégén is???
V.A. a pszichológia szak buktatóit mutatja be nekünk, elsősorban az intézmény elektronikus hátterének hiányosságaira helyezve a hangsúlyt. A tanárok értékelési szokásain lassan már meg sem lepődünk, talán az lenne szokatlan, ha olyan teszteket íratnak, aminek van megoldása,…..
luciferc 2010.01.08 13:59:43
@Gyáli úr: "De nem egzakt tudománynak nevezni a modern egzakt tudományok egyik mintapéldáját"

Ugye ezt csak viccnek szántad? Attól, hogy valami elbújik hipotézistesztek mögé, az még nem lesz sem egzakt, sem tudomány.

Ha a pszichológia az egzakt tudományok mintapéldája, akkor a fizika, vagy a kémia egyes ágai mik? Mert a pszichológia kb ott sem jár még, mint az alkimisták jártak, az meg ugye nem éppen egzakt volt. Ez nem lenézés, egyszerűen később indult, majd fejlődik. Vagy nem. Mert azért delikát dolog tud lenni ha belegondolsz, hogy embercsoportok vizsgálatából vonsz le később következtetést egyedi emberek viselkedésére, miközben nem igazoltad, hogy az adott emberre a korábban kapott eredmények egyáltalán használhatók. És itt nem jó érv, hogy korábban 100-ból 90-szer használhatóak voltak, ugyanis egyedi emberekről van szó, nem atomokról, amik egyformák.
A Homár saját tapasztalatból tudja, hogy az Elektromos Műveké a taplóságban amúgy közismerten világszínvonalú magyar mezőny legértelmetlenebb, legkommunistább, legportásszemléletűbb ügyintézési rendszere. Egy téli napon a csajommal és Homár Miriammal (1) meg Homár Borisszal…..
A Zugügyvéd belinkeli a magyar igazságszolgáltatás egyik gyöngyszemeként az alábbi ítéletet a sajtó és véleménynyilvánítás szabadságáról...
luciferc 2009.07.01 14:35:51
@zsir: Tehát ha én tudom a szomszédomról, hogy alkoholista, és ezt közlöm másik szomszédokkal, akkor egyrészt rágalmazásért perelhető vagyok, másrészt a bíró elutasíthatja az állításom bizonyítását, mondván nem érdekli, hogy igazat mondtam-e, mert úgy *véli* sem közérdek, sem az én vagy a szomszédok jogos érdeke nem indokolta a közlést? Ugye rosszul értem???
luciferc 2009.07.02 09:55:33
@zsir: Nagyon érdekelne valami "okos" jogelméleti fejtegetés, hogy ennek miért is "kell" így lennie. Az igazság néha fáj ugyebár, de attól az még igazság. Nem bírom megérteni miért is büntetendő ha valakiről igaz és bizonyítható állítást fogalmazok meg, ráadásul egy adott esetben dilettáns bíróra (vajon miért is vélem úgy, hogy a bírók nem elhanyagolható része dilettáns*) van bízva annak szubjektív (!!) megítélése, hogy van-e jogos magánérdek. És ha nekem egyszerűen hallatlan belső feszültséget okoz, hogy tudom amit tudok és ez úgy enyhülne, hogy elmondom másnak, akkor az jogos magánérdek? Eh, egy újabb kibaszott szar szabályozás. Nagyon komolyan érdekelne, hogy mi szükség erre a korlátozásra!

* válasz: ha egy rendszer annyira el akarja rejteni a belső működését, annyira nem akar kommunikálni a társadalommal, és annyira nem kér semmit számon tagjaitól, mint a bíróság, akkor az bizony jelentős részben a hozzá nem értés, a dilettantizmus palástolása miatt van. Plusz persze a hatalomhoz való ragaszkodása az amúgy tehetségtelen kisembereknek. Eközben persze nagy tisztelet a kivételnek.
luciferc 2009.07.02 09:58:47
@zsir: De mondjuk egy külföldi megveszi a 850 Ft-os Tokajit, mert úgy gondolja, hogy amin rajta van a Tokaji név, az minőségi kell legyen, hiszen amúgy minek küzdöttek volna a magyarok a névért. Szóval megveszi, és olyan, amilyennek le volt írva az inkriminált véleményben. Akkor az már konkrétan a név lejáratása, nem?
Debrecen városa átvette a Volántól a városi buszjáratok üzemeltetését. A kilencvenes évek legelején, a Financial Times gyakornokaként ismertem meg a zsenge Kósa Lajost, aki szórakoztató fiú volt, üdítően ideológiamentes, és kapitalista lelkemnek tetsző módon mindig valami jó…..
A múlt heti, 10x-es tarifaemelés után újabb brutális vodás anomália bukkant fel. Zsolt egyszercsk arra lett figyelmes, hogy lekapcsolták a mobilnetét, mert állítólag áprilisban 70 ezer forintot kattintott össze ötgigás csomagján túl. A technikai elhárító kollégának nem volt…..