Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sterimar

0 bejegyzést írt és 1123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A jó filmek egyik ismérve, hogy odaszegezi a nézőt a képernyőhöz. Michael Moore alkotása, a Kapitalizmus: Szeretem című agymosási kísérlet olyan brutálisan ostoba, szájbarágós és hatásvadász, hogy egyszerűen képtelen voltam együltemben végignézni. A rendező tökéletesen hülyének nézi a befogadót.…..
sterimar 2021.04.06 20:19:49
@steery: "Az otthoni tárgynyomtatás tömegessé válásával az emberek egyre inkább önellátókká válhatnak"

Jézusom! Te valami bölcsészféle vagy, hogy ennyi sületlenséget egy posztba sikerült belerakni?
Azzal, hogy Donald Trump helyett Joe Biden lett az Egyesült Államok elnöke, hirtelen sokkal rózsásabban láthatják a jövőt azok, akik Amerikába vágynak, azok pedig pláne, akik már ott vannak, de esetleg akad probléma a papírjaikkal...
sterimar 2021.01.25 10:29:03
@kék madár: "ha valakinek az a valasztasa, hogy ha hazamegy megolik"

jogos, de ez mekkora részt tesz ki az ott illegálisan tartózkodó több (tíz)millióból? Annyira keveset, hogy az elmegy kerekítési hibának.

Ez az érv olyan, mint az abortusz vitában felhozni az erőszakból fogantakat. Van olyan, de az összes abortusznak az elhanyagolható aprócska része.
Az, hogy a hagyományos belsőégésű motorokkal kezdenie kell valamit az autóiparnak (is), nem kérdés, hiszen a fosszilis energiahordozók elérhetősége véges. Ha nem is vár ránk a Mad Maxben elképzelt világ, az biztos, hogy a megújuló energiák felé kell fordulniuk az autógyártóknak. Vagy lehet, hogy ez…..
A Tesla 2020-ban több mint félmillió autót gyártott le, ami 17 évvel a cég megalapítása után egy nagyon szép szám. Ha visszagondolok 2003-ra, nem rémlik egyetlen gyorstöltő sem az utcákról, voltak viszont telefonfülkék. Nem voltak halkan guruló autók, de megvesztünk a Honda Accord selymesen, de…..
sterimar 2021.01.05 20:35:20
@bontottcsirke: "Nem több áram kell, hanem kevesebb autó és ez így lesz rendjén"

Bírom az ilyen megmondókat. Figyu, beszélj a saját nevedben, abba ne szólj bele, hogy nekem hány autóm van. Ha neked úgy tetszik járjál gyalog vagy busszal, nem bánom, nekem meg úgy tetszik, hogy van hétvégi, meg munkábajárós autóm. Én sem akarlak rávenni arra, hogy te hogy élj, te se pofázz bele az én életembe és akkor nem leszünk rosszban.
sterimar 2021.01.05 20:39:21
@bontottcsirke:
"3. Az atom egy badarság 21 századi szempontól "

Erről a Tesla-s Elon Musk más eléggé véleménnyel van:

www.time24.news/2020/12/elon-musk-surprises-by-defending-nuclear-power-plants-as-the-future-of-clean-energy.html
Mondjuk nincs mögötte szmájli, de valószínű a frissen nagykorúvá vált aktivista-csodagyerek gyerekcsínyéről van szó. Azt ígéri "ma a sarki kocsmában végre felfedi az iskolasztrájkoló klíma-összeesküvése összes sötét titkát, és leleplezi gonosz feljebbvalóit, akik mostantól már nem irányítják."…..
sterimar 2021.01.04 15:18:47
@birkamenet: "A 18 évessé vált svéd polgári leány"

polgári leány bolsevik szülőkkel
Ma reggel jelent meg a Focus-ban egy igen hosszú tudományos cikk arról, hogy a koronavírus kapcsán bizonyítást nyert az a régi feltételezés, mely szerint az ideológia alapon üldözött Euro 5-ös dízeleknek nagyjából nulla hatása van a városok levegőjének nitrogén-oxid szintjére.Töredékére esett…..
sterimar 2021.01.03 18:01:57
@kesztió: Egészen hajmeresztő butaságokat írsz.
2021-2027-es uniós költségvetési tárgyalások során a minap többek között arról is döntés született Brüsszelben, hogy a földgázt, mint energiahordozót kivételként kezelik, azaz meghatározott célokra engedélyeznek földgáz alapú beruházásokat amellett is, hogy 2050-re éghajlat-semlegességet céloz meg a…..
Jó kis Csopy volt pedig még egyszer, olyan ígéretesen indult (akárcsak ez a blog úgy 12 éve), csak hát... szar lett (akárcsak ez a blog úgy 12 éve), ellepték a 0 teljesítményért kedvezményes ingyenlakást követelő, egymásra rálicitálni próbáló népségek, és ez lett belőle. Nos, kedves, "G*ci drága…..
sterimar 2020.12.31 09:57:54
Idén nagyon sok minden más, mint korábban: vírus, maszk, kijárási tilalom, a tűzijátékok használatának korlátozása, stb. Ezért megkérdeztem a Facebookon elérhető embereket, hogy idén fognak-e tűzijátékozni? Az eredményeket lent olvashatjátok...
Megszavazták. Nem, mintha bárkit meglepett volna. Mindenesetre az az amerikai nő, Joy Wright, akinek a történetét nemrég olvastam, itthon esélytelen lenne arra, hogy gyereke legyen. A hölgy ugyanis leszbikus. A történet elején még szingli is volt. Nem akart egyetlen férfival sem ágyba bújni annak…..
Reaktor Mi szóltunk: Trump nyer! 2020.11.04 10:26:53
Érdemes volt minket követnie annak, aki nem akart meglepetésre ébredni: tegnap azt jósoltuk, hogy Trump 274 elektorral nyer, és potenciálisan felmarkolhat 3 államot még. Ebből Arizona és Pennsylvania jelenleg is játékban van. PA az erősebb, ezért a végeredmény lehet 295 elektor is. Frissítés a cikk…..
sterimar 2020.11.04 13:42:48
@Reding Roli: A nyugati világot valóban szétverték, de nem Trump és Johnson.
A polgárháborús állapotokban meg úgy látom, nem elsősorban a konzervatív oldal a hunyó és ha Biden nyer, akkor sem lesz jobb a helyzet.
Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény leginkább egy szökőárhoz hasonlítható: visz mindent, ami az útjába kerül, jót, rosszat, hasznosat és károsat egyaránt. Vitathatatlan, hogy a hálapénz-rendszer rendkívül sokat ártott a magyar egészségügynek, de már a rendszerváltás előtt, és az…..
sterimar 2020.11.03 13:57:26
@josef_1: Te is annak a levét iszod, hogy Gyurcsány bezáratta az OPNI-t.
Azt még senki sem mondta rám, hogy pesszimista lennék, sőt inkább az ellenkezője a jellemző. Nem hiszem, hogy az én életszemléletem változna, de azt látom, mintha jönne felénk egy hurrikán és mi annyit sem teszünk, hogy lebattyogjunk a pincébe, egy üveg lekvárral és kivárjuk, hogy elvonuljon a…..
sterimar 2020.10.03 10:20:27
@Buchhalter: "Tegnap a WIZZ AIR közölte,hogy 20 % létszám leépítés október 1-től. "

Ne keltsél pánikot légyszíves. Hol olvastál ilyet? (nem olvashattál, mert ilyet nem jelentett be a Wizz Air)
sterimar 2020.10.03 12:04:55
@Buchhalter: Ha már ilyen jól belinkelted, próbáld meg elolvasni!
Hol írja ebben, hogy október 1-től 20%-os leépítés van? (arról nem is beszélve, hogy mégis hogy jelentene be 2-án egy 1-től szóló leépítést...) A Wizz Air-nél még áprilisban volt egy ekkora leépítés, ami a Wizz Air egészét érintette, nem magyar specifikus volt. Sehol nem jelentettek be októberre újabb leépítést, ezzel a kijelentéseddel valótlanságot állítottál és pánikot keltesz.
sterimar 2020.10.03 12:18:34
@Buchhalter: Nem én személyeskedek, hanem te. Én nem hülyéztelek le, te viszont igen. Én azt állítottam, hogy valótlanságot írtál, ami tényszerűen ellenőrizhető, ugyanis nem jelentett be a Wizz Air 20%-os leépítést október 1-től, ahogy eredetileg állítottad.
Ennyi.
Ruth Bader Ginsburgnek, az amerikai legfelsőbb bíróság egyik liberális társbírójának bekövetkezett halála és megüresedett posztjának betöltése nem csupán szimbolikus jelentőséggel bír, hanem komoly politikai lehetőséget is kínál Donald Trumpnak. Ha sikerrel jár, tovább növelheti a konzervatív tagok…..
A kempingezésnek legalább százéves hagyománya van Európában. Kezdetben a módosabbak választották ezt az utazási formát, később inkább az olcsóbb megoldást keresők körében lett népszerű. Mára a kempingezés mintha reneszánszát élné Európában, a kép pedig teljesen vegyes: a legolcsóbb és legegyszerűbb…..
sterimar 2020.08.27 09:55:13
A Shell UK igazgatójának legutóbbi, a LinkedIn felületén megjelent cikke szerint, az angol kormány sikeresen hozhatja előre a belsőégésű motorok teljes tiltását akár 2030-ra is megfelelő intézkedésekkel, valamint aktív politikai és gazdasági szerepvállalással, írja az Oil Price. Forrás:…..
Én pedig attól félek, hogy pont ugyanolyan lesz vírus után is. Vigyázat, lendületes írás jön...
sterimar 2020.04.07 09:21:38
@Dee_: "Nocsak, megtáltosodott volna az egészségügy? Eltűntek a hónapos várólisták"

Légy erős, vannak olyan nyugat európai országok, ahol sokkal hosszabb várólisták vannak.
sterimar 2020.04.07 09:29:12
@Kempesbaba: "Ez meg egy ordas nagy kamu,már-már kormány propaganda szintű"

Annak aki képzett, van normális munkálya és akar dolgozni, normálisan tud élni. Mindenki másnak ott a sírás-rívás, de ti a vesztesek táborát gyarapítjátok. Akármilyen rendszer lenne az országban folyamatosan vonyítanátok, de ezzel főleg a saját lelketeket mérgezitek.
Kerek egy nappal azután, hogy a magyar miniszterelnök hétfőn reggel a parlamentben bejelentette, hogy az ország lezárja a határait, még mindig elég nagy a fejetlenség az ügyben, hogy melyik légijáratok tudnak repülni és melyeket törölnek. Mindenképp jobb lett volna a külföldiek pánikszerű kitiltása…..
Írolvasgondol Naomi, az Anti-Greta 2020.03.12 07:00:07
19 éves, német, a neve Naomi Seibt és tagadja a klímaváltozást.   Az amerikai Heartland intézet karolta fel, amely végi a „klímaszkeptikus” nézeteket, a Trump-kormányzat gazdasági és környezeti politikáját. Naomi eddig ismeretlen volt, de most hirtelen felkapta őt a média. A lány nézetei korábban…..
sterimar 2020.03.13 10:22:24
@math0: Láto alaposan belekuláztak a széfszpészedbe.
sterimar 2020.03.13 10:33:52
@math0: Most látom, hogy ateista valású vagy. Ez megmagyarázza, miért vagy képtelen a vitára és az érvelésre.
sterimar 2020.03.13 10:35:15
@sterimar: jav: vallású
Harc a globális felmelegedés és a világméretű járványok ellen. Két olyan küzdelem, melyek csak a világ kormányainak összefogásával, az emberek felelősségtudatának és szociális érzékenységének erősödésével kezelhető. Ezektől azonban úgy félnek az autokrata vezetők, mint ördög a tömjénfüsttől, ezért –…..
Miután egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem sikerül napokon belül megállítani a koronavírus terjedését, súlyos válságspirálba keveredik az európai turizmusipar. Ennek részeként ugyan ki merne repjegyet foglalni olyankor, amikor teljesen bizonytalan, hogy mikor cseng le a járvány és mennyi áldozatot…..
sterimar 2020.03.09 11:35:38
@Fikalnyik Eugén:

Kicsit frusztráltnak tűnsz, egyébként miről beszélsz?

www.nemzeticegtar.hu/nemzeticegtar/cegadat/0110140174/WIZZ-Air-Hungary-Legikoezlekedesi-Zartkoeruen-Mukoedo-Reszvenytarsasag

2018-ban 819 milliárd Ft bevétel, több mint 10 milliárd adózott nyereség.
Van kb 3 balkáni útvonal, amit támogat az állam, mindezt a több mint 700-ból...
sterimar 2020.03.09 11:37:07
@gauchos: Ha bankkártyával fizetted, akkor a banktól vissza tudod kapni.
sterimar 2020.03.10 12:54:08
@Fikalnyik Eugén: Kevered a szezont a fazonnal.
Az, hogy egy cégnek ki a tulajdonosa, egy dolog.
Az, hogy a működő cég hol van bejegyezve, az egy másik.
A Wizz Air Hungary Zrt egy Magyarországon működő, itt bejegyzett cég, ami a profitja, az alkalmazottai után, itt adót fizet. Ezzel szemben te azt állítottad, hogy a Wizz Air, egy Jersey-ben bejegyzett cég. Nem, a tulajdonosa egy Jersey-ben bejegyzett cég.
A Századvég legújabb felmérése szerint a magyarok 80 százaléka továbbra is a szigorú határvédelem mellett állnak. A kutatás alapján megállapítható, hogy a megkérdezettek 82 százaléka értesült arról, hogy a szíriai katonai konfliktusok, illetve a török államfő nyilatkozata nyomán újabb tömegek…..
Mától a légiközlekedésben is rendkívüli helyzet van. A Wizz Air bevállalta, hogy durván reagál a koronavírus-fertőzés terjedésére: tisztán üzleti alapon, a csökkenő foglalások miatt három hétre lényegében leállítja a járatait az olaszországi útvonalain: annyi gépet reptet, amennyit a máig jeggyel…..
Az ellenzéki pártok varázsszava ma az összefogás. A 2018-as választási kampányt követően, de főleg tavaly október óta egyre többen hangoztatják azt, hogy a Fidesz csak akkor verhető meg, ha egyetlen jelölt áll fel a kormánypártok aspiránsával szemben. Abban már van vita, hogy hány lista legyen, de…..
Kijött az új adat a KSH-tól, miszerint a magyar bruttó átlag bér 406.400,- forint. Ez amúgy nagyjából 270.000 ezer forint nettó fizetésnek felelne meg. Kormányunk természetesen ezzel a számmal fog turnézni a médiában, hogy mennyire jól mennek itt a dolgok.Van az azonban egy apró probléma ezzel a…..