Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dnl55

1 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki szidja a Vajna-rendszert, ugyanakkor, ha nehezen is, de kezdünk visszatalálni a moziba, ha honi alkotás érkezik, és ez az elmúlt évek siralmas termése után igenis szép eredmény. A filmipar felébredni látszik a hosszúra nyúlt tetszhalálból, egyre több külföldi produkció…..
Itt valami történt. Néhány napja Szájer József és Rogán Antal még hevesen kardoskodott a választási regisztráció mellett. Pedig feltételezem, hogy a Fidesznek is lehettek karácsony előtt információi a szabadságjogokat lábbal tipró ötletük elmeszeléséről, hiszen már én is…..
Épp az egyik Harry Potter film megtekintése után írom a  bejegyzést, de már most kétségeim vannak: vajon a filmben vagy az új nyugdíjtervekben van-e több varázslat.Különösen most, hogy éppen a valódi egyéni számlákat sem adják oda, amelynek ígérete egy fontos…..
dnl55 2011.07.07 14:33:57
Ez itt nem fidesz-hívők és antik párbaja!
A számok makacs dolgok. Ami biztos eddig: egész egyszerűen hazugsággal-megtévesztéssel és némi presszióval ELLOPTÁK a korábbi rendszerben a magánnyugdíjpénztári tagok eddigi befektetéseit.
Olyan feltételeket szavazott meg a "viktoriánus" államgépezet, hogy alig néhány felvilágosult gondolkodó merte bevállalni a maradást.
Vegyétek észre: ezek a brutális diktátorok emberemlékezet óta a "madáchi tömeg" tudattalan tömegeire játszanak rá.
A megalkotott jogszabályok egyszerű paraszti ésszel is alkotmányellenesek, ha az európa jog alapvetéseit vesszük figyelembe (járulék, amit átnevezünk, mert járulékért kéne adni valamit, így viszont semmi ellátás nem jár érte...)
Félre értés ne essék: a korábbi nyugdíjrendszer hosszú távon tarthatatlan volt. De az elmozdulás a rossz, az autokratizmus fele történt!
Én pedig nem bízom az államban. Ha valaki az elemi közgazdaságtannal tisztában van: az állam a legrosszabb tulajdonos. Felkent vezetői mindenkor a hatáskör/felelősség piramis csúcsán állnak: vagyis szinte korlátlan a hatáskörük ("ezek" itt és most még kéjelegnek is benne!) de minimális a felelősségük. Nem véletlen az a világszerte (tudom_ "bolsiliberális" oldalon) elfogadott nézet, hogy kevesebb állam, több szabadság.
A szabadságotok már elvették. Szabad országban szabad emberek azt csinálnak, amit szabad.
Kételyed ne legyen nyájas olvasó: ha ezek hatalmon maradnak, húsz év múlva gyufára sem lesz elég a nyugdíjad. Ugyanis: minden évben annyi fizethető ki, amennyi bejön_ ez az alapelv napnál világosabb a tervekből.
Aki látta a Mici néni két élete filmet: "micike, maga öt forintból annyi krémest eszik, amennyit csak akar"....
A kisvárdai kórházzal kapcsolatos "élményemet" írnám le. Nem rég megjelentem a nőgyógyászati szakrendelésen. Arra voltam kíváncsi, valóban terhes vagyok-e. A teszt pozitív volt. Riadt voltam, de azért boldog is. Férjnél vagyok,pedagógusként dolgozó, tisztességesen…..
dnl55 2011.02.15 20:45:59
Elolvastam a postot.
Beleolvastam az első néhány reakcióba.
A mai világban az egészségügy fikázása olyan automata, hogy az összeset nem is néztem meg. És valóban, az utolsó poszt már valami maró folyadékról is szólt...

Ami a konkrét véleményem:
1. A nőgyógyász orvos az egyik legbizalmibb szakma az orvosokon belül. Vagy egy életre választunk, vagy a csalódás ilyen cikkeket hív elő. Nos: orvost váltani majdnem könnyebb mint cipőt, csak nehogy cselekvés helyett siránkozást válasszunk.
2.A doktornő természetesen bunkó volt szerintem is. Ő ezt így mondaná: kiégett. Igen: rosszul fizetett, a feudális egészségügyben meg nem becsült, frusztrált és talán klimaxoló egyed. Tudok olyan nőgyógyász doktornőt, aki fél évig nem beszélt a férfi kollégájával, mert az egyszer meg merte kérdezni, hogy aklimaxára nem kéne-e hormont szednie????!!!
3. Igen, igaz: volt egy kérdés (áldott állapotban vagyok-e?) és erre igen vagy nem a válasz. A nőgyógyászok ma még előszeretettel tapogatnak először, mert ebben a nyomorúságos országban nincs mindenhol ultrahang. Pedig az ilyen paciensnek szerintem le sem kéne húznia a bugyiját: hasi ultrahang és kész. Mindezt empátiás stílusban, egy perc alatt, akár a szívhangot hangszóróra kihangosítva.
Ja: 1976 óta vagyok nőgyógyász. Nálunk ("állami" rendelő) így mennek a dolgok.
Büszke vagyok, hogy ezt a szintet elértük.
Sajna, ma a szakma ( a szülések és műtétek vállalása miatt) sokszor a 80/20-as szabályt követi. A 80 a bunkó, kiégett, a pénzéhes, a főnöke által meg nem értett és háttérbe szorított: szóval a FRUSZTRÁLT orvos.
A hal a fejétől büdös.
Az első számú közellenség a hagyományos, feudális osztáyvezető főorvos.
_neduddgi-
Sárdobáló Akkor és most 2010.11.07 06:30:00
Tessenek jól figyelni az interpelláció címére, dátumára és benyújtójára. ..
dnl55 2010.11.07 14:00:50
2010.11.07. 11:15 dnl55

Az istenadta nép lekesen tapsol: igen, vegyük el a jogtalan pluszt az ördöggel cimborálóktól!

OV ezt hívja 98 %-os különadónak.

Menjünk át a "közgazdasági túlpartra" (Karinthy után szabadon...) és nézzük onnan is. Az extrém, munkával meg nem alapozott kifizetések (ld BKV végkielégítések, stb) innen nézve is mocskosul szemét dolgok és gyomorforgatóak!!! Tehát jóérzésű zember és kormány vissza akarja csinálni. Jogosan.

Van elég passzus a polgári törvénykönyvben arról, hogy milyen szerződés semmis. De ha valakinek ez nem elég, be lehet szúrni IDE hogy mi az erkölcstelen, meg nem engedhető kategória (ja, hogy a mai gumijogszabályos magyar jogban valamit valóban pontosan megmondani az felelőtlen huncutság??? - ez a kérdés már messzire vezetne) és egyszerűen kijelenteni, hogy ezek a megállapodások semmisek, ezért mindenki a folyósító cégének (!) fizese vissza, ami nem illette meg őt. Egy az egyben. Lehetne a határ mondjuk az, hogy a munka törvénykönyvében, közalkalmazotti törvényben, köztisztviselőiben leírt, szolgálati idő alapján számított pénz duplájától már törvénytelen minden egyedi (!) megállapodás.

Csak széljegyzetként: ezzel azt is kimondtuk, hogy aki évtizedek munkája után nyugdíjba megy, kirúgják (ugye manapság már indoklás nélkül...), stb, az a törvényben rögzített pénzeket jogszerűen megkaphatja. Ugyanis ő letett érte az asztalra egyetsmást...

Ezzel szemben a büntetőadós válóság a következő:

Mondjuk 10 milkát akar fizetni a cég. Először leperkálja a tb alapoknak a közel harminc százaléknyi (majd egyharmadnyi!) járulékot, ez mondjuk közel 3 millió Ft. Tb alap örül, mint macska a farkának. Utána a szuperbruttó szerint levonja az adóelőlegeket, ezen belül a 2 milka feletti részből a 98 %-os különadót és befizeti az Apehnek, aki szintén pezsgőt bont a zseniális megoldásra. A cégnek ( és itt állami cégekről van szó, tehát a zemberek adóforintjaiból van a pénze) ez az akció durván 13 millió forintjában van. Ez nála költség, a helyzetet ismerve: veszteség. A tb alap nyert közel három millát (ld: napi jelentés a tb alapok idén szufficitesek!), állambácsi pedig az apehen keresztül kapott durván nyolc milla szabadon elkölthető bevételt a nagy fekete zsákjába az egyébként saját forrásaiból (értsd: a Te meg az én adóforintjaimból) finanszírozott cégéről. Akiről utána még azt is elmondhatja, hogy rohadt szemét, rosszul gazdálkodik és herdálja a pénzt.

Vagyis: az állam lenyúlja a sápot, utána azt tesz vele, amit akar és politikailag pedig nyugodtan fröcsöghet az agymosott tömegnek, hogy ő a tisztesség élharcosa. Holott közönséges tolvaj, hullarabló. IGAZI jogállamban egyszerűen visszaveszi a céghez a pénzt.

Ez is, a nyugdíjpénztárak is csak azt mutatják, hogy OV éhsége kielégíthetetlen a bekebelezhető költségvetési bevételek elérése érdekében.

Az egyszeri viccben a tengerész kifogja az aranyhalat és a szokásos három kívánság lehet, hogy visszaengedje. Az első kérés egy láda rum. Villanás: megvan. Azt kívánom, hogy az összes folyók, patakok, tengerek és óceánok rummá változzanak... Villanás: megvan. Tengerész, már csak egy kívánságod lehet. Gondolkodik: jó, akkor még ezt a kis üveget is töltsd meg rummal...

Akinek szeme van az igazságra, tudja, hogy a kis üvegek kapcsán már mind sorra kerülhetünk...
Maszkirovka 2010.11.07 11:15:00
Az istenadta nép lekesen tapsol: igen, vegyük el a jogtalan pluszt az ördöggel cimborálóktól!OV ezt hívja 98 %-os különadónak.Menjünk át a "közgazdasági túlpartra" (Karinthy után szabadon...) és nézzük onnan is. Az extrém, munkával meg nem alapozott kifizetések (ld…..
Sárdobáló A szabadság vége 2010.10.26 17:00:00
A cikkel ma reggel Horváth Andor Márton kezdett el vitatkozni.Ma a Fidesz eltörölte a szabadságot Magyarországon. Ugyanis a kormánynak nem tetsző Alkotmánybírósági ítélet után úgy döntött, hogy megváltoztatja az alkotmányt - egyúttal megfúrva a nyugdíjpénztárakról tervezett…..
A külföldhöz való zsigeri igazodás rossz stratégia volt, de annak puszta tagadása sem lesz automatikusan jó. Nem az a baj, hogy a kormány nem ért egyet az IMF-fel, hanem, hogy ezt bután teszi. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Az elmúlt évek szocialista kormányainak egyik…..
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
w Hé, paraszt! 2010.01.11 12:00:00
Kedves barátaim – illetve maradjunk inkább az ismerősnél –, ezúton üzenem, hogy megkaptam a rénszarvast. És a szamarat, a pizzát, a forró csokit, meg a felkérést, hogy csatlakozzak a moszkvai maffiához. Nagyon kedves, igazán, azelőtt sohasem kaptam rénszarvast, és…..
dnl55 2010.01.11 15:57:47
Nem célom és feladatom Árpit védeni. DE: a konzummédia (tv, net, web2, stb, stb) azt állítja magáról , hogy a közigényt szolgálja ki (!) holott ő maga kreálja úgymond a közigényt...
Vagy Te még hiszed azt, hogy divatdiktátorok valóban olyan szellemiségűek, hogy kitalálják, Te mit szeretnél holnap viselni ruhaként??? Hát egy nagy l... (tetszés szerint behelyettesíthető karakterek, mint a FB-n)
Ugyanmár! Kitalálják mi az, ami téged jövőre új vásárlásra ösztönöz...:)
A lényeg a változás.
Murphy szerint: "a Földön az intelligencia összmennyisége állandó. A népesség növekszik..."
Egyébként akinek ez kell, tegye, csak engem hagyjon meg a saját individuális valómban, ne akarja rám erőltetni. Az angol diákok használt (!) szókincse már alig 800 szó -- szerintetek nálunk mennyi, amikor PISA-tesztben egy univerzumnyit buktak diákjaink szövegértésben????
Azért szomorú az a világ, ahol a story vagy blikk vagy hasonló médiánál bonyolultabb nyelvezetet az istenadta nép 80 %-a meg sem ért.
Nem vagyok fent sem iwiwen, sem fb-n, sem más csacskaságon. Ha ezzel lemaradok a "modern" világtól, mert meg akarom őrizni az egomat, a gondolataimat (ami szerintem a belépőjegy ahhoz, hogy ember legyek és ne oktalan állat), akkor vállalom a kihalófélben levő státuszát! Ha persze a mifajtánk többen lenne, még lenne remény. De hátha az én életemben még nyílik lehetőség kitelepülni erről a dekadens, pusztulásra ítélt bolygóról.
(v.ö.: Róma bukása, Asimov: alapítvány és a kisebb tételek között a velencei karnevál, mint a (le)romlás szimbóluma)