Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a rajongó

38 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden párkapcsolatnak, legyen az házasság, együttjárás, vagy szeretői viszony, megvan a maga kommunikációs struktúrája. Ha valami nagyot változott az elmúlt 10-15 évben, az éppen ez. Teljesen átalakult a kommunikációnk és ezzel együtt az időérzékünk is. Ez persze közhely,…..
a rajongó 2011.10.17 21:35:55
az új cím: elfogult.blogspot.com..
2011. március 5.Székesfehérvár, Vörösmarty SzínházKálloy Molnár Péter munkáit 20 éve figyelem. mindig volt benne valami fura, ezért feltételeztem, hogy a Macbeth - ami alapból vértől iszamos - sem lesz átlagos.a bajokkal kezdem, mielőtt rátérnék. a díszlet monumentális, ami…..
bbbbllléééááááááááááááhááááááááááááááháháááááááááááááááááhhhhhhhhhhhhhhhhhhgggggggh..
Szeretlek Hoppart, szeretlek Manna, szeretlek Bercsényi Péter! Ez aztán az elfogult megnyilatkozás.A helyszín varázslatos. Amikor kicsi voltam, a nyári estéken a Szikra Mozi tetejét széthúzták és csillagfényben láthattuk az előadásokat. Aztán amikor Ruttkai Éva színház néven -…..
avagy a tenger és azon túl a semmiség2011. február 25. Nemzeti SzínházAzt a kort éljük, amikor a Nemzeti Színház bemutatói megint kulturális eseménnyé váltak, ahol jelen lenni ünnep és megtiszteltetés, mert olyanok vesznek körül, akiknek az alkotásait szeretem, akiknek a…..
Hoppart a MU Színházban2011. februárShakespeare ritkán játszott drámája fűszerezve Brecht és Kleist szövegekkel, amit Bánki Gergő és Gáspár Ildikó gyúrtak össze, hogy bár elválik a klasszikus, amodern és az aktuális szöveg, az előadásban mégis harmonikusan működnek. mert…..
Kino2011. február 13.Most már tudom, hogy Butters énekli a Southparkban egyedülállóan, hogy "Kicsi nyuszi hopp-hopp az erdőben ugrál, egereket fogdos és fejbevágja mind." Kedves.Olyan, mint az egész előadás. Nevetsz, mert vicces a két gyerek, jók a szövegek, elképedsz,…..
2011. január 15. OperettszínházA legjobban a helyzet izgatott: opera az operettben. tudvalévő, hogy az operettet játszó színészek rendelkeznek az operához szükséges hanggal, de vajon mit kezdenek vele?A Gianni Schicchi alapból nem nagy kockázat, bárki tűzi műsorára. szellemes,…..
2011. január 12.szikra2010. június 20-án mutatta be a Hoppart a Chicago című előadást Zsótér Sándor rendezésében. Az akkori helyszínen, az egykori Átrium moziban nem láttam, most egy másik régi mozi a játéktér, a reneszánszát élő szikra. Későn érünk be, a karzaton van csk…..
2011. január 13. Thália SzínházAzt hiszed, könnyű, ha a kedvencedről kell írni. hát nem az.Nem mondom, hogy feldobódtam, amikor kiderült, hogy az Ördöglakat lesz Nagysanyi új bemutatója. Újabb bulvárdarab (nem ismertem), sokadszor ugyanaz a rendező (éven belül harmadszor) és…..
2011. január 11ALKA társulatvégre él a Szikra! gyerekkorom kedvenc mozija végre méltó helyen a budapesti kulturális helyszínek között. ha akarom színház, ha akarom koncertterem, de jólesik beülni csakúgy.A Paravarieté meg kellett néznem, több okból:1. Tasnádi István2. Katona…..
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
a rajongó 2011.01.11 13:14:37
@efes: szerintem is kellene felület és idő a magyar dokumentumfilmeknek, amikhez ritkán jutunk hozzá, pedig érdekesek, fontosak, és méltatlan, hogy szinte csak a fesztiválok alatt láthatja a nyilvánosság. szoros együttműködést javasolok ezen a téren is az MMK-val és a Magyar Nemzeti Filmarchívummal.
2011. január 9. a nemiség tabu. a darab alapjául szolgáló veszedelmes viszonyok korában bűnös, titkos és förtelmes. és szerintem valahol tabu ma is. különben nem lenne érdekes. igaz, hogy mindenhonnan ömlik ránk a szex, mégis, ha a színpadon beszélnek róla, vagy neadj'isten…..
nahát. van olyan, amikor az ember azért megy színházba, hogy jól szórakozzon. van olyan, amikor étterembe megy, hogy egy jót egyen. és most már olyan is van, amikor elmegy az étterembe, eszik egy jót, közben kulturáltan szórakozik. ez a vacsoraszínház.a helyszín egy elegáns…..
Éljen soká a Hoppart Társulat! Éljenek a színidirektorok, akiknek hála (?), ez a társulat létrejött! Éljen a tehetség és szenvedély, ami miatt a Hoppart ma is működik, miközben a társulat tagjai egyre elismertebbek és közismertebbek!A Halálkemény a mi DájHárdunk, vagyis Bruce…..
2010. december 17. premier!Az előzmények:1992 őszén az első randevúmon a Várszínházba hívott el a fiú, aki akkor még nem sejtette, milyen szerepe lesz a sorsom alakításában (nem neki, a színháznak)Akkor láttam először a Godspellt, amelyet az akkor harmad- és negyedéves…..
2010. december 9. Vígszínház Viszonylag ritkán nézem a Vígszínház előadásait. nem tudom az okát, ellenérzésem nincs, igaz, az utolsó nagy átütő élmény a Heilbronni Katica volt, az pedig még a múlt évezredben...Az Oklahomát mindenki dicséri és ajánlja…..
Norci from NYC második nap 2010.11.22 17:13:57
A tegnapi nap mondhatni - hőstett volt... Ahogy számoltuk közel 30 km-t sétáltunk. Reggel végig sétáltunk Village-en. Nekem nagyon tetszik ez a környék. Emberi léptékű, nem befoghatatlan "tárgyak, házak". Szóval ez egy másik arca NYC-nek, de én nagyon…..
az ember (én) mindig félve várja a kedvenc előadója, színésze új produkcióját. főleg ha énekes, főleg ha Sanyi az.azt hiszem, a lemez sikere garantált, imádni fogja mindenki, akinek hiányzik az adagio, hozzájuk csatlakoznak azok, akiknek az adagio túl nyálas volt. aztán ott…..
kedves gyerekek, ezen az estén, amikor kinyitjátok a Jógyerekek képeskönyvét, megtudhatjátok, hogy mi vár a Rosssszgyerekekre, akik eléggé sajnos nem eszik meg a levest, szopják az ujjukat, nem figyelnek Oda, egyszóval Rosszak. Az első pillanattól volt bennem egy kis Besenyő Pista…..
azon gondolkodom, hogy a poszton vajon meg tudják-e majd csinálni ezt a teret. mert az nem lehet, hogy ez az előadás ne kerüljön be az évad legjobbjai közé.a darab fontos, és nem egyszerűen azért, mert a melegkérdés, a kirekesztés aktuális, mert mindenkinek van véleménye róla,…..
 az utóbbi évek legjobb gyerekelőadása! jó, túl sokat nem láttam, de egyre többet nézek. és próbálom négyéves szemmel is nézni, próbálom úgy, ahogyan a félnőtt elvárja, hogy szórakoztassa a gyermekszínház.ezúttal mindennel meg vagyok elégedve:szöveg: Lackfi János,…..