Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sakkos

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbarátok Podcast #122 (2017 május) 192 perc   Beszélgetnek: Sorter, Gergő, freddyD Téma: -Vademberek hajszája (00:40:00)-Arthur király - A kard legendája (00:55:18)-A boszorkány (01:11:35)-Dealer (01:29:04)-A vörös kör (01:56:45)-Alien: Covenant (02:15:45) [SPOILERES: 02:36:25] A…..
Itthon valahogy tabunak számító témáról írnék röviden, mert minden évben úgy érzem elég egyedül vagyok hozzáállásommal. Már jó pár éve nem köszöntök senkit nőnapon önszántamból. (Munkahelyen jó pofát vágok a dologhoz, de kimondani ott sem mondom), de mindezt több szempontból is meg tudom indokolni,…..
Ha már Twitteren olyan közkedvelt volt, jöjjön egy ilyesmi tőlem is, különféle területekre bontva úgy, hogy ne kelljen szétspammelni emberek idővonalát. Iskola Vannak kifejezetten emlékezetes, egyedi történetek is, de ezeket annyit elsztoriztam, hogy inkább kihagyom, mert nagyobb az esély, hogy…..
Hihetetlen heteket éltünk meg a foci EB kapcsán és olyan pillanatokat éltünk meg, amik itthon szerintem a rendszerváltás óta nem élhetett meg a lakosság. Az ország a politikának hála örökös kettészakadásban él már a 2000-es évek eleje óta, de ott van a vidék-főváros, öreg-fiatal konfliktus is. Ezek…..
sakkos 2016.06.27 23:51:11
Nagyon furcsa pár héten vagyunk túl, nekem is voltak olyan ismerőseim, akik mit se tudva a fociról, de azért magyar színekre kifestve megjelentek a helyi kivetítőnél, szerintem azt se tudták, mit néznek, de figyelték a közönség reakcióját, ünnepeltek amikor ők is, szidkozódtak amikor ők is, persze mindig némi fáziskéséssel... Aki nem szereti a focit, aki nem nézi, az is részese akart lenni az eseményeknek, a tömeghez akart tartozni, és erre tényleg évtizedek óta csak a foci volt képes.
Bevallom, én a válogatottat éveken kereszül én is csak nevetség tárgyának tartottam, kiváltképpen a románok elleni utolsó másodperces gól (talán 2012-ben?) volt az utolsó csepp a pohárban, én onnantól minden meccs elé úgy ültem le, hogy "viccből megnézem, úgyis kikapnak"... Aztán jött Dárdai, és bár nagyobb bizalmam ezután se volt a válogatottal szemben, de legalább elkezdtem figyelemmel követni a tabellát, és számolgatni. A bizalmam véglegesen a Norvégia elleni odavágón tért vissza, és Hajdu B kommentálása is erősen hozzáadott ehhez, mintha egyedül csak ő bízott volna a győzelemben, az ország (a csapaton kívül) meg mindeközben azzal volt elfoglalva, hogy Magyarország nem jutott be legjobb harmadikként az EB-re. Onnantól tudjuk mi történk, földöntúli menetelés. Továbbra se fogom nézni az MB1-et, de a nemzeti 11 meccseire mindig időt fogok szánni, a VB selejtező összes meccsét meg fogom nézni. Habár Király már nem lesz ott, (nekem is kedvencem) de hátha feltűnnek új, fiatal tehetségek, és ha Storck-on múlig, bizony nem lesznek játék nélkül hagyva az ígéretek. Csak ne legyenek túlzó elvárásaink, élvettük, hogy valami végre elindult.
Filmbarátok Podcast #100 (2016 Június) 176 percBeszélgetnek: Blacksheep, Zoly, Gergő, freddyDA 100. adás közönség előtt lett felvéve 2016 június 3-án a Lurdy mozibanTéma: -Rendes fickók (00:39:20)*-Képkockás játék a közönséggel (00:58:18)*-Warcraft (01:14:50)*-Ember a holdon (01:42:45)*-Kvíz a…..
Filmbarátok Podcast #95 (2016 Április) 151 percBeszélgetnek: Zoly, freddyD, GergőTéma: -Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (00:49:00)-Zootropolis (01:35:00)-Támadás a Fehér Ház ellen (01:47:50) -Elfújta a szél (02:04:20) A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (139 MB) 151…..
Filmbarátok Podcast #94 (2016 Március) 192 percBeszélgetnek: Blacksheep, freddyD, GergőTéma: -Agyas és agyatlan (00:59:30)-Zootropolis (01:20:30)-Kung Fu Panda 3 (01:31:52)-Egyiptom istenei (01:40:40)-Trumbo (02:08:53)-A találmány [Primer] (02:27:00)-Kardhal (02:44:10) A felvétel itt…..
Van az iskolai fellázadás, amit sok szempontból helyeslek, per pillanat még kívülállóként is (gyerkőc iskolás korszaka még arrébb van). A kockás inges akció remek trollválasz a rendkívül primitív politikusi beszólásra, még ha élek is a gyanúval, hogy pár résztvevő mondhatni Ice Bucket Challenge-ként…..
sakkos 2016.02.27 13:47:26
Legalább biztos nagyot röhögött az osztály :D Jó hallani, hogy azért a való életben is csináltál jópofa dolgokat, nem állt tőled messze a humor már régen se.
Sokszor én is beáldoztam magam úgymond a szórakoztatás oltárán. Nekem az volt a taktikám, hogy AKÁRMENNYIRE is érthetetlen számomra egy kérdés a dolgozatban, bármennyire is gőzöm sincs a válaszról, azért csak beírtam valami random hülyeséget, hogy teljesen ki legyen töltve a papírom amikor beadom :D Sok osztálytársam csak a fejét fogta például kémia dogánál, olyan nehezek voltak a kérdések, hogy senki nem tudott semmit, ezzel ellentétben én őrült módjára körmöltem, csak úgy füstölgött kezem alatt a toll, és mindenki azt hitte, mekkora einstein gyerek vagyok, hogy így vágom az anyagot, miközben körülbelül ilyen válaszokat adtam:

kérdés: 1. Mik az Ozminum tulajdonságai, vegyjele.

válasz: Az Ozminum egy igen ritka radioaktív nemesgáz, Dél-Pakisztánból származik, El Abdul Ahmar sejk fedezte fel az 1960-as évek végén, és posztító tulajdonságait arra használta, hogy megállítsa az Ugandából érkező félelmetes bevándorlóáradatot, és ellenőrzése alá vonja az egész közelkeletet. Ámbár elővigyázatlansága megbüntette őt, és egy őszi reggelen, a laboratóriumában saját magát is sikerült megfertőznie e félelmetes radioaktív anyaggal, mely hatására 1974-ben sugárfertőzésben elhunyt. Azóta csak fokozott figyelem mellett, és Uránmentes, tiszta laborokban engedélyezik az előállítását. Vegyjele OZ.

Különben meg az Ozminum egy nehézfém, közel sem radioaktív, vegyjele pedig Os. :D De tökmindegy, a dolgozatom bár egyes lett, de a tanár rendszeresen felolvasta az osztály előtt a válaszaimat, mint hihetetlen dolgot, azt hitte, beéget vele, pedig mindenki csak dőlt a röhögéstől, velem együtt :D
LaLee's Blog Eltűnés (megint) 2015.11.26 21:26:12
Üdv nép!Remélhetőleg maradt még olyan ember, aki el fogja olvasni ezt a kis bejegyzést. Ha esetleg mégsem, akkor is itt van, hogy ne lehessen mondani, hogy csak úgy szó nélkül eltűntem. Az mindegy, hogy utólag szólok róla. :)Egy kis zene, hogy ne legyen unalmas olvasni.   Lassan…..
Hacsak az igazi válogatott nem jut ki az EB-re, ez volt a selejtezős projektem utolsó fejezete is egyben. Azt hiszem 2 selejtezős évad után kihoztam ebből az ötletből amit lehetett   ..
Filmbarátok Podcast #84 (2015 Október) 172 percBeszélgetnek: Zoly, Gergő, freddyD Téma: -Mélyütés (00:47:58)-Sicario (01:11:27)-Bíborhegy (01:28:00)-Beasts of No Nation (01:49:36)-The Two Escobars (02:09:40) A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (152 MB) 172 percHonlap ahol…..
Ősidők óta nem voltam kinn magyar válogatott focimeccsen, de most gondoltam, hogy új focistadion meg a Dárdai miatt, most még be is regisztrálom magam erre a hülye MLSZ kártyára és veszek egy viszonylag korrekt áron kapható jegyet.     Dárdai Herthás idők óta kedvencem…..
Filmbarátok Podcast #59 (2014. Október) 189 percBeszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyDTéma: -Holtodiglan 26:54 (adás végén spoilerrel 2:46:15)-Annabelle-November Man-Horns-Jobb, ha hallgatsz-Frank-Troll 2 -Best Worst Movie-Szerelemre hangszerelve-Hotel Inferno-Mulholland Drive A…..
Közelgő helyhiány miatt megint csak meg kell váljak pár filmtől, ezek közül vagy nem tetszett valami, vagy nem volt vele bajom, de többször már nem nézném meg. DOOM: Hát, a Doom film. Elég hírhedt szerintemAz Ipcress ügyirat: 3x BAFTA díjas film, ügynöki agymosásos krimi. Első…..
Filmbarátok Podcast #55 (2014. Augusztus) 204 percBeszélgetnek: Blacksheep, Zoly, Gergő, freddyDTéma: -Országúti bosszú-Lucy-A part-Herkules: Feltámadás-Hobo with a shotgun / Koldus puskával-A csodálatos pókember 2-Az ördög dublőre-21 Jump Street-Amadeus-The Zero Theorem-A Wall…..
Sikerült megtekintenem átadás előtt az új stadiont, íme egy kis bepillantás. Szép lett, mondjuk pár megoldás meglepő (ami a videóban nem látszik, pl egyes szektorok között plexi van, ugyanakkor alatta van épp elég hely átkúszáshoz,átcsempészéshez). Ráfért már egy ilyen…..
sakkos 2014.07.14 17:10:52
@Bekonyx: Mondom, nem vagyok épp nagy NB1 néző, szurkolónak meg pláne nem mondom magam, csak a tabellát lesem meg minden idény végén, és csakis az alapján tudok nyilatkozni. Hogy a háttérben mi zajlik, arról nem tudok, de nem is igen érdekel, amíg nem kerül be legalább EGY magyar csapat az euróliga kieséses szakaszába, (ami nem gondolnám hogy túl nagy elvárás lenne) addig nem tudom, érdemel e bármelyikük is új stadiont.
Úgy látszik ez a brand is a végéhez közeledik. Igazából teljesen megérteném, ha így lenne. 10 éve kezdte, már így is túlteljesített mindent, amit ebből tisztességgel ki lehet hozni. A játék meg valami szenzációs :D Ez tényleg egy antijáték,trollkodós kihívás a…..
    Update: Na igen, ezt is ott törölték. Még indok sincs. Feltöltöttem indavideóra     Update 2: Időközben meglepően rapid gyorsasággal el is bírálták fellebbezéseimet: A Podcastet visszaállították, a fenti videót nem. Szintén Spam,Scam indokkal.…..
sakkos 2014.05.22 19:29:30
@scal: Én a legtöbb "népszerű" youtube-os videó előtt rendszeresen látok reklámot, (pl Dancsó vieói előtt gyakran) ahol esetleg más csatornákat reklámoznak (pl valami idegesítő katonaruhás, fegyveres nőt rendszeresen) amit öt másodperc szenvedés után tudok csak elnyomni. Indavideo is elkezdte ezt a baromságot videók elején, a dailymotion meg egyenesen katasztrófa, bizonyos videók KÖZBEN is berak 10-15 másodperces reklámokat, amit nem tudsz átugrani, ráadásul olyan szar az a rendszer (bár lehet hogy a netem szar), hogy csomószor lefagy a reklám után maga a videó. Ezek baromi idegesítő dolgok, és csak remélni merem, hogy nem fog tovább fajulni.