Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borbélykati

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem áll meg a fekete autó a ház előtt. Nem internálnak. Nem zárnak börtönbe koholt vádakkal. Nem veszik el az útleveledet. Nem szólnak bele a magánéletedbe. Elmehetsz az országból. Vissza is jöhetsz. Kimehetsz tüntetni. Leírhatod a véleményed. Vannak választások és politikai viták. Törvények.…..
borbélykati 2018.12.14 22:10:24
@kódex: Mondjuk, még mi hülye nyugger libsik is értjük, mit jelent a hároméves elszámolás. Mondjuk, nem jelenti azt, hogy ne lehetne lecsúsztattatni a túlórákat, még az elszámolás esedékessége előtt. Mondjuk a csődbemenetelhez elvileg valóban nincs köze speciel ehhez a törvényhez, de a törvénykezésnek van küze az alkalmazottak megvédéséhez: módosítania kell a csődtörvényt és eélső helyre a tőlóra elszámolást és kifizetéseket kell tenni. Továbbá magában Mtk-ben is kell egy klauzula, hogy a munkavállalót a túlórára való felszólítás megtagadása miatt egy éven belül nem lehet elbocsátani, csak akkor, ha más, törvénybe ütköző cselekedet miatt eljárás van folyamatban ellene.
Időközi választásokat tartottak a nyár elején, több helyen is. A kutya nem ment el szavazni a kormányellenes oldalról. Még azok sem, akiknek van preferált pártja a mostani parlamenti ellenzék pártjai között. Ők is letargiába estek. Nem látják értelmét az egésznek.     1. Demokratikus…..
borbélykati 2018.09.03 13:01:53
Figyelmre méltó elemzés, igazi gondolkodó-írástudóról tanúskodik. Nagyon igaz megállapításokat tartalmaz, és az észérvek szintjén elegendő is lehetne mindez - ám attól elég messze esik az érintett terület. Tudosmásul kellene vennünk az érdekeltségeket és motivátorokat is, anélkül semmiféle egységes erő kiépítése nem lehetséges, továbbá azt a tényt is, amit Krémer Balázs fejtett ki egy nemrégiben megjelent posztjában: az Orbán.fideszkdnp hit valóban HIT .s nem logikus érvek alapján álló bizalom azok részéről, akik nme tagjai és nem is javadalmazottjai a NER-nek, de valami rejtélyes okból mgis a szavazói. Az teljesen világos és évezredes tudás, hogy a hitviták logikai lapaon nem dönthetők meg. Az hit egy érzelmi alapú kötődés valamihez, amiről a tudatunknak nincs teljes és világos képe, de ezt nem is igényeljük. A hit megváltoztatása jó esetben térítés, rossz esetben teljes morális-etikai-és kognitív összeomlás, tehát nem kockázat nélkül való. Ami tehát elvégzendő, az tiszta szándékok esetén a térítési munka: Valós, humánus, emberhez méltó idolok teremtése és ezek elfogadtatása a jelenlegi bálványok helyett. Kezdve ezt a szülők "megdolgozásán", folytatva - immár a szükőkkel egyetértésben - a gyermekekkel, azok nevelőivel (ha nem szülők maguk is). Az eszközök? Humanitárius segítségnyújtási események összekötve érzelmi alapú, és az érzelmekre ható "felvilágosító", (bár jobb helyette a megvilágosító szót használni, aufklärizmus, mint középpolgári kategória kizárva, ez az akció a most megfélemlített, összezavart, ítéllőképességük javától megfosztott választó tömegeknek szól! ) kulturális akció, az Igehirdetéstől kezdve a dalokon, verseken át, a szituációs játékok igénybevételével a csendes elbeszélgetésért, a közönség problémáinak meghallgatásával, az okok közös feltáratásával, az új idolok megnevezéséig, az új célok és eszközök megfogalmazásáig. Körülbelül.

A másik alapvető eszköz: a kezdeményezőknek LE KELL MONDANI NYILVÁNOSAN ÉS LELKÜK MÉLYÉN IS A VEZETŐ SZEREP KISAJÁTÍTÁSÁRÓL!!!! Ezek a rendszerbuktató kezdeményezések már megindultak, a legígéretesebbek és legkorrektebbek ebben a V18-Hadházy kombó, az MKKP, a Demokratikus Oázis: elsődlegesen nekik kellene megtalálni a közös alapot és létrehozni tevőlegesen az együttműködést, bevonva ebbe az Evangéliumi Testvérközöséget, talán még a Krisna hitűeket, az Ambédkárosokat, a "történelmi egyházak" tisztességes, meg nme romlott erkölcsű épviselőit (vannak ilynek, tessék elhinni, becsszóra! Csak meg kell őket találni). Ez lehetne a szellemi vezető, az új ideológiai és módszertani irányító, csapat, és ebbe a mozgalomba kapcsolódhatna be minden civil és nem civil szervezet, amelyik elfogadja és követni hajlandó ezt a fajta vezetést. A legfontosabb alapelv: nem a kritikus hangvétel az elsődleges, nem a negatív állítások, hanem ellenkezőleg: példamutató, vonzó és főleg reális alternatív célok, utak eszközök meghirdetése, az új és nagyon hiteles és kikezdhetetlen képviselők felmutatása, pozitív, igaz és hihető állítások megfogalmazása. Első körben csak kis közösségi szinteken, ami egyre tágasabbra nyitható. Tekinthető ez akár egy intenzív polgárosítási tanfolyamnak is, egy biztos: elengedhetetlen, ha vértelen rendszervltást akarunk. A handabandázó hajlamúaknak feltenném azt a kérdést, amit eg y okos, humánus főkatona (van ilyen, sok!) tett fel: "A nagy hazafiak állandóan hangoztatják, hogy készek meghalni a Hazáért. Feltenném a kérdést nekik: ölni is készek érte?" Akik kötlet, börtönt, kivégzést követelnek, azoknak is feltenném a kérdéseimet: 1. mit könnyebb harcképtelenné tenni: a nyugodtan eszegető patkányt, vagy a falhoz szorított patkánysereget? 2. Aki kötelet követel, hajlandó lenne felakasztani egy élő embertársát, bármennyire megveti, utálja is? Aki sortüzet követel, hajlandó lenne beállni a kivégző csapatba, nézni a lelőttek haláltusáját? Aki a családjukat, gyerekeiket is bűntetné: képes lenne az akár félrenevelt gyerekeket is elválasztva, megfosztva apától-anyától, családtól, zárt intézménybe csukni? Nemtelen és irányíthatatlan boszzúvágynak kitenni? Nagy többségük valószínűleg nemmel kéne válaszoljon, ha őszinte akar lenni. Egy dolog biztos: ebben a társadalmat a mai tragikus helyzetéből kimozdítani kívánó mozgalomnak nem lehetnek ilyes jelszavai, és nem tartozhatnak bele az ezeket megátalkodottan képviselők sem. Lerontanák az egésznak a legfontosabb elemét: a hiteles humanitást.
Összefoglalóan:
1. Nem elegendő, sőt, az eddigi tapasztalatok alapján egyenesen káros a hitek, érzelmek figyelmen kívül hagyásával egyfajta "értelmiségi elefántcsont-torony szemlélettel.
2. A hitviták nem oldhatók fel gondolati alapon, mivel alapvetően érzelmi alapon állnak.
3. Az elsőbbségre, főségre törekvés megöli az egséges fellépés esélyeit
4. A radikálisokat ha nem lehet meggyőzni, nem szabad beengedni a mozgalomba, mert lerontják a hitelét.

Ennyit tennék hozzá, autodidakta társadalomtudományi gondolkodású öregasszonyként.
 Egyszer volt, hol nem volt – az is lehet, hogy csak ebben a mesében volt-, volt egyszer a világ peremén egy csudálatos kis falu. Nem is falu, egész birodalom! A gyerekkoromtól a legszebb álmaimig húzódik a határa, ma is gyakran látom odabenn, a fejemben. Tegnapkirály…..
3 éve történ a G-nap, amikor Simicska Lajos és Orbán Viktor konfliktusa ismertté vált ország-világ előtt...
borbélykati 2018.02.06 17:46:00
Namost...kétségtelen, hogy Simicska úr multbéli tettei nem felemelőek és semmi rokonszenvre sem méltók egy szociálisan kicsit is érzékeny ember részéről. Inkább a amerikai nagyvállalkozók első generációjával rokoníthatóak: van egy elfogadhatónak tűnő cél, a polgári Magyarország életre hívása, ehhez adott egy tehetségesnek ismert nyomulós politikus az ő gárdájával, aki éhes és a gárdája is az, viszont sikerre vannak ítélve. Na és persze ha ők is keresnek, akkor a segítőik, éceszgébereik is. Miért is ne. Meg tudjuk akadályozni? Nem. Akkor higyjünk de Gaullenak és álljunk az élére! Ilyesmi gondolatokat sejtek Sinperger és Gramicska (bocsánat, ez Eörsi Pista elnevezése) Simicska és köre fejében. Jó, tudom, ez spekuláció, de valószínűleg közel járok a valósághoz.
Minden esetre kinek-kinek egyéni tulajdonsága, hogy miben húzza meg a határt a hazaárulás és megbocsájtható önzés között. Simicska az oroszpártiság manifesztációjánál húzta meg. És azóta érzékelhetően rengeteget tett azért, hogy legyen korrekt televíziós csatorna és rádiós sáv, olvasható országos terjesztésű napilap...tett másvalaki ennyit? Mi lenne itt, ha ő se tett volna? A magam részéről méltányolom, amit a G nap óta tett és hajlandó vagyok tolerálni korábbi rossz irányú tetteit, amelyeket azóta nagyrészt már jóvá tett ezekben az időkben mutatott hatékony helytállásával. Nem kéne zsigerből fikázni mindenkit, aki nem símul / símult bele a "baloldal"-ba. Merthogy milyen alapon is?
Geo Baj van... Casting reloaded? 2016.12.23 12:31:32
Botka László bejelentkezett miniszterelnök jelöltnek - nincs ezzel semmi baj, az ő dolga, becsületes kiállás, vállalja a megmérettetést. Az MSZP beáll Botka mögé - logikusnak tűnő lépés, de ezzel már kurv@ nagy baj van, mivel hivatalosan is elkezdődött a casting...
borbélykati 2017.01.11 08:39:08
@Geo_: azért nem csak ennyi a "max". Mondjuk a gyerekszegénység és éhezés felszámolása, az idős-ellátás rendezése, a minimálnyugdíj és a maximum között hatalmasra nyílt olló szűkítése, az oligarcha monopoliumok felszámolása is a szükséges korrekciós minimum része.
@morph on deer:
borbélykati 2017.01.11 09:14:05
@Geo_: Na, hát pont ezért mondom, hogy ezt pártoktól nem lehet várni. Nem véletlen hidd el, hogy most a valódi kormányfüggetlen civil szervezetek lettek az Elsőszámú Közellenség megtestesítői: pontosan tudják ők, kik veszélyesek a hatalmukra.
Dömötör Csabának, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának sajnos nem sikerült megértenie a 2016. október 2-i menekültellenes népszavazással kapcsolatos álláspontunkat, amely az állampolgárokat segíti a népszavazáson való részvételben. Segítünk, és elmagyarázzuk neki!..
borbélykati 2016.08.30 12:07:30
@Éhes ló: És az orvos mit mond? Figyelj, ha elgurul a gyógyszered,végy be egy másikat, az elgurultat meg keresd meg. Az állapotod nem enged kihagyást és csak rosszabbodhat, ha hanyagolod a gyógyszereket!
borbélykati 2016.08.30 12:10:19
@Wrex: És mi közük is van a szomszédos Fideszmagyaroknak a kizárólag magyarországi lakosokat érintő népszavazáshoz? Akkora málék vagytok, mint ide Lasd Vegas!
@$pi$:
Ciprászék élre törése nem az euró-országok elmúlt öt éves megszorító programjáért nyújtja be a számlát, hanem az EU három és fél évtizedes görög politikájáért. Az öt éve kirobbant görög válság már maga is következménye volt egy sor dolognak, amiben csak kis részt…..
borbélykati 2015.07.19 17:02:13
@bölcsészmérnök: Tegyük hozzá, hogy roppant felelőtlenül vállalta, eszközök híjján a vágyait végzetesen összekeverve a valósággal! Tanulság persze ebben is van a mi számunkra is:
1. A demokrácia nem lehet puszta formalitás. Ahol azzzá teszik, ott az ország Finkelsteinek és egyéb cinikus revü-rendezők színpadává, a választás pedig a hülyére vételre alaposan előkészített választók számukra gyászos, hülyére vevőikre viszont örvendetes végű színjátékká válik.
Na, párthatalmi harcok helyett ezért kellene a demokrácia alapfokon nevű tanítási-tanulási folyamatot preferálni, mert ebben mindannyian egyszerre vagyunk tanulók és tanítók. De ezt a melót nem lehet megúszni.
2. Kohn bácsiról szóló vicc mondja, hogy az öreg sajátosan értelmezte a kettős könyvvitelt: egy könyve volt az adóhivatal számára, és egy másik a saját részére, mert azért a saját tisztánátását nem akarta feláldozni a kreatív számvitel nagyszerűségének oltárán. Bölcs ember volt, ha létezett, ha nem: erről próbáltam meggyőzni afféle fura tanácsadóként a cégeket, amelyekkel kapcsolatba kerültem: a vezetésnek TUDNIA KELL AZ IGAZSÁGOT, BÁRMIT KOMMUNIKÁLNAK IS KIFELÉ ÉS SZEM ELŐTT IS KELL TARTANI A VALÓS GYARAPODÁS FELTÉTELEIT, LUFIKRA NEM ÉRDEMES NAGY TŐKEIGÉNYŰ STRATÉGIÁKAT ÉPÍTENI.
3. A Salus Populi Suprema Lex Esto törvény semmibevétele hosszú távon biztos és meglehetősen gyalázatos bukásokhoz vezet. Tanú rá a történelem. Az a politikus, aki ezt nem veszi tudomásul és szembemegy vele, tettével helyből igazolja teljes alkalmatlanságát.
4. Az "Írástudók Felelőssége" akkor is fennáll, ha az állami keretek éppenséggel mást sugallnak, követelnek, kényszerítenek stb. És a történelem ez alól nem fog soha senkinek felmentést adni.
Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett a június 8-án, hétfőn Szekszárdon megrendezett Dél-dunántúli Építészeti Fórumon, ahol meglepő nyíltsággal sztendápolt a főleg építészekből álló közönségnek. Mivel településtervezőként - vélhetően…..
Anglia egyik prominens egészségügyi vezetője úgy nyilatkozott a minap: a tömegeket érintő elhízás miatt szóba kerülhet a cukor megadóztatása - írja a BBC. Sally Davies, Chief Medical Officer (azaz az ottani egészségügyi fővezető) azt mondja: hacsak a kormány nem lép fel az…..
borbélykati 2014.07.15 11:40:32
Harminc éve küszködöm a cukorbetegséggel, és kerek ötven éve a túlsúllyal most 74 vagyok. Mindent kipróbáltam, de a tendencián változtatni ebben a közegben nem tudtam. Időközben számtalanszor vetődött fel bennem, mért az egészségügy bénázása az élelmiszeripari termékek terén? Miért nem lehet a gyártókra akár egészségügyi különadókat kivetni az egészségesebb összetételek alkalmazása rédekében? Hiszen ez részükről egyértelműen profit kérdése, amely profit megnyirbálására kiválóan alkalmas a külön népegészségügyi adóztatás. Nem a fogyazstókat kell bünztetni, nem is a forgalmazókat,mert hiszen ők nem tudják befolyásolni az összetételeket, hanem csak és kizáróólag a gyártókat.HOgy ne legyen gazdaságos, sőt profitábilis gyakorlat a népegyészségügyi katasztrófahelyzetek lassú, de következetes előidézése. Az első kérdés, ami a forgalmazókat (is) illeti: miért NEM KÖTELEZŐ az egy adagra (vagy 100g-ra) vonatkoztatott kalória, szénhidrát, és transzzsír tartalom közlése??!! Néhány áruházlánc fokozatosan bevezeti, de ez a kivétel: általában nem szokás. Az éttermekben, étkezdékben, büfékben, cukrászdákban stb. ez abszolut ismeretlen gyakorlat. Pedig rövid számolással mindegyik kiszámolható (minden évben legalább fél évig pontosan könyvelem az étkezésenként bevitt értékeket, a nasst is ide számítva, tapasztalatból tudom, hogy nem jelent megoldhatatlan feladatot akár alkalmanként újra számolni. Gyártóktól, konyháktól még inkább megkövetelhető. Hálás vagyok prof.Dame Sally Daviesnek a felvetésért, és sok siket kívánok neki - a mi érdekünkben is.
Ma tartotta a Szabad Emberek Magyarországért programbemutató sajtótájékoztatóját, a budapesti Nyitott Műhelyben. A programot Orsós János, Dr Sértő-Radics István és Ungár Klára elnökségi tagok mutatták be. A Műhely teljesen megtelt érdeklődőkkel és újságírókkal, jól…..