Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KálmánG

356 bejegyzést írt és 191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljes szöveg: Élet és Irodalom »»» Az önéletrajz darabkái a könyv számos írásában visszaköszönnek, lett légyen szó a gyermekkorból kilépve a határontúliság élményének kizárólag Budapesten beszerezhető benyomásairól, az egyetemről és a munkába állásról, utazásokról, továbbá olyan privát, éppen…..
Litera »»» Teljes félreértésnek találom, hogy a melankóliát, ne adj isten depressziót kapásból ördögtől valónak tekintsük. Legalább annyi fontos-hasznos eredményre jutottak a világtörténelemben a borongásra hajlamos emberek, mint a pozitív, életörömtől kirobbanók. – Kálmán Gábort A világ…..
A semmi vízivárosi peremén »»» Jól megkomponált üresség. Céltudatosan, kimondottan a semmiről, a történő semmiről, a nem történik semmiről – harminchét tárcán át. Hangulatos? Részben. Élvezetes? Részben. A három regény után tárcanovella-gyűjteménnyel jelentkező Kálmán Gábor több érdekes…..
Janega Kornél szép élete »»» Facebook - szerzői oldal »»»..
Kálmán Gábor Izland - 2017, 2018 2020.06.28 09:13:58
“Ha Ázsiában megkérsz valakit valamire: megoldja. Ha Afrikában megkérsz valakit valamire, hív másik nyolc embert és együtt oldják meg. Izlandon meg eleve meg van oldva, csak ne kelljen feleslegesen beszélni.“ - A világ legvidámabb embere. kalmangabor.blog.hu kezdőlap – teljes nézet Facebook -…..
Authors' Reading Month Měsíc autorského čteníBár alapvetően a polkorrektség mintaszobra volnék, itt azt hiszem nem sikerült nem megsértenem a kőfaragókat. Mindenesetre az ARM nemzetközi irodalmi fesztivál szervezőinek kérdése ebben a videóban az volt, előfordult-e már, hogy mikor elolvassa maga után…..
Authors' Reading Month - avagy Měsíc autorského čtení. Idén 31 magyar szerzőt hívtak felolvasni, a cseh szervezők pár hete jártak Budapesten fotózni és forgatni (videó rövidesen). Bár a járványhelyzet miatt az eredeti helyszínek (Szlovákia, Lengyelország, Ukrajna) egy része online felolvasás mellett…..
LIBRI-BOOKLINE – Kálmán Gábor könyvei »»»»» Vagy kattints a képre: A Nova, A temetés, A temetés e-book, a Janega Kornél szép élete, a Janega Kornél szép élete e-book, A világ legvidámabb embere és a limitált példányszámban elérhető A világ legvidámabb embere - dedikált egy helyen elérhető,…..
Gabó olvas: A világ legvidámabb embere Gabó olvas - Facebook Gabó olbas - blog A világ legvidámabb embere - Bookline "Valami, valamikor visszafordíthatatlanul megtörtént, valami lényeges." Az elmúlt hétvégét Kálmán Gáborral töltöttem. Régen volt ilyen "flow élményem" az olvasott könyv kapcsán.…..
Jégbordák, hóhegyek, és nehéz fazékfedő az ég - részlet a Litera.hu-n A világ legvidámabb emberéből »»»» Libri-Bookline »»»»..
ARM 2020 »»» Gábor Kálmán was born in Nové Zámky/Érsekújvár in Slovakia in 1982 and has lived in Budapest since his high school years. He received the Sándor Bródy Award for the best new book of the year for Nova (2011), a novel developing the epic of the Slovak countryside. The author calls his…..
MAČ 2020 »»» Narozen 1982 na Slovensku v Nových Zámcích, od gymnaziálních let žije v Budapešti. Za prózu Nova (2011), v povídkách zde z různých úhlů pohledu rozvíjí mýtus slovenské vesnice, získal cenu Sándora Bródyho za nejlepší debut roku. Svou další knihu, A temetés (Pohřeb, 2016), vymezuje sám…..
A könyvek legyenek mindig ugyanott, ugyanabban a sorrendben, amit megszoktam, különben keresgélnem kell. A kulcs, ugyanott legyen, ahova mindig leteszem, mert ha nem, nem találom és nem jutok ki a lakásból. A sarki bolt ne zárjon be. A kedvenc kávézóm maradjon ott örökre. kalmangabor.blog.hu…..
Gabó olvas - interjú Gabó olvas - Facebook Gabó olvas - blog Könyvek - Bookline "Az ember soha nem felnőtt eléggé ahhoz, hogy mindenre fel legyen készülve." Amikor néhány hete elolvastam a frissen megjelent A világ legvidámabb embere című kötetét, valami olyat éreztem: igen, tudom hogy ezek…..
Ekultura. hu - A világ legvidámabb embereA világ legvidámabb embere - Bookline „Tárcát általában megrendelésre és határidőre ír az ember” (nemcsak én állítom ezt az evidenciát, hanem Kálmán Gábor is a nemrég megjelent könyvében), ráadásul gyakran valamilyen céllal vagy valamilyen alkalomra. A világ…..
Megkérdeztük a „karanténban” Kálmán Gábort - Bárkaonline»»» Amikor beütött a vírus-krach, sokan azonnal valami járványtematikájú olvasmány után nyúltak: pestis, bezárkózás, világvége. Neked mi volt az első „könyves” reakciód, miket olvastál akkoriban? Nem volt bennem olyan gondolat, hogy mást…..
Gabó olvas - Facebook Gabó olvas - blog Janega Kornél - Bookline Kálmán Gábor harmadik regénye valószínűleg számtalan valós élettapasztalaton alapul. Az apa nélkül felnövekvő fiú önterápiája remekül működik, erős, tiszta szövege kifejező és átélhetően valós. Sajnálatosan én magam is több ilyen…..
kalmangabor.blog.hu kezdőlap – teljes nézet Na, szóval. Megérkezett a nyomdából az új könyv, A világ legvidámabb embere, ebben a pillanatban kaptam kézhez. Ahogy korábban írtam, az íróskodósdi egyik igazán tettenérhető pillanata, amikor az összefűzött lapokat kézbe veszi az ember. Ennek semmi köze…..
Libri »»»Bookline »»»..
Tennyson, Alfred Lord: Ulysses, Szabó Lőrinc fordítása - felolvasás..
#ezekethármanegyüttsosemlátni Baromira gyorsan megy az idő, de állítólag már hetedik alkalommal jöttünk volna össze egykori gimnáziumi tanárunk, Zoltán Bárdos szervezésében felolvasni és egyebek Babiczky Tibor és Simon Márton társaságában. Ugyanabban a gimnáziumban végeztünk három egymást követő…..
Az aljasság mértana  (A szifonline szünetelése után újraindul a #havitárca. A szöveg 2019 oktoberében született.)Szifonline, havitárca >>>>Előző részek >>>> Ma új lappal indulunk, mert sok idő után lezártam tíz év munkáját két kötetben. Egy verses- és egy tárcakötet. Ma…..
Felolvasások #maradjotthon idejére..
A lakásba zárkózva, home office munka után továbbra is roppant jó szórakozás mások szövegeit felmondani. Ezúttal egy klasszikus darab, Baudelaire Egy dög című verse került elő. Méltatlanul keveset emlegetik ezt az undorban szügyig gázoló szöveget mint a világirodalom egyik legjobb és legpofátlanabb…..