Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MagyarZizzi (törölt)

0 bejegyzést írt és 713 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy közeledik a Halottak napja és egyre több ember kerül akarva-akaratlanul is kapcsolatba az elmúlás/halál és a temető/temetőbe járás gondolataival, gondoltam megírom az  augusztus 1.-jén megjelent írásom - Temetőkertek, mint városi zöldfelületek!? - Avagy piknik a…..
A Simon Wiesenthal Központ plakátkampányba kezd Németország nagyvárosaiban. 25 000 eurót kaphat, aki ma is élő háborús bűnösök nyomára vezeti a szervezetet. „Késő. De nem túl késő! Utolsó esély művelet II.”- áll majd a plakátokon, melyeket Berlin, Hamburg és Köln…..
A gyerekek legtöbbször mindig kicsik és védtelenek, viccesek és játékosak, tehát egyértelműen"cukik" és "édik". A horrorfilmek birodalmában azonban nem minden az, aminek elsőre látszik: a filmek ezen műfajában mára már nem egy olyan alkotás született, amelyben ezek az általában romlatlan kis…..
Sziasztok! Az első tényleges bejegyzésem egy aktuális témával foglalkozik: a strand. Dagiként a strandon, dagiként bikiniben, dagiként vékonyak közt a strandon bikiniben. Igen, igen, van pofám kétrészes fürdőruhát viselni. Őszintén szólva, szeretem ha lebarnulok, és szeretem a…..
    Ha a "különleges" szót halljuk meg egy katonai alakulattal kapcsolatban, lelki szemeink előtt szinte biztosan  izmos fiatalemberek jelennek meg, akik  mesterei a halálnak. Ők azok, akik csúcskategóriájú fegyvereikkel kezükben, kiváló kiképzésüknek hála képesek az ellenséget pillanatok alatt…..
Tízezer oldalnyi dokumentáció, több mint száz interjú és több év kutatómunka után jelent meg a könyv, amely bemutatja az igazi sztálingrádi csatát: hogy miért harcoltak az oroszok és a németek. Sokak szerint a szovjet katonákat a félelem hajtotta a csatába, hiszen a tisztjeik…..
Tudják, különösen nehéz ennyi idő után újra Önök elé állni, de ami kötelességünk, azt kérdés nélkül kell megtenni. Nem hanyag mulasztásból adódóan nem jelentkeztünk, avagy tiltás miatt. Nem volt lehetőségünk folytatni a kommunikációt, részint a kül-, részint a…..
MagyarZizzi (törölt) 2012.04.25 22:37:41
Pont 100 éve, 1912-ben április 14-én ütközött jéghegynek a Titanic, majd április 15-én elsüllyedt. A hajózástörténet egyik legmeghatározóbb tragédiájáról több film is készült, de az óriási összegeket felemésztő tengerjáróról még musical is készült. A Titanic musical…..
CN & Rammjaeger83 & SchA Népszerű műsoroknak számítanak manapság a kereskedelmi tévécsatornákon futó, úgynevezett "valóságshow-k". Habár a szerkesztőség úgy gondolja, hogy valóban hasznos időnként szembesíteni az egységsugarú átlagpolgárt a rögvalósággal, a fullextrás villában/trópusi…..
MagyarZizzi (törölt) 2012.04.01 22:58:11
Nők az Erbore törzsnélAz erbore faluban este nyolc után már nem nagyon van mit tenni. Elfogyasztjuk a vacsoránkat a közösségi sátrunkban a tolmácsokkal és a helyi vezetőnkkel, Firew-val. (Ha szabad ég alatt világítanánk, pillanatok alatt felfalnának a szúnyogok). Általában…..
MagyarZizzi (törölt) 2012.02.21 21:55:55
@VT22:
Amint látod, remekül megoldják. Bevallom, én nem bírnék annyit és olyan nehéz munkát dolgozni, mint ez a Gidó, pedig európai szemmel nézve nem vagyok egy törékeny virágszál. Ha nekik jó így, éljenek így, ha nekünk nem tetszik, nem megyünk oda, ahogy az előtted szóló mondta, nagy a Föld...

Ők nem is igényelnek segélyt, érdekes módon ezek a nomád törzsek remekül megvannak nélküle. Segély azoknak "kell", akik valamikor európai gyarmatként éltek, és belekóstoltak már a civilizációba, aztán hirtelen kirántották a lábuk alól a talajt. De ez nem ide tartozik.
- Jó estét kívánunk, ez itt az RTL Klub Híradója Erős Antóniával… - …és Szellő Istvánnal. - Ítéletidő! Ismét szokatlanul szélsőséges időjárás érkezett meg hazánkba. Még fel sem ocsúdhattunk a megdöbbentő, egészen természetellenes, téli hidegből és…..
MagyarZizzi (törölt) 2012.02.20 22:29:46
@Daenerys:
Milyen szerencse, hogy Westeros-ban nincs tévé...
Mi is az a szoljánka? Hogy jutott egyáltalán az eszembe? Egyik kedves olvasóm és blogíró társam TrueY hívta fel rá a figyelmemet. Rengeteg magyar és külföldi receptet végigolvasva, és betartva a szoljánka készítés alapszabályait született meg az Anis változat. A szoljánka…..
Kezd mindennapjaink normális üzemmenetének részévé válni, hogy halálra kínzott, fára felakasztott kutyák, macskák és mellettük pózoló szarháziak fotóit nézegetjük - lassan, ha akarjuk, ha nem. Facebookon, e-mailen, bulvárlapokban és ki tudja még hány helyről ömlik felénk…..
MagyarZizzi (törölt) 2012.01.30 13:27:53
@Németh András:
Volt a rokonaim között vadász, hivatalos nevén vadkár-elhárító, amíg még dolgozott, sokszor elkísértem, tudom, hogy miről beszélek. A fotókon én is kiakadtam, de nem szaladtam világgá, mikor ott volt előttem a kiterített vaddisznó. Tudtam, hogy abból pörkölt lesz és szőnyeg, és még a termést sem fogja tönkretenni, ráadásul nem is szenvedett sokat -- ugyanez nem mondható el a felakasztott kutyákról.

@Hobbijogász:
Egyetértek, ezt akartam mondani.
MagyarZizzi (törölt) 2012.01.30 14:01:07
@Németh András: "A vadászat egy nagyon jó szakma, csak sajnos rengeteg benne a vadhajtás, meg a megtűrt elkorcsosulás."

Ebben nagyon igazad van. De a vadászat mégis ad legalább egyfajta keretet, amihez a vadásznak alkalmazkodnia kell, és a vadászok többsége a maga módján tiszteli az életet és az állatokat. Kivételek sajnos mindenhol akadnak...
A Budapesti Közlekedési Központ tette ki honlapjára azt a tervet, ami szerint várhatóan majd átalakítják a környéket. Engem nem dob fel különösebben, hogy a Finta Stúdió is részt vett a munkálatokban, és a renderelt képeket elnézve sem áll még össze egységes koncepció a…..
MagyarZizzi (törölt) 2011.08.29 10:27:00
@Jerky_Master:
És akkor ne is fogjunk bele a felújításba, mondván, hogy hiába minden, hamarosan úgyis szemétdomb lesz belőle?!

@Gery.Greyhound:
Nem rossz ötlet, ehhez viszont a Móriczot is radikális átépítésnek kell alávetni (ráférne). Szép dolog a tömegközlekedés, de valahol az autóknak is el kell férniük, amíg nincs megoldva, hogy a belvároson kívül könnyen letehessék őket.
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
-Ezt nem hiszem el, édesapám. Hallottad Ferikém, mit találtak ki ezek már megint? Ezt figyeld, itt van e. Megszűnik az angoloktatás egész Magyarországon. Slussz, kész. Emlékszem, hogy a kisebbik lányomék olyan 88 körül még tüntettek is az iskolában, hogy ne oroszul kelljen…..
  Belerondítottak a beteg, tömeggyilkos norvég fiatalember tervébe: egy német turista, Marcel Gleffe bérelt csónakjával többször is fordulva, szó nélkül mentette az Utoya szigetéről a vízbe menekült fiatalokat.  Marcel Gleffe éppen családjával készült kirándulni…..
  „Világos volt, hogy nem fogunk kopogtatni az ajtaján - nem fogadott látogatókat -, ezért más tervünk nem lévén, néhány percig csak álldogáltunk, hogy megtapasztaljuk ezt a különös, ám történelmi pillanatot. Mindenféle gondolatok cikáztak át az agyamon, egy-két…..
Modorosblog A beilleszkedő 2011.07.18 06:00:00
- Ez az örökös marakodás nem vezet sehova, öregem. Itt vagyunk együtt, együtt kéne boldogulnunk - nem csak keresni, hogy miért eshetünk egymás torkának. Én útálom az ilyen embereket, akik a más szemében a szálkát is, érted. Amúgy meg nem lenne itt semmi gond, békében…..
MagyarZizzi (törölt) 2011.07.18 10:24:20
@Nadiposzi:
Ha ez megnyugtat, ketten vagyunk beteg lelkű faszok, mert én is elröhögtem magam, miközben olvastam a posztot. Gratulálok a szerzőnek, kellett egy kis bátorság, hogy ilyen morbidságot le merjen írni úgy, hogy még értelme is legyen! És itt nem a magyarozás-zsidózás-németezés-oroszozás a lényeg.
Ebből a pazar kis gyűjtésből látszik, hogy az e-mail korszaka előtt is voltak alternatívák arra az esetre, ha az ember nem akarta bő lére ereszteni a dolgot.Főleg minek sokat fecsegni, ha (mint a képen) Fonyód két női mellére esik az ember tekintete. (A világ egyik legszebb…..
MagyarZizzi (törölt) 2011.07.14 12:46:48
Most is lehet még hasonlókat kapni, és azon check-boxok vannak, @Kozi73: kívánsága szerint. Egyébként nem a vészkorszak terméke, csak akkor adták fel, de már 10 évvel az előtt is nyomtattak hasonlókat. @pontien: nem kell mindenben a borzalmat látni, ez nem a háború kordokumentuma, hanem a (még) normális emberi életé.
Szombat éjjel egy ismeretlen bolgár utcaművész teljesen átdekorálta a Vörös Hadseregnek emléket állító bronz szoborcsoportot Szófia belvárosában. A katonákat olyan amerikai szuperhősökre és a pop kultúrából ismert karakterekre festette át, mint például…..
Van ugye a Természettudományi Múzeum Pesten, ahol kihalt őshüllők csontjait és modelljeit bámulhatja meg a nagyérdemű. Na most képzeljük el, hogy a mögötte elterülő Orczy kert meg tele van dobálva komplett dinoszaurusztetemekkel, netán egy-kettőben még némi élet is van -…..
Tisztelt Mester! Íme, egy újabb, emlékezetem szerint még nem volt téma. Amennyiben közlésre méltó lenne, őszinte reményeim szerint legalább annyi sértett, gyalázkodó, anyázó kommentet szül, mint annak idején a "Modoros hívő"... with love: Brother Love   A…..