Regisztráció Blogot indítok
Adatok
windmill

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kaptárlakó kérdezte még tavaj, hogy hogy hívnák Jézus anyját, ha hidegen sajtolták volna?             Extraszűz Mária...
windmill 2011.03.23 09:33:38
Drága olvasók!Véreim! Magyarok!Megkérdezném tőletek, hogy ez a mondat:vége lehet a nyugdíjpénztáraknak kinek hogyan smakkol.1. Teljesen természetes.2. Jó az úgy is.3. Van benne valami furcsa.4. Hát, nem az igazi.5. Tök szar.6. Egyértelműen hibás, csak elírás lehet.És…..
windmill 2010.10.15 08:30:34
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } A Föld legtöbb országa már áttért a metrikus mértékegységek használatára, de az angol nyelvterületek egy részén (főleg az Egyesült Államokban, de bi­zo­nyos esetekben a Brit-szigeteken is)…..
  „Jajj gyerekem, hát hagyjál mán engem ezekkel a léha dolgokkal, annyi értelme sincs, mint a fába faragott pinának” – mondta nemrégiben idős, tapasztalt, 80 év fölött is szkanderbajnok, mindennapjait vadakat terelő juhászként élő ismerősünk, akinek…..
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Az angolban viszonylag sok olyan szó van, melyek kiejtése között nincs kü­lönb­ség, leírni azonban másképp kell őket. Kezdőként sokan esnek abba a hibába, hogy az eltérő írású, de azonos…..
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Olykor előfordul, hogy ha akár csak egyetlen hangot is másképp ejtünk egy szó­ban, mint ké­ne, egész más jelentésű szót mondunk ki. Rosszabb esetben ne­künk fel sem tűnik a tévesztésünk,…..
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Amikor az "o" betű olyan angol szavakban fordul elő, mint a bone vagy a lot, nem okoz problémát a kiejtése: /oʊ/ illetve /US ɑ; GB ɒ/. De létezik pár olyan szó is, melyekben viszont egész más…..
Mandiner blog BKV vs. Volánbusz 2010.01.12 14:01:00
  Nem anyázni jöttem most, hanem dicsérni. Persze nem a BKV-t. Se a vezetést, se a szakszervezeteket. Számos jel utal arra, hogy a vezetés nagyüzemi módon, ráadásul szemérmetlenül magánosította a közvagyont. „Lopni, megyünk lopni, mert senki nem szól…..
windmill 2010.01.12 15:06:26
@istvanffy: szomoru, h 10%, de az szocialis kerdes. Ne legyen mestersegesen alacsony a berlet (tavho, krumpli) ara csak azert, mert szegenyek az emberek. Legyen realis ara, es kapjon hozza tamogatast, aki raszorul.
windmill 2010.01.12 17:32:14
@Téglagyári Megálló: haddel. Csavo csak a neten farkas, de nem tellik neki BKV jegyre, azert trollkodik itt teli szajjal. Ha ignoralod, megunja.
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Legutóbb megismerkedtünk az angol nyelv kiejtésének múltbéli alakulásával, el­jutottunk időben az Újvilág benépesítéséig. Ez a történés új fejezetet nyitott az angol nyelv történetében,…..
windmill 2009.12.06 18:40:16
@gcsallo: kosz! Every day is a schoolday! :)
Mondjuk ez meg mindig nem magyarazat arra, hogy miert ejtette hosszu u-val, de lehet, hogy a kisoreg mar egyszeruen csak loosing it.

shoal
1. A large group; a crowd.
2. A large school of fish or other marine animals.

school
A large group of aquatic animals, especially fish, swimming together; a shoal. See Synonyms at flock.
windmill 2009.11.22 11:21:36
Jo cikk.

Tenyleg jopofa jatek a ketfele kiejtes osszehasonlitasa. Vannak online szotarak, ahol a ketfele kiejtest egymas utan meg lehet hallgatni, pl itt:
www.thefreedictionary.com/schedule

Kattints az amcsi es a brit zaszlokra balra fent.

Apropo, a multkor lattam a bbc-n egy termeszetfilmet, ahol David Attenborough, akinel posh-abb brit kiejtes keves van, a halraj szot egeszen varatlan modon nemetesen ejtette. School of fish - súl of fis.