Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lapointe

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A görög szigetvilágról elsőre az olyan elturistásodott helyek jutnak az utazók eszébe, mint Rodosz, Kréta, Zakintosz vagy Korfu: szépek, szépek, de borzasztóan sok az ember, a városok büdösek és zajosak, sok mindent lehet, de a turistaközpontokban nyugodtan pihenni elég nehéz. Aki szereti a…..
Csudálatos téma hétvégere: be lehet-e vinni egy 4 kilós kutyát szatyorban az IKEÁ-ba? És egy 8 kilóst? És pórázon? Mondjuk egy 30 kilóst? És mit mond a rendelet? És mit mondanak a homárok? (Én azt, hogy tényleg nem közintézmény az Ikea, de ebből csak annyi következik, hogy…..
Subba Kukatündér 2014.09.17 12:08:27
Gyűjtsétek szelektíven a szemetet az autóban is! ..
A szabadkígyósi Wenckheim-kastély parkja nekem ugyan emlékezetesebb, mint maga az épület (egyetlen fenyőfán annyi lefele kukucskáló erdei fülesbaglyot nem láttam még máshol), de meg kell hagyni, hogy remek munka az is. Ha Ybl Miklóstól azt kérték, hogy csináljon egyszerű, de…..
Mikor valaki Amerikába érkezik rácsodálkozik, hogy minden olyan nagy. Nagy házak, kertek, autók, tévék, mosógépek, sőt emberek.  Az amerikaiakra jellemző a grandománia, mindenből nagyobbat akarna. Nem elég, hogy nagyobb, legyen újabb, jobb és gyorsabb. A mai felgyorsult világban…..
lapointe 2014.07.19 22:32:39
Az USA-ban (különbözö helyeken) hosszabb ideig élö barátaim mesélték:
Csili-vili tökéletesen felszerelt óriáskonyhát a vendéglátó család hetekig konkrétan nem használta. Csak a mikróba tették be néha a fgyasztott , vagy a hozatott kaját melegíteni. A marha nagy hütö persze tele volt müanyag palackos üditövel és némi elörecsomagolt étellel. Rengeteg szemetet termeltek, de szelektív hulladékgyüjtést nem tapasztalt.

Egyedülálló srác (magas fizetéssel) dizájnos, de kisméretü és kisfogyasztású európai autót vásárolt. A böhöm nagy batárokkal járó kollégák eleinte viccelödtek a "törpe" kocsin, de idövel -miután kipróbálták és megszokták- már elismeröen nyilatkoztak.

Egyetemista lány amerikai haverja SUV-val járt a lakásától kb. egy kilométerre lévö edzöterembe. Ott leparolta
a kocsit, majd ráállt a futógépre. Miután a magyarok felhívták a figyelmét arra, hogy a lakástól az edzöteremig egy ápolt park van, azon is átfuthatna, meghökkent, majd nevetve igazat adott nekik.

Fenti példák arra világítanak rá, hogy a nagy méretek sok esetben feleslegesek, az ottoniak megszokásból, divatból, komformizmusból használják és pazarolnak el iszonyú mennyiségü energiát. Sok esetben csak a szemléletmòdot kellene megváltoztatni. Én borzasztónak tartom, hogy egy "átlagos" amerikai család ökológiai lábnyoma akkora, mint egy afrikai faluè. A környezetszennyezés nem áll meg a határoknál, ezt kellene megérteni...
Sajnos ez a divat itthon is terjed, én is ismerek családokat, ahol hárman bolyonganak 4-500 négyzetméteren, noha egy 80-150 (akár luxus) lakásban is kényelmesen ( söt sok esetben kényelmesebben) elférnének, panaszkodnak a hatalmas rezsi miatt, pedig a helyiségek felét nem használják. Benzinzabáló monstrumokkal közlekednek szinte kizárólag a városban és sírnak, hogy milyen nehéz vele parkolni. Tènyleg jó ez?
Az elmúlt fél évben vagy négy meghívót kaptam kisebb-nagyobb átadásokra a Városmajorba, de egyikre se tudtam elmenni. Úgyhogy fogtam magam és a héten egy délelőtt odametróztam megnézni, mi minden változott a budai ligetben néhány hónap alatt. Bár belekötni apróságokba bele…..
Fotó: KovacsDaniel - forrás: Wikimedia Commons Kár irigykedni azokra a városokra, amelyeknek ezeréves templomai vannak. Van ugyanis Pestnek is, csak nem nagyon vesszük észre. Elölről ugyanis helyre kis klasszicista homlokzata van. Pedig ha nekiállunk megkerülni (már amennyire a…..
Nem mai videó, de én csak most fedeztem fel a Weburbanist-en. Csak ámulok, nagyon klassz! Főleg, hogy nem egy látványtervet posztoltak, hanem egy működő modellt! ..
Fotók: Urbanista - olvasói "A Széchenyi fürdő épületét pár éve újították fel. Azóta újra potyogni kezdett róla a vakolat. Ezt az itt látható módon kezdték »helyre hozni«. Azért egy játszótéri homokozóban komolyabb munkákkal találkozhatunk...." Írta a képeket…..
Olyat már láttunk, hogy egy közterület elkezd bódésodni. Olyat is, hogy még át sem adták, de már bódésodik. De olyat, hogy egy még javában épülő tér szélén már ott dekkol a gyorskaja-lakókocsi, ami elvileg egy évig marad, na olyat még nem. Tudom, tudom, miért olyan nagy…..
  Komolyan valami átok ül a környék utcáin. Környék alatt Belső-Erzsébetvárost értem, amit lehet Zsidónegyednek, meg Bulinegyednek is nevezni, de nyugodtan hívhatnánk Burkolhatatlannegyednek is. Talán a talajadottságok ilyen különlegesek? Mint a vízlepergető anyag a cseppeket,…..
lapointe 2014.05.18 23:28:49
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Hát, amikor a múltkor arrajártam, éppen egy ötvenes honfitársunk vizelte le éppen az egyik virágládát. Még jó, hogy nem volt benne virág, nem tett volna jót neki!!
7. Teknőc mint ingatlanos. Ott az összes képen és nem photoshop Olvasónk szerint így készült: “Mikor lakásunkat elkezdtük hirdetni, elhatároztuk, hogy viszünk bele valami poénosat. Az első kép készültekor belelógott a kedvenc plüss tekink a képbe és innen jött az…..
A Kockaműhely, vagyis Dóczy Balázs "legószobrász" pompás alkotást tett le az asztalra, amely a Zeneakadémiát ábrázolja. Méretarányos meg minden, csak el van benne fordítva például a Nagyterem, hogy jobban bele lehessen kukkantani. A haszontalan és megjegyezhetetlen adatok…..
lapointe 2014.02.27 01:35:57
Miközben mindenki a Ferenciek terének megújulásáról beszél, teljesen megfeledkezünk róla, mi zajlik a föld alatt - az alagút betömésén kívül. Legalábbis én teljesen megfeledkeztem róla, úgyhogy nagyot néztem, amikor ma ott szálltam át a 8-asról a metróra. Kíváncsian…..
Messzire utazás, madárles, horgászat. Na meg esetleg disznóvágás. Vannak dolgok, amikért az ember akkor is hajlandó korán kelni, ha az amúgy nagyon nem menő. Máskor viszont egyáltalán nem értjük, miért van erre szükség. Például, miért van nulladik óra az iskolában, miért…..
lapointe 2014.02.04 00:44:27