Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lotuss7 (törölt)

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Sörért rendszámot 2012.01.18 06:15:00
A fényhidas Focus kombi már a felüljárón bekapcsolta a villogókat, aztán egyre türelmetlenebbül villogtatta a reflektort is. Semmi baj, drágám... Mai cikkünk blogposztja...
Végre átlendültem a mélyponton. Teszek rá, hogy ismét feltörték a Suzukimat. Ehhez megfelelő előzményekre volt szükség, és azokból nem is volt hiány: a tizenhárom év alatt összesen négyszer nyúltak bele, háromszor a házunk előtt. A pontos okokat ugyan továbbra sem ismerem,…..
[A lista közben elavult kicsit, megszűnt a Lukács, és bejött új szereplőnek például az Erdős és fiai, a Levendula és a Fragola.] Éppen tegnap volt a fagyikehely (sundae) születésnapja, amit a Google is megünnepelt. 119 év szép kor, hozzá ez a tavaszi idő, ideje kicsit ünnepelni…..
lotuss7 (törölt) 2011.05.06 16:01:27
Üdv mindenkinek.Róth Péter vagyok a dr.gelato megálmodója.Érdekes és tanulságos a fentiek végigolvasása. jómagam az ország egyetlen fagylalt-technológusaként immáron több évtizede tevékenykedem ezen a területen. Nos ahogyan nincsen a világ legszebb nője úgy nincsen a legjobb fagylalt sem.sajnálom hogy azt kell mondjam hogy több ,,neves fagylaltozó,,-nak sajnos igazából semmilyen szakmai törekvése sem tudása nincsen.nézzük meg a hazai gasztronomia fejlődését az elmult 15 évben. A rántotthústól eljutottunk addig hogy ma már néhány kilóméteren belűl végig kóstolhatjuk a világot.Nos történet-e hasonló a cukrászati vonalon. nem, sajnos nem, sőt a vásárlók minőség romlásról beszélnek.Ma kishazánkban egyetlen fagylalt szakkönyv sem létezik.Jómagam is külföldön tanultam mindent és lelekesen próbálom kishazánkba átültetni.Mit mondjak akkor mikor egy előadásomon amikor a fagylalt összetételéről beszélek neves embereknek,nem kiváncsiak, csak mondjam már a receptet.hát én olyan 2000 csokifagylaltot tudok.szóval mit is mondjak?360 féle fagylaltot készítünk itt helyben, s mint j.oliver reggel válogatom a gyümölcsöt.azt amiből önök fagylaltoznak.bárcsak télen is kapnék olyan epret és barackot amit olaszországban.higgyék el a fentiek közül sokan nem is használnak gyümölcsöt csak sűrítményeket.ez olyan mintha knorr kockából adnám a vasárnapi húslevest. szóval nem így kell.én tudom.az én értelmezésemben a fagylalt készítése semmivel sem kisebb tudomány mint a főzés.néhány tucat könyvből itt a polcomon , tudnék is mesélni.szóval egy egyenlet amit csak leírni tudok, pedig rajzolni kéne: egy kéz+szív+fagylalt=:) .Na így kell Önöket kiszolgálni.További szép nyarat kívánok.Üdv az ön fagyisa.ha kiváncsiak hogy hogyan is készül a fagylalt,rövidesen kiscsoportos műhelylátogatásokat is tartunk.
Kurjongatva, debil vigyorral gördülök hazafelé az autópályán, zsibbadtan a boldog fáradtságtól. A szemem ráncosra szikkadt az izzó tűzfaltól, a porckorongjaimat kitartón darálja a pályafutómű ütvefúrója. Fékbetét, gumi- és benzinszag van, kikapcsolt telefon nyugalma, 120-as…..