Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Franzi

0 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország nem jóléti állam, hanem munkalapú társadalom, a cél az ötmillió adófizető, 2013-14-re pedig Magyarország ismét a régió éllovasa lehet Orbán Viktor szerint: " (...) a magyar kormány úgy döntött, a jóléti állam helyett munkaalapú gazdaságot épít, (...)…..
Vajon hány olyan nemzeti dohányboltos van ma hazánkban, aki komolyan hiszi azt, hogy az elkövetkező 20 évben tuti az övé az évszázad trafikbizniszének egy szelete? Mert ugyebár jelenleg az állam (és a kormány, azaz a kormányzó párt) foggal-körömmel védi híveit, és mindent…..
Franzi 2013.08.27 01:09:41
@vkaresz6:

sajnos nálad a pont.
Franzi 2013.08.27 01:12:01
@panic_button:

miért, most nem kommunisták lopnak?
Franzi 2013.08.27 14:54:06
@vkaresz6:

alapvetően egyetértek, de miért nem lehetne liberalizálni? elméletileg most is korlátozva van 5 koncesszióra, de mégis több van strómanokon keresztül.
Egy fickó felkészülten és higgadt hangnemben koptatja le az őt rejtett számról zaklató telefonos ügyintézőt. Like a Boss!..
Franzi 2013.08.15 03:36:29
@nandras01:

te el vagy tévedve. ha engem felhív vki, akkor elsőnek neki kell magát azonosítania és ne tőlem kérjen címet és szül.dátumot.

nincs hitelem, de én senki ismeretlennek nem adom meg az adataimat.

attól függetlenül, micsoda arrogancia és ostoba érvelés az egész a hölgy részéről?
Ha mutyi, akkor trafik - egyelőre úgy néz ki, a gyerekbetegségekkel küzdő rendszer az istennek sem tud felnőni: az eredeti célok látványosan megbuktak és lassan az is kiderül, valójában kinek énekel a fülemüle: mennyit lehet kaszálni Nemzeti Dohánybolt tulajdonosként (a forgalom…..
Franzi 2013.08.02 02:31:29
@Lindalinda:

eddig szabadott kiskorúaknak cigit árusítani?

a százalékszámítás megy? 770 ft. helyett most 870 ft. ugyanaz a cigi.
Franzi 2013.08.02 02:37:13
@Blogger Géza:

az az ellenőr, aki egy 18 kiskorút biztat arra, hogy bemenjen egy olyan boltba, ahová neki nem szabad, az milyen jogszabály ellen vét?
Franzi 2013.08.02 02:43:53
@Blogger Géza:

"Büntetendő az a nagykorú személy, aki kiskorút bűncselekmény, vagy szabálysértés elkövetésére, vagy rábírni törekszik."
maga a fiatalkorú, akit ma már 12 év felett felelősségre lehet vonni mit követ el ilyen próbavásárlásos játék közben?
mivel motiválja és hogyan igazolja a hatóság ilyen esetben a tettét? fizetséget az neki, mint milyen státuszúnak? köztisztviselőnek, az nem lehet! megbízási szerződéssel? az is elég furcsa. van egyáltalán munkaszerződés ilyenkor a kiskorúval, vagy valamelyik vamzer túlbuzgó gyerekét viszik ilyenkor?
Nem kell Orbán Viktor feltétlen hívének lenni ahhoz, hogy lássuk: a miniszterelnök kivételes politikai tehetséggel rendelkezik. Lassan két és fél évtizede követhetjük figyelemmel pályáját, és bármit gondolunk is róla, céljairól és eredményeiről, ennek a korszaknak ő a…..
Franzi 2013.08.02 00:38:01
@timea knausz:

nem is az a feladata TG-nak, h OV-t dicsérje.
Csányi részvényeladásai és az újabb bankadók is megdöbbentő folyamatokra mutathatnak rá  "Végső soron kiszállt az OTP-ből Csányi Sándor!" - adták hírül az elmúlt nap az ország vezető oldalai. A hír nemcsak abból a szempontból meglepő, hogy az ország egyik…..
A ki alatt volt olcsóbb a tojás? emlékezetes mémje óta Bajnai Gordon legtechnokratább támogatói sem mondhatják, hogy a nemjobbikos ellenzék reménybeli Neója és szövetségesei mentesek lennének a demagógiától. A tojáshelyzet Orbánra kenésén túl most újra kiakadt a…..
Franzi 2013.07.09 15:09:54
@Doomhammer:

persze, lehet mindent lélegeztetőgépben számolni .....
Franzi 2013.07.10 13:02:36
@Doomhammer:

mindkét érved eléggé populista

nagyon sok minden miatt lehet hibáztatni a kormányunkat, de számomra az érvelésed úgy tűnik, hogy már csak a fikázás mindenáron.

számolgathatsz iskolákba is, lecserélheted az autókat lovasszekérre is, de ennek semmi értelme.
Nyári slágertéma a fapados járatok trükkjeivel foglalkozni. A Zugügyvéd kedvence a védelmi pénz szedése a kézi poggyászokra a kapunál, ahol már nem nagyon tud mit csinálni az utas, csak fizetni, de a betonon lerohadó repülőgép majdnem mindent visz. Szia Zugügyvéd, A…..
Franzi 2013.07.03 17:48:13
@VéKá:

ha jól értettelek, akkor szerinted teljesen rendben van, hogy nem teljesített a légitársaság a szerződésnek megfelelően?
Franzi 2013.07.04 14:39:16
@VéKá:

tényleg tiszta szerencse, hogy nem esővizet kellett felnyalniuk. nem 600, hanem 250 Euró jár nekik az elszállásoláson túl.

igazad van, az idegbajt nem lehet kártalanítani, legfeljebb enyhíteni. ha te érvelésedet követem, akkor én is leszarom az ügyfelet/utast, mert az idegbajt úgysem lehet kártalanítani.

ha kalandtúrát szerettek volna, akkor olyan útra fizetnek be. honnan tudod, hogy az érintetteknek nem kellett pl. + egy nap szabadságot kivennie? vagy esetleg egy családi összejövetel hiúsult meg a késés miatt?

azon nem gondolkodtál el, hogy nem szerződést kell megszegni, hanem a szerződésnek megfelelően dolgozni/teljesíteni? hidd el, sokkal olcsóbb. ha nem tartják be szerződést, akkor minek kötünk egyáltalán szerződést?

az egyetlen toleráns ország a világban? ezt te sem gondolod komolyan. merre jártál már? mekkora botrány van egy budapest pride miatt? ez neked a világon egyedülálló tolerancia?

a wizzair mennyire toleráns, ha 10 kg helyett 12 kg a csomagom? mennyire toleráns, ha 5 percet kések a check-in-nél?
Franzi 2013.07.04 22:16:17
@VéKá:

nyilván más az erkölcsről való felfogásunk. számomra az erkölcs része, hogy szerződéseket betartunk és ha vmi okból kifolyólag ez véletlenül nem sikerülne, akkor kártérítést fizetek az érintettnek.

persze ez is neveltetés kérdése ....

de visszatérve az általad magasra emelt toleranciára, még1x: a wizzair mennyire toleráns, ha 10 kg helyett 12 kg a csomagom? mennyire toleráns, ha 5 percet kések a check-in-nél?
Ülj le, egyes! Nemzeti Dohánybolt 2013.07.01 21:47:17
Először vásároltam Nemzeti Dohányboltban, csekély eredménnyel. - Pipadohányuk van?- Természetesen.- Milyen?- Valami pirosat hoztak, mindjárt megkeresem.- És ha esetleg nem olyant szeretnék, tudnak nekem rendelni?- Biztosan, de még nem alakult ki a rendszer...
Az árvízzel folytatott küzdelem hevében eltelt napokra való tekintettel, a különösen és egyre jobban dübörgő miniszterelnöki és kormánypropaganda vonatkozásában, a nemzeti összefogás szellemében lerakott nemzetiszínű, önálló lábakon álló homokzsákokra vetve egy…..
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
  Orbán Viktor már 2006-ban megmondta, hogy komoly bajok lehetnek a devizahitelezés hazai elburjánzásából, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ezért az emberek a hibásak és nem a kormány.    2006. április 21-én a második választási forduló előtti pénteken Orbán,…..
Franzi 2011.10.19 14:21:54
@bbjnick:

egyet értek, szerintem csupán arra hívja fel a figyelmet a poszt, hogy ma a bankokat teszi felelőssé OV.

véleményem szerint meg háromszereplős a felelősség, hisz a felügyeletnek is oda kellett volna jobba figyelnie...
Munka törvénykönyve: "142/A. § (1) Az egyenlő, illetve egyenlő értékűként elismert munka díjazásának meghatározása során az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. (2) A munka egyenlő értékének megállapításánál különösen az elvégzett munka…..
  A hétfői országgyűlési vitanapon Schiffer András azt mondta: nem lepi meg, hogy Lázár János a vitában „továbbra is azt a bolsevik típusú érvelést alkalmazza, hogy mindenki, aki vele ért egyet, a világos oldalon áll, mindenki, aki a másik oldalon van, az a sötét…..
Franzi 2011.09.28 00:57:17
@málnási:

nem mondom, hogy ostoba vagy, csupán peched van, ha gondolkodni kell.

te mit tehetsz arról, hogy a felmenőid mit tettek vagy mit nem tettek?
Ezekkel a kuponokkal mindig csak a baj van. Péter 20%-os vasárnapi kedvezményéről az Alleeban található Guru étteremben fizetéskor derült ki, hogy a palacsintára és a bagettszendvicsre vonatkozott. Biztos sokan ismerik az Allee vasárnapot, amikor az Allee bevásárlóközpontban…..
Bár Aaron történetéből már tudjuk, a Cetelem nem szívesen járul hozzá a hitelre való vásárláshoz, íme egy újabb gyöngyszem a hitel-elutasítás történetek közül. Naiv ügyfél levelét a Cetelemhez alább olvashatják. (Az azonban sajnos nem derül ki a történetből,…..
Egymilliós bírságot kaptak, amiért Vásárhelyi Mária előadását egy dominaként fellépő személy szexuális szolgáltatásához hasonlították. Van, akinek addig fontos csak a szólásszabadság, amíg nem róla szólnak szabadon. A Fővárosi Bíróság a minap Vásárhelyi…..
Franzi 2011.04.27 08:17:11
@turulpina:

gratulálok,. ennyi erővel írhattál volna a macskakövek szerelmes életéről is, mert annak kb. ugyanannyi köze van a cikkhez, mint te bejegyzésednek.
Tisztelt Munkahelyi terror blog! Sok történetet végigolvastam már az önök oldalán, most eljutottam odáig, hogy én is leírom a saját történetemet. 46 éves nő vagyok, már benne vagyok a korban, ami a munkakeresés nehézségeit illeti, pedig nem érzem magamat öregnek. Az…..
Franzi 2011.04.21 00:34:25
@Almandin:

ez nem fórumozás. bemész, fél óra interjú, majd "értesítjük", haza mész.

nem tudod, hogy mit beszélnek a hátad mögött. ez a "hátam mögött beszélnek" is csak azoknál van, akik foglalkoznak vele.... nekem gőzöm sincs, hogy ki mikor mit beszélt a hátam mögött, mert egyszerűen nem érdekel - nem egy állásinterjún, hanem SEHOL.

aki ezzel foglalkozik annak hiányos az önbizalma.
Franzi 2011.04.21 00:35:07
@Ленина:

ne vegyél szemüveget, mert a hátad mögött kibeszélnek ... :DDDD
A Homár már nem emlékszik kristálytisztán, de elképzelhető, hogy az első pozitív biztosítós történettel állunk szemben. Bonifác számlájáról 5 éven át vonták egy azóta elhagyott bérlakás biztosítását az Atlasznál. De amikor észrevette, szólt, és felbontotta a…..
Franzi 2011.04.14 13:37:35
@Körömcsiga:

nem kellett volna tudnia, de pontosan azért, amikor megtudta, visszafizette.

veszel egy autót, biztosítod, kifizeted a díjat. aztán 1 évre rá eladod az autódat vagy roncstelepre viszed, mert szétesett, akkor innentől kezdve téged nem érhet olyan kár, ami az autóddal függ össze, ami a biztosítót terhelhetné, tehát a biztosító abból a szerződésből semmiféle képen nem fizetne semmilyen kárt, mivel már nincs autód... így kerek? :)
A köztársasági elnök azt szeretné, ha az új alkotmány "magyar nyelven szólna", így a preambulum szó helyett az előszó megfogalmazás szerepelhetne benne - közölte Schmitt Pál a Pannon Egyetemen tett látogatása során. Kapcsolódó hivatkozások:Közösségi…..
Franzi 2011.02.26 13:20:14
@republikon:

nagyon szívesen máskor is :)

mert ugye feltételezéseken alapul az egész poszt.

"Most sincs benne, drága elnök úr.
Se a "preambulum", se az "előszó" kifejezés."

mondta, hogy benne van?

"Ha egyszer, csak egyetlenegyszer elolvasta volna, akkor tudná."

honnan tudod, hogy nem olvasta el?

"Ez nem egy edzésterv, hanem a jogforrási hierarchia csúcsa, egy jogi norma."

fantasztikus következtetés, miért nincs kiegészítve azzal, hogy nem egy szakácskönyv?

"....általa sosem olvasott Alkotmány ..."

ez egy feltételezés, amit szintén tényként kezelsz.

én nagyon nem örülök,, hogy SP a KE, mert tényleg csak egy báb, de ezzel a poszttal nem őt minősíted.
Franzi 2011.02.26 16:54:06
@DarthVader:

"2. § A jogszabály tervezetét a magyar nyelv szabályainak megfelelően, világosan, közérthetően és ellentmondásmentesen kell megszövegezni."

na már itt bukta van "közérthetően" ... szerinted 10 emberből hányan tudják, hogy mi az a preambulum?

nem mintha a többi jogszabály érthetően lenne megfogalmazva... :)))
Franzi 2011.02.27 13:49:56
@Goompah:

ott a pont!
Feladatba kaptuk, hogy a 18 éve ugyanazzal az arculattal futó Esküvő Kiállítás és Vásár arculatát frissítsük fel és tervezzünk olyan eszközöket, amivel sikerrel tud idén megjelenni. Feladat volt a médiamix "felturbózása" is, hiszen korábban elsősorban…..