Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miket

29 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UPDATE Az Index nevű hírportál még hisz a látványtervekben és a kivitelezői nyilatkozatokban, és erre hivatkozva egy cikkel cáfolja posztunkat. Magam is elbizonytalanodtam, hogy jól láttam-e a betont a medencében, ezért az alábbi kérdést tettem fel Dávid barátomnak, akivel…..
miket 2013.12.27 22:06:33
@David Bowman: sajnos igaz, láttam a szememmel.
miket 2013.12.31 16:23:40
@bogardus: ott van.
Meglepő eredmények és ígéretes fekete lovak. Winkler, Szél, Tarlós, Horváth, Bajnai. Lezárult a szavazás, melyben arról kérdeztük olvasóinkat kit tartanak legalkalmasabbnak a főváros élére 2014-től. Meglepő eredményeket kaptunk a 13049/2 szavazótól. Tudjuk, hogy nem…..
UPDATE: a szavazás december 8. vasárnapig tart, utána értékeljük az eredményeket! Nyitott kérdés még minden oldalról, hogy ki vezesse Budapestet 2014 őszétől. Az Országgyűlésben, úgy tűnik, maradhat a rezsicsökkentés Fidesz, szocikkal és Jobbikkal fűszerezve, és már csak az…..
miket 2013.12.02 10:31:16
@Bogas: irónia volt, de ha félreérthető átírom a profit rókára.
Több évvel a partra vetődést követően, hosszas vergődés után megnyílt a Bálna nevű remek épület a Duna partján. A névválasztás már nem meglepő kis hazánkban: semmi közünk hozzá, mégis van nálunk Marina, Laguna, Beach meg hekk is, miért ne lehetne Bálna. A CET-ben volt egy…..
Amikor már majdnem bevesszük, hogy minket csak a totális bekamerázás és az egyre nagyobb trollhadseregek felállítása védhet meg a mindennapi bűnözéstől, a BKV egy meglepő és kreatív ötlettel hökkenti meg a magát már majdnem eltemető önjelölt kriminológust. Valamiért az…..
Egy évvel ezelőtt született meg az elképzelés egy kommunikácós és ötletgyűjtő felületről Magyar Urbanisztikai Társaság ernyője alatt, amely fellángolás 2012. december 6-án életre hívta a MUTATÓ blogot.  A megjelenést több hónapon át tartó elemző munka előzte meg; a…..
Az ortodox közgazdasági tankönyvek szerint az elvesztegetett haszon is veszteség. Ezt az alaptézist megértve próbál Tarlós főpolgármester kapaszkodni a hamvába holt, aztán a helyiek által döglött oroszlánként meg is rugdosott mobilgát-projektbe. A “politikai haszonszerzés”…..
Budapest belvárosában a napokban hemzsegnek az emberek a Duna partján. Mert megtehetik. Mert meg tudják közelíteni a folyót. Sokan katasztrófaturizmust emlegetnek, pedig nem történt tragédia. A robosztus és átgondoltan megépített rakpartoknak köszönhetően egy percig nem merült fel…..
Egy jó tüntetés velejárója, hogy a tömeg együtt mozogjon és együtt éljen. Ehhez szükség van közös jelszavakra, könnyen és látványosan kimondható üzenetekre. A legjobb eszköz erre a közös dal, nóta, skandálás.2006-ban a focimeccsen szocializálódott közeg könnyen átvitte…..
Kilátogattunk a Nemzeti Lóversenyre és megrökönyödve láttuk a vicces lónevek között Nemzeti Összefogást. Annyira megdöbbentő volt hallani, hogy valaki Nemzeti Összefogásnak nevezi el a lovát, hogy eldönthetetlen volt számomra, hogy valaki ennyire elvakult Orbán-fan, vagy ennyire…..
Nem meglepő, ami a Gödörrel mint klubbal történt: láttunk mi már Mumust Szimplán hónaljtáskás picsogássá válni. Normális folyamat, mely során egy-egy szubkultúra által teremtett értéket az addigi viszolygásból átváltva elkezdi használni a mainstream. Olyan, mint a graffiti…..
Életem legnagyobb Európa-élménye 2002-ben történt az Újpest-Haladás magyar kupadöntőn Győrben. Az országban mindenki vágyakozott Európába, el akartuk érni azt a szintet, ahol jogállamban, biztos gazdasági háttérrel, tisztán élhetünk, kb. mint Ausztriában, de úgy, hogy azért…..
Első hallásra meglepő ötlettel állt elő Bálint barátom. De mivel magam is rendszeresen vágok át az Örsön az aluljáróban, egyetértek: valamit tenni kell az ott tanyázó kacatárusokkal. Mivel árujuk zömmel könyv, lehet nem is rossz gondolat. Ha beválna, akár szociális…..
 A Jászai tér és az Elvis park közötti hídon 29db Szent Korona található...
A BKV kikötőt fejleszt a Dunán. A 444.086.066 forintból megvalósuló beruházásról nem sokat tudni, sem a BKV, sem a BKK, sem az NFÜ weboldalán nem találtam információt a fejlesztésről. A BKV-nál és a BKK-nál e-mailben érdeklődtem a beruházás irányáról, de választ még nem…..
miket 2011.12.01 14:08:51
Köszi a hozzászólásokat.
Sajnos kimaradtak a linkek a postból ezért volt néhány félreértés.
Léteznek gyorshajók pl. Londonban, gyors kikötéssel.
www.tfl.gov.uk/gettingaround/21311.aspx
Ezért hülyeség a régi hajókhoz fejleszteni, mert amúgy sem alkalmasak semmire.

Kikötők:
Meder utcát meg is indokoltad miért hülyeség: mert ott a metró, ami pont oda visz mint a hajó vinne, csak ahhoz nem kell kisétálni.

Petőfi tér: belváros, de itt épp nem a turisztikai célú hajózásról beszélünk. A Ferenciek terét a távolság miatt pedig nem nevezném átszállási kapcsolatnak.

Millenáris: megint csak nem a turisztikai/kikapcsolódási szempontokat kell figyelni. + ott a hév, 2-es vili, annak aki épp ide akar menni.
Mgergoo vagyok. DK. Szeretnélek motiválni, hogy fuss, és ha nem tudsz még futni, ne keseredj el, hanem gyalogolj! Kezdj el mozogni és ne add fel! Jó eséllyel sokkal jobb állapotban vagy, mint ahonnan én indultam... 2009. ősz. 124 kiló. Ennyi vagyok. Olvasom a futóblogot az elejétől a…..
Augusztus huszadikán kormányunk pont olyan programokkal várja szeretetteljes népét, amilyet szeretne, hogy szeressünk. Ismét nagy durranás lesz Dj Dominique egész estés baráti találkozója. Az egyetlen ismert és közepesen elfogadott név a magyar könnyűzene Deutsch Tamása, a Heaven…..
A következő a kiinduló állapot: otthon ültem, és ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy megbontsak egy pinot noirt. Egy könnyű, nyári bort, a vörösök királykisasszonyát. Volt egy Szeremley 2006-os pinot a spejzban, ez a probléma tehát már a felmerülés pillanatában le volt…..
Senki nem csinál semmit, az a biztos, úgy nem lehet elrontani - ez a filozófia érvényesül a mai Magyarországon. Ha valaki bármit tesz, az gyanús. Miért akar ez jót? Mi a mögöttes szándék? Elképzelhetetlen ebben az országban, hogy egyszerűen csak jót akar az ember. Nem akar…..
Tarlós István bebizonyította, amit már megválasztása előtt is vártunk tőle: tökös legény! Véghezviszi, amit kigondol, nem törődik a népakarattal, a nép úgyis buta, nem tudja mi a jó neki. Nagyon vártunk már egy ilyen vezetőt, aki elébe megy a dolgoknak, nem magyarázkodik,…..
Egyre gyakrabban merül fel a Budapesten, hogy a kerületi önkormányzatoknak túl nagy a befolyása, nem tud tőlük működni a város, nem lehet megvalósítani nagyobb és komplexebb beruházásokat, mert pitiáner politikai érdekek miatt megfúrják a helyi vezetők. Szükség lenne az…..
Húsz évig regnáló polgármesterünk szép hagyatéka volt a poller indokolatlan elterjedése, a köznyelvben Demszky-karóként elhíresült fallikus szimbólumot majd minden utcában megtaláljuk Pesten, kerületenként, sőt, van, amikor sarkonként változó kivitelben. A közismerten…..
A mondat egy hajléktalan ember könyörgése a Ligetben. Mióta 2009-ben bezárt a Verseny utcai piac, és ezzel sok ember megélhetése szűnt meg, nincs Budapesten egy igazi bolha. Működik még az Ecseri, de sajnos rossz és messze van. Itt kereskedők árulják a még megmaradt, antiknak vélt…..