Regisztráció Blogot indítok
Adatok
facepalm

0 bejegyzést írt és 229 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arra gondoltunk, ez esetben beszéljenek helyettünk a képeink. Mert a szöveg úgyis csak annyi lenne, hogy azta meg hogy fantasztikus és lélegzetelállító. Persze később összeszedjük a tudnivalókat azzal kapcsolatban, hogyan és nagyjából mennyiből lehet egy izlandi túrát összehozni, ha nemcsak az alap…..
facepalm 2017.07.07 14:25:13
Páran látszik, hogy random helyekről veszitek az árakat, azért nem kéne hinni feltétlenül a google első találatának mindig. Én most voltam főszezon előtt 8 napot Reykjavikban és semmiképp sem olcsó, de azért kis spórolással elérhető szerintem.

Repjegy 3 héttel előre foglalva, feladott bőrönd nélkül (háti + kisbőrönd és emiatt kötelező elsőbbségi beszállás wizznél) - 60k
Hotdog: 700 Ft, mindennel a híres Bajarins Bestu Pylsur-nál az utcán
3 minibuszos túra 10-12 fővel és sofőrrel, aki elmesél mindent, amit lehet a környékről 8-10 órá alatt (Golden Circle, nyugati és déli part) - 25-40k
Sör: ez elég húzós, fél liter 3k, happy hour alatt délután mondjuk 1800 Ft
Fürdőbe napijegy: kb 2500 Ft
Szolidabb étteremben egy leves vagy egy tányér kisebb adag kaja, 2 féle hallal, rozskenyérrel, salátával és bárányagyvelővel (vagy legalábbis annak tűnt :D) mindkettő kb. 7000
Egyel komolyabb helyen egy sörért és tőkehalért fizettem 10k körül, másik helyen nagy tál kagyló + édesburgonya 7k
Az egyik csúcséttermükben hatalmas currys báránylábszár + valamilyen parfé desszertnek volt a legdrágább, 18k
4 órás bálnanéző túra az óceánon 30k (mondjuk ez nem ajánlott program, tök random, hogy látni fogtok-e valamit és ha igen, akkor is felejthető élmény az a néhány farok meg hát).
Amúgy meg a vásárlást meg lehet oldani egy Bonus nevű boltjukban, ahol kb. itthoni árak két-háromszorásért megkapni mindent.
Busszal a városba és vissza a reptérre, előre foglalva 10k
7 éjszaka hostelben a főutca közepén, Bonussal szemben egy kis elágzó "utcában" 160k, 8 ágyas szobában, ahol 3 napig tök egyedül voltam, konyha + fürdő alap
Nyilván a turista csapdákat el kell kerülni és nem megvenni a főutcán a pulóvert 30k-ért meg a sok bizbaszt, amit nyomnak mindenhol, de ezeket könnyű azért felismerni, itthon se járunk fel a Várba limonádét inni 2k-ért, pedig azt hiszem tényleg annyi :) (bár sikerült első nap 4k-t fizetni az egyik gejzíres helyen egy papírpohas bárányhús levesért + két kis kenyérért.. :D)
Így utólag szerintem érdemesebb lett volna egy nagy bőrönddel menni, vinnni több kaját és többször főzni, autóbérléssel megint csak sokat lehet faragni, ha többen vagyunk. Illetve nem július-augusztusban célszerű talán menni, június közepén a turisták száma még egész elfogadható volt, talán csak a Gulfossnál (alulról 3. kép) volt hatalmas tömeg, de egész jól eloszlik még így is.
Ha pedig hajlandó az ember sátrazni, akkor megint csak szép összeget tud spórolni, esetleg többszemélyes lakókocsi is szóba jöhet, láttam párat belőlük és valószínűleg olcsóbbra jön ki, mint bármi a városokban. A 8 napból 5 14-15 fokos, 0-24 napsütéses nap volt (ugye nem nagyon megy le a nap az évnek ebben a szakaszában), kb. pulóveres idő, a másik 2-2.5 nap esős, szeles, oda azért kell a réteges öltözet, de fázni csak délen, a vízparton fáztam, de csak mert eléggé fújt a szél.
400k lett nekem az út egésze, bár látszik talán, hogy nem vettem annyira spórolósra a figurát, jobban odafigyelve itt-ott meg nem éttermezve azért megáll ez 300-ból is, viszont amit ezért cserébe kaptam élmény, látvány, emberek szempontjából az felért 3 másik "insert random tengerpart" nyaralással bárhol máshol. Ha kicsit is vonz valakit a jobbára érintetlen természet, a békés, barátságos emberek, akkor csak ajánlatni tudom Izlandot.
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
facepalm 2017.05.15 03:34:47
Boldog új pixeleket mindenkinek! 2017-ben is itt vagyunk, és szokás szerint az év eleji listapornóval kezdünk. Volt ugye már egy Checkpoint-besztof (aki kihagyta, itt pótolhatja), jön majd még egy keresőszó-válogatás, ez a poszt pedig a szokásos év játékai-gyűjtés. A blogban már hagyomány, hogy…..
Hancunak köszönhetően csodálatos, ún. kötreblog-kontentet találtam a Frostshockon: a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium 12b osztálya Hearthstone-tablót készített. A képre vagy ide kattintva nagyobb méretben is megcsodálható, a tanárok által tanított tantárgyakra a kártyák leírása utal (pl.:…..
facepalm 2016.05.11 02:21:46
Megint november van, megint szülinapot ünnepel az IDDQD - hogy pontosan mikor, az a múlt ködébe vész, a lényeg, hogy valamikor most, frissítettem is a fejlécet szokás szerint. Ilyentájt szülinapi nyereményjátékokat szoktam csinálni, és mivel éppen ma jelent meg a Fallout 4,…..
facepalm 2015.11.16 15:13:28
@totyak89: Én ezeket írtam:

1 Fallout
2 Bioshock
3 Bad Blood
4 Mortal Kombat
5 x-men
6 Mass Effect
7 Resident Evil
8 Gears of War
9 Starcraft
10 Rage
11 Crash
12 Tex Murphy
13 Attack of the Mutant Camels
14 KKND
15 The Last of Us
16 The Witcher
Pénteken mindenki nunidzsúszon csússzon a Corvin tetőre, mert ez lesz: https://www.facebook.com/events/968001979877046/ A CorvinTető legtetején, a csillagos ég alatt,a TETŐTERASZON:VAGINA TOWN (FR) https://vaginatown.bandcamp.com/album/ecstasyLOUIS PANTHER…..
facepalm 2015.06.18 15:26:58
Subba Cukiság: Pipiszeri 2015.05.16 16:09:31
Awwww, nem ismerte meg a kisfút az új frizkó miatt, jóóóóój! ..
Tardai történetek Nyolcvannégy 2010.03.22 09:00:00
Minden nő kurva! Ezzel próbálta nyugtatni Vladi a bátyját, ami elég szarul hangzott, mivel ő volt az, aki felszarvazta a tesóját. Dzseni Diamond volt a legkevésbé hibás. Egy elhanyagolt gumipina kevés dolog miatt hibáztatható, még akkor is, ha egy napon belül egy komplett…..
facepalm 2015.05.09 17:36:51
Subba 35 perc szopatás 2015.04.20 17:30:37
Már azt hitted mi? Pedig semmi olyan, csak tizenöt pazar prank a világ minden tájáról. 18.16-tól Budapest! A Nyugati pályaudvar sínjei alatt átvezető gyalogos aluljáró amúgyis egy horror helyszín, így meg aztán omegapara   ..
Selymes gyöngy ez, úrjézus: German doing krater with a Volkswagen :DDDD..
facepalm 2015.04.14 21:24:56
@WhiteFalcon: Ez ilyen tipikus álokos, tanult, idegen nyelvet beszélő, büszke magyar ember szokása, hogy a másik magyar kiejtésén röhög, ha az kicsit más. Bezzeg ő! Neki tuti az angolja, meg is lehet nézni a Rigó utcai nyelvvizsgáját, ha szépen kéred (vagy ami épp most menő).
Csomó külföldi ismerősöm közül soha, egyiküket sem hallottam még, hogy bárkit is az angol kiejtése miatt kritizált volna.
A Counter-Strike egy logikus játék: ez azt jelenti, hogy vannak bevett, kitapasztalt megoldások, amiket megéri követni, mert a legtöbb esetben a túlzott improvizálás visszarúg. Ennek ellenére előfordul egy-egy játékban, hogy teljesen szembemennek a józan ésszel, és valami elmebeteg…..
Decemberben írtunk már a Pixels című nyári popcornmoziról, amiben a nyolcvanas évek híres videojátékai támadják meg New Yorkot. Tegnap megjelent hozzá a trailer is, és hát izé. Nem túl meggyőző. Persze, jól néznek ki az élőszereplőket lezúzó (pixelizáló)…..
(Aki alapból nem bírja a podcasteket, most be is csukhatja a posztot, mi pedig megígérjük, hogy podcastes napon mindig lesz más kontent is a blogon.) Az IDDQD egyik alapítójával, Grath cimbivel nagyjából fél éve folyamatosan beszélünk arról, hogy kéne csinálni egy jó kis gémer…..
Végéhez ért a köztévé saját zenei műsora, ahol eldőlt, hogy ki képviselheti Magyarországot az idén Ausztriában megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon. A nyolc versenyzőből először Ív, Wolf Kati, Gájer Bálint és a Passed (utóbbi kettő pont nélkül) esett ki a zsűrinek…..
Subba Czukorság: Purtyogó csirke 2015.01.11 17:22:16
Még a kis kloákája is belazult, awwww...
facepalm 2015.01.11 17:33:49
A blogszülinap egyik hagyománya a nyereményözön, amit általában valamilyen trükkös rejtvénnyel zúdítunk a nyakatokba. Most is pontosan ez történik, amolyan Mohó Hiéna módjára. Ha valaki nem ismerné, a Mohó Hiéna a Totalcar karácsonyi rovata, amiben az évben kapott…..