Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gall a miklós

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AKIK 1990 ELŐTT SZÜLETTEK, AZOKNAK KÖTELEZŐ VÉGIGOLVASNI – NAGYON IGAZ!!! (A közösségi oldalakon időnként felbukkanó, a "régen minden jobb volt" közhelyes nosztalgia-érvelésekkel teletűzdelt írás paródiája.) Mi még tudjuk, milyen az, hogy trágyás talicskával menni a…..
Saját kezűleg: ez állhatna annak a több tízezer embernek a fejfáján, akiknek a sorsát mind egy ember köti össze: Vaszilij Blohin. Mind ismerték őt, igaz legtöbbjük csak egy pillanatra találkozott vele egy sötét szobában, ami után egyikünk sem látott többé fényt. Vaszilij Blokhin kiérdemelte a…..
Minden igaz geek számára jó hír, hogy 2014-ben is el voltunk látva a sci-fi- és fantasy-irodalom igencsak vaskos szeletével. Ráadásul nem csupán a nemzetközi piac régebbi vagy frissebb termései értek ide, hanem születtek bőséggel a magyar piacon is újdonságok. Ezekből próbáltuk…..
2006, valahol Gyöngyöspata közelében. 33 éves vagyok. 11. nap, kedd Ma kétszer is találkoztam az erdésszel. Lefelé sétáltam a maradék élelmiszerért, amikor egy Lada Niva jött velem szemben, csomagtartó tele takarmánnyal. – Mi járatban? – kérdezte.– Túrázok.– Honnan…..
A Párizsról szóló bejegyzéseim nyilván egy hasonló poszttal kellett volna kezdenem. Hogy miért nem? Mert már több száz ilyen bejegyzés készült. Azért remélem mindenki talál benne valami újdonságot, különlegességet, és nem utolsó sorban segítséget az út…..
  Az alábbiakban leírom nektek, hogyan hajtsátok végre ezt a pár egyszerű gyakorlatot, amit percek alatt meg tudtok csinálni. Ugyanakkor tudni kell, hogy a kocka hashoz nem elég a megszámlálhatatlanul sok ismétlésszám, hanem oda kell figyelni a táplálkozásra is. Akkor kezdjük…..
Kicsit eltérve a blog tematikájától (ez már lassan szokás lesz), kortárs filmekről állítottam össze egy áttekintést. Mint azt korábbi bejegyzésemben írtam, sajnos a rendszerváltást követő két évtized nem a magyar film fénykoraként vonul be a kultúrtörténetbe, ennek…..
  - avagy Michael Hussar festészete Most is egy kortárs festő munkáiból szemezgettem nektek, viszont az érem másik oldaláról. Az emberi elmének van egy olyan zuga, amit senki nem hajlandó tudomásul venni. Ebben a zugban nyugszanak a különböző perverziók, és egyéb undormányos…..
Egy hárommillió dollárból készített film, ami Amerikában eddig 63 milliót hozott. Hogy csinálta? Hát úgy, hogy volt egy új ötlete. 2022-ben járunk, Amerikában. A munkanélküliség 1%. A bűnözési ráta még soha nem volt ilyen alacsony. Az erőszak gyakorlatilag eltűnt. Hogy…..
Múltkor, mikor Javier Bardem fizimiskáit tekintettük át, már tudtam, a következő "áldozat" a témában Gary Oldman lesz. Talán vele kellett volna kezdeni, hiszen kevés olyan kaméleon van a filmszakmában, mint ő. Ahogy nézegettem a filmjeit és a benne alakított karaktereket, ismét…..
Na, ma nem lesz nehéz dolgom a helyszínekkel, mivel az epizód végig Királyvárban játszódik. A Mud Gate-et pedig az HBO-n látott fordítás alapján Sárkapuzom, még mielőtt. Sötét van a nyitójelenetben, ami egyrészt segít elfedni a CGI-hajóhadat, másrészt kiváló lepel a…..
gall a miklós 2012.05.30 02:49:40
@komisz_kölök: Áh, és ételre sem mondhatom ,hogy sótlan, ha nem tudok főzni? Ezzel az érveléssel a világból ki lehet kergetni:)
Egyébként meg tényleg nem kell fikázni, mert én sem gondoltam, hogy ilyen élvezetes sorozatot tudnak csinálni ebből a könyvből. riszpekt
Hé!Te, aki hobbiból zenélgetsz, goblejneket gyártasz, verseket fabrikálsz, blogot írsz, tánccsoportban ugrálsz, színdarabokban játszol - és nappal dolgozol és fáj a szemed, és művészeteddel minket traktálsz: hunyd be a szemed és csendben figyelj rám! Adj egy percet nekem az…..
gall a miklós 2012.04.02 11:57:28
@Idet: Azért az Alföldön van elég sok sváb falu, szóval nem kell messzire egy kis tepszishúsért, ha érted,hogy mondom.
gall a miklós 2012.04.02 21:23:18
@vészmadár (pica pica): Az már igaz.
Helló Tibi! balage_81 voltam, poszt lent. A mindenkivel bratyizó Hogy a csövesek ijesztőek? Ne vicceljetek már, van egy haverom, az utcán él. Semmi baj vele, naponta adok neki egy százast, mert ő is emberből van! Olyan, mint a Gulyás Adrián, ismeritek, 2 éve ő csinálta a…..
gall a miklós 2012.02.05 00:42:56
A Missouri államban található Kansas city egyik általános iskolájának süldő tanonca, Clara Lazen, egy kivételesen elmélyült szabadfoglalkozás keretében - állítólag  a véletlennek köszönhetően - felfedezett egy új molekulát, amely történetesen valós gyakorlati értékkel…..
Modorosblog Zöld majmok 2010.11.09 07:00:00
-Mih..? Oda dobtam, ja. Te meg mit csinálsz, kukázol? Na ne bassz. Te külön gyűjtöd a papírt? Mi az a másik zsák, petpalack? Beszarok, apám, beszarok. Papír, műanyag, alumínium külön - kávézacc meg teafű Bélának, a fikusznak. Buzi vagy?És ezeket itt frankón gyűjtögeted,…..
gall a miklós 2010.11.09 16:54:41
@El Topo (Sgt. Elias):
Norvégiában tényleg eszik, de inkább különlegesség, szóval nem párizsi helyett nyomatják zsömlével, nem is nagyon lehet kapni.
Egyébként pedig azt a pár bálnát simán ledolgozzák azzal, hogy pl. nincs is másilyen konténer, csak a szelektív. Nekem egyszer sikerült kivívnom az egyik helyi lakos haragját, mert nem mostam ki az üres tejesdobozt, mielőtt kidobtam a papírdobozok jelzésű edénybe.
Tisztelt Blogolvasók!A mai MÁV-os élményemet szeretném elmesélni ugyanis meggyőződésem, hogy tanulságos minden utas és olvasó számára. A legelején hangsúlyozom, hogy valóban trükköztem a bérlettel és jár nekem büntetés de az egész eljárás több, mint vérlázító.…..
Budapesten olyan rétegek élnek a város közepén, akik máshol Európában leginkább a külső kerületekben. És miközben a városvezetés milliárdokért sem tudta kitalálni Budapestet, vállalkozóknak és fiataloknak ez sikerült: a romkocsmákkal. (Fotó: szimpla.hu) Nemrég…..
Az egész világ által jó előre lesajnált, harmatgyengének, lelkes amatőröknek,  gólszerzésre is esélytelennek kikiáltott új-Zélandi labdarúgó válogatott pontot szerzett a 2010. évi labdarúgó világbajnokságon. Szakértők és nem szakértők sora (élen a teljesen…..
Félrefordítások Tanulásfüggő 2010.04.08 07:59:00
Egyik legszorgosabb beszállítónk, Rénhírek tanulásellenes attitűdjét :) nem igazán értem - de inkább olvassátokDr. House, 1/11:-- Tanultál valamit?-- Igen, függő  vagyok.A kérdés kb. így hangozhatott az eredetiben: Have you learnt anything?Helyes fordítása pedig:…..
gall a miklós 2010.04.08 10:56:09
@semiambidextrous:
Én kérek elnézést miden hitvány földi halandó nevében,akik a nyelv rabszolgái. Ítélkezz feletünk nagyúr.
 Rendkívüli kárt okozott Sólyom László köztársasági elnök úr Magyarországnak azzal, hogy aláírta a holokauszttagadást tiltó törvényt! Nem csupán azért, mert rábólintott az egyértelműen ostoba jogszabályra. Nem csupán azért, mert a nyilvánvalóan ezer sebből vérző,…..
Folyékony Kenyér Suzuki Szamuráj 2010.01.21 09:25:00
Vadkertről hazafele, Solt határában zavart érzek az erőben, nagyot fékezek a Kunsági éjszakában, és életveszélyes farolással közelítem meg a sarkvidéki kutatóállomásra emlékeztető sátortábort. Egy kis sáros parkoló körül félkörben sátrak gubbasztanak, elszabadult…..
Egy korábbi bejegyzésben említettem, hogy elméletileg maradt még egy vezércsele az MSZP-nek, ez pedig valamilyen „magyar olajfa”, azaz egy baloldali választási együttműködés létrehozása. Akkor két fontos ellenérvet jeleztem: egyrészt az MSZP belső helyzetét, másrészt…..
gall a miklós 2009.12.29 14:27:02
@Straight: Mintha a gondolataimban olvasnál:D Én sem fogalmazhattam volna meg jobban:D
  Nem is csűröm-csavarom a dolgokat: a 90es és a Gyűlölt ellenségeink ikonikus blogok nagy formátumú írója, Kurtz ezredes ma egy, sokunk számára ismeretlen területre kalauzol el bennünket: az amerikai csapatjátékok világába.   Mivel eddig nem sok szó esett…..