Regisztráció Blogot indítok
Adatok
imagi

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, ismeritek-e azt, akiről beszélni akarok. Elég ellentmondásos figura. Egyrészt rajonganak érte, 4-500 ember jár el hetente a hittanóraszerű „kedd esti alkalmaira”, másrészt vannak, akik kígyót-békát kiabálnak rá és legszívesebben azonnal máglyára…..
imagi 2011.06.08 21:35:29
hagyjuk inkább @zzzsuzsa: , részemről békejobb:)
igen, meghallgattam a beszélgetést akkor, azt hiszem épp egyenesben, s nekem nagyon aktuális volt. Arra emlékszem, hogy a műsorvezetők is teljesen paffok voltak PF minden gondolatára, s nem véletlenül - mindenki számára nyilvánvaló ez a "szívdöglesztőség" - jobban nem tudom kifejezni, mert ebben benne van minden természetes keresetlensége , gondolatainak természetessége, őszintesége, könnyed fenegyerekség, szembeszállás minden képmutatással, fiús vagánysága, közelről ártatlan tekintete, s távolabbról valami lehetetlen életismeret, ami rejtély, hogy honnan szedte. Talán tőlünk, a gyónó hívektől, mert képes arra, hogy miközben hallgat minket, átérezze személy szerint a bajainkat.Képes egy nő, egy férfi, öreg vagy fiatal helyébe bekleélni magát, s mint egy magába szívja a személyisége mások élettapasztalatait...szóval ettől szívdöglesztő, nekem ez a szó fejezi ki őt. Passz!
Az év utolsó napján, „Hálaadó Szentmise” keretében a legtöbb plébánián statisztikákkal megalapozva a plébános értékeli az egyházközség hitéletét: kereszteltek, temetések, hitoktatásra járók száma, lelkiségi csoportok tevékenysége stb. Vannak idős atyák, akik…..
imagi 2010.01.11 10:53:45
"A külső hideget szívük jószándékának belső melege ellensúlyozta a karácsonyi ünnepek alatt.... Persze az emberek lelki igényei is különbözőek, s vannak olyanok, akik egy kevés hóeséssel beérik karácsonyra. Papként azt próbálom tanítani, hogy érdemes ennél igényesebbnek lenni."
Látom, hogy nagyon visszatértem gyermekkori emlékeimhez, s ez nem véletlen, nagy belső ugrás következménye. Nem második gyermekkor, olyan ugrás, ami előre visz, talán azt a tisztaságot hozta el számomra,amit körülbelül a 10-18 éves korom közötti időszakot jellemezte.
Emlékszem, az egyik éjféli misére menet (egyébként templom mellett laktunk), kiléptem az ajtón, s a bejárat előtti orgonabokrok egymás fölé hajló ágainak kristályosan bevont jégfelülete kis jégcsapokkal, szinte gótikus üvegkapuzatnak tűntek - a hóesés után kitisztult égbolt holdja kékes fénnyel vonta be.A templomhoz vezető út fehérsége, lelki felkészültségemet kívülről emelve a tisztaság mélyebb élményét adta.
Első tudatos élményem(mindössze 14 hónapos lehettem) az első hó élménye, ahogy kezemre ruhámra hullik, a csöndes tiszta levegő, a lebegés, ahogy rám száll, a sok fehérség, a csillogás, amint olvadni kezd, s végül, ahogy eltűnik, s csak vízcsepp lesz belőle, ennek a folyamatnak az átélése egyszerre örülni valaminek, ami szinte azonnal szertefoszlik, ez az összetett élmény, akkor könnyekben fejeződött ki. Teljesen látom akkori magamat kívülről.
Felnőttként csodálkozunk, hogy mások nem értik jelképrendszereinket,miközben saját magunk számára is csak lassan-lassan kinyíló kapuk vagyunk, s hánynak kell még sorban kinyílni, s hány ajtót kell még mások fele kinyitni....
imagi 2010.01.12 08:10:06
@zzzsuzsa: ez most jólesik, mert épp nincs túl jó kedvem:)(:
Hosszas töprengés után arra az elhatározásra jutottam, hogy a bálványimádás ügyét, amennyiben tudom és lehet, előmozdítom és teljes vállszélességgel melléállok. Igyekeztem valamennyire körüljárni magamban a témát, hátha találok valami kiutat ebből a helyzetből, de nem…..
imagi 2009.12.23 14:19:57
@azallamenvagyok: "...van szerető kapcsolat, "leosztott" szerepkörökkel"-nagyon falsul hangzik számomra," leosztott".
imagi 2010.01.11 09:09:55
@álomfejtő: érdekes, mintha az én gondolataimat írtad volna, lehet, hogy egy helyre járunk?
Jezsuita bloggerek BÚÉK 2010.01.04 09:49:00
Történt egyszer, hogy az anyaméhben fiúikrek fogantak. Teltek a hetek, és a fiúcskák növekedtek. Ahogy növekedett a tudatuk, úgy nőtt az örömük is:
 - Mondd, nem nagyszerű, hogy fogantattunk? Nem csodálatos, hogy élünk?
 Az ikrek elkezdték felfedezni világukat. Amikor…..
imagi 2010.01.05 08:06:18
@kis_csirke: jaj,Te! Ennyi sületlenséget!Látszik, hogy még nem sok a sütnivalód, hisz még ott van a tojáshéj a fenekeden......))))))))))
Talán kevesen tudják, hogy nem is olyan messze Budapesttől, Leányváron, egy alkoholistákat mentő ház működik papok, püspökök, szerzetesek számára. Állandóan telt házzal. Alig képesek befogadni az egyház gyermekeinek vezetőit, a nyáj pásztorait. Van rendtársam, aki évekig…..
imagi 2009.12.23 14:11:04
@Glis glis: Jó, hogy védelmedbe vetted ezt a "megbélyegzett" csoportot, magam is gyanakodok magamra, s nagyon igazságtalannak érzem ezt a kifejezést.
imagi 2009.12.23 14:31:32
@kis_csirke: Ha őszinte vagyok,épp az adakozó természetem kerül háttérbe. Ezt úgy fogalmaztam meg itthon, családi körben, hogy ami beléd reked, az szarrá válik, bocsánat!- lelki értelemben is, tehetetlenség érzete lesz az emberen úrrá, s máris negatívba fordul az eredetileg pozitív energia.
Ez ebben a hajtós utolsó pár órában nem épp lelkesítő.
A szomorú az, hogy aki vezető pozícióban van és tudná a helyzetet irányítani szaktudásával, nem teszi.
Jezsuita bloggerek Antikarácsony 2009.12.18 20:32:00
A napokban a Moszkva téri metrólejáró felé közeledve egy nagy kettős kereszt jött velem szembe. A kereszt tövében mécsesek égtek, oldalán bibliai idézet: „Velünk az Isten“ és egy „Keresztény Magyarországot“ éltető felirat. Néhány éve kezdődött ez az adventi keresztállítási kampány. Indoklásaként a…..
imagi 2009.12.22 09:36:26
@Ditúr: Kedves Ditúr!
Ez nagyon szép, én is veled mondom.
A mai blogod amott szíven ütött, mindent így gondolok én is.Üdv, szeretettel