Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grund-core

52 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Beton az underground alapja, mi meg alap, hogy voltunk a Betonban. Idén harmadszor, vagyis eddig minden évben mikor összejött a győri klubfesztivál. Szóval gondoltam írok róla pàr keresetlen sort, de inkább sztori és köszönet jelleggel. Egyébként is volt vagy húsz zenekar a két nap alatt, tehát a…..
Agyampokla lovataraxx 2014.08.15 11:50:29
bájos 8-bit electro punk / nintendo-core páros franciaországból! ..
A kutyák ősei már az őskőkorszakban, azaz a paleolitikumban az emberek mellé csapódtak. A legelső letelepedett és földet művelő emberek mellett is ott voltak, akiket az ember már akkor az igényei szerint alakított. A kutyák végigkísérik a homo sapiens sapiens, azaz a mai ember…..
Grund-core 2014.06.23 13:07:31
Személy szerint gyerekként láttam először kölest, amikor a nagyszüleimnél a papagájnak adtunk enni és az ő magkeverékében volt. Nem mondta senki és bennem sem vetődött fel, hogy ez a gabona tökéletesen alkalmas emberi fogyasztásra is. Nem tudom miért de az emberek mentális…..
Grund-core 2014.05.28 11:12:07
@ZöldElla: köszönöm a választ. végülis hasonlóan készül, mint a rizs "tej" :) azt hiszem, hogy ma ki is próbálom :)
Gyerekként is szerettem a piknikeket, amikor a szüleimmel, a testvéreimmel és természetesen a kutyával együtt fogtuk a szendvicsekkel megpakolt kosarunkat, hűtőládát, pokrócot és labdát, majd elindultunk kirándulni, aminek a végét piknikkel zártuk. Nem mentünk sokszor de az a…..
Grund-core 2014.05.21 09:21:10
@prosti: Köszönöm a reakciódat, minden visszajelzés fontos, a negatív reklám is reklám :))) Nem, nem vagyok hiperérzékeny, csupán az évtizedek során a koszon kívül más is ragadt rám :))) Egyébként nem tévedtél, az állati termékeket felhasználó táplálkozás valóban a húsevőlobbi aknamunkája ;) Most egy kicsit félretéve az állati jogokat csak 1-2 ökológiai (!!!) dolog, amiért ezt tényként kell kezelni: talaj (helyi szinten a túllegeltetési erózió, csakis takarmánytermelésre alapuló mezőgazdaság, globális szinten az esőerdő és ebből következően a föld légköre), a növényi és állati alapanyagokra épülő táplálkozás vízigénye közti óriás különbség, az állattenyésztés okozta nitrátszennyezés… persze mindegyik kérdéskört tovább és melyebben lehet érinteni, boncolni ;) A gyógyszeripar is szintúgy lobbi, gondold csak el: vannak olyan mérgező anyagok, amelyek az állatokra hatástalanok, de az emberben súlyos betegségek forrásaivá válhatnak és olyanok is, amelyek csak az állatokra vagy csak bizonyos fajtákra hatnak, de az emberre veszélytelenek. Így miután más módszerekkel bizonyították, egynémely előzőleg állatokon tesztelt és biztonságosnak nyilvánított termék, pl. gyógyszer emberre nézve károsító hatását később laboratóriumi állatokon képtelenek voltak produkálni a mellékhatást. A tesztek már csak azért sem helytállóak különösen a hosszú távon emberek által fogyasztott termékek (és itt már kicsit túllépve beszélhetünk akár az ételszínezékek és egyéb adalékanyagokról) esetében, mert az ember másképpen reagál egy hosszú távú, folyamatos, kis mennyiségű és koncentrációjú szer adagolására, mint egy kísérleti állat az egyszeri, de legalábbis rövid lefolyású vizsgálatok során kapott nagy mennyiségű, erős koncentrátumokra. De ha meg akarsz kövezni, akkor tesztalanyként javasolnám a gyermekgyilkosokat, nemierőszak elkövetőket, vagy akár a háborús bűnösöket ;)
Grund-core 2014.05.20 15:04:10
@Szelid sunmalac: és még egy gondolat erejéig: ugyan a vegan piknik a kajáról szól, de az csak a veganizmus egy része, elválaszthattlan az állatvédelemtől. és ha már ostoba fajankó hirtelen felindulásból belekevertem a böllérfesztivált meg a csirke tartást, akkor ki is egészíteném azzal - ez ezen gondolatsor mentén haladva, hogy a veganok nem tesznek különbséget a hasznosak, a haszontalanok vagy kedvencként nyilvántartott állatok között. nem egy nagyobb és tisztább ketrec, vagy a luxuskörülmények elérése, az, amit az állatvédelem követel azon állatok számára, akiket a tudomány felhasznál, hanem üres ketrecek. nem „tradicionális állattartást” követel a belterjes állattartás helyébe, hanem mindezen gyakorlatok teljes beszüntetését. további erőszakmentes szép napot / életet!
Grund-core 2014.05.20 15:29:26
@Szelid sunmalac: fentebb írtam, hogy én sem annak születtem. nem belém verték, hanem erre neveltek. állatvédő lettem, és nem azért, mert nem ízlett volna a hús, hanem mert egyszerűen etikátlannak tartom az állatok kizsákmányolásának minden formáját ;) nem "KELL" nem húst enni, a változás/tatás lehetősége mindenkinek a személyes döntése, ami bőven túllép az egón, már ha érted mire gondolok. nem papoltam, csak véleményt fejtettem ki. nem azt írtam, hogy ne egyél húst, csak leírtam 1-2 dolgot és a véleményemet ;) és amúgy őszintén, egy állatvédő oldalra te voltál az, aki kommenteltél, mégis, miről kellene beszélnünk? mondjuk a nógrádba kilőtt medve bőrének a kicserzéséről? :)))
A napokban zajlott le a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál, ahol az előadásokon állatszámokkal is felléptek a cirkuszosok. Korábban itt már írtam arról, hogy mi a probléma a cirkuszi állathasználattal, azonban most a magyar állatvédők egy csoportja is hangot adott a cirkuszi…..
Grund-core 2014.01.13 16:02:17
@opati666:

Szeretnék neked egy találó és idevágó idézettel kedveskedni Peter Singertől:

„Mindazon okoskodás, amely az ember felsőbbrendűségét igazolja, nem képes elhomályosítani azt a tényt, hogy a szenvedésben mi és az állatok egyformák vagyunk”
Grund-core 2014.01.14 09:05:31
@Blogin:
az állatvédelmi mozgalom védi az állatok érdekeit, de nem próbál mesterségesen egyenlőségjelet húzni az emberek és az állatok között! Senki sem állítja azt, hogy az állatok és az emberek minden esetben egyenlők! Senki sem mondja, hogy a kutyák vagy a macskák tudnak számolni, vagy a sertések és a szarvasmarhák képesek élvezni a költészetet. arról lenne és van szó, hogy az állatok, csakúgy, mint az emberek pszichológiai lények, egy ökológiai egész alkotóelemei az ő saját tapasztalatukon alapuló társadalmukban, családjukkal, utódjaikkal, élelemszerzésükkel, azaz munkájukkal, ragaszkodásaikkal, reményeikkel, ösztöneikkel, félelmeikkel. ebben az értelemben az állatok és az emberek, számos különbség ellenére egyenlők vagyunk.
Grund-core 2014.01.14 09:08:35
@Blogin:
ja, és még valami ezzel kapcsolatban - pláne, hogy tegnap idéztem singertől: az állati jogok és az állatvédelem ellenzői leginkább attól félnek, hogy az állatok felemelésével csorbulhat az ember tekintélye, pozíciója megdőlhet és talán az élet bizonyos területén háttérbe szorulhatnak az érdekei, így hát nem csodálkozhatunk azon, hogy milyen vemhesen is támadnak minket.
…bár a legelső ajánlónak zseniális HataPunk-nak lett a koncert keresztelve, azonban történt 1-2 változás azóta, így csak ÖtaPunk lesz, de nézzük is, mi lesz november 2-án (szombaton) ajkán, a rakéta presszóban: fellép az egykori, méltán híres – és megjegyzendő, hogy…..
Agyampokla bacchus 2013.10.03 08:59:46
..
Agyampokla gka#5 2013.09.03 13:30:12
..
Agyampokla Ősz 2013.09.03 13:30:10
..
Agyampokla rabid 2013.09.03 13:30:07
..
Agyampokla fsp2013 2013.04.08 16:05:40
..
Agyampokla lla 2012.06.15 16:17:00
..
Agyampokla ...schizo fanzine #7 2011.11.29 14:39:00
...végre valahára megjelent micke cimboránk schizo fanzine-jének immáron 7. száma svédországból. angol nyelvezet, de könnyen érthetően, sok interjúval, rewiev-al - köztük a garga pitic demó kivesézésével - és érdekes módon elég sok focis témát is taglalóan.   olvasd…..
Agyampokla ...friss olvasnivaló!!! 2010.12.16 13:28:00
Agyampokla ...olvass! 2010.12.07 15:50:00
 Mickey barátunk ismét nem volt rest, nem tétlenkedett, elkészítette a SCHIZO fanzine-jának 6. számát, ezúttal a Svédországban évente megrendezésre kerülő „Punk-Illegal Festival”-ra és az ott fellépő, azaz fellépett zenekarokra fókuszálva. Al-Thawra / Zudas…..
Agyampokla ...és eljő a december 2010.11.27 10:29:00
A RIVERS RUN DRY legénysége egy rövid decemberi turnéra indul ismét teljes (5 fős) felállással és mindjárt az első állomáson kézhez kapják az osztrák barátaikkal (BOREDOM) közös split 12" lemezük példányait. Budapesten hazaérkezésük napjától (dec.20.) lesz elérhető.…..
Agyampokla ...no hope, no future! 2010.10.12 14:35:00
Kisbarátaim! Egy kiemelkedő hardcore/punk koncertet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani! Október 2-án a zappa cafeban este 21 órától az alábbi bandák fognak élményszámba menni: THE HOLY MOUNTAIN az amerikai srácok sötét és kemény, dallamos, de gyors neocrustot nyomnak. A négy…..
Ma este egy újabb dzsukhell buli vackolja be magát a próbatermekbe: PANACEA. A lengyel, sötét-súlyos neocrust zenékben mozgó barátaink szerint hazájuk legjobb zenekara a stílusban. Újabb dalaikban egyre jobban érvényesülnek Cult of Luna, Neurosis, Fall of Efrafa hatások, emellett…..
Most pedig következzék egy gyors 3in1 interjú a veszprémi RADCICAL CRUSH-sal (RC), a spanyol CODIA-val © és a német FAILED SUICIDE PLAN-nel a szeptember 24-ei koncert beharangozójaként.   Hellóbelló, kik vagytok ti? Szerintetek egy zenekarban fontosak a nevek?   RC:…..
Agyampokla blogok 2010.08.27 11:07:00
Agyampokla ... r.o.i.r. barmy army! 2010.08.09 13:41:00
 Következzék egy rövidke interjú egy nagyon klassz újvidéki zenekarral azon apropóból, hogy augusztusban 2 helyütt is játszanak Magyarországon.   -Helló Stoja fiú, bemutatnád a zenekarodat? -Ivan - guitar, vokál, Aleksandar – dobok, Petar – gitár, Duško…..