Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dobzse

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... nem lett a legjobb, ha az időeredményt nézzük, de a vasárnapi futásom mindenképpen az eddigi legnyugisabb, leglazább, legkevésbé fájdalmas volt. Talán a 2011-es linzi maratonon voltam még ennyire felszabadult, de az más pálya, más világ. Eleve úgy indultam neki, hogy nem…..
Dobzse 2013.10.17 09:17:22
Fotók: Kedves feleségem BudapestAlternative Köszönjük. :)..
Dobzse 2013.10.16 19:44:10
Ha április, akkor Tóparti Futóparti, a kedvenc futórendezvényünk ever. Habár teljesen edzetlenek voltunk (főleg én, Rrróka még el-el kolbászolt a határban), szóba se jött, hogy kihagyjuk. Már csak azért sem, mert Pók Janó főszervező számított a jó öreg riasztópisztolyomra,…..
Dobzse 2013.04.12 22:40:55
A Balboa után rájöttem, hogy akkor edzek rendesen (rendersebben...), ha van valami belátható cél a közeljövőben, így aztán jó három hete tervezgetem, szervezgetem a versenyeket, futómegmozdulásokat amiken részt szeretnék venni idén. A Vértes maraton egy nagy kihívás lett volna,…..
Szeretem az olyan futórendezvényeket, amikben van egy kis plusz őrület. Hiába mondják, hogy a hosszútávfutás az érett férfiak (és persze nők) sportja, lássuk be, kell egy adag eszelősség ahhoz, hogy az ember futócipőt húzzon egy fagyos februári vasárnap reggelen ahelyett, hogy…..
A tavalyi év összesítéséből leginkább az derül ki, hogy majdnem kétszer annyit futottam, mint Lemúr Miki, pedig az ezer kilométer sem olyan sok, simán futnak kedves ismerőseink ennél kétszer, sőt akár háromszor többet is.Azt sajnos nem tudjuk pontosan Lemúr barátom hány…..
Februárban volt három éve, hogy a miskolci Decathlonban megvettem az első Mizuno futócipőmet. Egy Wave Tempust, amit csak ennek az áruházláncnak gyártott a Mizuno. Az edzésnaplóm szerint még aznap, a hóban sikerült 4.28-as ezrekkel felavatni 10 km-en. Összefoglalva, az alábbi…..
- 15 km futás- 1h 36' alatt Tegnap olyan történt velem, mint futás közben még soha: be kellett mennem a bokrok közé, és nem pisilni. Már ha ez érdekel valakit. De mivel az élmény rányomta a bélyegét a tegnapi futásra, nem tudok írni az edzésről anélkül, hogy meg ne…..
Dobzse mondta múltkor, hogy ezt az öcsi tempót amit mostanában tudunk nyújtani még ő is bírná, így szaván fogtam és megbeszéltünk egy közös edzést. Viszonylag későn 3/4 8-kor indultunk el, nyáron ugye egyre későbbre tolódnak a futások, hátha lehűl az idő, hát valamennyire…..
Kimaradt tíz nap, valahogy sosem jutottam el a futócsuka felhúzásáig, azt most meg csodálkozom, hogy nem esik jól a futás. Két nap futottam haza kicsi feleségem bringás kíséretével a buszvégállomástól, és piszkosul nem ment, pedig nem volt gyors, mert van egy domb aminek a…..
Rövid helyzetjelentéssel jelentkezünk: januárban ismét érvényesült a papírforma, Rrróka blogtárs 44,3 százalékkal többet futott nálam (ő hat futásból 107,5 km-t, én négyből 74,5-öt). Azért jó hónap volt, belefért egy családias Yours Truly is. Az állást az alábbi…..
Sajnos csak félig jött be a terv, én el tudtam menni futni tegnap, de Lemúr Mikinek más dolga volt, így magányos futó voltam a szemerkélő esőben. Egyedül fundokliába nem megyek ilyen őszi téli tavaszi korán sötétedős időben, hiába nyílik már egyes helyeken az ibolyát…..
Dobzse 2012.01.21 23:06:18
@rrroka: Csatlakozom.Ebben a rohanó világban én is csak futás közben tudok-tudtam zenét hallgatni!És ha már szól a zene nem számít a ritmus az jön magától, csak a rock, mondjuk Tankcsapdával füszerezve: )
- 20,7 km futás - 2h 12' 25" alatt Azt mondják, amilyen az év első futása, olyan lesz az összes többi, hát, b*zmeg, remélem, nem. Vasárnap kora délután a Hosszútáv blog szerkesztőbizottsága sikeresen leküzdötte az ünnepek utáni elhúzódó, krónikus punnyadást, és…..
Dobzse 2012.01.11 19:27:10
@Sneci-ke: A sarkam most rendben van bár hozzá tartozik,hogy kb 4 hónapja nem futottam semmit, és a focit is hanyagoltam november óta.Az utolsó injekciót szeptemberben kaptam ami szerintem csak tüneti kezelés, a konkrét fájdalomra végső megoldást nem ad.Gyanítom hogy ha terhelni fogom megint előjön a sarok fájdalmam.Csináltam spéci talpbetétet
www.sensitiv.hu/ / Ez itt a reklám helye.Merem őket ajánlani nagyon profik és lelkiismeretesek!/
és ez talán hosszútávon segít,de a kb 8mm-s sarkantyúmat nem fogja visszanöveszteni!:)Hát ennyi dióhéjban és ezentúl megfogadom az okosok tanácsát "Fuss ahogy jólesik" : )
Dobzse 2012.01.11 20:49:51
@rrroka: Különben kikérem magamnak a feltételezést ,hűséges olvasótok vagyok! :)
Túl vagyok életem negyedik, eddigi legküzdelmesebb maratonján. Ismét bebizonyosodott, hogy elégtelen felkészüléssel, elbliccelt edzésekkel nem lehet csodát művelni. Erre jók a maratonok: mikor már azt hiszed, akkora király vagy, hogy felülről karcolod a nietzschei…..
Nemsokára nyakunkon a Nike félmaraton, a futóbloggerek jelentős hányada rágja a körmét, számolgat, forgolódik éjszaka, én meg eldöntöttem, hogy nem izgatom magam az időm miatt. A kezdeti álom az volt, hogy megdöntsem Rrróka 1:39-es rekordját, de lassan be kell látnom, hogy izé,…..
Hosszútáv blog Vágta a gáton 2011.08.06 21:21:00
- 10,4 km futás - 47' 43" alatt- st: Lionize - Destruction Manual Tegnap délután Rrróka nem ért rá, így magányos edzésre készültem a töltésen, végül úgy alakult, hogy két gyönyörű hölgy társaságában mentem le a Dunához. Nem akartam őket nagyon feltartani, az eredetileg…..
Hosszútáv blog Nincs visszaút 2011.06.24 20:46:00
Na, ma egy füst alatt regisztráltam a szeptember 4-i Nike Félmaratonra és az október 2-i SPAR Budapest Maratonra. 14 500 Ft-ba fájt a kettő. Épp ma győzködtem a Futóblogon penelope garciát, hogy a futás nem költséges sport, nem a fenét. Ami a…..
Dobzse 2011.06.25 21:30:12
@mgergoo: A 15 ezres betét az mit tud?:)
Volt már runners-high-nak nevezett endorphin-rushotok? Nem? Akkor tűzés ki futni, hosszabbat és gyorsabban! Beüt! Vasárnap valami azt súgta, hogy menni kell futni és ennek csak némi köze van pannonfunk kihívásának, miszerint többet fut idén mint mi ketten Lemúr Mikivel, és ahhoz,…..
 Azt hiszem, sikerült előállítanom a lehető legrondább Excel-grafikont. Íme: A mellékelt ábra azt mutatja, hogy áprilisban Rrróka sporttárs 64 km-t teljesített (három futásból), én meg 112-t (négy futásból, köztük egy maraton és egy Velencei-tó kör). …..
Hosszútáv blog Kifogás keresés 2011.05.10 06:00:00
Kifogás keresés kéthét kihagyást követően. Kínkeserves kínlódós kilenc kilométer.Hogy lehet ez?Már amikor Lemúr Mikihez kocogtam kapizsgáltam, hogy valami nem klappol, mert kifulladtam ezen az egy kilométeren. Aztán mire a fundokliához értünk a levegőm teljesen elfogyott,…..
Dobzse 2011.05.10 22:02:08
@rrroka: Okéé!
Akkor mondjuk holnap,azaz szerda este 7 körül bemelegítésnek egy tízes ,majd hétvégi programként szombaton Tárnoki tó futás!
11-kor rajt,chipes időmérés,13kiri a Benta parton!? :)/1000ft a nevezési díj/
Na!Na! Kezdésnek jó lesz!?:)
Dobzse 2011.05.11 17:44:32
@Lemúr Miki:
Ez jó:)
Legközelebb majd fejben is ott leszek!
Vasárnap este Rrróka lemondott a szokásos Star Trek-nézésről, és eljött velem egy rövid last-minute futásra a gátig és vissza. Az eseményt az tette különlegessé, hogy most teszteltem először terepen az új cipőmet (Saucony Grid Ignition 2). A régi Mizunóm már…..
Hosszútáv blog Yours Truly 25 km 2011.02.28 12:13:00
Érd, a Yours Truly 25 km-es futás napja, reggel fél 10. Mérsékelten felhős ég, szélcsend, a hőmérséklet fagypont körül, de inkább alatta. Az esemény ennek megfelelően egy kupica pálinkával kezdődik Rrrókáéknál, innen indul a két fős szerkesztő- és szervezőbizottság,…..
Dobzse 2011.03.09 17:52:01
@SneciErika: Szia Rrrókáék futótársa vagyok és a blog olvasgatása közben kaptam fel a fejem a "sarokproblémádra"!Nekem a tavaly őszi maraton után gyulladt be a bal lábamon a sarokcsontom, és azóta is szenvedek vele!Azóta szendvics szerkezetű talpbetétet hordok és múlt héten kaptam egy kis szteroidot a sarkamba.Most már egy kicsit jobb, de a futni még nem tudok vele.Nem tudom mi a te problémád pontosan , de minden jó tanácsot szívesen fogadnék!
Üdv:Dobzse:)
Dobzse 2011.03.09 22:00:59
@SneciErika: Szia Erika!Azt hiszem akkor "egy cipőben járunk"! Mail címem él ,úgy hogy előre is
köszönök minden infót Üdv:Dobzse!
Ebben a hónapban pannonfunk olvasónk erőnótáját ajánljuk figyelmetekbe. A nekem kicsit sürgető-kapkodó hangulatú, jazz beütésű (vagy konkrétan jazz, nem értek hozzá) produkcióról így ír ő, aki amúgy a improvizacio.blog.hu - Tanulj improvizálni szerkesztője: Egy ütős…..
 Az a helyzet, hogy ravaszdi barátom közel kétszer annyit futott tavaly, mint én, tessék:  Látnivaló, hogy mindössze két hónapban, júniusban és novemberben sikerült szorgalomban és önsanyargatásban túlszárnyalnom, egyébként végig biztos fölénnyel, állhatatosan…..
Hosszútáv blog Nincs visszaút 2010.12.26 10:31:03
A Jézuska regisztrációt hozott az áprilisi linzi maratonra, úgyhogy ha fel is merült bennem, hogy a jövő év hosszútáv nélkül zajlik, most már nincs visszaút: muszáj edzeni, készülni, futkorászni, takaréklángon égetni a testrombolást. Ezzel a blog szellemiségéhez illő…..