Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyersvas

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kaptam egy csomó fotót egy csomó héliumos lufiról. Ma reggel készültek. Tele van lufizva a Corvin-köz környéke, a metrómegálló és a pláza között. Egyelőre nem tudom, ki gerilláskodik, valami reklám-e vagy szerelmi vallomás, de vén rókaként az előbbire gyanakszom. Mindegy,…..
El kell ismernem, hogy volt néhány jó próbálkozása is Simon Pierronak iPaddal. De tényleg azt gondolom, hogy ebben ennyi volt és nem több. Nem kéne ezt a vonalat tovább erőltetni. Simon, ne akarj Marco Tempesthez hasonlóan a technológia rabjává válni. Szerintem benned ennél több…..
– Figyu, jön a Húsvéti hosszú hétvége, és üres a kecó, nem jössz át? – De szívesen! Hívhatok másokat is? Valami ehhez hasonló beszélgetés játszódhatott le nemrég Daniel Madison és Eric Jones között, ugyanis az Ellusionist a hosszú hétvégére 3 instant downloaddal…..
És még lesz is sok. Íme egy rövid videó a legutóbbi találkozóról. Készítette: Nyersvas kolléga..
Underground Magic Máshol sem jobb 2012.02.02 08:11:00
Hazai berkekben laikusoktól, szakma beliektől, valamint hozzátartozóktól gyakran megkapjuk, hogy nem vagyunk normálisak. Mármint mi, bűvészek. Ha jobban belegondolunk, a dologban kétség kívül van valami, ez a hobbi/szakma ugyanis fanatizmust igényel. Az alábbi videó bizonyítja, hogy…..
Pedig nem az. Csak stop motion videó. De ha valaki utána tudná csinálni élőben, igen jó close-up rutinra tenne szert!PROTEIGON from BURAYAN on Vimeo...
Ahogyan sosem láttátok még Hajnóczy Soma világbajnok műsorát: sikítozó nézők, villódzó feliratok a képernyőn és az elengedhetetlen folyamatos hangalámondás. Soma a japán God Hands II című tv showban lépett fel januárban. Video: ..
Mystra Deck by Martin Adams Sófalvi Márton újabb trükkje jelent meg a nemzetközi piacon, ez egy speciális Bicycle csomag, ami több működési elv kombinációjából született. A leírás 11 trükköt ismertet (Open Prediction, ACAAN, Tossed out deck stb.). Jelenleg Pre-orderelni lehet 22…..
Bűvész blog Az artistavizsga 2009.11.17 08:00:00
Kis kiegészítés a Bűvész vagyok! cikkhez: íme az artistavizsga - némileg talán elavultnak mondható - követelményrendszere (ma is ez van érvényben). Vagyis hivatalosan egy bűvésznek ma is ezeknek a feltételeknek kell megfelelnie. A 16/1994. (VII. 8.) MKM rendelet melléklete 50.…..
nyersvas 2009.11.17 23:27:58
@LeCoq:
Néha örülnék egy pontnak is a fogjuk rá példamondatok végén, nem csak rövidítésekkor, mert így elég "félbehagyott" az egész.
Az alábbi cikk alapötletét Csizmadi László, Kanadában élő bűvészbarátunk adta, az ő javaslatára boncolgatjuk a témát. A kérdésfeltevés, miszerint "mikor tekinthető valaki bűvésznek?" alapvetően felesleges lenne, hisz mindenki azt mond magáról, amit akar,…..
nyersvas 2009.11.16 10:25:45
@Laszlo Csizmadi:
Kedves Laci!

Annyi hozzáfűznivalóm lenne még, hogy tényleg hasznos a vizsga és a papír, valamint minden velejárójuk, ha valaki komolyan akar foglalkozni a bűvészettel. Ezzel semmi problémám. Viszont én nem akarom magas szinten művelni, csak hobbiszinten, szórakoztatni az embereket, de legfőképpen csak utcán, vagy ahol rájuk akadok, ja és persze a barátoknak. Szerintem ilyen elképzelés mellett teljesen felesleges volna egy vizsga, mivel a zsűri maga a közönség, mint ahogy a cikkben is írva van, ha nem is pontosan így.
A magántanár kérdéssel egyetértek. Ahhoz, hogy valaki tanár nélkül fejlődjön hobbiszinten, nem tudom mennyire lehetséges. Én magamon most visszaesést vettem észre, ennek sok dolog is betehető, többek közt hogy most kezdtem el az egyetemi tanulmányaimat, ami rengeteg időt vesz el, mégha nem is a tanulás maga, de sok időm megy el másra. De mindemellett érzem, hogy nem elég az, ha csak többet foglalkoznék vele, kellene egy kisebb közösség, akikkel össze lehetne járni, vagy esetleg egy tanár. A felsorolásból sajnos a tanár szóba sem jöhet, a kiadások miatt, a közösséget megszervezni pedig nem egyszerű meló. De ha már van nekünk egy UM, akkor lehet hogy hamarosan próbálkozok ott ezzel a feltevéssel.
Lehet kicsit összekuszáltan írtam, elnézést kérek így utólag is. éppen csak most keltem, és még kicsit álmos is vagyok.
Mindent összevetve, szerintem amatőr szinten felesleges a vizsga, de ha tovább szeretnél jutni, akkor ha nem is magántanárra, de minimum egy "bűvész" baráti közösségre van szükség.

Üdv,

Viktor
nyersvas 2009.11.16 15:06:53
@Bűvész Bence (alias Bűvészpapa):
Köszönöm a meghívást, és szívesen el is mennék, mert éppen Pesten leszek a hétvégén, de sajnos nem érek rá, mert filmtalálkozóra megyek fel, és pont szombaton 11-kor kezdődnek a vetítések is. Egy későbbi alkalommal, szívesen elmennék, szóval ha bármi módon tudsz jelezni, hogy mikor vannak ilyen összeruccanások, akkor figyelemmel kísérem azt.
Vagy ez esetleg minden szombaton működik?
nyersvas 2009.11.17 00:01:59
@Laszlo Csizmadi:
Köszönöm Laci.

Valószínűleg igazad van, de tényleg az is gond többek közt, hogy az eddig elsajátított dolgokat sem gyakorlom, még csak az előadásom csiszolásán sem dolgozok sokat. Egy éve ilyenkor, sokkal többet gondolkoztam a szögeken, és hogían lehetne minél jobban felépíteni egy hosszabb rutint, de ez abbamaradt sajnos. Nem tudom miért, de mintha elveszett volna a motiváció. Lehet neki kelene esnem egy komolyabb irodalomnak a kommentekben említettekből.
Ha már itt tartok, akkor előadáshoz melyiket tudnátok leginkább ajánlani az említettek közül, amit be is tudnék szerezni lehetőleg olcsón, mivel sajnos nem dőzsölök a pénzben. :S Csak az lenne a fontos inkább, hogy motiváló és elgondolkodtató legyen.
Visszatérve: én is érzem, hogy már nagyon súrolom azt a határt, amikor magamtól nem tudok előrébb jutni, és hacsak hobbiszinten is szeretném űzni, de tényleg érdekel a dolog, mert sokáig kerestem egy elfoglaltságot, amivel lefoglalhatom magam, és szerencsére sikerült olyat találnom, ami kellő ráfordítással még mások szórakoztatásához is kiváló. Örülök hogy a bűvészet mellett állapodtam meg, csak egy idő után tényleg nem elég hogy egymagában tanul az ember állandóan.

A Corodinit pedig mindenféleképpen meg fogom látogatni, ha már nem is idén, de minden bizonnyal, amint lesz szabad időm, és feljuthatok Pestre majd újra. =)

Egyébként ha vannak szegedi regisztrált tagok, és ők is gondolkoznának egy kisebb összejövetelen, akkor én benne lennék, csak tudjunk időpontot egyeztetni!

Üdv

Viktor