Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manóvezér

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
vlm:Adventi Indafotóséta 1. - a "Csapat" egyik fele A Vörösmarty téri Karácsonyi vásár a téli szezon legnagyobb szabadtéri rendezvénye, amely több mint egy hónapon át várja a látogatókat, forralt borral, kürtös kaláccsal, hagyományőrző kézműves ajándékokkal,…..
bart:Koronás randevú 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda. Budapest Főváros Közgyűlése 1991. március 21-i döntése értelmében ez a nap Budapest ünnepnapja. 1867-ben, a kiegyezés után, Pesten is hozzákezdtek a nagy urbanizációs feladatok végrehajtásához. A…..
A zsűri szavazatai alapján első helyezett: Pingu! A trónról éppencsak lemaradva: Ramen és Lamerle.     Gratulálunk!..
Manóvezér 2011.11.03 19:59:54
@PINGU: Szépek lesztek egymás mellett a legfelső fokon! :-) Mindhármótoknak gratulálok!
A túra szuperül sikerült, köszönjük mindenkinek a részvételt, vlm-nek a szervezést és a játékokat, a napnak azt, hogy sütött, a buszsofőrnek pedig, hogy felvett az út szélén is. A fotóséta gyűjteménye: Indafotóséta Dobogókőn Ez egy emlékeztető, október 22-én…..
Manóvezér 2011.10.20 20:44:54
Manóvezér 2011.10.20 20:53:38
@edaniel:Sajnos nem.De bízom benne,hogy lesz legközelebb... :-)
Az utóbbi idők egyik legjobb reklámja, fotóbuziknak kötelező. Férfiak vívnak csatát hatalmas fényképezőgépekkel. We at The Camera Store take photography a little too seriously. Here's proof. (No cameras were harmed in the making of this film.) :)(via petapixel)..
Manóvezér 2011.05.19 00:43:14
A múlt héten bemutatott kőbányai pincerendszer egyik kijárata a Dreher-villa kertjébe vezet. Az egykor a főváros kulturális központjának is mondható, a kor legmodernebb berendezéseivel, pompásan berendezett villa ma az enyészeté. Bent jártunk. Kőbánya neve nem csak a…..
Amikor terveztük Darvastóthtal a sétát, akkor a - Telelift rendszer mellett - a raktár merült fel először mint potenciális és érdekes célpont, így a 12 szintes - a palota udvarára épült - épület is külön bejegyzést kap.A raktárat a palota belső udvarára építették, mostanra…..
 Régóta várjátok az OSZK-s képeket, tudom és el is kezdem őket csepegtetni. Ötszáznál is több fotót raktatok fel a fotóséta címkéjével, ebből válogattam.  Annyi jó kép volt, hogy úgy döntöttem, téma szerint szétszedem őket, ebben a posztban a restaurátor műhely…..
A GEO magazin 2008. márciusi számában közölt cikke az egyik, ami a legkedvesebb a szívemnek. Ebből szeretnék egy kisebb részt kiragadni és bemutatni. És hiszem, hogy az alábbi képek önmgaukért beszélnek...mindenkinek!  …..
 Néhány lelkes indafotós, kihasználva a remek hétvégi időt, kirándult egyet Szentendrére - és ha már kirándult, hát a fényképezőgépüket sem hagyták otthon. Válogattam a fotóikból néhányat a blogra, érdemes végignézni az összeset. Ha kedvet kaptatok a fotósétához,…..
Meglepő fejlemény a Hét képe versenyben! Bár vlm - formáját hozva - idén már másodszor futott be az első helyre, ezért az ő képe kéne, hogy itt álljon, de ő - pont a fentiek miatt - lemondott az első helyéről, átadva azt fkolesdi kacsáinak. A Hét képe cím tehát a szavazás…..
Ma hajtogatott káposztás pogácsát sütöttem. Hidegen és melegen is kiváló ez a sós-borsos csipegetni való.Hozzávalók: 60 dkg finomliszt2 dl tej2 dl tejföl2 tojás sárgája1 evőkanál zsír5 dkg élesztőőrölt fekete borssó1 kg körüli fejes káposzta10 dkg zsír1 felvert…..
Manóvezér 2011.02.03 19:32:50
@Evaneni: Kedves Éva!Bár nem ettem még,de szerintem zsírral az igazi.Ad egy kis plusz ízhatást és jobb állagot az ételnek.
Manóvezér 2011.02.04 07:51:12
@Evaneni: Persze... A magyaros ételeket nagyon szeretem(és persze az olasz,a távol-keleti,az arab konyhát is).Kis Hazánk konyhaművészete nem éppen a kímélő ételekről szól.Amennyiben az egyensúlyt sikerül megtalálni az evészetben,akkor nagyobb baj nem lesz. :-)
Hölgyeim és Uraim mérföldkőhöz érkeztünk az Urbanista történetében. Íme az első angol nyelvű olvasói levél: Hey Urbanista, Sajnos, nem irom magyarul! English ok? I read your blog often (through Google translate and my poor Hungarian reading skills). Curious about one thing.…..
 Nagyapánk ott ült szokott helyén a kandalló mellett, s olykor egy-egy bükkfahasábot vetett a sziporkázó tűzre. A szűzdohány füstje kék felhőbe burkolta pipázó alakját ott a nagyszoba végiben, s ezüstös szakállán olykor megcsillant a láng.Mi gyermekek a mennyezetig érő,…..
A magyar konyha egyik klasszikusa a tyúkhúsleves. Gyakran főzöm én is, mert csak jól elő kell készíteni hozzá mindent és megfő egyedül, nincs vele sok macera, mégis nagyon ízletes.Hozzávalók: 1 darab konyhakész tyúk1 nagyobb vöröshagyma2-3 darab sárgarépa 1-2 darab…..
Az én világom Belvíz a faluban 2010.12.04 17:06:00
Ahogy tegnap átnéztem a szomszéd kertjébe, megállapítottam, hogy tavasszal nem lesz gond, hogy mit is vessen oda. Víz alatt van az egész kert.A baromfiudvarban is vízben járkálnak az ott lakók, mondjuk a kacsák szeretik a vizet, de ez már nekik is sok. Vízben áll a kert, az udvar az…..
Számolatlanul lépkedtem a tócsák között, miközben a kirakatok tükörképét nézegettem a vizes aszfalton. Néha ugyan elém tévedt pár kósza idegen, de sok vizet nem zavartak, nem tudtak kizökkenteni egyre mélyebbre süllyedő gondolataimból. Ahogy közeledtem a vásári forgataghoz,…..
Az én világom Felmelegítve… 2010.11.27 20:10:00
A mondás szerint felmelegítve csak a töltött káposzta jó. Szerintem is igaz a mondás, ma éppen az történt, hogy a tegnap este főzött nagy adag ételt egy tepsiben melegítettem meg az ebédhez.Az időjárás alapján mondhatjuk, hogy itt a tél, az ország nagy részén havazott az…..
Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető étel a tepsiben sült csirke. Számtalan variációja létezik, én most hagymával készítettem.Hozzávalók: ·         1 darab feldarabolt konyhakész…..
Az én világom Ferdinánd 2010.11.13 17:36:00
A napokban szakácskönyveimet rendezgettem és kezembe akadt egy, a dédmamától örökölt megsárgult könyv. A címét és szerzőjét nem ismerem, mert nincs meg a könyv borítója, a 9. oldalnál kezdődik és a 150. oldalig tart egyéni jelölésekkel, bejegyzésekkel, ételfoltokkal.A…..
X. kerület A régi sörgyár 2010.09.12 14:24:34
 Újabb fotósorozatot kaptunk a régi sörgyár épületeiről. Az Weeber Gyula képeit az alábbi képre kattintva tekinthetitek meg. ..
Schmuck Andor az MSZDP főpolgármester jelöltje kerületünkben járt, ahol találkozott a Verbai Lajossal, aki szintén a Szociáldemokraták színeiben méretteti meg magát ősszel. Schmuck blogjában pár szóban összefoglalta a találkozót: "Megérkeztünk első állomásunkhoz,…..
Manóvezér 2010.08.13 07:22:48
@Labanics Bettina: Remélem Schmuck úr is olvassa kommentedet (jó polgármesterjelölt módjára)és javítja a blogbejegyzést,vagy ír egy helyreigazítást!
Egyébiránt Schmuck úr annyira kell a kerületnek,mint egy falat kenyér...
Manóvezér 2010.08.16 21:34:42
@Labanics Bettina: Ami késik,nem múlik... szerintem,majd akkor lehetünk vele szemben elnézők,ha bizonyított.Amennyiben kerületünket,felemeli az utóbbi évek mélyrepülőséből,akkor tisztelettel majd elnézést kérek a véleményemért.De addig...
Persze,ez rajtunk polgárokon is múlik,hogy a legméltóbb polgármestert válasszuk a szűk használható választékból.
X. kerület Képviselő kerestetik! 2010.08.07 13:59:00
Legyen Ön a Gyakorló utcában élő emberek képviselője, csak ragadja meg az alkalmat! A kerületi MSZDP, azaz a Kapolyi László vezette Magyar Szociáldemokrata Párt az interneten toborozz képviselő jelölteket. A teljes gyakorloutca.hu-nak eljuttatott  közlemény tartalma:  …..