Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stina

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét összeállították a legstresszesebb foglalkozások listáját, ami persze inkább érdekes játék, de annak nagyon jó. A CareerCast nevű oldal 11 különböző tényezőt vett figyelembe, például a fizikai igénybevételt, az utazások gyakoriságát, vagy például a szakmában…..
A legtöbb ember még mindig félve gondol azokra a körülményekre, amik Szerbiában várhatják, amennyiben ezt az országot választja úti céljául. Pedig a helyzet koránt sem annyira rossz, amennyire a fejünkben él. Kedvcsinálónak íme egy gasztronómiai ajánló Belgrád jellegzetes…..
A "Winter is coming"-elszólás nem csupán a Trónok harca elhíresült mondata, egyúttal jelenti ruhatárunk, és cipőink kényszerű reneszánszát is. Uraim, mit tegyünk ha  a megfelelő elegáns téli cipő megtalálása nem könnyű, hiszen stílusosak szeretnénk maradni esős, havas,…..
Nem kell többé bűntudatodnak lennie, ha pizzát eszel! Próbáltam durum, szénhidrát csökkentett és tönkölylisztből is pizzát készíteni, de sosem volt az igazi. Az élesztő nem tudta felfújni a nehéz tésztát és az ízétől sem ájultam el. Gondoltam kipróbálom most a teljes…..
Željko Ražnatović Arkant, a leghírhedtebb szerb maffiózót és háborús bűnös szabadcsapatvezért 2000 januárjában ölték meg egy alvilági leszámolásban. Özvegye, a turbofolk sztárénekesnő, a Ceca művész-becenevén közismert Svetlana (egyben az Arkantól örökölt F.K.…..
A turbofolk nyomában – 2. rész Előzmények: a "narodnjakok" A korabeli jugoszláv könnyűzenében az angolszász pop és rock mintát követő együttesek és énekesek mellett népszerű műfaj volt az eltorzított népzenei alapokból építkező, giccses, komponált műzene. Termékeit…..
Egy Szerbiával, és egyéb volt jugoszláv államokkal foglalkozó blog burek nélkül olyan, mint a Dallas Jockey nélkül. Korábban is voltak burekos posztok [a "burekot/bureket" probléma már korábban, kommenetelői bevonással kivesézésre került; a csata a "burekot" javára dőlt el].…..
Stina 2012.06.07 16:44:58
A karikatúrát Léphaft Páltól, az egyik legnagyobb vajdasági (és egyetemes)magyar karikaturistától "loptuk". Reméljük, megbocsát nonprofit blogunknak.A lista is karikatúraszerű: kissé eltúlzott, néhányunkra igaz, másokra meg nem. Bálint Csaba szerzőtársunk közel négy évvel…..
Stina 2012.05.25 19:13:28
Stina 2012.05.30 10:54:40
@dr. Közbiztonság Szilárd:

Igen, ebben igazad lehet. Mert pl. azt sem értem, mit jelent a 'kifirgatja', Te meg biztos ismered, elvégre használod...
Ha esetleg megosztanád a jelentését velünk, pór néppel is, hálásak volnánk, ó Nagyúr!
:D
Gavrić – a gyilkosDobrosav Gavrićt még 2006-ban ítélték Belgrádban 35 év szabadságvesztésre a hírhedt szerb szabadcsapatvezér és alvilági keresztapa, Željko Ražnatović Arkan 2000 január 15-én elkövetett meggyilkolásáért. Abban a merényletben a belgrádi Intercontinental…..
Stina 2011.12.15 10:19:46
A hét kérdőíve a Magyar Szóban Részeredmény: Kedvenc kommentem: Gyuri1971 2011. november 22. 08:36 | #3 Nem a kérdés elfuserált, hanem a válaszlehetőségek. Mert olyan nincs például, hogy: -a város területén élek és a szomszédok feljelentenének, ha az udvaromban…..
Stina 2011.12.13 17:31:00
@Isnyu: a Vojvođankáknak van humora ;)
"A shprakh iz a dialekt mit an armey un flot" A szerbről horvátra történő okiratfordítást kis túlzással úgy is elképzelhetjük, mintha egy Szabadkán magyarul (Vajdaságban bizonyos helyeken a magyar is hivatalos nyelv) kiállított hatósági okiratot a szegedi bíróság…..
Az alábbiakban összefoglalom, hogy a volt jugoszláv térség politikai viszonyai iránt érdeklődőknek mire kell figyelniük a közeljövőben: 1. Szlovéniában ma tartják az ország történelmének legelső előrehozott választását. Mint ismeretes, a 2008 óta kormányzó Borut Pahor…..
Stina 2011.12.05 12:56:20
@ökörpöröly: nem tudom, Te hol élsz.
Én itt, közöttük.
Nem védem őket, elég sok van a rovásukon.
De erősen túlzol. "Egy nemzet, ahol ennyi beteg és perverz ember van, az a legenyhébb "ítélet" szerint is karanténba zárandó."
Miért, Szerbiában szerinted szám szerint mennyi beteg, perverz ember van? Mennyivel több, mint Amerikában, vagy bárhol a világban? Egy ilyen megnyilvánulás alapján én inkább Téged záratnálak karanténba.
@rbánazisten:
Sajnos nem tudok Veled sem teljesen egyetérteni.
"A háború alatt leszállították a gyerekeket az iskola buszról, és keresztet vetettek velük, azt a gyereket aki nem ortodox módra vetett keresztet azt helyben lelőttek. Ilyen Európában nem létezi,csak a fekete Afrikában, meg Polt Pot alatt volt. Lenne még száz példa, de nem folytatnám." Igen, ez borzasztó. De ha a másik fél történeteit is megismernéd, az is borzasztó volna. Tudod, mi mindent műveltek a bosnyákok a szerbekkel? Az sem volt szép dolog. Nem, egyik sem jogos, de háborúban általában nem szép dolgok történnek.
Igen, biztos vagyok benne, hogy lenne száz példa - de lenne vagyannyi ellenpélda is.
"Azért a háborúknak is vannak szabályai, és egy kulturáltabb nemzet be is tart valamit belőle,de a szlávok,és leginkább a szerbek semmit sem."
Mondj nekem légyszíves 1 darab kulturált nemzetet, aki szépen háborúzik! Németek? Amerikaiak?
Interjú a bosnyák Dubioza Kolektiv együttessel (az eredeti szerb nyelvű interjúért klikk ide) "Szarajevó első számú nemzetközi exportcikke a város ostromán edződött Dubioza Kolektiv, a szédítő erejű hiphop-reggae-rock-népzenei koktélt produkáló csapat, amely az ország…..
Stina 2011.12.01 10:38:50
@CroaRiva:
Táplálkozás.
A poca helyett bárány, kecske, marha. És ezek is általában grillezve, de mindenképp lightosabban elkészítve, mint a magyar konyhában. Sok tejtermék (a zsírszegényebb fajtából), sok zöldség.
És a mozgásról sem kell megfeledkezni. A Balkánon elég sokan eljárnak hobbiból ezt-azt sportolni. Általában olyat, ami ingyen van (foci, röplabda - ezek a favoritok)
Stina 2011.12.02 21:24:07
@CroaRiva:
nem is azt mondtam, hogy húst hússal
csak azt, hogy ha húst, akkor "könnyebben" készítve :)
Nem, nem vagyok álszent, sem erkölcscsősz. Tudom, hogy én is vétek hibákat. A lista nem is arról szól, hogy népneveljek. Pusztán dokumentálni szeretném, ami kiakaszt. És tudom közben, hogy mást meg más akaszt ki (valakit pedig egyenesen én akasztok ki), azaz biztatok is mindenkit,…..
A jugoszláv polgárháborúról számos összeesküvés-elmélet tartja magát a mai napig. Ezek egyike a fentről szervezett háború elmélete. Eszerint a horvát, a szerb és a bosnyák elit írta a háború forgatókönyvét, de legalábbis a szinopszist mégpedig azért, hogy megszedjék…..
Kevés közhelyesebb baleset van, mint a hűtőben penészedő lekvár, nem túl nehéz előállítani szinte bármilyen márkával. Parkernek azonban sikerült 35 üveg Univer-lekvárt bepenészesítenie, ami területi rekord, ráadásul mindet 3-4 nappal kinyitásuk után. Az Univer már…..
„Ha vége lesz, az ő hülyesége miatt. Szerintem túl vagyunk már a másik kóstolgatásán, de valahogy úgy érzem, a játék még mindig tart” – a 30 év alattiak kergék, legalábbis ezt állítja következő posztolónk, aki fél éve van együtt egy nála valamivel…..
Ki tudja, az viszont tuti, hogy Gy. borítékben, viccből egy mini zacskó gumimacit is kapott a képeslap mellé, vagyis kapott volna, ha nem "sérülten kapja" a Magyar Posta a küldeményt, ami annyit tesz, hogy felvágták a borítékot és a macis zacskót is, és egy darab…..
Harapós macska, önszórakoztató kutya, a magát Egy nyugodt, csendes életre vágyó Pest környékinek nevező olvasónk jól ráfaragott, hogy kiköltözött a nyugodt agglomerációba. Sajnos még nem árulta el, hogy pontosan hová. De az biztos, hogy egy vonyító állatsereglet mellé, és…..