Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kristoforo

50 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még egy pillanatra foglalkozzunk pár mondatban a két hete lezajlott választásokkal. A választások előtt megpróbáltam összevetni a 2010-ben megfogalmazott ígéreteket a 2014-ig elért eredményekkel, mai cikkem egy leendő, öt év múlva elkészülő cikknek ágyaz meg (ha létezik még…..
Az előzetes eredmények ismeretében mára már kiderült Marenics János negyedszer is behúzta a polgármesteri székért vívott választást. Méghozzá meggyőző fölénnyel: 1. Dr. Marenics János (Független) - 1517 szavazat - 41.18 %2. Mojzes Tamás (FIDESZ-KDNP) - 1107 szavazat - 30.05…..
Azt hiszem így a választás előestéjén, most hogy nyomtunk egy fityiszt a románok orra alá Bukarestben (1-1) épp megfelelő az idő arra, hogy összegezzük az elmúlt kampányidőszakot. Ki s mit ígért, milyenek a kilátások. A hat induló jelölt közül Czifra István két nappal a…..
A mai nappal lezárultak az önkormányzati választásokon indulni szándékozó jelöltek ajánlóíveinek leadási határideje. Aki a hivatalos információkra kíváncsi, az Nemzeti Választási Iroda honlapját erre találja. Négy évvel ezelőtt is volt már hasonló bejegyzésünk, érdemes…..
Az elmúlt hetek nagy híre volt hogy Siklós polgármestere, "Öcsi bácsi" korábbi megmásíthatatlan állításával ellentétben mégis úgy határozott, hogy negyedszer is megméretteti magát és idén is indul az önkormányzati választásokon, mint polgármesterjelölt. E hír megjelenése…..
2009-ben amikor elindult ez a blog, a helyi on-line kommunikációban (médiában?) még gyökeresen más volt a helyzet. Éveken át létezett a Siklósi Napló című általában havonta megjelenő önkormányzati kiadvány, ami 2010 őszén átalakult, majd néhány rendszertelenül megjelent…..
A 2014. április 6-án lezajlott Országgyűlési Képviselőválasztásokon választókörzetünkben a Baranya megye 04. számú választókörzetében (Szigetvár központtal) az egyéni jelöltek között a következő eredmény született: 1. Tiffán Zsolt (FIDESZ-KDNP) - 19 563 szavazat -…..
Eltelt négy év, hét hét múlva már ki is derül ki lesz választókerületünk (Baranya megye - 04. számú választókerület - Szigetvár központtal) országgyűlési képviselője a következő négy évben. Mint ahogy négy évvel ezelőtt, idén is bemutatjuk, kire is lehet szavazni majd…..
Ha jól figyel az ember érdekes cikkekre lelhet Siklós hivatalos propaganda oldalán a Siklós Híradón. A mai napon például az írta az újság, hogy: A vár korábbi Facebook-oldala technikailag „megtelt”, így új, több szempontból rugalmasabb oldalt indítottak Siklós…..
Megjelent ma egy hír a sikloshirado.hu weboldalon, miszerint: Eredményesen zárult a napokban a siklósi szennyvízközmű beruházás kivitelezői közbeszerzési eljárása. A szennyvíztisztító telep nyertes ajánlattevője az „ABI 2012 Konzorcium”, míg a szennyvízcsatorna…..
A napokban indult útjára a Siklósi Híradó nevű Siklóssal foglalkozó hírportál. Az oldal létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, úgy érzem nagy szükség van egy helyi ügyekkel foglalkozó hírportálra. Harkánynak már egy ideje van ilyen, azt Harkányi Híreknek hívják. Ha jól…..
Siklósi Napló: Ma felvonultak a munkások a Posta parkban, hogy elkezdjék a Felszabadulás utca felújítását...
Hallani lehetett már pár napja pletyka szinten, hogy a Siklósi Önkormányzat és a Gámán Kft között 2005-ben megkötött parkolóhelyek üzemeltetéséről szóló szerződés felmondásra került. Ma azonban a bamaponthun megjelent cikk tanulsága szerint a pletyka igaznak bizonyult.…..
Megjelent a múlt heti Magyar Narancsban egy írás a siklósi fürdőberuházásról. Bár a cikk jó néhány pontatlanságot tartalmaz, és meglehetősen egyoldalú képet fest, azért hozzávetőlegesen jól összefoglalja az egész fürdő-sztorit. A "tényfeltáró" cikk egyetlen…..
Pár hete volt már szó az idén esedékes belvárosi felújításról. Akkor mellékeltünk egy tervrajzrészletet is, hogy is fog kinézni az utca, ha elkészül. Jelen cikkben nem vállalkoznánk semmi másra, csak felidézünk néhány, a projekttel kapcsolatos sajtóközleményt. Feljegyezzük…..
Felkerült a január végi testületi ülés anyaga a városi honlapra. Az anyag harmadik pontjában a fizető parkolóhelyek módosításáról esik szó. A jelenlegi rendszer szerint 2005 nyara óta a Gámán Kft. üzemeltetésében történik a városi parkoltatás. Három évig még biztosan,…..
2011 végén bármilyen vállalkozásnak, turisztikai szolgáltatónak vagy városnak élnie kell az internet nyújtotta kedvező lehetőségekkel. Jelen esetben arról lesz szó, környékünkön mennyire sikerül kihasználni a közösségi hálózatokban rejlő potenciált. Előre vetítem, nem…..
A tegnapi nap folyamán napfényt látott az új választási törvény tervezete. Ez a blogot annyiból érinti, hogy az új tervezet szerint a választókörzetek radikális módosuláson estek át. Baranya megyének 4 körzet jutott, Siklós a 4. számúba került. A dolog érdekessége, hogy az…..
Az ATV Hazai turizmus című műsorában nemrég Siklósról volt szó, a műsor itt nézhető:http://atv.hu/videotar/20111031_a_tenkes_kapitanyanak_otthona..
Néhány kép a látogatóközpont átadóról. Forrás: Mohács-Siklós Élményút Facebook oldala. ..
A minap jelent meg a siklos.hu-n egy meghívó, miszerint hamarosan elkészül a vár parkolójában épített látogatóközpont. Látogatóközpont átadása„Siklós-Mohács Turisztikai tengely” – Siklósi Vár részleges műemléki felújítása és Látogatóközpont…..
Örömmel olvashattuk minap az mti.hu-n a hírt, hogy Siklós városa az alábbi közleményt juttatta el az MTI-nek:A mai napon Dr. Marenics János Siklós város polgármestere és Lasch Tímea az Energia Központ Nkft. ügyvezetője ünnepélyes keretek között aláírta azt a Támogatási…..
Index.hu videó arról, hogy budapesti fiatalok egy siklósi tanyán ganét hordanak, állatot etetnek, stb. Hangulatos kis videó, inkább szociológiailag érdekes, mint marketing vagy turisztikai szempontból. A helyi főszereplők Csizik Mihály és Tollas Tibor. Nagyszerű lett. ..