Regisztráció Blogot indítok
Adatok
raptile

8 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tócóskert A Tócóvölgy 2010.03.04 09:13:00
  Elérkezettnek láttam az időt, hogy végre kitérjek a Tócóskert egyik kevésbé emlegetett, ennek ellenére igen fontos részének bemutatására, hisz - mondhatjuk - hogy nagyon is szorosan kötődik és kihat az emberek mindennapi életére; ez pedig jelen esetben a betondzsungel…..
raptile 2010.03.07 00:03:49
@Xezs: Viccelsz?! Kap egy külön post-ot tőlem, majd figyeld csak ki... ;) :)
raptile 2010.10.26 12:31:21
@Advocatus Diaboli: A véleményt és a kritikát is köszönöm! Ha ennyire zavar, hogy még kommentet is írtál, igérem, -csak a kedvedért- a jövőben változtatok a "szokásomon"! ;)
Tócóskert Bevezető 2009.04.29 21:56:00
Üdvözlök mindenkit! Azokat is akik a Tócósban tengetik, vagy tengették napjaikat, és azokat is, akik még sosem hallottak erről a helyről. Ez utóbbiaknak álljon itt egy gyorstalpaló kiskáté: A helyszín Debrecen. Ez a város az ország keleti régiójában, Hajdú-Bihar megyében…..
raptile 2010.10.26 12:15:38
@Xezs: Na ezt most nagyon jól megérezted Boss!
Isten ments', hogy eltűnjek, vagy befejezzem a ténykedésem itt, sokkal prózaibb az ok: nem volt gépem, ami pedig most működik, op.rendszer csere előtt áll, és semmi akadálya nem lesz, hogy "felpörögjön" a Blog! Relax, érkezem!!! ;)
 Az általános iskola nagyon gazdag színtere mindenféle mulatságos, vagy megrázó történetnek. Pláne akkor, ha Debrecen egyik legalpáribb iskolájáról van szó. A suli persze nem azért volt alpári, mert a vezetéssel, netán a tanárokkal volt baj, ó dehogy. Ezt az iskolát a…..
Tócóskert Tóci vs. Loki 2010.05.18 22:15:00
"Az ítélet meghozataláig megilleti az egyént az ártatlanság vélelme..."Nem feltétlenül büszkeség, de nem is lehet elmenni mellette, hogy "letettük a névjegyünket" a gettón kívül is... ismét.....
Tócóskert Napiszarról 2010.03.07 11:38:00
Ezt a Napiszaron találtam: http://www.napiszar.com/video/2010/03/06/kemeny-rapperek/Feltörekvő tócóskerti gyerekek csináltak egy nagyon gagyi dalt. Ha a művészi teljesítményt nem is, de azt, hogy már fiatalon is érzik a feelinget, talán lehet díjazni...
raptile 2010.03.08 14:39:50
@Xezs: Befutott lett a photo-d papa :D A jogdíjért majd jelentkezz be, ha befutottak a srácok :)
Én díjazom mindenképp a próbálkozást, bár most kell vagy egy-két hét, mire magamhoz térek...
Tócóskert DIY 2010.02.16 22:33:00
DIY. Angol betűszó, ami annyit tesz: do it yourself. Magyarul azt jelenti, hogy csináld magad. Tehát a DIY olyan, mintha magyarul azt mondanánk, CSM. Csak nálunk az effajta rövidítések nem elterjedtek (annál inkább a kocsmai rövid-ítések, haha), viszont angol nyelvterületen eléggé,…..
Tócóskert S.É.T.A 2010.01.22 21:03:00
Néhány hír a napokban helyettünk is "beszélt" az (országos!!) médiában a Tóciról, de igaz ami igaz, elég régen nem jelentkeztünk a "lövészárokból", úgyhogy érkezem is, ahogy időm engedi az írást - tekintve, hogy azok a bizonyos legyek nekem sem hordják…..
raptile 2010.02.04 14:02:06
@Barka76: Tisztázok is gyorsan valamit: nem hivatott lejáratni a BLOG a Tócóskert-et, bármit is gondolnak egyesek!!! Ha valakit "felháborít" az, amit itt írok/írunk, azt egyfelől: sajnálom, mert ritkán szánom/szánjuk bántásnak, ahogy itt is természetesen adott volt az írásban a VICC(!!), és adott volt ----> idézet: ("a kivétel erősíti.. bla..bla...") lezárás - és pont amiatt, hogy ne bántsak meg ezzel senkit; 'Védekeznem' felesleges, a nagatív vélemény is vélemény, bevállalom a sült bunkó titulust, ha annak tűnök! Sajnálom, ha csak ez "jött le", - valahol sejtettem, hogy keserves társadalmunból kiveszett a humorérzék, de hogy ENNYIRE?!! - ...azért köszönöm, hogy elolvastad az írásokat, és elmondtad a véleményedet! (számomra fontos mindenki véleménye, így megpróbálok a jövőben árnyaltabban fogalmazni, igérem!) /raptile/
Gondoltam, így a két ünnep között is posztolok még ide, talán idén utoljára, hisz elkerülhetetlenül közeleg a szilveszter este, az év utolsó - 'kötelezőbulis' napja, ami egyet biztosan nem hoz el: a változást a Tócóskert számára. Évről-évre csak egyvalami biztos, hogy minden…..
Miután magyar nyelv és irodalomból, matematikából és történelemből megkapta a kettes alát jóindulattal tőlem Tilda, akiről már szólt egy poszt, javításként Rajz tantárgyból adtam neki feladatot: rajzolja le a debreceni református Nagytemplomot impresszionista stílusban,…..
Tócóskert Békét, Tócóskert! 2009.12.24 10:09:00
MINDEN KEDVES OLVASÓNAK BÉKÉS, KELLEMES KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!a - http://tocoskert.blog.hu - készítői      "Fújhat bármiféle szél, válhat gonosszá a Tél, az este békét igér! Lassan itt a pillanat, talán ma felenged a fagy az összes jégszív…..
Tócóskert Tilda és a gettó 2009.12.18 04:39:02
Kedves barátném, Tilda, időszakos jelleggel le-letéved az Alföld eme zegzugába, karácsonyi vásáron árusítja nővére kézzel készített bábuit. Hozzá s neki írtam eme versikét, dalfos(s)lányocskát, íme: Tócó-gettó, a hely ahol élekItt kemény a víz, kemény az életHa…..
Tócóskert Egy este története 2009.12.17 19:02:00
Tudom, volt már szó róla nem egyszer, hogy a Tóci ilyen-meg olyan ótvar hely, hogy itt még a víz is kemény és már homokozólapáttal is ölnek; tény: vannak elég furcsa formák, történnek az átlagember számára megbotránkoztató események, ezt nem is vitatom, de Én azért…..
Megfordult a fejemben, hogy újoncként az első post-omat afféle bemutatkozás félének szánom, aztán gyorsan átgondoltam és rájöttem, hogy ezen oldal sokkal magasztosabb dolgokkal hivatott foglalkozni, mint szerény személyem, így eltekintenék jelen esetben ettől, hisz a szoci-beton…..
Tócóskert Berti és bandája 2009.11.17 22:14:00
Nos, kedves rajongók, újra itt, megújult erővel, és némi erősítéssel, aminek szívből örülök.Korábban már említettem, hogy a Tóciban az egy négyzetméterre jutó keménycsávók száma igen magas, viszont arra elfelejtettem kitérni, hogy eme keménycsávók általában két jól…..
A Margit Téri I. sz. Általános Iskola a tanítás után meglehetősen kevés - semmilyen - alternatív programot kínál a "kulcsos" gyerekeknek - anno nekünk -. Néha én löktem a sárba a nálam alacsonyabb és jobb pofaszerkezettel rendelkező, lányoknak jobban tetsző…..
"Nem Páris, sem Bakony:/vér és takony." - írja a költő (nem Ady Bandi, hanem Sziveri Jani). Idejekorán realizálódott bennem, én sem a Champs-Éysées-n lakom. Évekkel ezelőtt neten terjengett beszólásom: "Alonso huszonnégy évesen világbajnok, én meg anyámmal…..