Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xclusiv

0 bejegyzést írt és 1704 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Rögtön leszögezném: ez a bejegyzés mentes mindennemű politikai éltől, kinyilatkoztatásól, és nem azért íródott, mert bárkinek a szakmai felkészültségét bármennyire is megkérdőjelezné. A cikk címe figyelemfelkeltő, nem bíráló. Kérem, hogy ezzel a gondolattal a fejükben olvassák! Fogalmam sincs,…..
xclusiv 2020.03.09 23:27:22
Kedves poszt-toló,

Tanácsom: szard le (vagy még inkább tiltsd ki) a fideszes bérkommentelőket, nem tesznek hozzá a társalgáshoz, csak trollkodni, rombolni akarnak. Azért küldték őket ide.

Szerintem teljesen rendben van, amit írtál

Más: aki itt szakszerű hozzáállásról beszél, az olvasta ezt a cikket?
index.hu/belfold/2020/03/09/mar_felnek_a_sote-s_diakok_szolni_a_magyar_hatosagoknak_annyira_rosszak_a_tapasztalatok/

Kb. annyi probléma van a leírtakban, hogy ha csak a tizede igaz akkor is fejeknek kellene hullani. Nem a kórházakban, félreértés ne essék. Ők csak szopóágon vannak. Ellenben január 31.-én, lassan 40 napja felállt az ún. operatív törzs, na ők ennyire készítették fel a kórházi személyzetet. Mondjuk az is lehet, hogy nem is lehet, mert most üt vissza az elmúlt sok év alulfinanszírozottsága.

Ha igazak a pletykák, akkor a SOTE klinikáit a múlt csütörtökön kérdezték meg, hogy milyen és mennyi védőfelszerelésre van szükségük. 1 hónappal a so called operatív törzs felállása után. És persze ami érne valamit (FFP3), az nem szerezhető be, szóval valami gyengébbet kapnak (FFP2), majd valamikor, mert az is hetek múlva fog megérkezni. Talán. És itt egyetemi klinikákról beszélünk, nem a mucsajröcsögei SZTK-ról, noha már ott is kellene lenni betárazott védőfelszerelésnek. Már régen.

Szóval izé.
A gázautó hamar visszahozza az árát. A gázautó soha nem hozza vissza az árát. A gázautó tartósabb. A gázautó hamarabb elromlik, csökken az élettartama. A gázos autó pro, a gázos autó kontra. Ahány eset, annyi igazság, ezért megkértük Winkler Róbertet, az ország talán legismertebb és egyik…..
xclusiv 2019.03.19 09:37:03
@Nancsibacsi: a hibrid annak jó, aki sokat szokott _városban_ autózni. Ott van értelme, nem véletlen Prius kb. minden második-harmadik taxi Pesten.
De ha valaki autópályán szokott sokat autózni, neki még mindig a dízel a jó, vagy a gáz. Anno amikor mászkálós melóm volt a flottakezelő 3-4 év alatt lecserélte alattunk a kocsit, mert annyit tettünk a kocsikba. Voltak 600-800 km-es napok is néha, bár azt már nagyon nem szerettük. De a vidéki autózgatást igen, jobb volt mint 4 órát tötymörögni a dugóban...
A Heti dörgés Villám Gézával egy olyan műsor, amire egyrészt nagy szükség van itthon, másrészt meg sokkal nagyobb falat, mint amilyennek látszik. Mert ugye mi a pöcs lenne nehéz abban, hogy ül egy pali egy asztal mögött, és vicceseket mond? Leteszel elé két-három kamerát, a feje mellé betolsz vicces…..
A héten hivatalossá vált, amit azért a legtöbben már hónapok óta sejtünk/tudunk: a Netflix féle Marvel univerzumnak befellegzett. Mióta a Disneynél megszületett a saját streaming platform ötlete, szépen lassan kezdték kihúzni a dugót a leendő konkurencia produkcióin. Miért menjen egy másik felületen…..
xclusiv 2019.02.24 20:43:06
Nem "Madavi", hanem Madani. De amikor Billy mégse fojtotta meg, na az tényleg gáz volt, ez volt a sorozat egyértelmű mélypontja számomra.

És az "ahol kérdezés nélkül halomra lő két csoportnyi tinédzsert" résznél azért nem nehéz megfigyelni, hogy ott leeginkább 2 egymásra fegyvert fogó bűnözőről van szó, akik jó eséllyel nem sokkal később halomra lőtték volna egymást, ha nem jár arra Frank. A koruk ezek mellett szerintem lényegtelen.

Amúgy szerintem a Punisher 2 évada volt messze a legjobb a Netflix-Marvel filmek között, már amiket láttam, de ennek is megvolt ugyanaz a betegsége, a túl sok, vontatott nyavalygás. Az S1-ben a vége felé már én magam is lelőttem volna Frank feleségét, annyira tele volt a phászom azzal a sok flashback-kel. Az S2-ben ebből szerencsére kevés volt, volt helyette krista-billy vinnyogás, de talán még mindig jobb volt így, mint az S1-ben

A Daredevil-eket megnéztem, az S1 még úgy-ahogy elment, de az S2-ben komolyabban ideges lettem a csávóra, hogy ő bizony nem hajlandó ölni. Azt az évadot a Punisher feltűnése mentette meg, ha lett volna S3 tuti bele nem kezdek. Elképesztően megutáltam azt a vinnyogó vak csávót.

A Jessica Jones ugyanúgy a lassú nyavalygással tett a sírba, az S1 első fele még elment, de kb. a felétől már mindent lehetett előre tudni, nem volt semmi izgalom. Amit akkor nem tudtam volna egy A4-es lapra leírni a hátralevő epizódokról, az csak idegesítő sallang volt. Az S2-be már bele se kezdtem, és a többi show-ba se. Nem mondom, hogy soha nem fogom megnézni egyiket se, de annyi jó sorozat van...
xclusiv 2019.02.24 20:44:49
@xclusiv: jav: "hogy ott leginkább 2 csoport egymásra fegyvert fogó bűnözőről van szó"
xclusiv 2019.02.24 21:57:12
@Gengsztericki: Nekem is vannak néha félrehallásaim, van ilyen.

És a zárójelenetben annyit látunk, hogy 2 fegyveres banda találkozik, valamit meg akarnak tárgyalni ("So you wanna make an offer? I'm listening."), aztán elég hamar eljutnak odáig hogy mindenki pisztolyt vesz elő. És ugyan nem egymásra fogják a fegyvert (ez rosszul maradt meg bennem), de azért lehet tippelni, hogy itt két bűnbanda különbözött össze valamin, vagy pl. a Columbia University fizikus doktoranduszai vitatkoznak hevesen egy izgalmas sötét anyag teóriáról...
Szerintem nem kérdés, hogy melyikről van itt szó.
A belváros felé közlekedő megállókban 2 troli és legalább 10 másik buszjárat utasai szállnak le és fel naponta. Csúcsidőben egymást érik a járművek, a viszonylag szűk úttest miatt (egy sáv van csak az autósoknak és egy a tömegközlekedésnek) gyakran így is nagy a káosz. A bonyolult forgalmi helyzetet…..
A közel 1 millió négyzetkilométer alapterületű (916 000 km2) és 31 millió lakosú Venezuela, mely Latin-Amerika 6. legerősebb gazdaságát tudhatja magáénak -- Brazília, Mexikó, Argentína, Kolumbia és Chile után (nem kis részben a GDP 25%-át hozó olajkitermelésnek köszönhetően) és kétszer akkora…..
xclusiv 2019.02.02 22:48:32
@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt: ruszkibérenc bérkommentelő-e vagy?
A fél internet fel akarja falni a Gundelt reggelire, miután nem csak annak ment híre, hogy a vendéglátó vállalat üzemelteti a fényűzően felújított miniszterelnökségi palota menzáját, de megismerhettük a menü fogásait és árait is. A Gundel online (Facebook) értékelése zuhanni kezdett, a cég pedig -…..
Ma kiderült, elhagyja eddigi székhelyét, Budapestet, Magyarországot a CEU. Mint a rektor a mai, diákoknak és tanároknak tartott tájékoztatón fogalmazott: tulajdonképpen egy furcsa kísérletben vesznek részt: egy egyetemet, amit az egyik ország kirakott, átvisznek egy másik országba, egy mindössze két…..
xclusiv 2018.12.16 00:24:13
@John Brennan: "Könyvtárába van olvasójegyem, járok oda"

Dehogy jársz. Te csak egy fideszes bérkommentelő vagy emögött a 1,5 hónapos nick mögött, te .....
Környezetvédelmi és nemzetgazdasági szempontból is ésszerű volt a francia kormány döntése, hogy megemelik az üzemanyagok adóját. A kivitelezés módja viszont iskolapéldája annak, hogyan nem szabad ezt megtenni. Sokan és sokszor sürgették – többek között az Európai Bizottság és az OECD –, hogy az…..
xclusiv 2018.12.15 01:18:50
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "Elmondom nektek, hogy az utakon lévő járművek 95%a nem passzióból furikázik, hanem vagy szállít valamit, vagy szolgáltatást végez."

Ez elképesztő hazugság.
Az csak agglomeráció-Bp. között naponta többszázezer autó ingázik munkába és munkából haza, nagyon sok esetben 1 darab dolgozót mozgatva, jobb esetben anya-apa 1 autóval, esetleg gyereket is viszi/hozza suliba/suliból, stb.

A reggeli és délutáni csúcs legalább fele semmilyen szolgáltatást nem végez és lófaszt se szállít a saját seggén kívül. Mert megteheti, hogy kifizeti a kényelmének a felárát (mert autózni ugye drágább mint tömegközlekedni).

Ettől függetlenül a hebegő munkacsoport nagyrészt elképesztő f*sságokat szokott összehordani, mint ahogy itt is azt tette, de azért a túloldalról se kellene lehazudni a csillagokat az égből...
xclusiv 2018.12.15 17:02:11
@Levegő Munkacsoport: "Egy dolog az, hogy milyen egy ország politikai berendezkedése, és más dolog, hogy ha valami jót csináltak, akkor azt érdemes figyelembe venni."

Iránban a benzin ára az első szembejövő találat szerint ma 0,29 dodó között van (per liter), ez 83 Ft-ot jelent. Ez ugye már az emelt ár.
Ugyanazon oldal szerint Franciaországban egy liter 1,62 dodóba kerül, ami 464 Ft, és ez még az adóemelés előtti ár. (És amúgy az elmúlt évben 23%-ot emelkedett.)

Remélem érthető a különbség.
És ugye képzeljük már el, hogy Macron megemeli az adót, és mondjuk megdobálja a beszedett pénzzel a lakosság 80%-át, 30%-ot szétdob a vállalatok között, 20%-kal pedig az állam/önkormányzatok/stb. megnövekedett kiadásait kompenzálja. Medzsik...

"A havonta fejenkénti 11.500 forint mondjuk egy négyfős családnál 46.000 forintot tesz ki, ami egyáltalán nem kevés, különösen ha figyelembe vesszük, hogy Iránban a megélhetési költségek alacsonyabbak, mint Magyarországon."

Ja, de a havonta fejenként 11.500 forint az akkor is havonta fejenként 11.500 forint akármit is matekolok. És ugye az áremelés jelentősen megnövelt egy csomó kiadást is.

Valójában amúgy annyiról szól a történet, hogy Irán a korábban ártámogatásba öntött pénz felét szétosztogatta a jelentkező állampolgároknak alanyi jogon.
Kényelmes, tiszta, nem igényel túl sok karbantartást: számos előnye van annak, ha elektromos konvektorral oldjuk meg lakásunk, hétvégi házunk fűtését! Ugyanakkor annak telepítése előtt nem árt tisztában lennünk pár további ténnyel sem. Vizsgáljuk meg, mikor érdemes ezt a megoldást választani! A…..
  A szakszervezetek által rendezett, múlt szombati tüntetésről írtam-„Úgy látszik, valami megváltozott, valami elkezdődött a meglehetősen egyoldalú nemzeti konzultáció folyamatában, meglátjuk az elkövetkező időben, hogy kik és hányan veszik komolyan és felelősséget vállalva, a nemzet sorsát. Ma…..
Nagy Beátával, egyetemünk tanárával, és a BCE-n működő TársadalmiNem- és Kultúrakutató Központ társigazgatójával beszélgettünk a társadalmi nemek tanulmányáról, saját kutatásairól és arról, hogy miért fontos, például a nők gazdasági aktivitása. Mi a társadalmi nemek tanulmánya és miért kell vele…..
xclusiv 2018.12.13 22:56:40
Off: kéne kicsit moderálni
On:
Szóval Nagy Beáta maga is elismeri, hogy a fizetésbeli különbségnek vannak indokolható okai, pl. a karrierválasztás. Egy kórházban a nővérek szinte kizárólag nők, míg az orvosok nagyrészt férfiak, ez csak egy példa.

Amit pedig ír, hogy a nők ugyan kevesebbet dolgoznak _a munkahelyen_, de házimunkával meg mindennel együtt többet, nos ez nem más mint egy nagy bullshit. Mit érdekli a munkahelyet az, hogy összességében többet dolgozik Kriszti mint Peti, ha a munkahelyen pont Peti dolgozik többet? Ez nem érv, hanem nettó bullshit.

Más: volt egy interjú Jordan Peterson-nal, ahol a riporter (Cathy Newman) nagyrészt ezt a témát feszegette. Ha valakit érdekel, akkor:
www.youtube.com/watch?v=aMcjxSThD54
Az egész interjú nagyon érdekes, de kb. 7:18-tól van egy hagsúlyos rész. Szóval van egy tulajdonság, amit Peterson angolul "agreeable"-nek mond, erre precíz magyar fordítást nem tudok, leginkább a hajlandó, beleegyező, lehet a jelentése. A nőkre ez inkább jellemző, viszont ez a munkaerőpiacon hátrányt jelent, ugyanis ez - nemtől függetlenül - kevesebb fizetést jelent. Nyilván nemen belül is vannak jelentős eltérések, de átlagosan a nőkre inkább jellemző ez fajta a konflikuskerülés, míg a férfiak hajlamosabbak az asztalra csapni, hogy "megadod azt a fizetésemelést amit kértem, vagy elmegyek máshova ahol megadják"?

És ugye a gyerek. Szóval egy nő elmegy szülni, kiesik a munkaerőpiacról 2-3-5-10 évre, aztán visszatér úgy, hogy az elmúlt X évben nem dolgozott. Van ahol ez nem probléma, pl. egy színésznő valószínűleg nem felejtett el színészkedni, de sok helyen szinte juniorként kezdhet újra mindent, annyi minden megváltozott. A korábbi férfi kollegája pedig lehet, hogy már 3 céggel odébb dolgozik, a céges hierarchiában jóval feljebb.
Ja, és azt se felejtsük el, hogy a kisgyerekek sokat betegeskednek, szóval lehet arra számítani, hogy Anyuka évi 10-20 napot simán otthon lesz a kicsivel ezért.
Elérkezett ez a nap is, az „újesztendő” első napja a Fapál családban. Ilyenkor pezsgővel kívánunk magunknak sikeresebb és boldogabb új évet. Már nem lázadunk, már nem tervezgetünk. Csak túlélést kívánunk magunknak a következő évre. Nyolc évvel ezelőtt, 2010. december 3-án jelentek meg hajnalban a…..
xclusiv 2018.12.04 21:10:32
@Minden ballib bérretteg: az az uncsi, hogy mindent telihánytok, senkiházi fideszes bérkommentelők. Kurvára uncsi, de szerencsére senki se hiszi el a hazugságaitokat.
A budai oldal legforgalmasabb csomópontjának felújítását 2016 februárjára ígérték, de végül 3 hónapot csúszott az átadás. A késve megvalósult budapesti projektek közül viszont még így sem régi-új Moszkva tér a csúcstartó. Elég csak mondjuk a Várkert Bazárra gondolni. Az átalakítás mégis próbára…..
xclusiv 2018.12.03 02:09:59
@rnz: "a 10-15 centi vastag deszkákból épült padok szerinted maguktól mentek tönkre?"

Hát ha nem, akkor bizony baltával vagy fűrésszel ment neki valaki, mert 10-15 centi vastag deszkát máshogy nehéz legyalázni...

"A led csíkok valóban nem működnek, amit mondjuk magasról le is szarok, ahogy az 1-2 kisebb süllyedés miatt sem kellett még lezárni a teret."

Szóval szerinted annak kellene örülni, hogy egy 5,3 milliárdból felújított tér az átadása óta eltelt 2,5 évben nem rohadt még szét _teljesen_?

Érted, 5,3 milliárdból felújított "tér", vagyis kb. párezer m2 járda, mert ami azon kívül került oda - már ha működött egyáltalán, mint pl. az óra - az 2,5 év alatt szétment. De a járda azért teljesen _még_ nem, legalábbis lezárni még nem kellett miatta a teret, szóval tapsoljunk elvtársak!
Magyar idő szerint hétfő hajnalban ment le az amerikai HBO-n a Last Week Tonight with John Oliver idei utolsó adása, ami a világszerte egyre népszerűbb tekintélyelvű vezetőkkel foglalkozott. Az epizód fő szegmense végül természetesen Donald Trumpra futott ki, de a példák között ott volt Putyin és…..
xclusiv 2018.11.20 23:51:49
@Sportbíró: "közalkalmazottként úgy szoktuk szidni a rendszert, mint a bokrot. Nem otthon, hanem bent az irodában. Én nem tapasztalom, hogy ne lehetne véleményem. Sőt, a kollégák többsége masszívan rendszerellenes, sokkal erősebben, mint én..."

És gondolom ezt nem csak álnéven, hanem a saját neveddel, és a munkahelyeddel, ottani beosztásoddal is vállalod.
Vagy nem?
xclusiv 2018.11.20 23:57:36
@zriff: "Az Őszödi beszéd, és a 2006-os tüntetések, rémlenek valamit?"

Mármint mit?
Mert gyurcsány beszédével semmi baj nem volt, nem az volt a baj amit mondott, hanem az, hogy az úgy volt valójában.
A tüntetéses téma is majdnem rendben volt, ugyan volt néhány túlkapás (amit amúgy a fujjzsindex dolgozott fel leginkább), a zsaruk az elején balfaszok voltak aztán lett felszerelésük és kiképzésük is, a széljobbos csürhe is bemutatkozott a maga valójában. Mi történt még mégis azon kívül, hogy a fidesz pont oda szervezte a politikai nagygyűlését, ahova könyörögtek neki hogy ne oda szervezze, mert baj lesz? Hát, lett is baj.
Úgy látom, hazánk kezd háromfelé szakadni javítgatás szempontjából. Az egyik tábor a „vigyük márkaszervizbe”, a második „tudok egy jó fusi műhelyt” és számomra legijesztőbb harmadik tábor a „Megnézem a YouTube-on és megcsinálom otthon”. Házon belül is vitát kavart az a téma, amit a HWSW cikke…..
xclusiv 2018.11.18 13:52:29
Az apple témára: van youtube-on egy Louis Rossmann nevű srác, főleg apple cuccok javításából él. Rendszeresen kiteszi típushibák javításait. Pl. adott macbook-nál nincs kép, ezt az okozza, hogy - hasraütéses példa - egy alulméretezett kondenzátor elengedi magát, ettől megpusztul egy FET, aztán letilt a kijelző. Kicseréli a két alkatrészt, kiszámláz mondjuk az ügyfélnek 100 dollárt, az pedig örül. Vagy pl. egy másik típushiba, egy BGA forrasztás, ő leszedi a chip-et és újraforrasztja, aztán működik a gép, cserélni nem is kell semmit.

Ugyanez a javítás a hivatalos apple szervízben úgy néz ki, hogy 100 dollár a munkadíj és 300 dollár egy új alaplap, mert cserélik, nem javítják. (És gondolom a hibás alaplap elutazik hajón Kínába 1 dollárért, ott egy muki megjavítja 2 dollárért, és máris van az apple-nek egy 200 dolláros refurbished alaplapja 5 USD költséggel.)
És az a baj, hogy az ilyesmi javításokat is lehetetlenné teszik adminisztratívan, ami az apple kivételével mindenkinek csak rossz: rossz a vevőnek, rossz a független szervíznek, rossz a környezetnek is...

A youtube alapján DIY pedig nem is akkora hülyeség mint amekkorának látszik. Meghal az 5 éves monitorod, ha veszel helyette egy hasonló garanciális használtat, akkor kerül mondjuk 10 ezerbe. A hivatalos szervíz nem foglalkozik vele, a sufniszervíz pedig 5-öt elkér a bevizsgálásért, a többit pedig majd meglátjuk...
Szóval GTK, vesztenivalód nincs. Ezért Youtube-on beírod a típussszámot és a repair szót mellé, tuti találsz néhány indiai vagy orosz csávót aki szétszedi és megmutogatja benne a púpos, noname elkót. Szóval látod hogyan kell szétszedni, hol bújik el sunyin egy-egy csavar, hol vannak a műanyag fülek amiket ki kell pattintani, és máris ott van előtted a két panel, a tápon pedig te is látod a kifolyt vagy púpos kondit. És ha már szétszedted akkor nem csak azt cseréled, hanem a pajtásait is, mondjuk 1000 Ft beszerezni mind a tizet. Kicseréled, összerakod, megy, örülsz. Ha meg nem, akkor így jártál, elszórakoztad pár gombóc fagyi árát.

És hozzátenném még hogy a drágán dolgozó szakik között is sok a kókler, szóval biztosra ott se tudsz menni.
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
xclusiv 2018.10.10 16:34:58
@Kontraband: "Azt irod: 6-8 ember kifogásolta a problémás cikket. Itt azért bőven több, mint 6-8 ember kifogásolt TÉGED meg a stílusodat. Ez csak feltünt neked, ha tudsz számolni?"

Tanulj már meg olvasni.
Azt írta, hogy 6-8 emberről már lehet tudni, hogy jelezte a problémákat, szóval legalább 6-8 ember.
Az meg hogy itt megjelent 10-20 fikanick az semmit se jelent, simán lehet a nagy része a p betűs senkiházi sokadnick-je például. Vagy épp családtagja, szeretője, akármije.

És ugye még mindig ott tartunk, hogy a stílus, a stílus basszus, mert a tartalomba nem tudtok belekötni, amit molni írt az úgy van, alá is van támasztva.
Szánalmas...
xclusiv 2018.10.10 16:38:04
@Le a spammerekkel: "Én csak szóvátettem, hogy ahol te megjelensz, ott borítékolható a napokig tartó flame."

Mert egyből megjelenik 10-20 sértett fikanick, aki napokon keresztül személyeskedik molnivan.
Medzsik...
xclusiv 2018.10.11 15:59:57
@Le a spammerekkel: és ha fikanick akkor legyen övé az utolsó szó?
Ne már...
Tegnapi hir, hogy sokezres közszférabeli leépitések lesznek, hogy ezzel is modernizálják a közigazgatási rendszert. TESSÉK?! A magyar közszférával a legnagyobb baj, hogy rohadtul nincs benne elég ember. A nyugdijba vonulók mellett elég alacsony szinten van azoknak a képzett szakembereknek a száma,…..
xclusiv 2018.10.10 17:13:05
@Nincs közöttünk csicska: a valóság ezzel szemben az, hogy egyre több adót és járulékod szed be az állam mindenféle jogcímen, és az állampolgárok ezért egyre kevesebb és egyre hitványabb szolgáltatást kapnak.
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
xclusiv 2018.10.08 02:11:39
@tiboru: nem fárad ez, tolja kitartóan a ruszki propagandát, ahogy mindig is szokta.
xclusiv 2018.10.08 02:16:27
@fran7: engedd meg, hogy segítsek. Tudom hogy a ruszki propaganda ezt tolja, de nem szabad elhinni ezt a hazugságot.

rt - egy állami pénzből fenntartott propaganda kanális, semmi köze nincs az újságíráshoz, se az igazsághoz, se a függetlenségnek, csak egy sima betyárkörte putyinovics eeetá's ánuszrózsájánál.

nyt - na kb. mindenben az ellentéte annak, amit az rt-ről írtam.
Három nappal ezelőtt ismertettük a Gallup azon nemzetközi közvéleménykutatását, amelyben egy, látszólag roppant egyszerű, mégis elképesztően összetett (és komoly indulatokat kiváltó) kérdésre kérték 64 ország teljes lakosságát reprezentáló, 62 ezer főből álló minta válaszát: ha az ön országa…..
xclusiv 2018.09.19 17:46:08
@erdelyik: "az, hogy belesodródtunk a 2. világháborúba elsősorba a trianoni igazságtalan békediktátuk következménye volt."

Ami pedig annak volt a következménye, hogy az első világháborúban csodálatos kormányunk szar helyre állt...

"A Don-kanyar volt az ára a Felvidék java részének, Észak-Erdélynek és a Vajdaságnak a visszaszerzéséért. Lehet azon vitatkozni, hogy megérte-e az árat."

Pontosabban: ideiglenes visszaszerzéséért. Ami arra nagyon jó volt hogy horti és az akkori uralkodóosztály söpredéke mindenféle szemetet küldött az ottani nép nyakára, még jobban megutáltatva a magyarokat az ottani kisebbségi (vagy akár többségi) nem magyar népességgel.

És max. az idióták vitatkoznak azon, hogy megérte-e az árát, akik akkora magyarok, hogy nem a magyar helyesírás szabályai szerint írják a magyar szót. Az értelmesebb emberek számára nem kérdés, hogy nyilván nem érte meg.
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
xclusiv 2018.09.17 19:50:16
@Heremóka: az ostobaságod egészen megdöbbentő.

Tiboru, címlapos lett a post, ideje lenne kihányni kicsit a ganyéból, mert kezd már nagyon büdös lenni itt...
xclusiv 2018.09.17 21:26:22
@mindenhova: igen, "rengeteg buta ember van ebben az országban", és sajnos mind nagyon okosnak is képzelik magukat. Pl. itt vagy mindjárt te, aki egy baromi egyszerű kérdésre gondolkodás nélkül rávágja hogy igen, sőt, mit rávágja, ráordítja hogy naná, simán, persze. Mert nyilván gondolkodni az egy "kommunista liberális, buzeráns, tápos" trükk, tehát nem teszi.

De van aki képes erre is, következzen egy rövid gondolatmenet.
Mondjuk a játék kedvéért tegyük fel, hogy 2018.09.18.-án hajnalban a piréz hadsereg megtámadja Magyarországot, és ellenük kevésnek bizonyul a Magyar Honvédség harci cselekményre hellyel-közzel alkalmas kb. 2-4000 valódi katonája, valamint a NATO se nagyon látszik mozdulni. Na ez az a szituáció, amire persze nyilván ilyenkor is gondolkodás nélkül rávágnád hogy igen, mennél te kővel megdobálni a piréz tankot, nagyapád bugylibicskájával is rátámadnál ám bátran. Hát persze, csakis azzal, mert ugye fegyvered az nincs, innen indulunk.

De még ha lenne is, a 40 alatti férfilakosság nagy része nem volt katona (2004-ben vonultak be utoljára, 14 éve), aki pedig volt az is olyan minőségi kiképzést kapott, hogy még Chuck Norris is összerezzen kicsit ha valaki megemlíti neki a magyar sorkatonát. Szóval még ha lenne is fegyver, az átlag magyar hadköteles korú férfi bánni akkor se tudna vele, akkor se ha volt is sorkatona, mert az a színvonalas kiképzés akkor is minimum 15-25 éve volt. És a gyakorlatban ellőtt talán egy egész tár lőszert is....

És ugye a valódi, profi katonák is felsültek, akkor vajon mire lenne jó egy ilyen magyar "katona"? Vegyük végig: meg tudna halni, meg tudna sebesülni, tudna hadifogságba esni, tudná a vérével áztatni az anyaföldet, és kb. itt a felsorolás vége.

És ez mind nagyon hősies és dicsőséges dolog ugyan, de gyakorlati haszna sajnos nincs. Nyilván lennének az ENSZ-ben komoly beszédek a magyarok véráldozatáról, de sajnos ott a BT az egyedüli valamire való banda. És ott hiába a vérdürdő, simán leszavazná a pirézek elleni fellépést valamelyik állandó tag patrónusuk, putyin elvtárs vagy micimackó elvtárs. Esetleg mindketten együtt.

Persze a POTUS ettől függetlenül persze simán indíthatna támadást, akár háborút is a magyarokra támadó csúf pirézek ellen, de ha ezt a NATO tagállam Magyarországra támadó pirézek ellen nem indította meg, akkor...

Hát, röviden ennyi, ez a reális szituáció ma.
xclusiv 2018.09.17 21:56:08
@mindenhova: "Egy háború mint említettem nem 5 perc alatt kezdődik el mint az általad említett kocsmai verekedés. Annak vannak előjelei. Arra készülnek. A védők is készülnek. Lelkileg épp úgy mint fizikailag, vagy a hátország, munícióval."

Egy háború simán ki tud törni olyan rövid idő alatt is, hogy arra a mai Magyarország a mai helyzetéből, azaz kb. a 0-ról nem tud felkészülni. TFH lenne 3 hónap, vagy mondjuk fél év felkészülni, az mire lenne elég? Hát kb. semmire.
Amerikában már sok éve terítéken van, és minden egyes lövöldözés alkalmával újabb löketet kap a fegyvertartásról szóló vita. A második alkotmánykiegészítés („A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be…..
xclusiv 2018.09.06 00:41:12
@axy: "Nagyon nem vagy kepben."

Legalább abban egyetértünk, hogy ugyanezt gondoljuk a másikról :)

"Az usa hadereje 17 ev alatt nem tudta elerni, hogy Kabulban ket katona fegyvertelenul megegyen egy kebabot. Berlinben ez 2 het volt."

Igen, de az egy más világ volt. Kb. Vietnam óta az amerikai hadsereg kb. összekötött lábbal próbál versenyt futni.
Ha saját áldozatok vannak, akkor jaj-jaj, megírja a sajtó, mit szól majd ehhez a hátország? Ha civil áldozatok vannak, akkor jaj-jaj, megírja a sajtó, mit szól majd ehhez a hátország? Ha az megölt ellenséges harcosokról valaki behazudja valaki hogy ők civilek, de legalábbis civilek is voltak/lehettek közülük, akkor jaj-jaj, megírja a sajtó, mit szól majd ehhez a hátország?
Hát így baromi nehéz háborút nyerni. Pláne ha nem is az van hogy lenyomjuk az ellent, aztán kialakítunk egy katonai igazgatást, majd pár év(tized) találunk valami helyit aki képes az országot úgy-ahogy elvezetni - lehetőleg nem ellenünk. Hanem demokárét kell játszani ahol a sok szar korrupt és/vagy ellenséges jelölt közül lesz majd valamelyik a helyi boss, akit persze pár hónap vagy év alatt aztán simán lenyomnak a helyi ellenségei, még az se kizárt hogy egy választáson...
Na Berlin, az k**vára nem ilyen volt. És ha az usák elnöke diktátorrá lenne, na akkor egy polgárháborús helyzetben baromira nem lenne fontos, hogy mit szól mihez az otthoni sajtó, ami akkorra már nem szabad sajtó, hanem propaganda lenne...

"20 millio feletti veteran van plusz sok millio nagyon jol kepzett ember milicia stb."

A 20 millió az csak "vót valamikó", hogy klasszikusokat idézzek. Közülük hány olyan van, aki pl. egész szolgálati ideje alatt csak teherautót szerelt? Vagy épp harcolt csak már 10 éve nem volt fegyver a kezében? Netán rendszeresen lövöldözik, csak épp felkapott magára 30-50 kilót, és két saroknyira se tud elfutni anélkül, hogy utána 5 percig a levegőt kapkodná? És akkor a drogos-hajléktalan veteránok, meg a PTSD-s szerencsétlenek, stb.
Maradjunk annyiban, hogy az a 20 millió az lehet talán 1-2 millió, és lehet ezzel is sokat mondtam. A "sok millio nagyon jol kepzett ember milicia" meg egy vicc, de komolyan.

"Ezekkel mire mesz technikaval?"

Mégis mire? Hát lenyomom vele mint a sz*rt.
Ember, ne viccelj már, egy Apache simán kinyír 100-as nagyságrendű ellenállót, és akkor még a Warthog fel se szállt...
91-ben szaddámnak volt valami fél-1 millió katonája, ezen kívül ugye harckocsijai, tüzérsége, légiereje, légvédelme, stb. Még ha olyanok voltak is amilyenek, de voltak, és nem csak M16 koppintásokkal rohangáltak a sivatagban. Gondolom nem kell lerajzolnom, hogy mekkora saját veszteséggel szedték szét őket a levegőből az amik...

"Hogy garcolsz olyanok ellen akik minden tudnak rolad."

Ha ők tudnak rólam mindent, akkor én is róluk. Ez persze messze nem igaz, de az egyik állítás se...

"Hogyan szallitasz s5b."

Ha lehet akkor a levegőben - ugyanis a "milita" az ellen semmit se tud tenni. Mert páncélosok ellen az IED talán még működik, de a repülőeszközöket kézifegyverrel lőni, hát hogy is mondjam, nem túl hatékony...
xclusiv 2018.09.06 00:52:09
@axy: "Raadasul a NG raktarainak lofasz vedelme es ott minden van."

Ez még ha igaz is, akkor is csak addig, amíg az elnök diktátorrá nem válik. Akkor hirtelen nem lesz ott minden és/vagy baromira fogják védeni. Onnan a militia nem szerezne semmit...

"A temaban lattam amerikai vitat is. Ott egy volt katona csak ennyit mondott. Lattam az irakiakat mire kepesek a mi lehetosegeink toredekevel ellenunk."

Aham, ja. A valóságban nagyrészt arra voltak képesek, hogy az áldozatok kb. 95%-át a saját a "civil" lakosságuk tette ki. Hát az nagy medzsik, tényleg...

"Ha mi harcolnank eselyuk se lenne ellenunk. Egyetlen kepzett lovesz is nagyon nagy problemakat tud okozni lehet tippelni mire kepes minimum sok szazezer.
Mondj ulj be egy teherauroba es menj A bol B ugy hogy tudod nyugalmazott mesterloveszek varnak utkozben.
A bombakat pedig EOD team tagok telepitettek.
Ott nem lesz zabalas, ahova a konvojt varjak ."

Jaja, de pl. a texasi militia, pláne a civil lakosság hozzáállását is megnézném, miután 1-2 légicsapással kikapcsolták az elektromos rendszert. Tiszta víz off, ami hűtést igényel off, kórházak off, gyógyszerek off, klímák off. A kétszersült hamar elfogy, és kiváncsi lennék ezután hány _napig_ tartana ki a One Star State nagy harci kedve...
Nem kellene ott sehova benyomulni, csak kellene némi drótot és aknamezőt tenni a határra, ahol kontrolláltan lehet beengedni a menekülteket...
xclusiv 2018.09.06 00:53:49
@axy: "Ha valaki en tisztaban vagyok a fegyver valodi veszelyevel, de azzal is mi van amikor kellene fegyver, de nincs es emiatt jo emberek halnak meg."

Mesélj még!