Regisztráció Blogot indítok
Adatok
r0t0

16 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi évek nemzetközi szinten is sikeres irodalmi alkotása Cormac McCarthy: Az út című könyve, melyből filmváltozat is készült. Egyesek az évtized regényének tartják, mások szerint lapos és unalmas. Ezt ítélje meg ki-ki saját benyomásai alapján. Sok olvasóban viszont…..
Zseniális rövid animációs filmet fogunk ezúttal bemutatni, méghozzá Fly címmel, azaz magyarul Légy. Az Aardman Animation egy olyan brit stúdió, aminek  számos rövid és egész estés animációt, gyurmafilmeket és stop motion-öket köszönhetünk, csak, hogy a legismertebbeket…..
r0t0 2010.07.17 11:59:53
Tudom, darázsfészekbe nyúlok ezzel a témával, de a nyári szezon egyik aktualitása megérdemel ennyit. Itt a jó idő, végre süt a nap, a depresszió elűzésének egyik legjobb módja a motorozás.Nem kell csodálkozni, elismerem, hogy így van. Régebben én is motoroztam, tudom miről…..
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, és nem tudom, hová fordulhatnék. A problémám a következő: Egy európai üzletlánc alkalmazottja vagyok már harmadik éve lassan, középvezető beosztásban. A munkahelyi hierarchia a következő:NAGYFŐNÖK, Középvezetők (ketten…..
Harminchét éves, magasan képzett számítógépes grafikus vagyok. A nyomdai előkészítés, a kreatív tervezés és a 3D grafika irányában is évtizedes tapasztalattal bírok. Két munkahelyem volt, egy főállás és egy távmunka. Februárban a munakhelyemen elém toltak egy…..
r0t0 2010.06.12 08:11:31
@nyíregyházi betti: pár mondatban sikerült összefoglalnod az ország teljes gazdasági problémáját. ezennel kinevezlek pénzügyminiszternek és ezt nem gúnyosan mondom hanem halál komolyan! :D
r0t0 2010.06.12 08:14:35
@mothe: Talán célszerű lenne elgondolkoznod azon, hogy ha a saját szakmádban nem tudsz boldogulni, át kellene képezned magad. Webgrafikus + php programozó? Ez két külön szakma de ha mindkettőt vágod duplázod az esélyeidet. Az egyik már úgyis rokon neked. Van belőlük annyi mint a tenger de aki jó, az azért talál munkát.
r0t0 2010.06.12 08:15:42
@scorpioscorpio: Mert az is baj ha túlképzett vagy. :) neki már kihúzgálnia kell a CV-ből, nem belefantáziálni. Mindig olyan CV-t kell írni, amilyen helyre jelentkezel ! Ami oda nem jó, azt ki kell hagyni.
A BirdLife International csütörtökön közölte a Nemzetközi Természetvédelmi Szövetség Vörös Listájának 2010. évi frissítését a világ madárfajairól, amelyben bejelentette egy újabb madárfaj, az Alaotra-tavi vöcsök (Tachybaptus rufolavatus) kipusztulását. Az Alaotra-tavi…..
A Mexikói-öbölben növekvő olajfoltból az amerikai történelem egyik legsúlyosabb környezeti katasztrófája alakulhat ki, ha nem sikerül elzárni a szivárgást és hatástalanítani a foltot. Ez a ma elérhető csúcstechnikával sem egyszerű, a vízbe került olajjal nagyon nehéz…..
A Scientific American oldalán mi is végignézhetjük azokat a térképeket, amelyeken az összes jelenlegi adat megtalálható a Föld élőhelyeinek jelenlegi állapotáról. A térképek az Atlas of Global Conservation című új kiadványból származnak: ez az első olyan…..
David Attenborough, a híres brit ökológus a Silent Summer (Néma nyár) című könyvében kifejti, hogyan törli el fajok sokaságát a Föld színéről az ember. A könyv ötven évvel elődje, a Rachel Carson által jegyzett nagysikerű Néma tavasz után jelent meg. A…..
Új kompromisszumos javaslattal állt elő a bálnavadászattal kapcsolatos régóta fennálló vitás kérdések megoldására a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC), engedélyezve a következő tíz évre a kereskedelmi célú korlátozott vadászatot. A bizottság…..
Kínai kutatók felfedezték, milyen mechanizmus lehet felelős a világűrben keringő műholdakra és az ott dolgozó űrhajósokra veszélyt jelentő, nagy energiájú elektronok gyorsításáért. A Föld magnetoszférája folyamatosan fogja be a Napból érkező töltött részecskéket. A…..
Az elmúlt években a sztratoszférában esett a vízgőz koncentrációja, ami elegendő volt ahhoz, hogy lelassuljon a globális felmelegedés üteme. 2000 után csökkent az erősen üvegházhatású vízgőz légköri koncentrációja, ami…..
Kevésbé ismert állatok szerepelnek a kihalás szélén álló fajok toplistáján. Ha a környezetvédők nem tesznek semmit, akkor esélyünk sem lesz arra, hogy többet megtudjunk róluk. A Wildlife Conservation Society nevű amerikai természetvédelmi szervezet elkészítette a…..
A Gliese 710 a narancsszínű törpék osztályába tartozó űrobjektum, a 156 olyan csillag egyike, amiről a csillagászok tudják, hogy valamikor a jövőben meg fogja közelíteni a Naprendszert. Vadim Bobylev orosz csillagász az Európai Űrügynökség Hippacros programjának legújabb…..
2006-ban figyelték meg először, hogy az európai és amerikai méhkolóniák száma egyre csökken. Amerikában tavaly 29 százalékkal kevesebb volt a kaptárok száma a 2008 és 2007-ben megfigyelt majdnem 50 százalékos csökkenés után. Igaz, egyes tavalyi hírek pont arról szóltak,…..
Hatalmas mennyiségű műanyag törmelékből álló szeméttakarót fedeztek fel a kutatók az Atlanti-óceán felszínén, a Karib-szigetektől északra. Szakértők véleménye szerint az északi szélesség 22. és 38. foka között elterülő…..
Úgy gondoltam, jól jönne egy harcos sötétzöld blog, ahol sorrendben összegyűjtöm az aktuális híreket... Biztos van ilyen már, de én nem ismerem. Ezek után biztos, hogy nem én csinálom. Szóval biztos szar. Höhh.Pár év múlva érdekes lesz ezt visszanézni. Ha megéljük...
Egy új tanulmány szerint Szibériában olyan nagy mennyiségű metán kerül a légkörbe a hőmérséklet-emelkedés miatti olvadás következtében, amennyi felboríthatja a klímamodelleket és felgyorsíthatja a globális felmelegedést. Az amerikai Nemzeti Tudományos Alapítvány…..
Brit kutatók szerint a tizenháromezer évvel ezelőtti európai jégkorszak megismétlődhet. Mark Bateman, az angliai Sheffieldi Egyetem kutatója szerint, aki vizsgálatairól a Nature legújabb számában számolt be,  a katasztrofális méretű áradás a mai Kanada egy részét,…..
2006-ban figyelték meg először, hogy az európai és amerikai méhkolóniák száma egyre csökken. Amerikában tavaly 29 százalékkal kevesebb volt a kaptárok száma a 2008 és 2007-ben megfigyelt majdnem 50 százalékos csökkenés után. Igaz, egyes tavalyi hírek pont arról szóltak,…..
Világvége Blog Megdöglünk mind 2010.04.02 12:55:12
Miről szól ez a blog? Annyi a világvége elmélet mostanában, hogy tényleg kezd érdekelni és szórakoztatni a dolog. Gondoltam, összegyűjtöm az ezzel foglalkozó cikkeket. Enjoy. ..
Cirka 3 hónappal utolsó értékelhető tekerésem óta végre megint minden összeállt, hogy montizhassak: sármentes, "jó" idő, egyben van a bringa, és nekem is - úgy ahogy - volt időm. A jó idő relatív, ugyanis végig -1 és -3 fok között volt a hőmérséklet, de végre nem…..
Régen lehetett már hallani a Másfélről, most viszont itt egy új klip a Zuma című számra, ami annyira friss, hogy majd csak idén ősszel lehet majd lemezen is kapni, az pedig még több mint fél év. Az alapból instrumentális zenét játszó együttes most kivételesen énekkel ellátott…..
r0t0 2010.01.12 19:18:00
@Saláta27: Persze hogy leáll vázze, tudod pont ez a lénye. Ha épp énekel valaki, nem játsszuk le egy szólóval közben. ;)
Engem inkább az zavar, hogy zumáhé zumáhé zumá. (??) Énekelhetne inkább valamilyen nyelven, legyen az litván, norvég vagy japán, az a fő hogy ne értsük, de legalább tűnjön úgy, hogy van mondanivalója.
A Földet nem apáinktól örököltük, hanem az egyik unokatesónk hozta át a múltkor, és itt felejtette. Bárhogy is van a híres dakota mondás, az biztos, hogy a saját jövőjét senki sem adhatja el olyan szellemesen, mint az amerikai Canyons síterep, amely harminc évre szóló…..
r0t0 2010.01.08 20:06:56
@Goyo: Ez olyan hülyeség, hogy csak egyféle választ lehet rá adni: De, most hogy mondod, pont tegnap szembejött a sarkon!
Bocccs...