Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rizla

40 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    post ->..
...a bestia rémisztő üvöltése a bozótból több mint félelmetes. A tény, hogy észrevett minket immár biztosabb mint a halál. Nem telik bele néhány másodperc, és a sűrű növényzet mélyéről gyorsan lüktető dobogás közeledik felénk, szinte beleremeg a föld. Menekülni már…..
A Made out of Babies egy 2004 -ben alakult New York-i banda. Zenéjüket leginkább a pofátlan odamondás jellemzi, melyet a szokásos sludge riffek és hangzásvilág mellett, Julie Christmas(Spylacopa, Battle of Mice) morcos kis hangja hivatott tálalni. Jelen pillanatban három albumot írhatunk…..
Rizla 2010.09.12 22:45:47
@one male individual: Bizony Julie C. stílusa nagyon eredeti. A Battle of Mice post már tervbe van egy ideje, de ha isten malmai lassan őrölnek, akkor az enyémekről ne is beszéljünk. Azér majd igyekszem... Köszi!
  Hála a jó égnek, egy kis tavaszi örömködés után itt van ismét ez a fos időjárás. Lehet eret vágni, kardba dőlni és a többi. Mielőtt azonban ezt megtennétek, sodorjatok vagy nyissatok meg egy üveg sört és hallgassátok meg ezt a nagyszerű demót.  Az elég…..
Rizla 2010.09.06 10:03:13
@Nicodamien: Nagyon szépen köszönöm! Még mindíg tetszik! :D
MoonStone Pipe Space Debris 2010.02.24 15:45:00
A Space Debris egy zseniális alkaulat! A zenéjüket befolyásoló hatások nagy része a '70 es évekből származik(psychedelikus, krautrock), melyeket nagyon finoman ötvöznek a fúziós jazzre jellemző futamokkal. Az így létrehozott harmónia pedig már erősen a spacerock atmoszféráját…..
Rizla 2010.08.23 10:13:20
@joshibarat: Csak nyugodtan, én is megörököltem valakitől! :)
... A parton állok, a hajnali, meleg fuvallat sirályok hangját hozza a távolból. Nemsokára megpillantom a Nap horizonton felbukkanó piros csücskét, olyan mintha az óceánból emelkedne ki, és, bár lassan, de megállíthatatlanul tör az ég felé. Fénye nemsokára mindent beragyog és…..
Caleb Scofield(Cave In, Old Man Gloom) és Aaron Harris(ISIS) egyszer csak gondoltak egyet, és Zozobra néven belevágtak egy projektbe, melynek elsőszülött gyermeke 2007 -ben Harmonic Tremors néven látott napvilágot. Zenéjük nyers, zsigeri, fájdalmasan szomorkás, de a hangulatteremtő…..
A szemfüles holdlátogatóknak már ismerős lehet a Kingdom név, mégpedig a Falling Down kollekció második kiadványáról. A belga trió mindent bevet a szórakoztatásunk érdekében. Vannak atmoszferikus, alulról építkezős számok, vannak döngölős középtempóból setét doomba…..
Már megint Kanada! Nem tudom, hogy ott mi lehet a levegőben, de az biztos, hogy tuti portéka! A Mares of Thrace egy gitár - dob duó, akik a sludge pusztítóan sokrétű kavalkádjába szorítanak egy újabb színfoltot. A lányok(mert, hogy lányok!) igen dekoratívak, és ezen jellegű…..
WELTRAUMSTAUNEN: S/T (1998)     Már 1998-ban is ügyködtek olyan világűrbe vágyó zenészek, akik minden kétséget kizáróan tudatmódosítók hatására alkottak másik világokban tett utazásukat megelevenítő zenei kompozíciókat. A Growing Seeds, a Zone Six és a Liquid Visions csapatokat is megjárt…..
 A dombon álló házban senki sincs. Lakói valószínűleg már régen elhagyták. Ma már csak a lyukas falakon átsüvítő szél hangja tölti be az ódon épület hatalmas termeit. A város, mely fölé a ház emelkedik, elfeledte, hogy valaha itt is emberek éltek. A természet…..
A Weedeater egy amerikai, háromtagú, sludge-stoner-doom banda! Ezidáig három nagylemez áll mögöttük, melyek a fűnyírás jegyében telnek lassan, de nem csendesen. Zenéjük zsigeri, melyről jövő, tökös, füstben-úszó odamondás! A mély, szarrá torzított bőgő dallamok mellett…..
MeG KeLl HaLlGaTnI tagok: Trent Reznor(Nine Inch Nails), Mariqueen Maandig(Trent Reznor felesége), Atticus Ross album/myspace   ..
Egy olasz, négy tagot számláló, alapvetően stoner rock banda, melynek zenéjébe belefér egy kis metál. A kapott egyveleg egy picit a korai Pearl Jam -et juttatja eszembe. A Feed on Me, a zenekar első albuma, és nem bántam meg, hogy meghallgattam. Az ének lenyűgözően változatos! A…..
Semmit nem kell hozzáfűzni. Remélem! album        ..
San Francisco, meredek dombok, Golden Gate és Wooden Shjips. Ha pediglen Wooden Shjips, akkor időzavar, agyvihar, katatónia és térgörbület.A Wooden Shjips idén jelenteti meg legújabb lemezét. A Vol. 2 -re keresztelt kiadvány a zenekartól már jól megszokott agyzsibbasztás jegyében…..
Ezúttal az angol Satellites segítségével állhatunk föld körüli pályára, és gyönyörködhetünk az elénk táruló világűr, csodálatos látványának, zenei megközelítésében. Bár a zenével elénk festett képek lenyűgözőek, mégsem hagynak teljesen elveszni látványukban,…..
Durva és szelíd! Igazi érzelmi mélyenszántás a túlvezérelt zajszint segítségével. Felkap és elvágtat veled, és amikor már senki sem látja, egy sebész pontosságával feldarabol. A darabjaidon keresztül behatol a legmélyebb és legkülönfélébb szövetekig. Mikor mindenedet…..
"A whiskey-től hányingerem van, a zöldtől fáj a fejem, valamitől véres a szakállam, és nem tudom, hogy mi a faszt keresek félmeztelenül, egy puskával a kezemben az erdő kellős közepén. Csak azt tudom, hogy a disznókat már rég meg kellett volna etetni..." A kanadai…..
Falling Down I. (2008)Anno nagyon tetszett ez a "kis" válogatás, nem csak azért, mert nagyon közeli hozzám a zenei világa, hanem azért is mert sok olyan dal került ide, amit máshonnan igen nehéz lenne beszerezni. Terjedelme 3 CD!!   3 in…..
A Talbot egy basszusgitár & dob duó. Most jelent meg új albumuk EOS címmel. Nagyon király zenét hoztak össze, a basszus-sound olyan változatos, hogy sokszor el is felejtem, hogy csak két hangszer találkozásáról beszélünk. Nagyon öblös lett, amit összeraktak itt nekünk, és…..
A Four Hour Fogger a Mastodonból jól ismert Brent Hinds & Troy Sanders zenekara (volt), a világhír előtti időkből. Egy kis történelem:Brent elhagyta Alabamát, és Georgiába költözött, hogy itt építgesse zenei karrierjét. Ez idő alatt találkozott Troy Sanderssel. A következő…..
Egy újabb sludge duzzanat az emberiség lüktető, izzadt tarkóján! Semmi új, semmi extra, csak jóság. Meg jóka a bőgős csaj!myspace/album       ..
MoonStone Pipe MASTODON 2010.03.07 00:12:00
A Mastodon egy 1999 -óta létező progresszív metál banda. Az újból előtörő amerikai heavy metal egyik legjegyzettebb képviselői. Szerintem megérdemlik, hogy név szerint is megemlítsem őket: basszusgitár/vokál Troy Sanders;(jobbról az első) gitár/vokál Brent Hinds(balról a…..
A német Black Mood-ék zenéje olyannyira faszán elegyíti a sludge-metal stílust a doomos riffekkel, hogy igazi New Orleans Soundról beszélhetünk esetükben. A srácokat inspiráló együttesek az USA déli részéről származnak.(?na vajon kik?) Szóval ebben a zenében észrevehetően…..